Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (90)
Raspunsuri - Pagina 13
roxyaly spune:
buna fetele
eu sunt tot cu burta tare incontinuu asa ca tre sa stau in pat.Acum am vb cu doctorul si am repaos total, dar ce nu facem noi pentru bebelusi.
Andre, Ramona si cele care mai stati in pat de acum va tin companie.
27+
Matei Constantin
roxyaly-poze
RamonaCopot spune:
Roxyaly, imi pare rau pt tine. Ti-a dat sa iei si gynipral, nospa, alte medicamente sau doar repaos total? Eu la nospa am cam renuntat, adica il iau daca simt ca e ceva mai dureros, in schimb gynipralul e sfant. Cred ca datorita lui bebe meu e inca in burtica.
Este o incercare foarte grea statul asta in pat, dar tre sa pastram mereu in minte gandul ca mai avem putin si o sa ne tinem bebelusii in brate, asa ca pe luminita de la capatul tunelului.
Sa nu uiti ca statul in pat presupune, lungitul in pat. Nu sa stai in sezut ca si pe scaun, ca dr zice ca e mai pericluos sa stai in sezut decat in picioare.
Intr-un fel mai egoist, imi vine sa zic, ce fain ca nu suntem singure care trebuie sa stam in pat, dar imediat ma intristez, ca stiu ca asta nu e bine deloc. Oricum repaosul face minuni si pentru contractii si col scurtat, cat si placenta praevia. o sa trecem cu bine si peste asta.
pentru incurajare!
Ramona,
31+
DOMINIC ANDREI
noi 3
roxyaly spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui RamonaCopot Roxyaly, imi pare rau pt tine. Ti-a dat sa iei si gynipral, nospa, alte medicamente sau doar repaos total? Eu la nospa am cam renuntat, adica il iau daca simt ca e ceva mai dureros, in schimb gynipralul e sfant. Cred ca datorita lui bebe meu e inca in burtica. Este o incercare foarte grea statul asta in pat, dar tre sa pastram mereu in minte gandul ca mai avem putin si o sa ne tinem bebelusii in brate, asa ca pe luminita de la capatul tunelului. Sa nu uiti ca statul in pat presupune, lungitul in pat. Nu sa stai in sezut ca si pe scaun, ca dr zice ca e mai pericluos sa stai in sezut decat in picioare. Intr-un fel mai egoist, imi vine sa zic, ce fain ca nu suntem singure care trebuie sa stam in pat, dar imediat ma intristez, ca stiu ca asta nu e bine deloc. Oricum repaosul face minuni si pentru contractii si col scurtat, cat si placenta praevia. o sa trecem cu bine si peste asta. pentru incurajare!Ramona, 31+ DOMINIC ANDREInoi 3 |
Multumesc de incurajari.Da iau no spa, ginypral o jumatate la 6 ore si duphaston.Macar pana la 34 de saptamani sa il pot tine pe bebe la caldurica.contractiile tale dor sau ai burtica tare tot timpul?

27+
Matei Constantinroxyaly-poze
Ancutza_Bro spune:
| citat din mesajul lui Lumi_Richard Acum....sa mai strigam putin catalogul!!!! Betty, Bussy Mummy, Lacramioara, Broscutza, Larisel, Laurairina, Simonette, Raluci b, Rony, Tinonino, Dana n, Ancutza Bro, Mani-Bany, Lorelix, Zodie de foc, Alinus25, Smaranditza, Miramar, Rgagapie, Pirelia, Luciandrea, Biara, Crlp, Coolnicool.....haideti, fetelor, mai vorbiti si voi!!!! Cer scuze celor care nu sunt pe lista, pe toate va vrem printre noi!!!! ![]() |
salut burtici
...mi-au trebuit 2 zile sa recuperez ce aveam de citit din urma...hiu...mai am cateva pagini si gata :) ... nu am vrut sa pierd nimic...eu am fost plecata cu sotul meu prin tara...el cu munca eu cu plimbatul ...hihi...am facut vreo 1.000 si ceva de km in 3 zile ... P Neamt - Sibiu - Timisoara - Arad - Oradea - Piatra Neamt ... in ultima zi deja imi faceam probleme ca bebita mea nu mai era la fel de activa ca de obicei...probabil era obosita si ea dupa atata drum...cand am ajuns acasa si-a revenit.
mai citesc vreo 2 pagini si revin...

Anca
29+
DariaPOZE
RamonaCopot spune:
| citat din mesajul lui roxyaly Multumesc de incurajari.Da iau no spa, ginypral o jumatate la 6 ore si duphaston.Macar pana la 34 de saptamani sa il pot tine pe bebe la caldurica.contractiile tale dor sau ai burtica tare tot timpul? ![]() |
La inceput, adica la 27 de saptamani, era burta pietroi si ma durea in asa hal ca nici nu putea respira sau vorbi. Cand m-am dus la urgente nu puteam sa stau decat chircita cu picioarele la piept si pe partea stanga, ca asa puteam respira si eu cat de cat. Apoi...dupa o saptamana tratament intravenos cu gynipral si injectii cu solutie litica (diazepam, algocalmin, nospa si scobutil) contractiile au devenit nedureroase, dar erau inca prezente. Au urmat 3 zile in care nu am avut contractii consecutiv si m-a lasat acasa, cu specificatia repaos total la pat. Acasa am mai avut cateva contractii dar fara dureri. Pastiluta a zis dr sa o impart in 2 sa iau jumatate dimineata si jumatate seara. Dar daca fac asa, nu stiu de ce noaptea am iara contractii si am vazut ca daca o iau toata dimineata, dupa ce pap, nu mai am treaba cu contractiile.
Acuma cand am fost luni la control, a zis ca e bine si sa iau gynipralul pana o sa nasc. De nospa nu a mai zis nimic, dar nici eu nu i-am zis ca-l mai sar.
Si in legatura cu nascutul asta la 7 luni, mie mi-a zis ca e ok, dar sa tin minte ca 7 luni, inseamna 32 sapt, adica 7 luni pline, nu gata ai 28 sapt, esti in luna a 7-a si e bine. Zice ca de la 32 sapt sunt sanse pt bebei.
Eu sper sa stam cuminiti in pat si o sa ajungem la 36 macar.
Azi am citit la mamicile de spt-oct despre un bebel ce s-a nascut la 29 sapt, acum 2 sapt si azi a murit

. Si ma gandeam ca daca aia in bucuresti nu l-au putut ajuta pe bebel, aici in provincie nici atata. Ma rog sa fim cu toate bine si sa nu mai auzim de prematuri, macar pana la 36 sapt (ca pana la 38 tot prematuri is).
Ramona,
31+
DOMINIC ANDREInoi 3
RamonaCopot spune:
Ancutza...mama ce va invidiez eu pe asta plimbacioase
. Nu a fost obositor pt tine? Adica ma refer la picioare umflate, dureri de sale....sau mai stiu eu ce alte "placeri" ale trim...
Fetelor, chiar daca va invidiem duceti-va daca sunteti bine. Profitati din plin cat mai puteti 

!
Ramona,
31+
DOMINIC ANDREI
noi 3
Ancutza_Bro spune:
| citat din mesajul lui RamonaCopot Eu tot visez la camasi din alea de noapte pt alaptat, cu nasturi ce se deschid in jurul sanilor, dar inca nu am gasit pe aici. Am vazut la o tipa in spital si mi-au ramas in minte. Era o camasa de noapte rosie si pe burtica avea desenata o barza cu un copilas in cioc. Mortala. DIn aia vreau si eu. Daca vedeti pe undeva sa ma anuntati si pe mine. |
Ramona eu am gasit camasuta de noapte de care zici la 45 Ron, roz cu un ursulet tare frumos asezat pe un norisor desenat chiar pe burtica si cu decupaje in dreptul sanilor care mi se par utile tare, numai scoti "tzitzi" (cum spune o burtica de-a noastra) si alaptezi cat vrei apoi bagi repede la loc...nice and easy

Anca
29+
DariaPOZE
RamonaCopot spune:
| citat din mesajul lui Ancutza_Bro Ramona eu am gasit camasuta de noapte de care zici la 45 Ron, roz cu un ursulet tare frumos asezat pe un norisor desenat chiar pe burtica si cu decupaje in dreptul sanilor care mi se par utile tare, numai scoti "tzitzi" (cum spune o burtica de-a noastra) si alaptezi cat vrei apoi bagi repede la loc...nice and easy ![]() |
Mama ce fain... Tu ti-ai luat? Si eu inca mai sper sa mai gasesc si pe aici. Oare or fi si pe marimea mea? (care apropos, nici nu mai stiu care mai este). Le-ai vazut intr-un magazin mai micut sau ceva mai mare care se gasesc si prin alte orase?
Ramona,
31+
DOMINIC ANDREInoi 3
Ancutza_Bro spune:
| citat din mesajul lui RamonaCopot Ancutza...mama ce va invidiez eu pe asta plimbacioase Fetelor, chiar daca va invidiem duceti-va daca sunteti bine. Profitati din plin cat mai puteti ![]() ![]() !Ramona, 31+ DOMINIC ANDREInoi 3 |
nu pot sa spun ca nu a fost obositor dar la atata drum obosesti si fara sa mai ai si un bebe in burtica... sotului i-a fost putin frica sa nu facem rau la bebita cu drumul asta lung dar a fost ok pana la urma...neplaceri nu am avut , mai degraba in dimineata asta acasa m-am trezit foarte greu si cu dureri de cap si parca ma jena ceva pe la stomac si prin burtica...am crezut ca de foame am starea asta dar nu mi-a trecut nici dupa ce am papat ceva... acum vad ca mi-e mai bine dar nu m-am dat jos din pat azi...daca stau bine si ma gandesc abia acum cred ca m-a ajuns oboseala

faza naspa e ca ma plictisesc ingrozitor acasa singura toata ziua si prefer cateodata sa merg cu el, ma simt mult mai bine si evit depresiile pe care le-as avea acasa

Anca
29+
DariaPOZE