Nu vreu sa il las cu un anumit copil...

Nu vreu sa il las cu un anumit copil... | Autor: DanaR

Link direct la acest mesaj

E vorba de un copilas - coleg cu baietelul meu de la care invata numai prostii, e prost crescut, are o mama mahalagioaica si ... prost crescuta si ea. Ce sa fac ? Nu ma pretind vreo bunatate de femeie dar nu il las sa injure, nu vreau sa vorbeasca prostii si nici sa fie prieten cu un asemenea copil. El - fiul meu adica, patru ani...- pare de-a dreptul extaziat cand il vede pe respectivul copil, ii place de el, il copiaza intru totul, ceea ce pe mine ma sufoca. Nu am cine stie ce pretentii, dar cum sa fac sa nu il mai idolarizeze intr-atat. La nici un alt copil nu se bucura cum se bucura cand il vede pe el. Nu i-am interzis sa se joace cu el, stiind tocmai ca atunci cand ii interzic are tendinta de a face ce este interzis. Nu i-am spus cuvinte urate despre copilasul respectiv si am incercat sa gasesc o modalitate de a discuta de fiecare data si cu mamica, am incercat sa fiu amabila si placuta si cu ea si cu copilul dar ... nu imi place ca copilul meu sa fie prieten cu copilul respectiv, si nu numai eu il feresc de respectivul copil... Ce ziceti de asemenea situatie? Eu cred ca e de datoria mea sa evit sa se intalneasca ... Voi ce credeti?
DanaR

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Buna Dana

Eu zic ca daca tu simti ca acel copil nu e un exemplu bun pentru baietelul tau, nu-l lasa sa mai stea cu el! La 4 ani citi are baietelul tau nu-si poate da seama singur ce-i bine si ce-i rau si la urma urmei de asta sunt parintii, sa-si indrume copiii asa cum cred ei de cuvinta. Eu cred ca e o perioada importanta de formare pentru baietelul tau si trebuie indrumat cum se poate mai bine, si sa aiba exemple de care sa fii tu multumita. Cind va creste isi va putea alege el singur prietenii cu discernamint dar pina atunci tot parintii trebuie sa ii indrume si sa le creeze un mediu adecvat.
Nu stiu ce sfaturi practice sa-ti dau ca sa eviti acel copil si pe mama lui, incearca eventual sa racesti treptat relatiile cu ei si poate sa-i cauti alti prieteni baietelului tau, cu care sa se simta bine si sa fie multumit, si sa uite de acel copil, iar cu timpul poate vei putea sublinia unele trasaturi negative de comportament ale copilului respectiv in comparatie cu noii lui prieteni, ca sa poate sa-si dea si el seama de diferenta.
Poate alte mamici au alte pareri dar eu sincer iti recomand sa intrerupi legaturile cu familia respectiva
numai bine
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Mi se pare o treaba destul de dificila ... hm ... Eu zic ca sa stati cu el pe-afara, sa mergeti in locuri noi, prin parcuri, incercati un sport (inot, karate, ...), poate asa o sa-i distragi atentia de la celalalt copil. Daca are bicicleta sau patine poti sa mergi sa stai afara cu el fara nici o problema (zici ca il supraveghezi mai bine. Si apoi ce, trebuie sa dai socoteala vecinilor de ce stai tu afara cu copilul tau si te joci? NU)
Nu stiu daca ideile mele sunt bune, dar cred ca eu cam asa as face.
BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Am mai spus intr-un mesaj anterior...bine vorbim si de alte varste...Vlad are 2 ani...si nici el nu este un copil chiar cuminte..cam sare la bataie...dar am grija...si stau numai pe langa el...ca nu cumva sa loveasca alti copii, daca a apucat sa dea..il cert. ii dau una la fund, dar am o probl. cu o fetita de 3.5 ani...care este f batausa. musca mai rau ca un caine....si nu aberez cu nimic...f ciudata....si parintii sunt genul care stau si nu fac nimic...
cu ea am rezolv probl....pur si simplu..i-am at cateva copilei, cateva sa o doara (la fund)..am tras-o nitel de cozi....si acum stie...(fetita)..nu se mai aproprie de copil..iar parintii...si-au dat seama sa reactioneze si ei cumva...nu o mai lasa sa se joace cu Vlad, si uite asa am scapat
nu zic ca este metoda cea mai bune...dar in cazuri din astea..cand nu ai nici macar suportul parintelui copilului in cauza...actionezi cumva..:)).
te pup,,,si multa liniste

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

si eu sunt de parere sa eviti sa-l lasi in prezenta oricarei persone care poate constitui un eventual pericol...

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maska spune:

Buna!
Si eu am avut o astfel de situatie anul trecut la gradinita cu un baiat care facea nota discordanta in grupa, deoarece injura intruna, se trezea vorbind porcarii in mijocul unei activitati. educatoarele au fost puse in situatia de a apela la directoarea gradinitei pentru a nu-l mai primi intrucit au considerat ca este cu mult mai mult decit un exemplu negativ pentru ceilalti copii. era vorba de grupa pregatitoare unde se presupune ca erau mai mult copii peste 7 ani.
totusi, s-a considerat ca avea aceasta atitudine doar pentru ca dorea sa iasa astfel in evidenta si a fost primit in continuare.
fetita mea, era atrasa ca un magnet de acest baiat rau de la care invata toate prostiile si ii si strica lucrurile. chiar daca i-am explicat care este situatia, stia ca vorbeste foarte urit si nu are ce invata de la el, totusi zici ca era intreaga ei lume. acasa imi dadea dreptate, iar a doua zi imi relata ce prostii i-a mai facut acel baiat. pur si simplu nu putea sa se abtina sa stea departe de el!
am incercat sa vorbesc cu bunicii lui care-l aduceau la gradinita, dar nu s-a putut. cind le-am explicat ca nu are o atitudine sanatoasa sau ca i-a luat sticla cu apa fetitei mele si a calcat-o in picioare in fata intregii grupe, mi-au raspuns ca este penibil sa fac scandal pentru o sticla de 10.000 lei!
in final, fata s-a convins singura si chiar venea seara si-mi povestea intimplarile de peste zi ale baiatului rau si ale altor copii care nu se putea smulge influentei lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

Nu-l mai lasa sa se joace cu acel copil. Clar! Eu asa as face in locul tau.
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaR spune:

Deci, se pare ca si baietelul acesta face nota discordanta dintre copii ceilalti din grupa de la gradinita, pentru ca am inteles ca anul acesta nu mai este in grupa lor, deci nu sunt numai eu nebuna.
Acum, de intalnit ne intalneam cu ei pe afara - prin parc, pe la leagane... Cat timp a fost BB a fost un copil linistit. Cum a crescut s-a transformat monstruos, si eu ma intrebam mereu daca nu cumva parintii au divortat, sau s-a intamplat ceva care l-a marcat pe copilas de a devenit atat de rautacios si uracios. Baiatului meu ii este drag pentru ca il cunoaste de mic si sunt de aceeasi varsta, au fost si colegi la gradi'. Acum nemaifiind in grupa amandoi are o bucurie de nedescris cand il vede. Imi pare rau pentru ca eu nu sunt o fire extremista, dar nu reusesc sa ajung la acest copilas, orice i-as spune sau oricum m-as comporta cu el si nu pot sa il evit. Ne italnim la leagane, sau prin parc... Si atunci copilul meu se ia dupa acel baietel iar eu tip ca o nebuna dupa el sa se intoarca sa nu mai faca prostii, sa aiba grija ce spun, ce face. Sunt convinsa ca nu exagerez dar... nu am nici nesimtirea sa ii spun in fata nu vreau sa va vad, nu il las pe Patric sa se joace cu tine.... As vrea sa devina si el un copil mai linistit. Problema majora e ca copilul meu ma ignora total atunci cand e cu acest copilas. I s-a intamplat si tatalui meu, si mamei mele, il copiaza intru totul si nu sunt de acord. Mai scrieti--mi parerea voastra si cum ar trebui sa pun problemma. Va pup DanaR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Uite ce as face eu: i-as zice vreo 2 vorbe mai dure copilasului, de genul: auzi bai, tie nu tie- rusine sa vorbesti asa de fata cu mine?, sau tie nu ti-e rusine sa face treaba asta in fata mea? Daca pustiul m-ar ignora sau mai rau mi-ar zice vreo 2 bucati grele, atunci as discuta cu copilul meu si i-as spune: uite, eu sunt suparata pe copilul ala ca a vorbit urat cu mine si daca ma iubesti te rog frumos sa nu mai vorbesti cu el, pentru ca pe mine ma deranjeaza! (aici ar fi foarte convingatoare si cateva lacrimi bine plasate cred!)
Acum, varianta cea mai probabila ar fi ca copilul sa zica mami te iubesc si n-am sa ma mai joc cu copilul, iar daca uita, as avea eu grija sa-i reamintesc...

Partea nasoala ar fi daca ar ridica din umeri si mi-ar zice...tu te-ai suparat pe el, e problema voastra, va descurcati voi, nu ma bagati pe mine in supararea voastra...ei, atunci drept sa spun, nu stiu ce as mai face, ca inseamna ca l-a atins si pe copilul meu "boala" celuilat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Si noi am patit-o. Prima data cu un baietel care-l tot imbrancea pe Alex. Urmarea a fost ca incepuse si Alex sa imbranceasca pe orice copil se apropia de el. Am inceput sa evitam copilul respectiv. Cand il vedeam ca se apropie de noi, fugeam in directie opusa. Acum ne ferim de un baietel care umbla numai cu bete si sabii, vorbeste urat! Odata l-a lovit cu sabiuta si l-a zgariat pe gat! Am crezut ca mor, degeaba m-am luat de bunicul lui. In copil nu am dat, pentru ca am un principiu: nu dau in copilul altuia, orice s-ar intampla! Alex parca este hipnotizat de el! Il evitam si i-am explicat ca orice cuvant urat ar auzi, el nu trebuia sa-l repete pentru ca nu este frumos. Si nu are voie cu baietelul respectiv, decat atunci cand n-o sa mai umble cu bete si sabii si o sa vorbeasca frumos. Daca nu asculta, il pedepsesc: ziua urmatoare nu iese in parc! Dupa cateva pedepse (si scandalurile de rigoare), s-a linistit. Acum nu se mai apropie de copilul respectiv, iar cand vine el la noi, nu mai protesteaza ca plecam in alta parte.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Fetita mea e fascinata de personalitatea copiilor negri. Ce ma deranjeaza pe mine este ca sunt impulsivi si..needucati. Nu pot sa-i spun asta, mai ales aici. Dar am lasat-o sa o pateasca singura.. Au busit-o de vreo doua ori, acum se bucura mai putin cand le vede. I-au impus sa faca ceva ce nu-i place si iar au pierdut. Lasa si tu sa treaca timpul. Cu timpul se rezolva toate..

Mergi la inceput