Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (125)
Raspunsuri - Pagina 8
biky spune:
Salutare fetelor!
Noi tocmai am revenit din concediul de la munte si de la mare!
A fost primul concediu in noua formula..... Superb si totodata cam obositor! Peripetii au fost multe dar nu le mai insir ca o sa spuneti ca ori nu sunt suficient de matura ori nebuna
Nu am citit de unde am ramas, dar am citit ultimul capitol ca sa fiu la curent cu ultimile stiri.Dupa cum se poarta prin stup si noi suntem cu pregatirile de gradinita.
gradinita- o duc pentru socializare, nu pentru ca nu ar avea cu cine sta
Pampers- purtam doar noaptea
masele- nu ne-a iesit al doilea rand de maselute, inca, si nici nu prea se intrevede nimic
jucarele- nu prea arunc banii pe jucarii scumpe, pentru ca oricum se plictiseste repede de ele...incerc sa le rotesc, iar cand nu mai tine figura mai cumpar ceva nou. Nu cere sa-i cumpar jucarii din oras (se uita la ele le pipaie si pune la loc) si nici nu trage de ale altora....O fi rau sau bine?
fitzoasele mamei Caterina 22.03.2007 si Andra 20.11.1995
gaia.nevia spune:
eee, noi la jucarii am dat in beleaua colectiilor.
Adica, stiti si voi... daca il iei pe Roary, trebuie sa vina si Aaron, Cartitzu, Marsha, Drifter, Maxie... si la fel la Cars, dupa Fulger tuna toate...
Teo a dovedit afinitate catre masini, stie aproape toate marcile, recunoaste toate siglele lor, recunoaste si masinile (audi, bmw chiar daca sunt tunate si fara sigle) si tati a recompensat asta cu muuulte machete hot wheeels, majoritatea au scapat intregi si "repetam" cunostitele cu ele.
Culorile le-a aprofundat tot pe masini. De exemplu daca imi arata o masina, imi spune brandul, si eu ii cer culoarea. Sau, ii arat uite acolo, in stanga, un subaru. Si el, da un subaru. Si eu il intreb ce culoare are, ca sa vad daca intr-adevar s-a uitat unde trebuie (el fiind in spate in car seat). Sau, ce marca e masina rosie? Dar cea albastra? Si tot asa.
Socrul (ca de el vorbeam si eu) are ideea asta ca fiecare jucarie trebuie castigata. Cu asta nu sunt de acord. Si pe mine ma punea tata sa muncesc pt orice... e adevarat ca am invatat din asta sa fiu pe picioarele mele, si tot adevarat e ca nu eram asa de mica, ci la liceu.
Iar sotul meu nu a inteles asta din ce-i faceau ai lui, a fost dependent pana prea de curand.
Sunt de acord cu voi ca sunt prea multe... dar jur ca in fata unora imi pierd eu discernamantul...
Si noi le mai punem de-oparte si le cauta Teo, le cere, cand isi aduce aminte de cate una.
De curand a primit un set de sine de lemn, cu trenulet, de la ikea. Sunt super incantata ca si le monteaza singur, in tot felul de feluri, si nu se supara prea rau cand i le darama Radu (cred ca eu ma enervez mai tare decat el), tipa putin, se muta mai incolo si o ia de la capat
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
laura_oana spune:
buna seara
am aterizat acasa.
Biky ...bine ati revenit de la munte si de la mare ..ceva poze ..nu ne arati nimik..secretoas-o! si baga si intamplarile alea de care ziceai mai sus..ce? crezi ca esti singura care nu esti suficient de matura sau "putin nebuna"?
Ada...super frumos ca nu se enerveaza cand ii distruge jocul Edy are un trenulet de lemn si sunt seri in care ar fi in stare sa doarma cu el in pat..la fel il monteaza schimba piesele pe el( nu are sine) se enerveaza singur daca nu ii iese ceva ..berbec..ce sa fac?( seamana pe muma-sa)
eu mai am "prostul obicei" ca tunci cand vrea ceva o jucarie anume si nu ajunge la ea si prin toata casa sunt insirate restul jucariilor il conditionez ca daca le strange pe restul cu care nu se joaca i-o dau pe respectiva care o doreste...de multe ori nu imi iasa schema dar de majoritatea iese..trebuie sa il conving cumva sa le stranga..pt ac el vine cu varianat:" ajuta-ma tu!!!" si ma lasa pe mine sa le adun si el isi pun palma-n cur si pleaca!
e rau? e bine? nu stiu dar momentan e singura solutie care functioneaza.
Loradin...ce frumooooos! m-ai emotionat..la fel iti urez si eu nastere usoara si sa fiti sanatosi toti!
acum io sunt cu un picior in butoi! de luni il dau pe edy la cresa! si sa vedeti plansete acolo ca de pe acum se smiorcaie ca nu vrea sa mearga la gradi...
vineri merg la un "interviu" ( am o promisiune) si se pare ca incep lucrul ..nu e cine stie ce dar pe criza asta e muuuult mai bine decat in somaj!
vineri va zic exact daca e sau nu e !
inchei cu faza zile de azi cand inainte sa plecam afara am strans jucariile impreuna si Edy imi zice :
" eu nu mai vreau masinute..sa nu mai imi cumperi..vreau papusi ca sunt fetita..eu am cuc de fetite nu am cuc de baietel si vreau papusi!!!"
!!!!! fetelor va zic ca deja ma sperie cu dorinta asta a lui de a fi fetita!!! sa ma stresez sau o fi doar o faza trecatoare?? !!!!!
inteleg ca mi-am dorit fetita cand eram gravida...dar a iesit baiat si vreau sa ramana asa!
va pupa o stresata!
ioanaradu spune:
buna seara,
loradin , tu o draguta ca de obicei si ana normal ca e o draguta.
despre matei, in mare este bine. inca nu merge la cresa, poate din 15. de ieri este decalotat. nu se plange prea tare. sper sa-si revina repede si sa nu il doara prea tare. cu mancatul stam binisor. facem pisu si kk doar la wc, olita nu mai avem ca am uitat-o la bunici si nu ne-am grabit sa cumparam alta.
vorbeste ... si vorbeste ... si vorbeste ... e pasionat de shoping si de haine. stie toate siglele de la toate supermarketurile: ata e faful, ata e real, ata e meto. astea sunt in topul preferintelor. celelalte sunt denumite MALL. dc ii impachetez hainele sau ii fac ordine e prezent: asta e a mea? de cand? demult? e de anu' trecut? ia sa vad dc imi vine ... si uite asa am stat la 35 de grade imbracati cu cojocul cu blana si in chiloti. curgeau apele pe el ca la sauna.
este impaciuitor: unde pleaca tati? la piata! de ce? sa ia mancare ca nu mai avem. tatiiii ... du-te la piata sa iei mancareeee!!! ta-su: stai ca ma duc acum! matei: mami lasa-l ca se duce, mi-a zis mie!
la tv nu prea stam dar a primit cd-urile cu thomas si ii plac foarte mult. la alte desene mai lungi gen cenusareasa, alba ca zapada inca nu are rabdare sa se uite. poezii inca nu am reusit sa terminam de invatat luceafarul (gluma!!). nu prea e pasionat ...
jucarii ... avem 2 saci. ii plac toate jucariile pe care le are. ce nu a prezentat interes am dat mai departe la alti copii care s-au bucurat de ele. valoarea nu e mare. am descoperit f multe jucarii "de 2 lei" care ii plac f mult.
cam atat.
pupam bolnaviorii.
o seara buna!
laura_oana spune:
Ioana...ma bucur sa aud ca sunteti bine.va pup, aveti grija de voi si poate vei intra mai des sa ne dai vesti despre voi.
am reusit sa fac rost de la frate-miu de pozele de la Nadlac nu sunt multe dar pt cine doreste le gaseste aici:
http://good-times.webshots.com/album/574461184JdSrbl
noapte buna albinutelor.
Crina_mio spune:
Buna gagici,
Am reusit astazi sa rasfoiesc putin ultimul capitol si m-am intors cu vesti despre Maya si ceva poze de la mare.
La mare Maya a fost cumintica si vesela dar n-am reusit sa o conving sa intre in apa. Tot ce a acceptat a fost sa ne plimbam amandoua de mana pe marginea apei in asa fel incat valurile (si n-au fost mari) sa nu-i vina mai sus de genunchi, altfel se retragea imediat. Am mai pacalit-o cu gropi in nisip pe malul marii in care intra apa, dar in ultima zi a venit un val mai mare si s-a speriat de n-a mai vrut toata ziua sa se apropie de apa. Nici in piscina mica n-a vrut sa stea pe plaja, in schimb adora sa se joace in nisip goaa, goaa (degeaba am insistat eu sa stea cu slip, ca nu l-a vrut decat pe post de chilotel de la hotel la plaja). Seara ii placea tare mult ca erau mai multi copilasi si o tipa care se ocupa de ei cu diverse concursuri. Asa am reusit si eu sa o fac sa-mi spuna 2 poezioare si sa o filmez, pe motiv ca repetam ca in seara urmatoare sa se duca si ea pe scena sa spuna o poezie ca sa primeasca o bombonica (la cat de retrasa si rusinoasa este evident ca nu s-a intamplat asta, dar macar am reusit sa o filmez).
De cand ne-am intors de la mare ainceput sa planga la baita, ii place in continuare sa se balaceasca in cada, ma lasa sa o spal pe corp, dar cand sa o clatesc incepe sa planga ca nu vrea cu dusul si n-a vrut nici cu o galetusa, nici cu un tub gol de sampon cu care ma stropeste ea pe mine , la fel si la spalatul pe cap. Sper sa fie ceva trecator, ea pana acum nu mi-a facut probleme la baita.
A inceput sa manance mai bine. Are 13.4 kg si cam 94 cm. Am fost cu ea si la dr. saptamana trecuta ca o suspectam de o ciupercuta in gura (pe care am incercat in concediu asta sa o tratez dupa capul meu cu glicerina, apoi glicerina cu stamicina, tantum verde si am ajuns si la albastru) ca sa-mi spuna dr. sa o las in pace ca are limba geografica si asta nu se trateaza dar nici nu deranjeaza. Stiti ceva de asta??
Nu-i tace gurita toata ziua (uneori si prin somn mai spune cate ceva) in schimb daca ne intalnim cu cineva necunoscut (uneori si cunoscuti) devine un mutulica, nu mai scoate un sunetel. Spune multe cuvinte mai lungi stalcite, (uneori mi se par asa greu de pronuntat) dar si cuvinte mai scurte, pe care le pronunta si corect dar si in limba ei. De exemplu spune la pijama pavima, dar daca i-a zis tati sa-si lase pavimaua dupa ea i-a zis imediat pijama tati, nu pavima , sau spune bine facut, dar de cele mai multe ori cand il trece la trecut ii iese cacut si uneori se si corecteaza si spune facut nu cacut, dar doar cand vrea ea. Si nu-l pronunta aproape de loc pe r, dar mai are timp, nu??
Dupa ce a stat cu noi mai bine de o luna credeam ca n-o sa vrea sa ramana la mama, dar n-am avut nici o problema cu ea. Ma suna de mai multe ori pe zi, iar seara imi spune noapte buna printesa mea, si te iubec mami meu, si alte dulcegarii de genul asta
La capitolul pampers, stam bine, am scapat de el de ceva vreme, iar la maselute - avem cate doua pe fiecare parte, trebuie mai mult??? ca am tot zis ca mai citesc despre dinti si maselute, mai ales ca n-am inteles ce a zis Eliana (care sper ca are un concediu cat mai relaxant, la fel si celelalte fete care sunt in comncediu) de maselele definitive si sigilarea lor (sau ceva de genul asta).
jucarii - Maya are o parte aici si o parte la Rucar, asa ca se bucura de fiecare si am vazut ca nu e pretentioasa, isi face de lucru cu cea mai neinsemnata chestie pe care o gaseste prin casa, inclusiv carligele mele de rufe, din care face trenulete, sau le agata de diverse plusuri pe post de margele. Nu-i deloc pretentioasa la capitolul asta si prin magazine nu cere neaparat ceva, sau nu jucarie, ca mi-a facut intr-o zi o faza de era sa se tranteasca in fund ca n-am vrut sa iau un cutit de bucatarie la care se uitase tasu', nu i-a placut, dar ea-l vroia ea neaparat (am dat vina pe oboseala).
Personaje de desene de care tot vorbiti voi, habar n-am nici eu ce-s si care sunt, iar Maya nici atat. Singurul pe care-l stie e Winnie. Chiar daca e televizorul dat drumul am vazut ca nu o tenteaza, si la Rucar Alex si Maria chiar se uita (foarte mult dupa parerea mea) la desene, dar ea-si face de lucru pe langa ele.
Cam atat despre gaza mea
sa aveti o noapte linistita iar copilasii sa accepte usor noile schimbari dimn viata de scolarei
Crina & Maya Georgia
Decembrie 2008
laura_oana spune:
neatzaaaa
am facut cafeaua.
Crina_mio....am vazut pe Maya si gooa si imbracata si e o scumpa si jumatate, frumoase pozele din concediul vostru..cred ca a fost minunat sa fiti doar voi 3 in concediu!
despre "limba geografica" nu stiu sa iti spun nimik..poate stiu fetele mai bine..am auzit daaaar "nu stiu cu ce se manca , ce si cum!"
despre maselute daca are 4 sus (2+2) si 4 jos e ok , le are pe toate deocamdata.
maselele definitive cele care dau pe la 6 ani ( parca?)pt ca cica alea dau primele ..io asa stiu...se pot sigila la dentist ..e un procedeu de care inca nu am habar am intrebat insa de curiozitate dentista mea daca se practica asa ceva si la noi sau tre sa merg la Timisoara si mi-a zis ca face si ea si ca ii pare rau ca nu e multa lume care intreaba si ca e foarte bine sa ii fac lui Edy ..cand va fi cazul.
poate stie vreuna din fete mai mult si ne lamurim si noi.eu ..atat stiu atat zic.
edy e cu desenele ..acum de ex si-a baut laptele si se uita la oraselul lenes..si a venit acum sa imi povesteasca ce s-a i ntamplat...are momente cand se uita, are mom. cand se joaca cu jucarii dar tre sa mearga desenele, le cunoaste pe cele la care are voie sa se uite dupa voci/ linia melodica, etc.
ma duc sa completez cu cafea ...si mai revin
roxanici spune:
meatza....
prima zi de gradi, relativ ok, dimi urlat dupa mine, apoi calmat si facut cam tot ce trebuia pe=acolo.
Azi a urlat pana sa ies pe poarta gradinitei....si optimista cum ma stiti, cred ca o sa fie mai jale ca ieri. mergem inainte.
mai, sigilatul dintilor....e chiar ce zice...se sigileaza un dinte ca sa nu mai intre in contact direct cu factorii perturbatori si cauzatori de carii. Iese dintele, se curata, se da cu nu stiu ce maglavaisuri, si gata, e sigilat, ca telecomanda in tipla .
limba geografica....suna ciudat, arata ciudat....sper sa nu va dea batai de cap daca tot zice ca nu se trateaza...
Loradin, bine ca esti aproape de nascare si mai dai si pe la noi....ca altfel...cred ca nu mai prindeam picior de-al tau pe-aici...banuiesc ca o sa mai intri dupa ce nasti sa ne spui ce minunatie de baiet ai facut.... mmm, emoticon care scoate limba nu este....
Adelyna, ai disparut.... Ioanaradu cam rarut.....biky la paste, craciun si dupa vacanta....Andra ne citeste din umbra....ce sa mai zic...
radcarmen spune:
Neatza!
Ce imi place ca s-a animat stupul.
In primul rand un si o pentru Loradin. Tinem pumnii sa nasti usor si sunt convinsa ca ingerasul tau din burtica este bine, sanatos. Doamne ajuta! Cat despre Ana, am ramas masca.
Biky, pun pariu ca ai uitat ap. foto acasa. Sa va fie de bine concediul.
Crina_mio,cred ca te topesti toata cand o auzi pe Maya cum te alinta.
Eu zic ca deja se vede diferenta clara intre fetite si baieti. Fetitzele deja is mai cuminti, mai atente, pe cand baietzoiiiiiiii isi arata figurile din cap (cel putin Vlad asa face, e teribil).
Ieri,de ex, am iesit la un pastrav la vreo 20 de km si dumnealui a gasit signura baltutza si a plonjat pe burta facandu-se ca un purcelus.
Ioana, Matei vad ca e cuminte in continuare, bravos si bafta la cresa.
Laura, bafta la job. Doamne ajuta!
Cat despre Teo, impresionant. Sa stie la 2 ani toate marcile de masini.
Va pup pe toate si toti!
Ma pun pe vizionat poze.