Colectia de toamna - iarna 2005 (246)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

kalimera,

am o cafea in fata deci sa continui cu blogul de vacanta

ziua 4 - marti

dupa micul dejun ne-am imbarcat in masina sa mergem sa exploram plaje noi.
asta dupa ceva ghidare turistica din partea mamei patroanei.
sa va zic de proprietarii hotelului. el, doctor, vreo 48-52 ani estimez, sobru, dar nu neprietenos. ea, sotia, gravida in luna a 9-a, 22-25 ani. superba. the nikoleta:), ca nikoleta se cheama hotelul. cu burta la gura e mai draguta ca toate turistele din hotel... inalta , satena, ne-ingrasata, picioare lungi si musculoase, ceva de vis, va jur, o femeie foarte frumoasa. plus foarte vesela si prietenoasa. maica-sa nikoletei: 50 de ani, estimez, arata de 43 cam asa. super fina, ingrijita, tot inalta, blonda, cred ca a fost ceva atractie la viata ei. etc. o placare sa vb cu oamenii astia, sunt foarte de bun simt, par si cititi si cu savoir vivre.
asaaa
plecaram spre marble beach, plaja izolata, la golfulet, mica, in muntele de marmura, unde e cariera de marmura.
trimit ca pierd ca s-a sculat nichita

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

cristinan Noki e in concediu, in Turcia, se intoarce duminica.

anda go on!

Alinus de abia astept sa se traduca.
Succes Amaliei in noul an scolar!

coralia, meems bafta la gradi!!!

Mergi la inceput

asa, continuare ziua 4

plaja de marmura este ceva de vis. mai intai visul urat ca mergi 4 km pe un drum forestier prin muntele cu marmura, unde iti hurducai amortizoarele si cand ajungi masina are culkoarea alba-gri, numai ca praful ala marmorat este super naspa pt vopsea. azi trebuie sa spal masina de marmura, 3000 de muste etc. pe marginea drumului sunt gramezi de bucati de marmura rebut, din care poti lua daca vrei. numai ca o bucatica cat o masuta de cafea are cateva zeci de kg, nici nu poti s-o ridici.
apoi vine visul frumos. iesi la un golfulet cu nisip fin si moale galben pai, cu pietricele albe marmorate (ne-a zis mama proprietarei ca de-acolo se aprovizioneaza localnicii cu pietre si pietricele de decoratiuni. mi-am luat si eu o plasa:)) si cu apa turcoaz, mai turcoaz ca mediterana, cam ca-n maldive cred:)
problema e ca nu ai umbrelute etc, nu-i amenajata plaja. am stat vreo 3 ore acolo, a fost foarte misto, nimeni de pe plaja nu statea intins la soare, toata lumea facea poze si aduna pietricele. sunt albe ca ...nu stiu cum sa va spun, alb perfect, imaculat.
apoi am mancat la o taverna in zona, tinuta de o romanca, sa ma ierte Dumnezeu, dar a fost cel mai prost serviciu ever. asta e...imi pare tare rau de ce vad. thassos e plin de romani si daca cineva face galagie, conduce agresiv-nepoliticos-prost sau presteaza ceva gresit, te uiti dupa el si ala e roman. ma cam doare sufletul sa spun dar suntem si in uurma grecilor cu muuuult. adica si grecii astia sunt lenesi cat cuprinde, dar nu sunt mitocani si gradul de civilizatie e altul. romanii sunt tratati bine aici, chiar si aia mitocani, grecii isi vad de interesul lor, ei traiesc din turism. jumatate din taverne au meniu in lb romana si multi dintre greci au invatat lb romana binisor. eu mai incerc sa leg trei cuvinte in greceste cu un ghid in fata, asa, de fun, si ei imi raspund amuzati intr-o romana bunicica:)
dupa masa am luat-o cu masina spre manastirea sf mihail. nichita a dormit in masina dupa pranz. manastirea e in sud si are, spun ei, unul din piroanele cu care a fost tintuit Isus.
apropos de ce vorbeam, am intrat, mi-au dat fuste lungi si pelerine ca aveam umerii goi si tot bajbaiam prin manastire (curte) ca sunt multe intrari, chilii etc, sa caut pironul:) am intrebat o calugarita daca vorbeste engleza si in mijlocul frazei nu mi-am mai amintit cum se spune in engleza la cui-piron. si o aud pe calugarita: romanian? yes....calugarita: Isus cuiul? :)) in fine, am gasit cuiul:)), am aprins o lumanare, am luat niste crucuilite frumoase pt familie si am admirat peisajul. manastirea este iesita din apa asa, ca pe o stanca, direct din mare. de pe terasa ei se vede muntele atos. o sa va placa si poza asta.
apoi la drumul de intors am oprit mai intai in skala potamia. nu am remarcat nimic deosebit in satucul ala, zici ca-i eforie nord, ca tot ati vorbit de eforie. ceva tavernbe, terase, magazine de suveniruri, pensiuni, cateva hotelase si atat. prezentarea nu e ceva deosebit.
apoi ne-am oprit in panagia. foarte frumos. satuc teoretic de munte:) practic e la 2-4 km de chrissi amoudia (nu sunt sigura ca asa se scrie) care e un fel de jupiter romanesc:))
panagia are case cochete, alei dragute, taverne unde stau mosii din sat si studiaza turistii care trec, piatete unde stau babele din sat pe scaunele de acasa si croseteaza, trancanesc si studiaza turistii, magazine cu macrameuri si ceva super interesant: un soi de sistem de rigole, dar parca nu erau chiar rigole ca erau muuuult mai late, niste santuri estetice peste care au aruncat podete cu balustrade retro, foarte dragut, nu pot sa va explic bine, o sa vedeti in poze. plus ca toata joaca cu stradutele in panta face toti banii in grecia peste tot. am uitat sa va spun ca materialul de constructie pp este marmura:) in panagia . am vazut rigole, placaje, strazi, fatade etc din marmura. si nu erau de prost gust. de fapt exagerez, asta e locul 2. primul loc e piatra la constructii acolo. la geamuri au cactusi colorati:)) in loc de muscatele romanesti.
seara nu am mai iesit nicaieri ca dupa baite si un pahar de lapte/tarie, dupa posibilitati, am cazut toti lati.

to be continued, ne ducem sa spalam masina. si cica e coada ca e singura spalatorie.

mami de poet(09.12.2005)
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Anda, aceleasi impresii atat despre Panagia cat si despre Skala Potamia & Chrissi Amoudia, nu stiu de ce se duc toti romanii buluc la acestea 2 din urma. Nici plaja Golden beach nu mi s-a parut cine stie ce, o plaja banala, lunga si lata. Si avea si valuri mari si alge cand am fost noi. Preferam golfuletele mici si slab po****te.

Ca orasel e mai dragut Limenaria, chiar si Potos, Sk. Pot. mi s-a parut o aglomerare de pensiuni, nu orasel in sine.

Panagia am vazut-o doar din masina ca fetele dormeau, dar mi-a parut rau ca nu am nimerit la ora mesei, sa mancam acolo (tocmai mancasem in Chrissi Amoudia si fetele atipisera in masina).

Vacanta placuta in continuare!

Alinus noi in Grecia n-am mancat niciodata nici giros nici souflaki! Am mancat vietati marine la greu, plus crochete de dovlecei, vinete, ardei copt cu branza, salata lor de vinete, sarmalute reci ca aperitiv, musaca si la fiecare masa o salata greceasca.

Mie mi-a placut mancarea. Nu mi-a placut neglijenta grecilor, lenea zisa de Anda. Lipsa curateniei pe ici pe colo. Si faptul ca se poarta frumos cu tine cata vreme au perspectiva unui castig de pe urma ta. Apoi se intorc la lenea obisnuita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Hello,

salutari de la fundul butoiului...

Maria, ne gandim inca, cu partea organizatorica e mai greu, si cum pe mine cade magareata iar eu cu energia si entuziasmul nu stau prea bine, asteptam. Bafta cu serviciul, te/ai hotarat pana la urma

pupici tuturor, succes boboceilor de gradinita, adaptare usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Salut! Hop si eu! Am pus cateva poze cu Albert aici http://s672.photobucket.com/albums/vv88/proadelina/Albert/?action=organize si cateva poze din Parang aici http://s672.photobucket.com/albums/vv88/proadelina/Parang/?action=organize
Sper sa va placa!

Adelina si Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Adelina, link-ul nu se deschide la poze :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns proadelina spune:

Nu stiu cum sa procedez, mie mi le deschide. Daca nu se pot vedea, va rog dati-mi si mie un p m cu contul comun, sa pun acolo cateva poze, pentru ca, din pacate nu il am.

Adelina si Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Neata

Am o durere de cap de mor

Anda baga cronicuta . Ai reusit sa speli masina?

Nu mai stiu ce sa mai fac de mancare, ceva idei? Ce ati mai gatit in ultima vreme?

Am fost la gradi de dimineata, nu se afisase nimic. Ma mai duc sapt viitoare.

Ma duc sa mai margelesc cate ceva, plus ca am facut cateva chestii noi si vreau sa pun pozele pe site, ma tot tin de vreo cateva zile si nam apucat.

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

BIJUTERII

Mergi la inceput

neata, pai eu fac jurnal de calatorie, dar eu ce citesc la cafea? ca nu ati scris nimic ieri de niciun copilas...ooff

ziua 5 - miercuri

paradise beach. prea mare pentru gustul meu. ori suntem noi cu nervii (lavi:)) ori m-am saturat rau de astea mari de caut numai golfulete pustii. in thassos cele mai faimoase plaje sunt paradise si golden. golden nu o mai incercam daca zice lavi ca e ca paradise:) adica da, nisipul fin si afara si-n mare, curata, amenajata, dar...mare si plina. azi cautam ceva mai retras. la paradise era si ceva mai scump, 7 euro 2 sezlonguri + umbrela. dar aveau gogosi cu ciocolata:))
pranzul nu a fost cu nimic remarcabil, n-am ce sa va povestesc. pe nichita l-am culcat ieri la umbra, pe sezlong, acoperit, sa nu mai adoarma in masina ca nu apuca mai mult de juma de ora de somn si p-orma e ametit. a dormit bine o ora.
seara ne-am dus prin limenas, pe alte stradute decat cele pedestre arhicunoscute, cu suveniruri, unde nichita trage isteric de mana, ca un catel nescos afara de mult timp. ca sunt multe jucarii...
ce mi-a placut ieri:
1. iaurtul cu miere. pentru ca iaurtul aici este altfel, mai gros, mai pastos si mai putin acru.
2. copiii care se joaca peste ruinele grecesti. am vazut la vreo 5 colturi de strada ruine probabil descoperite accidental de localnici. sar grecii mici coarda pe bancutele lui sofocle:). au placute majoritatea locurilor, dar atat, e liber sa intri, sa te asezi, sa faci ce vrei pe ruine.
3. copiii pe la 10-14 ani care servesc in tavernele parintilor. probabil pe alt continent arestau jumatate de po****tie pt rele tratamente aplicate minorilor, dar eu sunt total de acord sa-i inveti de mici sa munceasca ceva pt familie, pt ei, pt banii comuni. probabil majoritatea mostenesc afacerea respectiva. acum fiind vara si ei in vacanta si grecia plina de turisti, probabil toate progeniturile ajuta. pana si menajera de la hotel il are pe fiu-sau dupa ea. tot vreo 10 ani are. strange asternuturi, cara galetuse de carpe, nu ceva greu, dar ii invata responsabilitati. in taverne nu mai zic: plin de copii care ajuta.
4. ceramica ornamentala din magazinase.
ce nu mi-a placut ieri:
1. mi-au zgariat masina la spalatorie. rau. nu mai povestesc ca ma indispun pe toata ziua iar.
2. grupul de 10 romani din hotel care s-au intors piliti la 2 noaptea, s-au asezat pe terasele care au o oarecare corespondenta cu a noastra si au inceput sa faca scandal la un ultim pahar de bautura.
am iesit o data, nimic. a doua oara am trecut la vorbe mai neprietenoase. faceau si glume de prost gust, ca sa mai venim a treia oara poate avem noroc, de-astea... ce greata imi fac. sunt nemti, bulgari, greci, slovaci si romani in hotel. desigur ca romanii sunt singurii mitocani.

mami de poet(09.12.2005)

Mergi la inceput