Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (122)
Raspunsuri - Pagina 17
![](images/user_woman.png)
Simonix spune:
Neatza si de la noi
Sa incepem cu felicitarile pentru a patra burtica Andreea - sa ai sarcina frumoasa, sa fii sanatoasa, sa ai parte de un bebe sanatos si frumos
Sa continui cu uraturile de "succesuri" pentru aspirantele noastre, in special Simona si Ylari + restul care incearca asa, mai pe ascuns
Laurita - sa iti creasca bebe maaaare in burtica - 6 saptamani zici ? ce dragutz Poate se naste de ziua lui Robertix, na ! pe 20 aprilie
Cu Mircea nu iti fa probleme - tu il cunosti cel mai bine si stii daca ii prieste sau nu colectivitatea, e drept ca stai acasa, dar ai si o burtica de dus. Pe mine ma uimeste cum doctorii din Romania "nu recomanda" dusul la cresa/gradinita - de ce ??? Aici de ce nu or avea nimic impotriva? Oricum, nu vad de ce nu ai incerca - daca vezi ca nu se poate, nu se poate si gata. Nu cred ca are legatura cu varsta, mai degraba cu firea copilului si a mamei (sa nu uitam mamicile, care de multe ori transfera sentimentele lor asupra bebilor). Mie Mircea mi se pare destul de sociabil si smecherash haha, gandeste-te ca cresa ii si disciplineaza nitel, am multi amici care isi doresc cu pasiune sa isi dea copilul undeva, oricunde, deoarece nu mai fac fatza, pe la 2 - 3 ani.
Chiar ma gandeam la tine - daca il dai acum pe Mircea probabil ca prin noiembrie o sa iti fie bolnav si risti foarte mult sa fii si tu, mai ales ca esti gravi. Asa ca trebuie sa fii atenta... poate reusesti sa amani, sa treci de primul trimestru de sarcina. nu stiu, zic si eu. Oricum, vremea e inca frumoasa, racelile banuiesc ca vin mai incolo, de-aia am zis noiembrie.
In rest noi suntem bine, bebe s-a adaptat foarte bine la tanti a lui, nu mai plange dimineata, vorbeste din ce in ce mai mult, de ma ametzeste, dar nu inteleg nimic. Suntem un pic tristi ca o sa ii plece prietena de la cresa - o dulcica de aproape 2 ani cu care sta botic in botic non stop - fetitza are diabet si mamica ei a hotarat sa o dea totusi la o cresa mai mare, sa nu o mai incarce pe tanti cu tratamentul fetei (ii face testele de glicemie, injectii etc). Robert e foarte atasat de ea si foarte stimulat (ea vorbeste asa mult si am remarcat ca de cand a inceput cresa si Robert e mai vorbaret, face ca ea).
Oups, am o sedinta, sper sa revin dupeee Intrerup mesajul destul de brutal
dar tre sa fug ...
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
SilviaPop spune:
Laura, fii atenta cum faci, fetele au dreptate. nu il dai la cresa acum ca poate face, Doamne fereste, rubeola sau rujeola, aia care e periculoasa si total incompatibila cu sarcina( ca am si uitat care era) si risti sa iasa bb2 cu malformatii.
nu te baza ca in primele 3 luni bb2 va dormi dar vezi atunci, eventual il dai atunci la o gradinita particulara pe timpul verii daca nu vrei sa iei o bona sa te ajute. in rest, poti sa-l iei in brate, poti sa te joci cu el pana prin ultimile luni.
in privinta colectivitatii la varsta lor...al meu crere gradinita. vorbeste mult, vrea mereu joaca, nu se joaca singur cu jucariile, le arunca si tzipa sa i le aduc eu chiar daca sunt la 2 cm de el, vine si imi aduce jucarii si tzipa, nu pot sa arunc si eu un ochi la tv, nu pot sa ma gandesc la nimic, in fiecare secunda tb sa fiu prezenta pentru el. imaginam jocuri, teatru de papusi( cu masinutele), vrea sa ii povestesc, sa ii explic, daca ii dau o carte cu povesti si nu-i spun povestea( nu stiu ce-o intelege el) aratandu-i cu degetul personajele...rupe cartea imediat. plus ca foarte des vrea sa ne alergam, sa ne jucam de-a v-ati ascunselea, cantecele, dansat, etc( v-am zis eu ca al meu face cat 3). si ce bine ar prinde ca toate astea sa le faca d-na educatoare... eu cand sunt cu el nu pot sa fac treaba prin casa, mancare, nimic, cand nu am ajutor se strange gunoiul de 2 metri. cand adoarme si imi intind si eu oasele am senzatia ca l-am apucat pe D-zeu de un picior. acum daca era langa mine nu mai scriam un rand, si asa mi-a stricat mouse-ul. nici cafea nu pot sa beau ca vrea sa vada el ce e in cana si apoi vrea sa bage si mana
. si cand ma gandesc ca zilele imi sunt numarate...in curand il aduc acasa de la bunici
. si cu toate astea e muuult mai usor acum decat cand avea colici
.
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Luminel/Luminel.jpg)
Luminel spune:
Salutare tuturor! Am revenit si noi pe aici, dupa trei saptamani de stat la tara. N-am apucat sa citesc nimic din urma...si e asa de mult de citit!!!
Cristianei i-a priit foarte sejurul la tara...a facut bai de soare non-stop. Acum observ ca-i e greu sa stea in casa, ea care cum se trezea...hop afara!
Din pacate, ne-am inecat ca tiganul la mal: in ultima zi la tara ne-am pricopsit cu o pardalnica de enterita, cu febra si diaree urata...dar i-am dat cu smecta, zeama de orez, banane, ercefuryl si e pe trecute...
Asa arata acum Cristiana...
Sper sa reusesc sa recuperez din urma, sunt curioasa ce s-a mai intamplat pe aici...deocamdata fug la treburi...
Sa aveti o zi buna!
Lumi, mami de mladita Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj
Reallaura spune:
Adriana, Lily, SIlvia, SImonix fetele, merci de sfaturi!
Simo asa zice siBogdan sa incercam sa vedem ce si cum...si asta ma intreb si eu care e diferenta intre medicii de aici si cei de dincolo??? M-am intalnit cu mami tau in parc...
Luminel sanatate multa! S-a facut tare frumoasa Cristiana!
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 si
6+
mi_bebelina spune:
Ziua buna si de la noi!
Laura, ma bucur ca bb e bine in burtica. Imi amintesc si eu ce emotii traiam cand mergeam la ecografie….Cat despre dusul la cresa, tu stii cel mai bine ce e bine pentru tine si pentru Mirci. si sa faci alegerea corecta.
Alish, sa ne spui si noua ce, cum si cat i-ai cumparat lui Vladuc de incaltat. Spor la cumparaturi!
Inais, mai ce dimineata nasoala ati avut…Cat despre primele 3 luni….nici noi nu am dus-o prea pe roze…colici, urlat, refuzat tzitzi, nopti nedormite……astea adunate ma sperie pe mine sa purced la bb2…Dar imi voi face eu si curaj
Gabitzam, baga ceva bomboane mentolate macar……baietii nu s-au speriat?
Adriana78, cred ca am omis postarea ta cu detaliile despre hotel, fug sa caut in urma.
Lilly, plimbare placuta!
SilviaPop, mai ce copilas activ ai tu acolo…..
Luminel, bine ai venit din vacanta. Am vazut si poze de copil harnicut…
Deliutza Broscutza
Deliutza micutza
emycor spune:
ciao fetele!
ne-am intors si noi din concediu. A fost super, doar drumul prea lungggg....am facut 14 ore cu masina iar Rares nu a fost prea incantat.
Am citit cu emotie despre noii bobocei.....felicitari fetelor pentru minunile din burtici!!!!
Noua ne cresc 4 maselute deodata, suntem si putin raciti...si nu mai stiu ce sa fac cu mancarea.....daca simte ceva mai tare scuipa afara.....cred ca o sa mergem la gradinita cu mancarea pisata in gentuta :)
va pupammmmm
emycor mami lui RARES-SEBASTIAN
http://picasaweb.google.ro/emycor/RARES1AN#
Alysh spune:
Gata, am achizitionat pt Vlad niste pantofi super pt toamna pana spre iarna, sunt asigurata. I-am luat de la prietena noastra de pe forum, Piggy, care are si un site www.rufina.ro cu pantofi de f buna calitate, din piele si care respecta toate normele pt incaltamintea de bebei. Chiar va recomand sa va uitati, eu sunt super multumita de ceea ce am vazut si in plus sunt si f frumosi.
I-am facut lui Vlad niste macaroane cu branza pt gustarea de la ora 17, deci pana vineri sunt asigurata cu pilaful cu ficatei la pranz si macaroanele seara.
Vlady
SilviaPop spune:
emy, cum a fost cu cele 4 maselute deodata? ca si eu suspectez o eruptie in masa. are gingiile umflate si albe+ maraiala de rigoare, dar vad ca nu mai ies odata.
ia priviti cum imbatraneste omul si cine ii scoate peri albi :
http://picasaweb.google.ro/teodor.vasiliu/Desktop?authkey=Gv1sRgCI6A5-b1vM3r6AE#5376868411439592370
http://bd.lilypie.com/aiOCp2.png
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doloress/Doloress.jpg)
Doloress spune:
Silvia eu nu vad nici o diferenta in cazul tau! Numai in cazul lui Robert
Laura ma bucur ca totul e OK cu samburelul!
In legatura cu cresa/gradinita, depinde mult de copil. Al meu ,cum zicea si Silvia, cere gradinita. Cea mai fericita perioada din zi e cand merge in parc si se joaca cu copii. Aseara trebuia sa-l tin, ca se ducea sa pupe toti copii in parc. Ii lua pe fiecare in brate, era fermecat. Cand am plecat de acolo a fost tragedie. Cand a plecat unul din copii, voia sa mearga dupa el si tot asa. Am stat pana s-a intunecat.
De imbolnavit o sa se imbolnaveasca oricum cand intra in colectivitate, chiar la 7 ani. Dar e bine de retinut, cum ziceau si fetele, ca in primele luni de sarcina esti mai vulnerabila si nu e bine sa-ti aduca Mirci tot felul de virusei periculosi si pentru bebe mic.
Apoi am mai citit ca nu e bine sa-l dai de exemplu exact cand se naste bb2 pentru ca Mirci o sa fie foarte gelos, o sa vada in fratior/surioara cauza pentru care el e "indepartat" sa spunem asa.
Off. grele decizii!
Eu oricum il dau in octombrie ca nu am ce face cu el, soacra-mea nu mai are viza. Adica are insa trebuie sa stea maxim 6 luni in Canada. Mama lucreaza si nu poate veni, la noi bona costa cat ochii din cap si nici nu sunt prea pro-bona eu. Copii de varsta lui, asta ii trebuie lui acum.
NU am gasit insa gradinita nici pana acuma! Mai caut, mai caut...
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran