Ghiocei de Martie-Aprilie 2009*(56)*
Raspunsuri - Pagina 11
rivali spune:
Va pun si eu o schema de diversificare dupa care m-am orientat si eu la Vlad.Sper sa ajute pe cineva.
DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI DE LA VARSTA DE 5 LUNI
• Se incepe din luna a 5-a
• Meniul sugarului va fi format din 5 mese : - 3 principale
- 2 gustari
In saptamana 1 #8594; gustarea se va oferi la ora 11 ( mai aproape de pranz decat de micul dejun)
• Ziua 1 - 5 ml suc mar
• Ziua 2 - 5ml suc morcov
• Ziua 3 - 10ml suc mar
• Ziua 4 - 10ml suc morcov
:
:
- 30 ml suc : 15 ml mar + 15 ml morcov
In ziua in care avem 30 ml suc de fructe, la gustarea de la ora 11, vom adauga in meniu o noua gustare , cea de la ora 17 ,unde vom da pulpa de fruct.
• Pentru inceput pulpa de mar copt ( se incepe cu 1-2 lingurite si se creste progresiv pana la un mar)
• Dupa o saptamana sau doua se poate inlocui marul copt cu mar crud
Cantitatea de suc pentru inceput va fi de 60-80 ml/zi
Spre 8 luni vom ajunge la 100-120 ml/zi
Urmatoarele fructe ce pot fi introduse sunt: piersica,nectarine,caisa,para,pepene galben,mango
ATENTIE !!! Banana la 8 luni
Portocale , mandarine, struguri la 7 luni
Kiwi,capsuni,fragi,mure dupa 1 an
MENTIUNE! Niciodata dupa suc de fructe nu se bea imediat lapte
Poze
rivali spune:
Continuare
Saptamana 2 - pranz ora 12-13-14 SUPA care se obtine prin fierberea in 500ml de apa a unui morcov, pastarnac, patrunjel
• Ziua 1 - 10ml zeama clara de legume
• Ziua 2 - 20ml zeama clara de legume
• Ziua 3 - 30ml zeama in care se adauga o lingurita pasatura de legume
• Ziua 4 - 40ml zeama in care se adauga 2 lingurite pasatura de legume ( la aceasta cantitate de supa , la sfarsitul fierberii se adauga cateva picaturi ulei de masline)
:
:
Pana la 100-120 ml supa /zi
Pentru inceeput , in completarea supei, sugarul va primi si o cantitate de 180-120 ml lapte, in functie de cantitatea de supa mancata.
Treptat in supa vor aparea mai multe legume.Se introduce la o distanta de 3 zile intre ele in urmatoarea ordine:
• Telina
• Ceapa
• Dovlecel
• Ardei
• Rosie
• Cartof
• Fasole verde
Incercati sa alternate aceste legume intre ele, NU toate odata
Poze
denisamada spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Nicky09
Ce simpatici...... |
Yup!
Poate reusim totusi sa ne vedem cand venim la Tgv... Desi venim des, tot pe fuga suntem...
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
rivali spune:
Saptamana 3 - Branza calcica in prima jumatate a saptamanii
- Cereale in a 2-a jumatate
Daca sugarul are greutatea mult peste medie, nu este necesar sa se insiste cu cerealele!
Branza se obtine din 250ml lapte praf (din care a baut copilul sau care urmeaza sa bea) care se pune la fiert. Cand clocoteste I se adauga 2 tb calciu lactic.Se strecoara si se obtine o cant de branza ce se administreaza proaspata.
Pt inceput se amesteca cu pulpa de mar copt de la gustare si se subtieaza amestecul cu lapte praf
Se mai adauga in piureul de legume ce va aparea sub forma de fel II la masa de pranz
MENTIUNE! De ex supa de pranz poate fi facuta din 4 legume la fel I, iar piureul de legume pt fel II din 2-3 legume, altele decat cele de la supa
Piureul de legume se poate subtia cu lapte.
Cereale intra pentru inceput in biberonul de seara: 2-3 masuri maxim
Cantitatea maxima pentru 5 luni este de 5 masuri pe zi,
Daca se doreste se mai pot introduce 2 masuri la biberonul de dimineata.
Nu introduceti cerealele in supa.
Poze
rivali spune:
Saptamana 4 #8594; carnea de pui
Carnea de porc se va da dupa 3 ani.
Se fierbe partea cea mai frageda a pieptului si se arunca prima apa.
Pentru inceput (adica o luna)nu I se da sugarului si zeama de la carne, ci carnea se paseaza in supa de legume, fierbandu-se separat de aceasta
Cantitatea de carne=30g/zi( 3-4 lingurite carne fiarta si pasata)
NU se da zilnic carne ci de 2-3 ori pe saptamana.
Din aceasta sapt meniul poate arata astefel:
Fel 1 #8594; 100-120 ml supa de legume + carne
Fel 2#8594;60-80 ml piure de legume+ branza subtiat cu lapte
EX:SUPA din morcov,pastarnac,ceapa , rosie,ardei, carne
PIUREUL din morcov dovlecel, branza
Piureul de cartof simplu se da dupa 8 luni.
Supa mai poate fi ingrosata cu faina de orez( boabe de orez macinate)
La felul 2 ar mai putea fi dat si pilaful de orez ,obtinut prin fierberea acestuia alaturi de morcov/pastarnac la care se adauga 1 lingurita ulei de masline. Aici pot fi amestecate carnita sau branza
NU se adauga sare in mancare pana la varsta de 1 an
Poze
dyana27 spune:
DODO ia stai tu linistita ca nu are nimic fata; nici al meu nu exceleaza la tinut caputul, cand n-are chef, n-are; il mai scapa cand il trag de manute, mai sta cu el intr-o parte cand e obosit... dar in rest se intoarce pe toate partile, se suceste in patut in toate directiile, trage de jucarii, se intinde dupa ele......... sora'mea zice ca sunt nebuna si daca vreau neaparat sa-l duc si la neurolog; dar mi l-a vazut si colega ei si mi-a zis sa ma duc eu sa ma caut la cap, ca el e perfect asa cum e; chiar nu-si tine caputul deloc?? ca in rest exact ce zici ca face a ta face si al meu, inclusiv cu caput mai lenes... si mie toti mi-au zis sa stau cuminte..... parca mi-ai bagat un cui acuma.....
diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009
mutzunel la 4 luni cu tortulet... si ratuste... si ursuleti...si de toate
Dodo-pui spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lysbeth Dodo imi pare tare rau sa aud ca aveti probleme. Sper sa isi revina fetita repede si sa nu ramana cu niciun fel de urmari. Pana la urma cred ca trebuie sa cantarim foarte bine beneficiile vaccinului si reactiile adverse. Mi s-a facut mie teama de vaccinul de 6 luni... imi imaginez cum iti este tie:( Mami de Damian Codrut Andrei (08 apr 09) |
La indemnul doctoritei nu voi mai face vaccinul complet DiTePer ci doar DiTe daca dr de fam il va gasi daca nu-l va gasi NU VOI MAI FACE NICI UN VACCIN
oo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*
Blogul lui Bogdan Andrei
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
*oooo*~*oooo*~*oooo*
Bazar
pentru:
Bogdan;Mihaita;Sebi;Ema
aris26 spune:
ba imi vine. ca te stiu fan ikea ca si mine
25 martie 2009
Dodo-pui spune:
citat din mesajul lui Ilinca_M. Of, Doamne, Dodo! Stiam eu de ce mi-s urate vaccinurile, mereuj stau si eu cu spaima-n san in preajma lor...si mie mi se pare Sophiphi mai agitata de luni de cand a facut vaccinul. Tinem pumnii stransi sa fie totul bine de-acum inainte cu micuta Isabela! mami de Sophia-Diana (Sophiphi) 4luni |
Eu stiam de ce ma temeam Bogdan e victina unui vaccin.El e destul de bine si va mao progresa dar nu vreau sa-mi distrug si fata
oo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*~*oooo*
Blogul lui Bogdan Andrei
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
*oooo*~*oooo*~*oooo*
Bazar
pentru:
Bogdan;Mihaita;Sebi;Ema
denisamada spune:
citat din mesajul lui Dodo-pui Se intoarce pe burta a reusit de cateva ori si miscarea inversa.E f vioae,se cearta cu jucariile.Tot patul mare e al ei....dar ...ce sa fac sa nu cred dr...eu fiind patita si BodoNe paruieste(trage de par)...nu mai stiu... Sa dea DD sa fie cum ai citit tu |
Ei, Dodo! Ma speriasei, inteleg acum ca nu e kiar asa grav cum intelesesem eu din primul mesaj. Totusi, ca sa alungi orice urma de indoiala, mergi la un neurolog pediatric bun, care sa cunoasca si cazul fratziorului.
Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )