ce aparat pt. copt paine recomandati?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Oh! Ce bine imi prinde subiectul asta!
Ne-am hotarat si noi sa ne luam o masina de paine, dar nu stim de care. Ma puteti lamuri ce ar fi bine sa faca? Daca are vreo importanta din ce material e cuva, cate palete are...? Ce ar trebui sa ma intereseze intai cand o aleg? Nr. de programe?
Si, de exemplu,imi poate spune cineva daca unei Alaska, sau alta firma noMoulinex, mai ieftina, ii lipseste ceva esential? Chiar nu stiu ce trebuie sa ma intereseze la o masinarie d-asta...
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaSM spune:

principe, multumim de site-uri, interesante par, mai greu cu limbile astea straine

diuna, dupa cum am mai spus nu cred ca neaprat firma face un aparat de copt sa fie bun, mama mea foloseste un no name de ani de zile si totul e ok.eu am ales un Moulinex pentru ca era printre singurele masini care aveau cuva pe orizontal si cu 2 palete...mi s-a parut mai ok sa fie cu 2 palete, e mai usor sa invarta aluatul.si painea pe orizontala e mai usor de feliat.nu cred ca unei masini mai ieftine ii lipseste ceva,poate fiabilitatea in timp e mai scazuta.

Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

buna. suna foarte bine ce spuneti voi! mi-ati facut pofta . Am si eu 2 intrebari:
1. se poate folosi drojdie proaspata in loc de drojdie uscata?
2. cat de silentioasa e? o pot programa pt noaptea (spre dimineata) avand in vedere ca bucataria e aproape de camera bubulinelor?
multumesc.

Andrada mami de Mara si Teodora (06.11.2008)

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya_m spune:

ANDRADA eu am masina de paine de la DELONGHI e suuuper silentioasa [poti linistita s-o programezi noaptea]o am de aproape doi ani si dintre toate aparatele din bucatarie[si crede-ma nu-mi lipseste nimic]e cel mai folosit si mai ''apreciat'' iese o painica ...de aluaturi de cozonac, pizza,cornuri nici nu mai vorbesc-de-o pufosenie de poveste...toti din familie care au gustat painea minune si-au achizitionat la randul lor aparate de la diferite firme a mamei mele de ex e moulinex a soacrei la fel...poti folosi si drojdie verde linistita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remaliss spune:

Andrada, nu iti recomand sa pui drojdie proaspata!
Maya, imi spui reteta de la cornuri? Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Ne-am luat si noi o masinuta,o "no name", sunt de-a dreptul entuziasmata, desi o am doar de doua zile. E silentioasa foc, painica iese super( nu am incercat toate retetele),sunt incantata de investitie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Remaliss, ma bucur pt. achizitia voastra!
Eu am facut paine cu cartofi, iata reteta http://www.bucataras.ro/retete/266/paine_cu_cartofi.html
Mi-a placut mai mult cum a iesit cand am copt-o in cuptorul normal, dar iese buna si la MP.

Vroia cineva reteta de paine la programul scurt, eu numai pe asta o fac, este programul 5 la Moulinexul meu:
- 400 ml apa
- 2 cupe mari ulei(am folosit si de masline si de floarea soarelui, iese buna cu ambele)
- 2 cupe mici sare
- 1 si 1/2 cupe mari zahar
- 2 si 1/2 cupe lapte praf
- 640 g faina
- 4 cupe mici de drojdie uscata

Mie imi place mult si painea frantuzesca, iese dulce si buna rau!
La programul lung, de 3 ore si ceva, pentru painea clasica, s-a intamplat sa nu creasca bine painea si oricum la programul scurt m-am obisnuit ca se face rapid!

reteta de cornuri:
http://www.bucataras.ro/retete/128/cornuri_cu_gem_si_nuca.html
reteta de covrigi dulci:
http://www.bucataras.ro/retete/293/mic_dejun_a_la_bucataras_covrigi_dulci.html
Astea sunt preferatele mele si ale baietilor, cu diferite umpluturi, dar sunt si alte retete, nenumarate




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maya_m spune:

REMALISS nu e vorba de o reteta anume de cornuri caci eu pun la framantat si dospit in MP orice aluat care vine framantat[din comoditatesi nu numai]pt ca iese un aluat cu muuult mai pufos...hai sa-ti dau reteta de cozonac pe care ofac eu la MP[dospit si framantat]-500gr.faina/25grdrojdie[eu pun intotdeauna verde si nu am avut probleme]/50gr unt moale[topit si racit]/ 200mllapte caldut/70gr zahar/2oua /umplutura la alegere ... pui in cuva ingredientele lichide[oua lapte unt ] faina iar deasupra drojdia lichefiata cu zaharul.. ah si esente de care vrei poti sa pui...programul la masina mea e de 1ora si jumate dupa care scot aluatul il intind, pun umplutura, rulez pun in tava[ies 2 cozonaci de marime potrivita ]si mai las la dospit pana ajunge aluatul la buza tavii ungi deasupra cu ou batut cu putin lapte si-apoi la cuptor cu ei...ies niste cozonaci suuuper gustosi de multe ori nu apuca sa se raceasca complet eu de cand am reteta asta nu-i mai fac altfel ..sa nu uit din aluatul asta fac si melcisiori ca sunt mai usor de pus la gradi ....incearca-l cu incredere ca n-o sa-ti para rau si sa-mi spui cum ti-a placut

uite aici http://gourmandine.ro/retete-aluaturi-sarate/cornetti-morbidi-salati-cornuri-moi-sarate/ pe acestea le-am facut saptamana trecuta tot din motive de gradinitasi stii cum au trecut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Citat:
citat din mesajul lui remaliss

Andrada, nu iti recomand sa pui drojdie proaspata!
Maya, imi spui reteta de la cornuri? Multumesc!



De ce? eu numai drojdie proaspata folosesc si nu vad diferenta, doar la pret, cumpar drojdie prospata butafolk (pachet galben) la 500g si imi ajunge o luna aproape si costa pana in 5 roni pachetul pe cand drojdia uscata este mult mai scumpa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ck_29 spune:

am gasit si eu azi acest topic

am vazut ca fata care a deschis subiectul deja si-a luat si este multumita; si eu o MP de jumatate de an si sunt foarte incantata


in legatura cu tipul de drojdie, in careta mea de retete scrie ca se poate folosi drojdie uscata; DACA folosesti drojdie proaspata, trebuie dublata cantitatea

Mergi la inceput