Gravidutze si mamici de Cluj - 131
Raspunsuri - Pagina 19
marietarat spune:
MULTUMESC MULT fetelor de urari!!!![]()
Apropo stiti cumva daca este ceva ce sa luam: vitamine, sau sa pap ca sa am laptic cat mai mult posibil...sau cat mai bun...
Elena da chiar k esti harnica...![]()
Va urez numai bine si sa va vedeti bb cat mai curand si cu bine...
Toate cele bune si mamicilor si piticilor...sanatate!!
Marieta mami de Ana Maria
velenamaria spune:
Buna mamici...poate va mai aduceti aminte de noi Eduard si mama lui:). nu am intrat de mult pe forum ptr ca am fost plecati.
De 4 zile suntem si noi la cresa. Ma bucur pentru toate mamicile care au copilasi cuminti si intelegatori si au trecut cu bine de prima zi la cresa...la noi nu a fost cazul. Fara suparare BEX trebuie sa te intreb ce ai face daca fetita ta ar fi cea plangacioasa? ti-ar placea sa fie izolata? nu de aceea platesti o cresa particulara pentru a-ti integra cu succes copilul intr-un grup? te rog frumos sa nu te superi pe mine dar recent am trecut printr-o experienta pe care n-o doresc nimanui...am dus copilul la cresa si pentru ca locuiesc chiar in fata institutiei respective am auzit si am vazut crizele de plans ale fiului meu atunci cand au iesit la joaca. nici nu am stiu cum sa reactionez...intr-un final l-au luat pe sus si l-au dus inauntru..am sunat cam la 10 minute de la toata chestia si mi s-a spus ca este linistit si ca sa merg dupa el doar la 12.30. nu pot sa va spun ce a fost in sufletul meu. Mi-am luat copilul acasa si i-am explicat inca o data de ce trebuie sa mearga la cresa si apoi am asteptat cu stomacul strans sa vina ziua 2. A 2-a zi am fost luata la intrebari referitor la Eduard..daca a fost traumatizat la nastere sau dupa..daca nu cumva are alte probleme..si alte chestii...mai pe scurt incerca sefa sa ma convinga ca Eduard nu a avut o reactie normala si ca asa copil nu s-a mai vazut. L-au si mutat apoi intr-o grupa cu copilasi mai mari . Spre norocul meu ( aveam de gand sa nu-l mai las acolo) noua educatoare mi-a spus sa ma linistesc ca lucrurile nu-s chiar asa de grave. Am iesit plangand si m-am rugat la dumnezeu ca Eduard sa fie linistit si cuminte. Eram si foarte furioasa ptr ca Eduard a fost de fata la toata discutia. A stat cuminte langa mine dupa care a plecat linistit cu noua educatoare. Cand a venit ora sa iasa afara in curte am crezut ca pe el nu-l mai scot ca sa nu incerce sa plece acasa dinnou si sa inceapa o alta criza...dar l-am vazut ...era si el cu ceilalti copii si se juca linistit. Am sunat la ora 12.30 ca sa vad cum e...era foarte linistit, la 12.50 dormea deja. acum avem 4 zile de cresa ....dintre care ultimele 3 fara plans , fara crize. In fiecare zi doamnele de acolo imi spun ca a fost foarte cuminte...sper sa fie asa in continuare...dar nu pot sa nu ma intreb cum ar fi fost daca ar fi plans in fiecare zi.
imi cer scuze daca m-am intins prea mult...dar mi-am spus si eu oful...sper ca nu am suparat pe nimeni.
urez succes noilor si viitoarelor mamici. am tot citit postarile voastre in ultima spatamana dar nu am prea avut nimic nou de spus...pana acum.
va doresc o zi minunata
RAMONELLA spune:
Marieta felicitari pentru mica printesa!!!Sa fie sanatoasa si sa creasca mare!Eu luam Elevit si cand am alaptat,si beam ceai pt lactatie de la fares parca.De fenicul si anason.
Gabi off saracuta Sara.Draga de ea.Totusi mama e mama...Lasa ca va fi bine si la gradi.
Elena mare dreptate ai...fiecare poate sa pateasca asa ceva cu copilul la gradi.Saracul Edi.Bine ca acum s-a acomodat.
Oana va tin pumnii sa-i placa Mariei la gradi!Va fi bine,ai sa vezi.
Elena ai mai avut ceva dureri???
Alina nu mai ai mult nici tu.Cred ca de abia astepti.![]()
Bea e bine,si-a revenit complet si papa foarte bine.
Eu parca incep sa ma gandesc tot mai mult la ingerasul ce l-am pierdut...
parca nu-mi vine sa cred ca mi s-a intamplat tocmai mie...dar asta e,trebuie sa mergem mai departe.Oare la cat timp pot ramane iar insarcinata???Andreea sau Raluca poate stiu.
Ramonel,mami de
Bea(08.11.2007)
bex spune:
Salutare, fetelor!
Am trecut si de ziua a 4-a. Una calda, una rece! Am ajuns mai repede dupa pitica, am fost sus cu ea la masa, a mancat excelent, inclusiv deserul (cozonac) si la un moment dat aranjandu-i parul observ un cucui marisor, cam cat o aluna. Educatoarea nu stia nimic, a zis ca la un moment dat s-a dus Carina la ea plangand, a luat-o in brate si s-a linistit, dar nu a vazut ca s-a lovit. Ajunse acasa am gasit cateva zgarieturi pe burtica si picioruse si o capsa lipsa la salopeta, deci cazatura fusese sanatoasa...iN fine, am sunat-o pe tipa si i-am spus ca sunt nemultumita ca ea nu stai ca pitica a cazut etc...s=a scuzat evident, a promis ca va fi mai atenta. I-am propus, deorece timpul imi permite deocamdata sa stau cate o ora in plus la gradi, adica sa merg cam pe 11, cand ies ei afara sa mai vad ce se intampla. evident a fost de acord, ce era sa faca.
Ne-am vazut si cu Maria, care era foarte vesela ca mancase "tot-tot", dar si ea a patit ca si Carina zilele trecute, nu fusese schimbata...ofof asta e situatia, asa ca Adriana, draga mea, vezi ca nu e chiar minunat totul...
Totusi sunt optimista pentru ca pitica mea e foarte atasata de educatoare si ii place la gradi, e bucuroasa cand mergem deci din punctul asta de vedere e chiar ok!
Elena crede-ma ca stand acolo 2 zile in timp ce fetita plangea...exact la asta m-am gandit. Ce as face daca ar fi fost a mea? Cred ca variantele sunt 2: As fi stat cu ea sau as fi dus-o acasa. Fetita respectiva ar avea cu cine sa stea (bunica), a fost adusa tocmai pentru socializare la gradi, chestia care vad ca nu prea functioneaza... Nu am absolut nimic contra copilului sau a parintilor,nici macar nu ii cunosc, dar atata timp cat copilul meu este neglijat din cauza crizelor repetate ale altuia, raspunsul e cred evident...Educatoarea nu a observat ca fetita mea s-a lovit atat de rau si din cauza faptului ca era in permanenta in brate cu fetita care plangea si toata atentia ii era captata in a o linisti. Si de asemenea zic, ca si parinti trebuie sa acceptam limitele copiilor nostri si sa incercam sa ne ghidam dupa ce semnale ne transmit si ei...Iar daca copilul meu ar ridica probleme as incerca sa particp si eu cumva ca si parinte la stabilizarea situatiei. Cat despre "izolare" nu cred ca faptul ca se plimba nonstop cu ea cineva in brate e cea mai mare "izolare" posibila...si evident se poate intampla oricui si orcand! Dar spun ca niste masuri trebuie luate pentru ca se influenteaza negativ climatul grupei, atitudinea educatoarei si pana la urma copiii din jur.
Succes in continuare la cresa lui Edi!
Co +
Carina Alysa (13 noiembrie 2007)
dariandra spune:
Fetelor dragi, pe noi ne-a convins saptamana petrecuta la cresa particulara, indiferent ca e stat sau particular atentia si grija pentru copii este aceeasi.Chiar ma gandeam, sa stiu ca sunt diferente majore facem un efort si o dam pe Daria la o gradinita particulara, dar asa chiar nu merita (pentru jucarii mai noi sau utilitati performante?).
Cand ajungeam acasa era flamanda ca nu stiam ce sa-i pregatesc mai repede sa manance, somnoroasa era, se tinea strans de mine parca era un ursulet Koala, de schimbat era schimbata dar pe mine ma intriga faptul ca nu era stearsa ca lumea, ca de spalat la fundulet nu cred ca se punea problema
.
GABI - Atitudinea micutelor noastre a fost aceeasi; au fost ele linistite pana la un moment dat...probabil cand au realizat ca nu suntem prezente tot timpul langa ele.Nici nu stiu cum sa procedez ca avem o nunta peste cateva saptamani si va ramane Daria cu soacra, iar de adormit ea adoarme numai cu mine.Problema este ca se lasa cu lacrimi amare si plansete de disperare ca ma pierde (si asta numai de cand a fost la cresa).
MELI - Daria avea tot 37,3 sau 37,5.Seara mai facea 38 sau 38,3.In 3 zile i-a trecut temperatura.
mami_alexia spune:
Co, intr-adevar, nici n-avea cum sa fie perfect, dar e laudabil faptul ca te poti implica. Eu ii dau dreptate Andreei, nu mi-as da copilul la cresa particulara doar pt jucarii mai performante. Insa, faptul ca sunt niste servicii pentru care tu platesti, ii obliga sa te implice pe tine ca mama, sa iti asculte doleantele si sa incerce sa le rezolve. Poate va mai aduceti aminte episodul in care am dus-o pe Alexia intr-o dimineata la cresa si acolo, sub ochii mei un baietel a inceput sa dea in ea, ABSOLUT fara nici un motiv. Cand am raportat asta mi s-a spus "asa e George(baietelul), mai activ"
. Deci, stati linistita ca da in toti copiii

M-ar bucura enorm sa o pot duce si eu pe Alexia la o cresa de genul asta. Asta nu insemna ca nu as mai duce-o la una de stat. Doar ca ar trebui sa ma inarmez cu multa rabdare, cu cadouri saptamanale, doar, doar, sa stiu ca are cineva grija de ea asa cum se cuvine. Cat despre copiii care plang, Co are dreptate intru totul. Cei care plang non-stop produc o discrepanta in activitatile curente ale grupei, li se da mai multa atentie lor si atunci sunt ceilalti neglijati sau ii fac si pe ceilalti copii sa planga. Si eu consider ca astfel de cazuri necesita implicarea parintilor. Si Alexia facea parte din categoria celor care plangeau, dar doar cateva minute, cand o lasam acolo. Am vrut sa fiu lasata sa ii facem trecerea mai usoara...nu s-a putut. Ce sa mai zic de cei care plangeau tot timpul?! Nu ar fi firesc sa fie chemati parintii sa stea acolo, sa socializeze, sa descopere care e problema?
Cam atat...ca-s suparata....Alexia nu mai doarme la amiaza...oricat m-as chinui...asa ca am renuntat...
MAMI(Adriana) &
ALEXIA(28 aprilie 2007)www.alexdamian.com/" target="_blank">Sa-l ajutam sa lupte...
ABSOLVENTE!!!!
bex spune:
Adriana exact asta am sugerat si eu. Plus ca aiai nu e nico problema sa stai cat doresti, daca doresti. Este o mamica, care sta cu fetita din ziua 1 nonstop la gradi. Si nu are nimeni nicio problema cu asta, de aceea spun ca trebuie sa incercam sa intelegem ce ne transmit copiii. Si din bruma de carte pe care o stiu eu un copil mic nu trebuie traumatizat repetat daca mediul nu e prielnic. Ii dam o pauza si incercam in cateva zile. Cam ca la diversificare;) Eu m-am luat timpul asta de o luna in care sa am timp sa imi clarific problema, suntem sau nu de gradi. Nu putem avea pretentia sa mergem azi, sa fie totul perfect si sa lasam totul pe seama cadrelor de acolo, ca e foarte greu sa linistesti un copilas care urla din toate puterile non stop, te consuma fizic si psihic si uiti de restul!
Intr-adevar, si eu sunt adepta institutilor de stat, dar in situatia in care asta mica nu putea fi inscrisa inca la o gradi normala, inainte de 3 ani, am ales varianta in care sa pot sa am si pretentii, sa am drepturi, sa nu merg cum spui tu, Adriana, cu atentii si mai stiu eu ce. Sa pot sa comentez daca simt nevoia, nu sa ma simt obligata ca au primit copilul, ci ei sa se simta obligati ca noi ii sustinem finaciar! Am lucrat si in institutii de invatamant particulare si stiu cum sta treaba...in fine. Dar va dau dreptate si tie, si Andreei nu pentru jucarii sau dotari merg , care fie vorba intre noi nu m-au dat pe spate, ci pentru dreptul castigat de a comenta orice aspect care imi pare nepotrivit! Imi pare rau ca e asa, dar din pacate in Romania nici pe bani nu primesti ce ar trebui, daramite pe gratis....
Co +
Carina Alysa (13 noiembrie 2007)
Lilly79 spune:
Cand citesc experientele voastre de la cresa/gradinita mi se strange inima si astept cu groaza momentul cand va merge si Julia.Eu speram ca aproape la 2 ani va fi despartirea mai usoara, dar depinde de copil, de educatoare, de cum percepe copilul despartirea. Of, of.
bex motivul principal pt care o vom da pe Julia la Millenium e tot acela ca cele de stat nu primesc copii sub 3 ani.Si-apoi daca ii va merge bine, nu vreau sa-i schimb mediul si vom face un efort pana la scoala sa o tinem aici.Intr-o gradinita cu mai multi copii e mai greu ca o educatoare sa stea cu ochii pe toti copiii, mai ales ca e acaparata de fetita plangacioasa.Multa bafta in continuare.
Pt cele care-ati fost recent in vacanta cu avionul: ati putut urca in avion cu apa sau papa pt copii? Fiind cursa charter nu cred ca ne vor da pe avion asa ceva, nu? ![]()
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)
nrl spune:
Lily, noi am avut o sticla mica de apa la noi, si chestii de rontait. Oricum si pe charter se da o gustare si bauturi, asa ca nu iti fa griji
Unde mergeti?
Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)l
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/
Lilly79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nrl Lily, noi am avut o sticla mica de apa la noi, si chestii de rontait. Oricum si pe charter se da o gustare si bauturi, asa ca nu iti fa griji Unde mergeti?Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)l http://community.webshots.com/user/nicoletarl http://formular.stirileprotv.ro/ |
Merci de informatii

Mergem in Corfu si as lua jumate din casa cu noi, numai ca nu incape in avion
Lilly, mami de
Julia (30.05.2008)