Poznasi smecherasi de mai - iunie 2004 (10)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Salutare!

Acris, chiar veste mare! Felicitari parintilor si, nu in ultimul rand, Ameliei! Sa fie sanatos Mihai-Adrian, papacios si Dumnezeu sa-i daruiasca numai bucurii! Bun venit!

Nally, cu multa intarziere La multi ani puiutilor scumpi! Ce-ai zice de niste poze noi? Ca ne e dor de gemenasi!

Iulia, te inteleg pe de o parte cu evitatul explicatiei "nu avem bani", dar, pe de alta parte, cred ca trebuie sa stie cat de cat ca nu pot avea tot ce exista in lume, ca toate au un pret si ca nu chiar tot ce vad poate fi al lor. Noi i-am explicat lui Darius multe despre cum e treaba cu banii, de ex, avea impresia ca putem merge la mare/munte cand vrem si putem sta cat vrem. Mi se pare nepotrivit in cazul asta sa-i dau o explicatie gen "nu avem atata concediu" sau "nu sunt camere libere" si sa traiasca mult timp cu ideea ca se poate plimba pe oriunde, oricat de mult. Noi i-am explicat mereu ca suntem oameni obisnuiti, care pot sa-si plateasca toate chletuielile, sa le cumpere mancarica, hainute si jucarii in limite normale, sa mearga intr-un concediu o data/an...a inteles bine si nu pare sa aiba resentimente. I-am explicat si ce inseamna sa fii copil sarac si a fost imresionat cand a auzit ac unii copii n-au ce manca...cum am zis, e sensibil, chit care o gura mareeeeeeeee.

Nicoleta, daca afla Darius ca s-au mancat pestii unul pe altul, plangea toata ziua.

Of, nu mai pot scrie, nu mai are rabdare Ioana.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

Berta Crezi ca ea nu a plans? Mai ales ca nici separati nu mai erau in siguranta pestii "buni'. Ne batea la cap sa dam pestii "rai", batausii. Acum nu-i mai avem, si Cata i-a luat alti pesti. Dintre cei noi 2 pestoaice trebuie sa faca pui, asa ca e fericita.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulia P. spune:

Buna fetelor,

Acris, FELICITARI. Mihai Adrian, bine ai venit printre noi! Sa ai parte de o viata minunata, plina de bucurii.

Bertha, sunt de acord ca trebuie sa fie constienti ca exista limite, insa, in cazul lui Tommy (care intelege foarte multe lucruri fara sa insistam noi prea mult asupra lor) nu tin sa pun accentul pe acest lucru, caci uneori imi spune chiar el singur, micutul: Nu, mami, lasa, ca este prea scump..., si mi se rupe inima... Evident, stie si el ca exista copii defavorizati, dar, fiind foarte sensibil, nu insist pe acest lucru. Cum spuneam, noi sponsorizam o fetita din Mongolia si baietii stiu bine ca noi ii trimitem bani, deoarece ea nu are destui pentru mancare si imbracaminte... Este o balanta foarte fragila...

Nico, creste Bia, isi schimba obiceiurile.

Laureta, asa cum spuneam, am avut parte de o vara tare urata: ploioasa si friguroasa... In ziua respectiva era cam frigut, batea si vantul, dar baietii au tinut mortis sa intre in apa, deci... In fine, cand hainele sunt ude nu prea tin de cald, dar asa, mai mult pentru linistea mea sufleteasca...

Noi am avut un sfarsit de saptamana agitat: baietii au fost la dans si la gimnastica; am fost la cules de mere, la ferma, iar eu cu Tommy am mers si la film (http://www.cloudywithachanceofmeatballs.com). Foarte dragut, mi-a placut, mai ales ca a fost si in 3D.

Va doresc o zi frumoasa si linistita.

Iulia P., Thomas Anthony (16 iunie 2004, http://lbyf.lilypie.com/pgYgm4.png) si David William (14 noiembrie 2006, http://b3.lilypie.com/WOFjm5.png)

http://iuliapp.wordpress.com/

Thomas: For Earth Hour, we should all light candles like is everyone's birthday, everywhere in the world...

Mommy, when I smile at you, that is my way of showing you that I love you! (Thomas)

Our freedom starts with the prison we choose...

Nous sommes peut-être devenus aveugles et nous ne voulons pas le...voir.

http://flickr.com/gp/dcppopa/77Z12j

http://flickr.com/gp/dcppopa/3572Ze

http://flickr.com/gp/dcppopa/862tw1

Mergi la inceput

Buna fetele

Am o intrebare pentru voi. Cum corectez pronuntia unor grupuri de litere la Bia? E vorba de grupurile "ce, ci, ge, gi". Inlocuieste consoana cu litera "S" de la sarpe. Zici ca-i moldoveanca . Trebuie sa mergem la logoped neaparat? Nu inteleg de ce a inceput sa vorbeasca asa, inainte le pronunta corect si acum . Cam de cateve luni, 2-3, a inceput sa se prosteasca. Si oricat am incercat sa o fac sa le pronunte corect nu am reusit. Imi spune ca nu poate mai mult, se supara pe mine si gata. O tine pe a ei.

Nicoleta si Bia Ciocarlia Sarbatoarea recolteiwww.dropshots.com/tnicoleta" target="_blank"> Filmulete

"Viata poate fi inteleasa doar privind in urma. Dar poate fi traita doar privind inainte." (Soren Kierkegaard)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Nico si pe mine ma intereseaza si vreau sa discut cu educatoarea sa vad ce ma sfatuieste. Noi avem probleme cu "ce" - pronuntat tze, ci=tzi, ge=dze, gi=dzi, sh=s, j=z. Am scris aprox cam ce se aude la el, in realiate pronunta aproape corect, dar totusi nu-i cum trebuie. El vorbeste cam ca un grec. Am incercat sa fac diverse exercitii cu el, dar fara rezultate notabile. Ciudat e ca Bia le-a spus corect pana acum...poate a auzit altundeva si i-a placut cum suna? De ex, de cand a reinceput gradinita, Darius a recapatat stilul taraganat de a vorbi, cum fac ei la gradi, gen "doamnaaaa, Dana ma impingeeeeeeee", nu stiu cum sa explic, lungeste mult sunetele, mereu il corectez, dar uita si o ia de la capat.
O s-o intreb pe educatoare si o sa-to povestesc ce zice.

Iulia, am tot vrut sa-ti spun ca faceti un gest minunat pt aceea fetita din Mongolia. Felicitari si Dumnezeu sa va rasplateasca!

Noi suntem acasa toti 3. Dupa ce sapt trecuta a stat acasa pt ca era racit, luni l-am dus, iar azi-noapte de la 4-5 a facut iar o criza urata de tuse seaca, l-a tinut treaz vreo ora, astfel incat nu a mai putut sa se trezeasca la 7. Aceeasi criza a facut-o Ioana de la 1-2 si de la 2-3 ne-am jucat, ca-i fugise somnul. Mi-au mancat urechile.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Berta E adevarat ca asa vorbeste Alex, nepotelul, cu care locuim. De la el a invatat multe lucruri care nu m-ai placut si de care am reusit sa o dezvat. Dar cu vorbitul vad ca persista. E drept, ca acum copiaza la greu ce vad, fac, vorbesc altii si i-am explicat de nenumarate ori sa nu se mai ia dupa ce spun sau fac Stefi si Alex.
Probabil ca David a inceput sa vorbeasca cum vorbesc colegii. Aici cred ca ar trebui sa vorbesti cu doamnele educatoare sa ii corecteze pe toti, nu numai pe David.
si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alus spune:

ACRIS FELICITARI!!! BINE AI VENIT PE LUME MIHAI ADRIAN!!!

La noi totul este bine, crestem mari, deja reactionam, nu ne prea place sa stam pe burtica, dar ne place tare mult sa ma tina mama la piept, daca ar putea non stop. Julia este fericita ca in fiecare zi mergem sa o luam de la gradi. Este destul de greu, mai ales ca sa facut frig, astazi mai si ploua. Lupt cu el ca tare ii place sa-si intoarca capul in stanga. Il culc de multe ori asa ca sa imi auda glasul in partea dreapta. In curand ne asteapta primele vaccinuri. Julia a spus ca va merge cu noi ca sa il tina de manuta sa nu planga. Peste 8 zile pe 11 octombrie avem botezul, pe 12 mergem la ortoped cu picorusele, aici este obligatoriu. Si la neurolog, nu este obligatoriu dar eu am probleme neurologice si trebuie. Am fost marti sa imi masor zaharul in sange daca nu mia ramas, si din fericire nu mia ramas. Mia fost frica sa beau glucoza si sa fac testul. Dar din fericire totul este bine. Chiar acum cand va scriu Matei isi da glasul, imi aminteste ca l-am lasat singur in patut. La noi este situatia destul de grea, stiu ca multe famili o au, dar eu cu el dormim in sufragerie, avem doua camere, Julia cu tata in camera ei. Cred ca dupa botez ma mut la ea, dar este rau ca patul este de o persoana, iar eu de dimineata il iau in pat sa il hranesc, atunci el mananca iar eu pot dormi. Dar in curand poate ne mutam.
cam atat pe la noi

Am pus poze noi cu Matei, ma duc sa vad de ce este asa de suparat domnul mic

http://www.youtube.com/watch?gl=PL&v=biFZ_9lNu2k

http://pl.fotoalbum.eu/Julia1901

Alus + Julia + Mateusz (Matei)
http://www.rumunski.waw.pl

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64324" target="_blank">Cum sau nascut Sylwia si Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

buna
nu am mai scris demult si am intrat rar. Mai ales, de la drama Mariei nu am mai putut sa citesc. am intrat asta seara si daca nu era discutia legata de pronuntie cred ca tot nu scriam nimic. La Catalin la gradi a venit un logoped. nu am vorbit cu ea dar daca o faceam cred ca ne certam. Si Cata are mici probleme de pronuntie. si nu tot timpul. daca il pun sa repete zice corect. cand se grabeste mananca litere sau stalceste mai ales "r". mi-au dat recomandare catre logoped dar nu duc copilul nicaieri. nu or sa ramkana asa peltici. mai ales daca sunt probleme legate de rasfat. cred ca au acumulat foarte multe informatii si le transmit usor deformate. am gasit pe net o carte de logopedie cu tot cu cd. am comandat-o sa vad despre ce e vorba. dar uin nici un caz nu duc copilul sa il streseze. daca nu vorbeau, daca aveau probleme majore atunci da. dar asa.... nu. Cata are un vocabular foarte bogat, foloseste corect cuvintele si vorbeste corect gramatical. iar daca greseste o litera si il intreb ce a vrut sa zica se corecteaza. deci nu e o problema de pronuntie majora. mai mult de viteza cred.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului

Mergi la inceput

Buna fetele

Vanesa Bine ai revenit! Eu sper ca Bia sa se corecteze singura cu pronuntia, ajutata si de mine si tati, mai ales ca acum nu va mai sta atat de mult in compania verisorului. Si am sa vorbesc si cu educatoarele de la gradi.
Voi ce mai faceti? Catalin cum e la gradi? Dar Andu? Ce clasa este? Parca a 5-a, nu?

Alus Mey, ce flacau dolofan si frumos are mami. sa creasca mare si voinic.

De azi mergem si noi la gradinita noua. Bia s-a trezit usor de dimineata si vesela. Am dus-o la gradi si cand a intrat in clasa au tabarat toti copii pe ea. Cred ca s-a speriat putin. Apoi a luat-o domnisoara educatoare de mana si s-a dus cu ea sa faca cunostinta cu toti copii. Nu stiu daca v-am spus, dar noi asta vara am avut ocazia sa cunoastem una dintre educatoare. A venit cu noi la tara de cateva ori. Asa ca acum Bia a avut si avantajul ca o cunostea si parea relaxata in privinta asta.

si va doresc o saptamana frumosa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

Nico, suntem bine dar ocupati pana peste cap. Andu e in clasa a VI. \Cata e la gradi de la 2 ani. L-am avut la particulara pana anul asta in martie cand l-am mutat la stat. Era bine la particulara doar ca nu invata nimic. Pana pe la 4 ani merge doar sa se joace dar dupa 4 ani nu mai merge. Dupa cateva discutii cu cele de la gradi l-am mutat. e mai bine doar ca, vara a stat acasa pe capul meu. la particulara il duceam si vara. asa ca, cum pe mine nu ma ajuta absolut nimeni, asta vara m-am cam chinuit cu amandoi acasa (se si bat non stop). Dar a trecut si vara. Si nici nu am fost plecati foarte mult ca in alti ani. Andiu s-a apucat si de chitara iar in momentul asta avem un program foarte incarcat cu meditatiile la mate, engleza, chitara, concursuri, scoala (care nu e langa casa asa ca il duc si il iau).
va pup pe toate si chiar daca nu reusesc sa scriu tot timpul, reusesc odata la cteva zile sa citesc ce ati scris.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://picasaweb.google.com/cristina.avi69/GuraHumorului

Mergi la inceput