De la ce varsta invata copilul o limba straina?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreiush82

Buna seara mamici si viitoare mamici!

Urmaresc de mult timp si cu interes acest forum, acum cativa ani ca fosta educatoare, acum ca pregatire (psihica mai mult) pt a deveni si eu mamica intr-o zi. Inca nu sunt casatorita, dar imi doresc in vitor, imediat dupa casatorie, un copil...din tot sufletul!
[... - mai putin acest pasaj!!]
Vroiam sa va intreb, incercand sa realizez un sondaj.... voi de la ce varste va dati copiii la cursuri/meditatii, etc... si aici ma refer la cele de limbi straine..
Eu am 3 fetite cu care fac engleza de cand aveam 4 ani, de cand au inceput gradinita.... si acum au 9. Uneori ma simt atat de mandra sa vad cum vorbesc si cum inteleg...incat as fi tentata sa cred ca o varsta frageda e un ajutor mare in invatarea unei limbi secundare.

Dar astept si parerea voastra, a mea fiind usor si subiectiva... Bazandu-ma pe rezultate, dar si pe sentimentele mele pentru aceste fetite,pe care le-am avut si la gradinita.

Multumesc anticipat celor ce vor raspunde si sper sa adancim discutia din cat mai multe considerente.... pedagogice, psihologice,etc. In viata invatam permanent si mie imi place sa invat de la cele ce au experienta!

Viitoare mamica de ingeras

Mie nu mi se pare 3-4 ani varsta frageda deloc, dimpotrica.Cred ca e deja tarziu pt o limba invatata bine.
Eu vreau sa o dau pe fiica mea la scoala franceza la 2 ani.Pana atunci sper sa stapaneasca satisfacator pt un copil de 2 ani engleza si romana.
Nu e nici un chin pt copil, e o joaca...ca doar nu o sa ii de sa scrie eseuri si declinari de verbe.....

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Lara - uau!
Fi-mea a inceput sa vorbeasca (adica sa spuna propozitii scurte si foarte stalcite) pe la 2 ani si 2 luni. Era vorba doar de romana, limba materna.
Si Monica a facut "engleza intensiv" de la 3 ani pana la 6 ani apoi 1 an doar 2 ore pe saptamana. Rezultatul este foarte aproape de zero ca sa zic asa. Poate vorba voastra e ascunsa pe undeva prin minte si nu o scoate la iveala
Ma gandesc sa mai fac o incercare de 1 an dar la anul, de la 8 la 9 ani. De data asta voi incerca cu profesor acasa, e clar ca pentru noi nu functioneaza "grupa". Pana atunci sper sa ma mobilizez si sa ma apuc sa fac eu cu ea ...

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Sheful meu are 2 ani si 3 luni.El vb araba si engleza.De cand a venit bunica'sa aici a inceput sa vb si romaneste ptr ca bunica'sa nu stie engleza.
Din oct va merge la cresa.Engleza!

Cu cat copilul e mai mic cu atat invatza mai repede.
Copilul mic nu va invatza limba straina asa cum probabil o va face la gradi.El o va invatza involuntar,atat timp cat cel putin o persoana din casa,din mediul in care cel mic traieste vb o limba straina.
Eu,vb engleza mai mult decat araba,sotul le vb pe amandoua.Ambele limbi Sebi le-a invatzat involuntar.Le vb f bine(exceptand cuv.stalcite).
Acum,a invatzat si ceva cuvinte in romaneste.De fapt sunt multicele.
Dupa ce va pleca bunica voi incerca sa vb mai mult cu el in romaneste.Pana acum,renuntasem la a mai vb cu el si in rom ptr ca devenise confuz.Momentam vad ca e ok,asa ca voi incepe si cu romana.

Alta chestie e ca atunci cand va merge la scoala va avea si ore de franceza.Poate ii va placea sau poate nu dar cert e ca din astea 4 limbi,3 le va sti cu siguranta.Si nu e rau.

Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien

www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*

"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a change!"
Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Alex la 1 an si 11 luni cand am dat-o la gradinita a facut si engleza! Imi pare rau ca nu fac mai multa engleza la gradinita , sa vedem anul asta daca au mai suplimentat orele! La 2 ani deja stia corespondentul in engleza la foarte multe cuvinte! Acum dupa un an, stie fraze uzuale, buna dimineata, ridica-te , stai jos vino aici, cum te cheama, cat ani ai etc! Stie poezioare scurte, cantecele ( cu traducere cu tot)! Eu cred ca cu cat mai devreme cu atat mai bine! Toate desenele i le pun in engleza si ii mai traduc eu, uite a zis aia, sau asta in engleza insemana ce inseamna! Am zis ca chiar daca nu invata si nu vorbeste acuma engleza, macar se obisnuieste cu tonalitatea, cu accentul etc! Dar oricum se vede, ei au creierul acum numai bun de a acumula informatii!
Eu stiu o fetita care a invatat spaniola de la televizor...era maica-sa telenovelista convinsa, si copilul daca asta auzea toata ziua, cand a mers la scoala deja stia spaniola :)!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelacarmen spune:

Buna!Oana mea a inceput sa faca engleza la gradi,fara mari rezultate;stia cateva cuvinte si sa salute etc.La scoala,in cls.1 a inceput engleza si dna prof vorbea numai in engleza cu ei la ora.Eu m-am agitat ca ea va ramane in urma si am cautat o prof.in particular.Facea 1 ora pe sapt.Rezultatele au fost rapide si vizibile.Dna e f multumita de ea.Anul acesta am chemat-o si in vacanta de 4-5 ori ca altfel mai uita din cuvinte.
Eu cred ca e bine cat mai devreme,dupa ce incepe copilul sa vorbeasca,sa invete si o limba straina.Vad ca si fiul meu ,are 3 ani,a invatat cateva cuvinte in engleza auzind-o pe Oana la ora,desi el a inceput sa vorbeasca f tarziu si romaneste.Acum se uita la desene in care se vorbeste in spaniola si Oana prinde f repede cuvinte in spaniola,asa ca eu cred ca si metoda asta da rezultate.
Succes cu firma andreiush!

Mergi la inceput