Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cireshica307 spune:

Buna tuturor. nu am mai scris, pt ca prea devenisem obsedata si intram pe forum d 100 d ori p zi. eu sufar si de sindromul obsesiv compulsiv printre altele (posibil cauzat tot de lyme) si tb sa am grija sa nu exagerez.
Cu lyme stau cat de cat ok acum, dar inca am prob cu stomacul de la tratament. in afara de crizele dureroase care apareau uneori dupa masa si ma faceau sa vomit tot, in ultimul timp simteam ca mi vine mereu pe gat sucul gastric, ma ustura stomacul, simteam cioburi in stomac. asta pe fondulimbolnavirii mai grave a bunicului meu, in timp ce eu ma aflam cu el, o matusa foarte rea si bunica mea care se vaieta mereu, ma trezea vaietandu-se. astfel din cauza stresului s a accentuat totul, am ajuns la o stare nervoas aingrozitoare, abia mai puteam manca. mi am facut endoscopie si am descoperit ca sufar de o gastrita "ciudata" cum s a exprimat doctorita, cu aspect granular, creponat si reflux gastroesofagian. in plus, bila mea se secreta acum in stomac direct, in loc de duoden. o fi si de la stres, o fi si de la cele 4 grame de ceftriaxona pe zi de 28 de zile...cert e ca gastrita a aparut clar de la antibiotice. acum iau alte pastile care probabil imi vor maltratata ficatul. se pare ca asta e treaba cu medicina alopata.
da, eu chiar cred in tratamentul cu oxigen hiperbaric. pendulez intre asta siu cel cu ozon. daca intrati pe forumurile americane, veti vcedea cati oameni se chinuie ani de zile cu antibiotice, care in faza a 3-a a bolii lyme trebuie luate muuult timp. si ce folos daca ramai cu organe distruse? azi am programare la clinica de ozon din bucuresti si am de gand sa mi iau niste apa ozonata de acolo care se pare ca e f buna pt gastrita si sper sa mai dea un sut si la lyme. din cate am citit pe multe site-uri, mi se pare logic ca oxigenul si ozonul ataca lyme. borrelia este o bacterie anaeroba , care moare in prezenta oxigenului 100%, ceea ce se administreaza la camera de hiperbaric. pe langa asta ma tenteaza autohemoterapia cu ozon, numai ca am citit ca exista riscul de embolism DACA NU ESTE ADMINISTRATA CORECT. am dubii daca o voi incepe ijn romania, sau o sa mi strang bani si o s-o fac la mama ei in germania. nu este un tratament f scump, de vreo 60 euro sedinta si consta in 10 sedinte. ozonul se pare ca a fost f bun in tratarea multor tipuri de cancer.
ah si ...bunicul meu a murit...dumnezeu sa -l ierte. nu am plans decat de 2 ori scurt, nu constientizez. insa agravarea problemelor cu stomacul arata ca nenorocirea activeaza din subconstient. sper sa trec peste asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Marilen, imi pare teribil de rau pentru ca trebuie sa treceti prin asta, va doresc din tot sufletul ca vindecarea sa fie usoara, rapida si definitiva! Te rog sa ne scrii in continuare ce faceti, cum sunteti, eu as vrea tare mult sa stiu de voi. Si baietelul meu a fost intepat, inca nu i-am facut testele aici, mi-e atat de teama

Cireshica, condoleante pentru bunicul tau!
Ai grija de tine, mult noroc cu tratamentul pe care il vei urma, sa ne spui cum merge!

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena2009 spune:

Buna cireshica! Imi pare rau pentru bunicul tau. Condoleante ! Dumnezeu sa il odihneasca in liniste si in pace iar tie sa iti dea putere sa treci peste.Ai grija de tine!

Numai bine si multa sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cireshica307 spune:

Multumesc nerantule si lorena. se pare ca s a acumulat asa mult stress si eu nu am plans mai deloc la moartea bunicului, tata care s a purtat oroibil batandu si jod d mine de cand cu lyme, fratele meu care il imita, o matusa scorpie si bunica mea care se vaieta in fiecare zi de ea si bunicul meu. acum am un fel de nevroza gastirca imi vien mancarea pe gat am hiperaciditate si dureri de sotmac. nush ce sa mai fac, ca am luat anitde[presive si sedative de la 16 ani, dar m am lasat d vreo juma d an si nu m vreau sa iau. acum mi am luat ceai de valeriana si ma mai linisteste un pic, dar dupa atatia ani de antipsihotice nu cred ca mai are altceva efect...ei incerc in continuare cu yoga, rugaciuni, o sa merg si la psihoterapie si doamne ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mella_i spune:

Buna tuturor!
Dupa indelunge cautari pe net, am observat ca aici se dicuta cel mai mult si se cunosc destule despre aceasta boala cumplita.
O sa va spun povestea mea.
In 1 iunie(retin foarte bine data, tocmai pt ca era inceput de luna), mi-a aparut pe picior o pata care arata exact asa http://www.skinsight.com/images/dx/webAdult/lymeDisease_44250_lg.jpg
In 4 iunie m-am dus la dermatolog, al carui diagnostic a fost "herpes profuz".Mi-a dat trat cu aciclovir si un antihistaminic.Toate bune si de folos, doar ca pata mea nu a trecut, ci s-a tot extins sub forma unui inel cu mijlocul clar si contur rosu.In 10.09 m-am indreptat din nou spre dermatolog(la data respectiva pata a ajuns la niste dimensiuni monstruoase-era de la sold pana la genunchi(aprox 40 cm), imi ocupa jumatate de fesa si in jurul copasei mi-au ramas aproximnativ 5 cm neatinsi).Arata asa:
http://www.tickencounter.org/information/infectionback.jpg
cu mentiunea ca era muuuuult mai mare.
Dermatologul mi-a pus diagnosticul de "reactie alergica la muscatura de capusa" fara sa-mi spuna nimic despre borrelia si mi-a scris hidrocortizon crema si un antihistaminic(Roletra).
Cand am ajuns acasa, am cautat pe net si va dati seama la ce concluzie am ajuns...Am intrerupt trat-ma dadusem cu hidrocortizon de 2 ori-si m-am indreptat catre sectia de infectioase, doar ca eritemul disparuse, iar eu nu m-am gandit sa-i fac o poza.
Cand i-am descris d-nei dr tot ce am scris mai sus m-a intrebat din start daca ingrijorarea mea e borrelia(eu nu asteptasem nici o intalnire cu infectionistul si in dim aceea fusesm deja la recoltare pt analize.Pe scurt dupa toata discutia cu d-na dr. mi-a inteles ingrijorarea, dar mi-a spus ca nu crede ca e borrelia pt ca eritemul nu ar fi trebuit sa cedeze la hidrocortizon si ca de la data aparitiei pana acum(3 luni si ceva) ar fi trebuit sa prezint deja simptome serioase.
Mentionez ca singurele mele simptome au fost undeva la data aparitiei eritemului-dureri de cap, oboseala intensa si ceva stari de greata-iar acum, dureri de cap dar nu foarte pronuntate, o usoara stare de ameteala si confuzie si unele probleme de concentrare.
Ok, asteptam rez analizelor.Astazi, 21.09 au venit rez: IGG -2,14-NEGATIV(peste 11 pozitiv), IGM- 56,28-POZITIV (peste 11 pozitiv).
Analizele au fost efectuate folosindu-se metoda EIA.
Miercuri trebuie sa merg la doctor sa-mi prescrie trat.
Departe de mine ideea de a o desconsidera pe dna dr, dar tot ceea ce am citit despre lyme m-a speriat si nu vreau sa ma arunc in primul trat cu ochii inchisi..De aceea am cateva intrebari si va rog daca puteti sa ma luminati si pe mine in cateva privinte:
-am citit ca daca IGM-ul e pozitiv trebuie confirmat prin W.Blot.Am intrebat la laborator si nu fac analiza asta.credeti ca e nevoie sa merg undeva pt a o face?
-avand in vedere ca IGG-ul e negativ, deci faza acuta, va rog spune-ti,daca stiti,cam cum se procedeaza cu trat pt a putea sa evaluez intr-un fel sau altul ceea ce imi va spune dna dr.
-pt cei care o cunosc pe dna dr Augusta Butiurca-credeti ca ma va primi doar cu aceste analize si nefiind un caz disperat?
-si mai presus de toate, dupa tot ce am scris, e posibil sa nu fie Lyme?
Imi cer mii de scuze ca am scris atat de mult...
Va doresc tone de sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Citat:
citat din mesajul lui mella_i

, dar mi-a spus ca nu crede ca e borrelia pt ca eritemul nu ar fi trebuit sa cedeze la hidrocortizon si ca de la data aparitiei pana acum(3 luni si ceva) ar fi trebuit sa prezint deja simptome serioase.
Mentionez ca singurele mele simptome au fost undeva la data aparitiei eritemului-dureri de cap, oboseala intensa si ceva stari de greata-iar acum, dureri de cap dar nu foarte pronuntate, o usoara stare de ameteala si confuzie si unele probleme de concentrare.
Ok, asteptam rez analizelor.Astazi, 21.09 au venit rez: IGG -2,14-NEGATIV(peste 11 pozitiv), IGM- 56,28-POZITIV (peste 11 pozitiv).
....-am citit ca daca IGM-ul e pozitiv trebuie confirmat prin W.Blot.Am intrebat la laborator si nu fac analiza asta.credeti ca e nevoie sa merg undeva pt a o face?
-avand in vedere ca IGG-ul e negativ, deci faza acuta, va rog spune-ti,daca stiti,cam cum se procedeaza cu trat pt a putea sa evaluez intr-un fel sau altul ceea ce imi va spune dna dr.
-pt cei care o cunosc pe dna dr Augusta Butiurca-credeti ca ma va primi doar cu aceste analize si nefiind un caz disperat?
-si mai presus de toate, dupa tot ce am scris, e posibil sa nu fie Lyme?
Imi cer mii de scuze ca am scris atat de mult...
Va doresc tone de sanatate!

A fost o coincidenta ca eritemul a disparut in perioada in care ai aplicat cortizonul ;
Simptomele pe care le-ai mentionat erau suficiente pentru medic sa puna diagnosticul de Lyme stadiul 2
Nu mai ai nevoie de nici un test , ai IgM pozitiv, ceea ce indica o infectie recenta si este posibil ca IgG sa ramana negativ permanent ( nu ai fi singura in situatia asta)
Raspunsurile la intrebarile tale :
• Nu mai ai nevoie de o confirmare a IgM prin WB
• Nu esti in stadiul de bolnav cronic,
• Dr Butiurca nu te va accepta ; are cazuri cu adevarat disperate
• Da, din nefericire ai bacteria in corp , deci lyme
• SINGURUL LUCRU DE CARE AI NEVOIE ESTE UN TRATAMENT URGENT CU ANTIBIOTICE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mella_i spune:

Multumesc din suflet pt raspuns!
O sa incep tratamentul si o sa va tin la curent.
Sunt putin speriata, dar ma bucur ca v-am gasit..
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Pentru Marilen:
Am vorbit cu medicul meu referitor la testele fiicei tale:
Nu a inteles de ce a trebuit sa i se faca IgA, care este destinat pt alergii si paraziti fiindca Lyme este o boala infectioasa care antreneaza producerea de anticorpi specifici.
La Elisa IgG si IgM negativ cu WB pozitiv , unul din teste este fals pozitiv sau negativ.
Daca nu a avut EM se vor reface testele toate: Elisa si WB (IgG, IgM).
Daca a avut EM se aplica imadiat tratament si se urmaresc simptomele clinice.
Pastram legatura prin Stefi.
Cu bine
Cris

Mergi la inceput

Marilen buna!
Am vazut poza si eritemul este prezent si de dimensiuni impresionabile; inclusiv ganglionii sunt foarte inflamati!)
am transferat-o si bacterilogului care spune ca alte teste nu isi au rostul. Trebuie continuat tratamentul; citeste pe forumul de la ANPP materialul pe care l-am atasat de la Dr Donta. Sper sa iti fie de folos; as mai adauga ca Dr Donta este interesat de o colaborare pe aceasta tema cu medici din tara (a specificat, doar medici).
care au bolnavi cu lyme sub tratament.
Daca medicul fetitei tale doreste poate lua legatura cu Dr Donta. Adresa de mail este valida.

Mergi la inceput

Atasez doua mesaje ale Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor:

INVITATIE

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (A.N.P.P), in calitate de initiator al campaniei de informare cu privire la afectiunea Lyme in parteneriat cu Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti (A.M.F.B.) si Houston NPA, organizeaza Simpozionul Borrelioza/ Maladia ”de Lyme” – boala cu ”1000 de fete” – Prima Editie in zilele de joi 05.11, intre orele 16.00 si 18.00 si vineri, 06.11.2009, intre orele 11.00 si 17.30 , la Palatul Parlamentului – Sala Brancusi.
Boala Lyme NU este recunoscuta oficial ca endemica, raspandirea ei, atat pe glob, cat si la nivel national este insa extrem de reala (estimare: aproximativ 8 500 pacienti cu Lyme in Romania conform http://www.wrongdiagnosis.com/l/lyme_di ... ountry.htm si deja considerata o problema de sanatate publica in multe tari ale lumii. Consideram ca numai o buna cunoastere si informare asupra preventiei, diagnosticului si tratamentului ne pot feri sau scapa de acest pericol extrem.

Vor participa medici de familie, infectionisti, neurologi, oftalmologi, parazitologi, microbiologi, medici de medicina veterinara, reprezentanti ai A.G.V.P.S.R., reprezentanti ai grupurilor de sprijin al pacientilor cu boala Lyme, reprezentanti ai autoritatilor si presa.

Intrucat gradul de interes manifestat de presa fata de acest eveniment este foarte mare si dat fiind faptul ca stim ca si Dumneavoastra va doriti sa aflati ultimele noutati in ceea ce priveste preventia, diagnosticul si tratamentul acestei boli speram ca intalnirea sa fie o reusita si ulterior sa demaram impreuna o campanie de informare a publicului larg.

Evenimentul va fi intens mediatizat atat in tara cat si in afara tarii, prin acest demers atragand atentia asupra faptului ca medicii romani sunt extrem de bine informati si dornici de a fi la curent cu tot ce este nou in domeniul medical.
Taxa de participare la acest eveniment este de 50 Euro, pentru medicii rezidenti si pacienti facandu-se o reducere pana la 30 Euro. Taxele se vor achita in contul Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor RO 43RZBR000060010711523, Raiffeisen BANK, Agentia Camil Ressu, pana la data de 25.10.2009. Dupa aceasta data taxa de participare este de 70 Euro. Precizam ca numarul de locuri este limitat la 200 de participanti. Taxa include: participarea la lucrarile simpozionului, masa de pranz, doua coffee-break-uri, materiale de prezentare si diplomele de participare.
Manifestarea va fi creditata EMC.

Va multumim anticipat!

Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: office@protectiapacientilor.ro, sau la numarul de telefon: 0723.317.388 0723.317.388!

Mergi la inceput