Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (6)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cireshica307 spune:

Buna Marilen. am cautat pe net despre moldamin si se pare ca este o penicilina cu actiune de lunga durata cu care se trateaza sifilisul, care este si el o spirocheta, ca lyme. dupa parerea mea e bine, decat deloc. dar scrisese cineva pe aici de o recomandare a dr bozsik pt copii, un antibiotic. uita te si pe paginile din urma. nu ar trebui sa fie vreo problema daca schimbi antibioticul cu unul mai eficient in boala lyme. trebuie insa sa fie ok pt un bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Buna ziua,
Vin cu o rugaminte deoarece sunt si dezorientata si speriata. Am un baietel de 3 anisori si locuim la curte. Acum 3-4 luni am descoperit ca avem capuse in curte si cand le-am gasit si cuibul le-am exterminat. Am fost foarte atenta si nici unul din noi nu a fost ciupit nici n-a avut simptomele de dupa. Insa, saptamana trecuta am plecat la mare si a doua zi de stat acolo am remarcat pe manuta dreapta a copilului o ciupitura cu forma distincta de tinta (cand am descoperit capusele in curte am citi mult despre ele si evident si despre lyme). A disparut insa in alte 2 zile, iar copilul a fost si e ok (fara febra sau alte manifestari). Cand am zjuns in Bucuresti am sunat la Spit Dr Bals si mi s-a spus ca degeaba vin cu el acolo caci daca nu prezinta simptomatologia nu-i fac nici o analiza. Mentionez ca eu nu am gasit nici o capusa, dar linistita nu pot sa stau.
Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac, ce analize si la ce Dr sa merg sa-i arat macar pozele cu ciupitura (din linkul pe care l-am atasat).
multumesc mult si sanatate

http://picasaweb.google.com/lacramioarab/Ciupitura#

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Tala, eu stiu ca(,) capusele nu ciupesc si "pleaca", ele raman acolo pana le scoti...sper sa nu gresesc.
Nu stiam ca isi fac cuib si capusele..., brrrr...
Sper sa nu aiba nimic grav baietelul tau, poate l-a ciupit vreun tantar.

Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilen spune:

Tala, la noi abia dupa 2 saptamani au inceput sa apara pb.Si dr.dermatolog care i-a dat tratament mi-a spus ca poate sa pice capusa si singura si sa nu-i ramana capul acolo!Nu stiu ce sa te sfatuiesc, eu am fost la medici infectionisti si cand m-au vazut asa speriata mi-au spus ca nu e cazul sa-mi fac asa probleme pentru ca in tara noastra nu sunt bolnavi de boala Lime, ca in tarile nordice sunt acele capuse periculoare nu la noi...Si cand am inceput sa caut informatii pe net mi-am dat seama ca nu e deloc asa!Dar poate nu e capusa, poate vreun paianjen...si fetita mea are o reactie locala f. urata la orice fel de intepatura de insecta.Mergi la un medic oricum, mie mi-a fost recomandata dr. Cretu.Sau la un dermatolog bun.Cel la care am fost eu cu fetita a recunoscut imediat ca a fost intepatura de capusa...

Cireshica, multumesc pentru raspuns.Astazi am fost din nou la dr. pentru ca dupa ultimul moldamin fetita s-a simtit f. rau(24 ore de dureri de cap si o stare de rau pe care mi-a zis ca n-o poate explica si de azi mi-a schimbat tratamentul, mi-a dat 6 zile de Sumamed(azitromicina parca...). Am inteles ca acesta are efect prelungit si ramane in organism multa vreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Tala, dupa descriere si poza, pare sa vina de la capusa.
Poate fi si o piscatura de paianjen,nu se poate sti cu precizie de la ce vine.

La M Bals e inutil sa cauti intelegere; la Bucursti aveti un medic Dna Tatiana Rosca, care este cunoaste foarte bine boala. Fixeaza o intalnire,arata-i pozele, si cere-i parerea cat mai repede.

Suna si la Tg Mures la Dr Tilea ( gasesti info pe paginile precedente)si cere-i parerea. Dna Tilea cu siguranta ca va fi pentru un tratament preventiv; incerca sa o cauti..

Sunt anumite zone unde numarul de capuse este atat de mare incat prezenta lor poate fi asociata cu ceea de cuib (ex Ukraina )

Marilen durerea de cap vine de la sindromul Herx.
Am scris in mesajul anteror de dl. Dr Ion de ca Centrul hiperbaric. Camera hiperbarica HBOT este folosita pt tratarea bolii lyme.
In legatura cu dlui cat mai urgent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionescu.cris spune:

Pentru Diciu,si alti parinti
Am vorbit cu Dr Boszik, si a spus ca ii este foarte dificil sa extraga sange la copii, fiindca cantitatea necesara este de 5 ml, ca sa poata efectua testele corect.
A zis ca pur si simplu este prea sensibil cand este vorba de copii.
Poate face testul, cu conditia ca o alta persoana sa ia sangele copilului in tara.
Deasemeni, informatiile referitoare la modul in care trebuie conservat si transportat sangele se gasesc pe site-ul dansului.

Isi exprima regretul pentru ca simpozionul care trebuia sa aiba loc in 12 septembrie a fost anulat sau amanat ( inca nu stim predcis daca se va mai tine sau nu) si mai ales ca dna dr Butiurca nu este interesata de o colaborare ...
A mai spus ca are foarte multi bolnavi din Ungaria care il solicita, deasemeni multi din Romania,si este dezamagit ca nu poate colabora pentru tratarea bolnavilor cu medici care sa-i preia cu seriozitate pe cei a caror teste sunt pozitive.

Va mai dau amanunte fiindca am stabilit sa-l sun din nou zilele astea.
Ce se poate remarca este urmatorul fapt: pune suflet in tot ce face, este foarte uman, sensibil, si de o rara noblete sufleasca.
Afirm toate astea pentru ca am avut pana acum posibilitea discut cu dlui, si de fiecare data ma intreba ce s-a intamplat cu X sau Y.... asa ceva nu se intampla des nu ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataset spune:

[quote]citat din mesajul lui Tala

Buna ziua,
Vin cu o rugaminte deoarece sunt si dezorientata si speriata. Am un baietel de 3 anisori si locuim la curte. Acum 3-4 luni am descoperit ca avem capuse in curte si cand le-am gasit si cuibul le-am exterminat. Am fost foarte atenta si nici unul din noi nu a fost ciupit nici n-a avut simptomele de dupa. Insa, saptamana trecuta am plecat la mare si a doua zi de stat acolo am remarcat pe manuta dreapta a copilului o ciupitura cu forma distincta de tinta (cand am descoperit capusele in curte am citi mult despre ele si evident si despre lyme). A disparut insa in alte 2 zile, iar copilul a fost si e ok (fara febra sau alte manifestari). Cand am zjuns in Bucuresti am sunat la Spit Dr Bals si mi s-a spus ca degeaba vin cu el acolo caci daca nu prezinta simptomatologia nu-i fac nici o analiza. Mentionez ca eu nu am gasit nici o capusa, dar linistita nu pot sa stau.
Va rog mult sa ma sfatuiti ce pot sa fac, ce analize si la ce Dr sa merg sa-i arat macar pozele cu ciupitura (din linkul pe care l-am atasat).
multumesc mult si sanatate

Si mie mi se pare ca pare o muscatura de capusa. Nici noi nu am gasit capusa. Cere un test IGG si Igm la Bals

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

ionescu.cris, iti multumesc pentru sprijin!
Aseara a reusit sa vorbeasca si o cunostinta din Ungaria cu Dr. Boszik, in ungureste. Da, cantitatea de sange recoltata e mare pt un copil asa mic. Totusi 5 ml este mult? Nu atata are o seringa gradata de la siropul antitermic?

Si totusi ce facem cu copilasii mici? Am inteles ca nici macar tratament cu antibiotic in dozele recomandate si in timpul necesar nu se pot face la copiii f mici.
Deocamdata nu ma voi mai duce in Budapesta, probabil ii voi face un Western Blot la noi, desi nu e sigura. Si asa cum ziceam fiecare boala, etc te duce cu gandul la Lyme. Acum fetitza mea are amigdalita pultacee cu febra mare (desi initial am crezut ca are afta), imi zice mereu ca o doar pe ici pe colo si e destul de agitata.
Sper totusi sa nu fie nimic legat de Lyme.

Tot Dr Boszik a mai zis ca: pentru a testa prezenta bacteriei in corp (la persoanele care au fost muscate dar nu au eritem sau alte semne clare de boala) in timpul baii, sa se tina mai mult timp apa fierbinte pe zona unde a fost muscatura pana se inroseste un pic. Apoi trebuie urmarit acel loc 1-2 saptamani, daca apare ceva, orice reactie, punct, eritem, etc. Dansul zicea ca daca nu apare nimic, sa ne luam gandul, daca da, atunci e posibil sa fie bacteria prezenta.

Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Va multumesc din suflet pentru raspunsurile prompte, ma ajuta foarte mult.

Alina, din ce citisem eu, conteaza daca este mascul sau femela (nu stiu care din ele musca si pleaca) pt ca altfel nu m-as fi gandit la asta. Iar despre cuib, nu aveau o 'casa', ci erau bagate prin gauricile din tencuiala casei noastre si erau cu zecile...
Iar mi-a dat de gandit faptul ca baietelul meu a mai fost ciupit de tantari si nu ramaneu astfel de urme, chiar si dupa intepatura de viespe a reactionat f bine, in sensul ca a disparut f repede.
Cataset, multumesc mult si pt mesajul trimis, si ii vom face analizele de care spuneai.
Ionescu.cris, voi contacta medicii pe care mi-ai recomandat dar cred ca intr-un final vom trimite si la Dr Boszik o proba de sange.
Marilen, spune-mi te rog la ce medic dermatolog ati fost voi cu fetita.
multumesc mult pentru ajutor

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui cireshica307

Buna Marilen. am cautat pe net despre moldamin si se pare ca este o penicilina cu actiune de lunga durata cu care se trateaza sifilisul, care este si el o spirocheta, ca lyme. dupa parerea mea e bine, decat deloc. dar scrisese cineva pe aici de o recomandare a dr bozsik pt copii, un antibiotic. uita te si pe paginile din urma. nu ar trebui sa fie vreo problema daca schimbi antibioticul cu unul mai eficient in boala lyme. trebuie insa sa fie ok pt un bebe.

Bebelusul meu, muscat la 9 luni, a facut 24 zile tratament cu Ceclor. Insa doza trebuie stabilita in functie de numarul de kg.

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008

Mergi la inceput