Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (6)
Raspunsuri - Pagina 3
cireshica307 spune:
ha ca sa fac putin haz de necaz macar voi va gandeati sa alegeti eu le cam am pe toate: 3 tipuri de borrelia, entorsa la picior, 2 degete fracturate si am aflat ca am mancat dupa un amic cu hepatita b, care se pare ca se poate lua si pin saliva si cum lyme ne da naibii sistemul imunitar tb sa mi fac analizele peste o luna. lucky me! dar oricum cu psihicul mi am m revenit, nu m m obsedeaza boala asta. mare jmekerie!nu ne a omorat pana acum, acum deja stim ce trebuie, avem destule info, destule alternative. ne vom face bine si nu i vom m acorda nici o secunda pe zi. asa zic eu...
ionescu.cris spune:
Metoda DualDur mai este folosita de o doctorita in Danemarca, specializata in tratarea bolii lyme.
ionescu.cris spune:
Fetelor care din voi este Marilen??
In mesajul adresat lui Stefi scrie:
Multumesc inca o data!
Dr. i-a dat si Prednison, nu vad legatura, poate pentru ganglionii inflamati...tu ai auzit de asa ceva?
Sanatate multa!
Marilen pentru ca Stefi va lipsi pt o perioada,iti voi raspunde eu;
.... sper sa citesti raspunsul pe forum:
Prednisonul face parte din familia corticosteroizilor, grupa de madicamente care nu este indicata in lyme.
Atentie Marilen, scoate din medicatia copilului prednisonul si vorbeste cu medicul, explica-i ca in Lyme corticosteroizii sunt interzisi.
Dupa informatiile date pe site-ul de mai jos, Prednisonul slabeste sistemul imunitar ceea ce nu este de dorit; este un aspect cunsocut de medici.
http://www.drugs.com/
Prednisone can weaken your immune system, making it easier for you to get an infection or worsening an infection you already have or have recently had. Tell your doctor about any illness or infection you have had within the past several weeks.
Marilen spune:
Cris, multumesc pentru mesaj.Am intrat intamplator aici, sunt speriata de cate ori citesc informatii despre boala aceasta, am ajuns sa nu mai vreau sa citesc nimic!
Am sa spun povestea noastra pe scurt:am fost la munte la inceputul lunii august 2009, la un moment dat fetita imi spune:uite ceva aici pe piciorul meu, am uitat sa-ti spun ca am observat-o acum 2 zile...Era o chestie minuscula, bejulie(nu stiam prea multe si nu vazusem capuse pana atunci dar ma gandeam ca trebuie sa fie ceva cu picioare...mi se parea ca aduce mai mult cu o excrescenta a pielii cu o alunita, am tras un pic de ea, nu s-a desprins, mi-a intarit convingerea ca nu e insecta(!!)si am mai vazut-o acolo inca o zi apoi a cazut!Abia atunci am inceput sa ma gandesc la capusa...Mentionez ca nu a crescut in dimensiune in zilele cat a stat pe picior...apoi a ramas o usoara pata rosie de circa un cm. si apoi la 2cm de jur imprejur,un contur neregulat, rosu.Am fost la un cabinet medical acolo si asistenta m-a linistit, mi-a spus ca daca ar fi fost capusa ar fi ramas capul acolo...ar fi facut febra, etc...La 2 saptamani de la intepatura s-au inflamat ganglionii de la incheietura piciorului, in apropiere piscaturii si a aparut un eritem extins la locul intepaturii.Am fost la medic care mi-a zis ca e intepatura de capusa si ne-a dat Moldamin si Prednison.Nu gasesc nicaieri pe internet vreo recomandare de Moldamin pentru asa ceva...desi medicul la care am fost este un medic dermatolog f. bun si f. apreciat si ma gandesc ca stie el ceva daca asta e tratamentul lui standard pentru intepatura de capusa.Dar am hotarat totusi si am facut si programare sambata pentru o consultatie la d-na dr. Cretu si vreau sa facem si testele care se pot face pentru ca a trecut o luna de la intepatura.Sper sa reusesc sa ma linistesc dupa ce ajung la dansa, am inteles ca e un medic bun.
Daca ma mai puteti sfatui cu cate ceva...v-as ramane indatorata.
Multa sanatate!
ionescu.cris spune:
Marilen fetita ta are la ora actuala bacteria in corp.
Poti merge la dna dr Cretu, insa nu uita ca testele pot fi seronegative;
Repet din nou , pentru medicii de afara exista un protocol, o regula stricta de care tin seama in cazul bolii lyme.
In situatiile in care bolnavul prezinta eritemul migrant nu se mai fac nici un fel de teste serologice.
Sfatul meu, la modul cel mai prietenesc iti spun,este sa incepi imediat un tratament pentru fetita ta.
Mersul la Bucuresti, vizita la doctor, testele pe care le va face, la ora actuala nu sunt decat timp pierdut, si bani aruncati pe fereastra.
Incepe imediat Moldaminul care am citit ca este o penicilina, cauta sa cumperi din Bulgaria SAMENTO si de la Plafar Citrobiotic.
Regimul care trebuie urmat sa fie bazat pe legume, fructe, fara dulciuri ( prajituri, tort etc )
Vorbeste cat mai mult pe tema asta cu medicul care a indicat antibioticul si incerca sa ramai langa el.
Citeste pe pagina deschisa de Marius, ai cateva mesaje semnate de Dr . Ion de la centrul hiperbaric de la voi din Constanta, care este informat in legatura cu boala lyme.
Decat sa-ti pierzi timpul cu alti medici care vor incerca sa te ralieze opiniilor lor, cauta pe dl.Dr.Ion.
Iti spun din experienta, fetita ta este la inceput; un tratament "in forta" o va proteja sa nu ajunga ca ceilalti care se lupta cu boala de ani de zile.
Alegerea este a ta, la fel banii pe care ii vei cheltui pentru doctori si teste, insa timpul va fi dusmanul tau, pt ca bacteria se inmulteste foarte repede.
Ganglionii inflamati sunt o dovada concludenta ca bacteria este activa.
Cauta sa te informezi sa citesti tot ce scrie despre boala, pentru ca pana la ora actuala bolnavii sunt mai bine informati decat medicii.
Citeste tot ce s-a postat despre dieta, igiena vietii celor cu lyme; cu cat stii mai mult, cunostintele tale iti vor fi de folos pentru fetita ta.
Astfel nu te vei lasa leganata de iluzia ca daca testele sunt negative boala este imaginara.
Cel putin pana acum asa li s-a spus la o multime de bolnavi..
Ai o fetita si stiu ca dorinta ta este sa creasca mare, sa fie sanatosa, fara complicatiile bolii lyme.
Nu uita, fara Prednison.
Cu stima
Cris
diciu spune:
Citesc si eu si ma ingrozesc.
Revin si eu cu situatia noastra. Sunt deja 4 sapt de la intepatura si nu sunt simptome specifice. Nu a facut eritem local deloc si nu i-am dat nici un tratament preventiv cu antibiotice. O urmaresc mereu si in afara de niste afte in gura si un pic de febra de la ele nu are alte modificari a starii de sanatate. Nu le asociez cu Lyme.
Vreau totusi sa-i fac analiza DFM (darkfield microscopy) = microscopie pe camp intunecat din sange pt ca am inteles ca este singura 100% sigura.
Am sunat in Budapesta la Dr Bozsik. Desi am vorbit in engleza, ne-am inteles cam greu. Am dedus ca nu poate sa imi faca aceasta analiza pt fetita mea. A zis ca e prea mica pt aceasta analiza( 1 an si 11 luni). Nu am inteles insa de ce. Mi-a recomandat Western Blot insa aceasta analiza se face si la noi dar nu este f sigura si atunci nu mai are sens sa ma duc nici la Budapesta, drum pe care vroiam sa il fac in curand.
Sunt nelamurita de ce nu ii pot face acea analiza in Budapesta si nelinistita pt ca vroiam sa aflu sigur daca e infectata sau nu.
Sanatate tuturor.
ionescu.cris spune:
Diciu , buna
O sa-l sun pe Dr. Bozsik cu care vorbesc destul de frecvent;
Poate ca imi va explica motivul pentru care nu poate face testul fetitei tale.
Iti voi scrie imediat care este raspunsul dlui Bozsik
diciu spune:
ionescu.cris, iti multumesc f mult.
Mi-a mai zis ca dansul nu ia sange de la copii asa mici si sa ii trimit eu proba de sange din Romania, sau la insistentele mele cum ca vin eu totusi in Budapesta, mi-a zis ca imi recomanda un spital local unde sa ii recoltez sangele si apoi sa il aduc la dansul.
Astept cu interes raspunsul tau.
ionescu.cris spune:
Diciu cand ai vorbit cu dr. Boszik??
Am sunat pe linia fixa de mai multe ori azi, inclusiv pe mobil si nu raspunde; O fi plecat in concediu?? Voi suna maine din nou.
Marilen spune:
Cris, multumesc pentru sfaturi, fetita a inceput Moldaminul, a facut deja 3 injectii la 5 zile dar as vrea sa am convingerea ca acesta e cel mai bun tratament!Pentru ca am ajuns si la infectioase unde un medic rezident mi-a spus ca nu are efect moldaminul in pb. asta si mi-a dat 5 zile de claritromicina.Si m-am dus la al treilea medic care mi-a zis ca daca am inceput cu Moldamin sa continui cu el!Pe mine ma nelinisteste aceasta contradictie a medicilor...