Atentie la capuse,la Borelioza,la Lyme! (6)
Raspunsuri - Pagina 11
Sbriceag spune:
Buna, dupa ce am crezut de cateva ori ca am scapat de boala asta parsiva revin iar cu intrebari pentru cei cu mai multa experienta deoarece nu mai inteleg nimic. Dupa 2 luni de Doxy din care vreo 2 sapt cu Claritromicina si plaquenil, am ajuns intr-un punct fara simptome. Lunile cu doxy am avut dureri, mai ales musculare aproape zilnic, insa slabe. In cele 2 sapt cu clari in plus durerile au crescut f mult si gandindu-ma la efecte secundare am oprit brusc doxy si am ramas doar cu claritromicina. Dupa vreo 3 zile durerile au disparut total.
Asta era in 12 septembrie.
Am zis sa mai continui inca o luna doar cu claritromicina si plaquenil pentru a fi sigur ca am scapat. Luna aceea totul a fost ok, singura simptoma fiind o durere in talpa care putea fi de la altceva si care a durat doar o saptamana, precum si tresariri in muschi. Am inceput sa iau magneziu mai serios si acestea s-au redus simtitor. Cu cateva zile inainte de finalul planului, adica prin 12 octombrie, am luat o raceala destul de serioasa. Am inceput din nou sa am simptome, dureri articulare de data asta si mai raspandite, genunchi, solduri, umeri, coate. Nu pot sa imi explic ce a declansat asta,un sistem imunitar mai vulnerabil,frigul...cam din aceeasi perioada a inceput si frigul. Am decis sa mai adaug la calitromicina si plaquenil si amoxicilina (Toate regimurile astea le-am luat de pe site-urile unor doctori care au tratat cu succes boala). Timp de 3 sapt am luat Clari+Plaq+Amoxi. Nu pot sa zic ca a fost vreun herx, durerile au scazut treptat, dar nu la nivelul din acea luna fara simptome. Acum, din 18 Noiembrie am reusit sa racesc iar rau - cred ca sistemul imunitar e praf de la antibiotice - si am inceput sa am iar simptome serioase, dureri mai mari in solduri, genunchi. M-am saturat de toate regimurile si tabletele si ma gandesc ca cel putin o luna sa opresc tot ca sa vad ce se intampla. As ramane totusi pe Cat's Claw si tablete de ustoroi.
Eu am prins boala rapid, si am inceput tratamentul si tot ma chinui cu ea. Cei care ati reusit cat de cat sa treceti peste cum ati decis ca tratamentul e suficient ? Ajungi vreodata fara simptome sau cum ai o problema iar revin durerile? Cat's claw are vreun efect vizibil?
Scuze pentru postul lung dar a trebuit sa expun toata situatia.
ionescu.cris spune:
Buna Sergiu!
Trebuie sa multumesc lui Dumezeu pentru ca la noi boala nu se mai manifesta. Insa nu uit o secunda ca bacteria este pe unde in corp in stare de "hibernare".
Pt durerile care apar foloseste Apireven, am mai scris si pe celalalt forum despre asta. Nu cred daca tratam tau a fost suficient mai ales daca o gripa este capabila sa reactiveze durerile care pun clar in evidenta prezenta bacteriei in corp;
foloseste mai departe mg, vit B, cat's claw si o sa pot curand sa pun pe forumuri modul de preaprare a picaturilor de extras de greph.
Am gasit in sfarsit cartea unde este explicata procedura, am comandat-o si imdiat voi expune pe site-uri.
Nu uita de baile cu apa foarte fierbinte; la noi a devenit o practica saptamanala ..
citeste pe celalt forum despre doxy ( care este prezent in reteaua farmaceutica in doua forme ; una care da dureri destomac teribile si alta care este tolerata;
tinem legatura;
cu sanatate
cris
gabi25 spune:
Abia astept sa vad cum se prepara picaturile din samburi de greph.
Eu doxiciclina am gasit o singura varianta in farmacie....hm.
Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
ionescu.cris spune:
Dragii mei am primit in sfarsit cartea de la Paris;
voi cauta intai informatiile referitoare la modul de fabricare a Extrasului de samburi de greph. Apoi voi veni cu informatiile referitoare la calitatile extrasului.
Referitor la Samento( pentru ca o dna din Sibiu a carei fetita de 3 ani si 7 luni a fostr muscata de capusa si cu toate ca era sub tratament cu Augmentin , testul IgM ii apare pozit la o luna de la muscatura) am gasit ca firma:
http://www.bioreform.eu/
din Olanda cu care am vorbit cateva minute in urma trimite Samento prin posta si in Romania.
La rubrica FAQ se pot obtine informatiile necesare, apoi se merge la produsul dorit ( se gaseste dand cautare la Search ) sub sigla/ globul Bioreform, apoi se adauga in carucior produsul respectiv.
Completand formularele unde se cere adresa postala, tara, etc , prin mail,veti fi contactati de Bioreform care va indica numarul de cont unde se pot vira banii. Costul unui colet postal din Olanda este de 8,95 €
Aceeasi procedura este folosita si de
http://www.bioticas.be
pentru comanda Extrasului de samburi de greph.
Pentru cei care doresc informatii suplimentare, sunt afisate numerele de telefon ale celor doua firme de la care se pot obtine informatii directe sau daca va pot ajuta va rog sa ma anuntati.
Cris
ionescu.cris spune:
-Samburii de greph se usuca langa o sursa de caldura. Trebuie ca uscarea sa se faca cat mai natural fara ca temperatura samburilor sa nu depasesca 30°;
Dupa uscare samburii samburii sunt macinati cu o masina electica de macinat cafeaua.
Cand samburii sunt macinati corect rezulta doua substante: o faina foarte fina care corespunde cu interiorul samburelui macinat si o componenta, partea exterioara care arata ca o tarate; cele doua elemente se separa prin cernere.
Metoda este foarte simpla si are nevoie de timp sa fie realizata, fiindca trebuie avut suficienti samburi ca sa fie umplut un flacon de dimensiuni mici cu pudra;
Autoarea specifica ca este necesara o cantitate apreciabila de samburi de grepf care poate fi colectionata in timp sau un bar care face jus de greph pentru clienti, si care de regula arunca samburii;
De cand incep sa fie colectati samburii trebuie asezati intr-un loc aerisit si uscat sa nu mucezeasca;
Un extras din text:
" Cei care doresc o procedura usoara, pot sa mestece samburii decorticati. Mai multe persaone ne-au vorbit deo experienta asemanatoare. Numai ca sa ajunga la substanta activa , samburii trebuie sa fie foarte , foarte bine mestecati. Totodata noi suntem incapabili sa afirmam ca samburii mestecati sau pudra macinata are aceleasi calitati ca extractul care se gaseste in comert, unde diferitele substante active sunt extrase cu tehnici specifice inainte sa treaca prin diverse precedee de transformare"
La producerea extrasului sunt folosite si membranele care imbraca pulpa de greph (macinate dupa ce sunt foarte bine uscate)
Compozitie
Extrasul de samburi de greph,contine in principal bioflavonoide, glucoside sub forma de naringina, isosacuranetina..( o gama de 15-16 componente -remarca mea)
Proprietati:
Extrasul are o puternica actiune antibactericida, asa cum a fost pus in evidentain analizele si seriile de teste practicate pe culturi de bacterii si de virusi, de ciuperci si parazitide astfel ca si pe organisme; Aceste cercetari care au fost facute in mai multe tari, au fost confirmate de institutii independente. Extrasul este foarte eficace impotriva unei palete foarte largi de germeni: stafilococi, streptococi, salmonela, eschirichia colli, pseudomonas, lactobacilus, klebsiella,shigelle, legionella, chlamidia, heliobacter, herpes,stopeaza proliferarea ciupercilor si drojdiilor. Extrasul emana un miros placut, proaspat de greph, insa acest miros nu este perceptibil decat la produsele comercilizate.
Dupa studiile facute pana in prezent activitatea microbiana a extrasului de greph se desfasoara in membrana citoplasmatica a microorganismelor. Astfel elementul activ al produsului se pare ca dezorganizeaza aceasta membrana citoplasmatica, impiedicand astfel asimiliarea acizilor aminati.
In acelasi timp, particule celulare avand o greutate moleculara foarte mica, parasesc aceasta membrana care poate fi descrisa ca o pierdere de sange a microorganismului respectiv. Astfel agentul patogen este dezactivat si moare.
Timpul necesar acestui proces este in general mai scrut decat in cazul altor preparate destinate a elimina mocroorganismele. Eficacitatea produsuluieste aceeasi la temperaturi sub zero si la temperaturi mai ridicate.
Pana in prezent nu s-a semnalat nici un pericol pentru pentru sanatatea celor care l-au folosit.
Produsul nu este toxic si nu prezinta nici un fel de contraindicatii pentru piele. Pana in prezent nu a fost semnalat nici un caz de toxicitate. Pe testele facute pe animale s-a ajuns la un rezultat ca pentru ca extrasul sa fie mortal trebuie fie consumata o cantitate de 5 gr de produs pe kg:adica pentru o persoana care cantgareste 70 kg trebuie sa consume 350 gr de produs, pt o greutate dcorporala de 80-90 kg trebuie sa consume 400 gr. 12 picaturi x de 4000 de ori doza normala. Este pus astfel in evidenta ca prosudul este lipsit de toxicitate. Sau cu alte cuvinte, un om trebuie sa consume zilnic timp de un an 800 ml de produs comercializat ca sa apara primul semn de toxicitate. Testul cutanat nu a pus in evidenta nici un fel de reactie negativa sau de sensibilitate.
In forma sa nediluata extrasul ataca ochii. in caz de contact se spala ochii cu foarte multa apa pt ca sa fie imoiedicata o iritatie a irisului.In cazul inhalatiilor prelungite nu s-a semnalat nici un fel de efecte negative asupra sanatatii.
ATENTIE !!!! Extrasul nu se consuma niciodata nediluat !!!
In America este comercializat sub numele Citricidal.
Pt obtinerea produsului sunt necesare:
60% de pudra de samburi de greph incluzand si membrana celulara a pulpei,
40% o solutie vegetala de glicerina de cocos care este un agent de conservare natural este antiseptica, antibacteriana si antifungica.
Analizele de eficacitate a extasului pe bacterii, virusi, ciuperci, drojdii au fost efectuate intre 1991_1993 de laboratoarele urmatoare:
Bio/Chem Research, Inc., Lacheport, CA, USA
Valley Microbiology Services, PoloAlto CA, USA
Bio-Research Laboratories ,Redmond, WA,USA
British Columbia Research Corp., Vancouver, B.C. Canada
Northview Pacific Laboratorie, Inc Berkley, CA,USA
ionescu.cris spune:
Un alt produs vandut liber in USA este numit Nutribiotic;
produsul comercializat in Europa contine in general 1/3 din extrasul de baza de mai sus la care se adauga glicerina sau apa.
Aceasta dilutie este indicata in cea mai mare parte a timpului ca un element activ a extrasului de samburi de greph( EPP) sau Citricidal de 33% si 67 % glicerina sau apa.
( voi revini cu lista de virusi , stafilococi .. etc .. asupra careia EPP are o aciune dovedita prin testele de labo)
lorena2009 spune:
Multumim mult pentru informatii Cris !
Sarbatori fericite tuturor, cu multe bucurii, liniste si pace si fara dureri daca se poate. Credinta si speranta sa va fie intarite inca odata cu ocazia Sarbatorilor, iar nadejdea sa nu va paraseasca niciodata, indiferent de circumstante.
Un An Nou mai bun tuturor bolnavilor cu Lyme, cu cat mai multe realizari, bucurii si impliniri, iar frustarile, necazurile si durerile sa nu le mai intalniti pe cale in anul care vine.
Fiti binecuvantati de Dumnezeu, de Sarbatori si in fiecare zi a Noului An.
La Multi Ani cu multa sanatate tuturor !
http://static.hoxa.hu/pic/kepeslapok/146001-147000/146097.gif
http://static.hoxa.hu/pic/kepeslapok/149001-150000/149448.jpg
Cu mult drag,
mocha spune:
buna!! pina acum cateva zile nici nu am azit de boala lyme #351;i era mai bine daca nu auzeam de ea toata viata..
iubitul meu a fost acum vreo 10 zile cu baietii la natura si l-a muscat o capusa.. nu a acordat mare atentie pina nu a observat ca in jurul muscaturii s-a facut un cerc rosu, care parca arde si creste pe zi ce trece, incepuse sa aiba febra... nu a facut mare caz din asta, a zis ca-si face comprese cu dezinfectat si trece
am cautat imediat pe net si m-am ingrozit! nu credeam ca este boala mai rea ca SIDA, cancer sau hepatita C. De ce acestea sint atit de promovate, dar asta nu, mai ales cand se ia asa de usor? iarna asta ne-au inebunit pe toti cu gripa ceea afurisita si am scapat de ea, dar acum, cand iesi la o gura de aer in natura sa ti se intimple una ca asta. Toata viata te pazesti de naiba stie ce si in cel mai stupid mod iai asa boala care mi se pare ingrozitoare
nu a fost la medic pentru ca nu crede ca are rost, zice ca ea amoxiciclina si apoi vede ce face.. mi-e teama ca de la atitea antibiotice sa nu fie si mai rau
nu am gasit mare lucru despre tratament, ce diete, regim etc
nici macar nu am inteles daca se trateaza pina la capat sau nu?
se ia doar de la capuse sau ma pot infecta si eu de la el (ca la SIDA de exemplu, sex neprotejat, singe?
eu sint foarte speriata, de doua zile tot caut info si nu prea gasesc mare lucru, plus ca mi se invirte capul si nu prea reusesc sa inteleg ceva.. poate dupa ce mai trece din panica... vreau sa-mi dau seama daca e asa de grav cum mi-am facut impresia sau nu
acum vreau sa citesc acest topic de la 1, ca am citit doar 6
intre timp sper ca ma ajuta cineva
MULTUMESC!!
alinamoro spune:
Mocha, citeste toate cele 6 capitole daca poti, vei gasi multe informatii importante si utile.
Parerea mea ca ar trebui inceput tratamentul cu antibiotic, de preferat si cea mai eficienta e doxiciclina de 2 ori pe zi, timp de 3 saptamani. Daca a aparut eritemul nu-i de joaca, e foarte serios. Sigur fetele mai documentate iti vor raspunde si-ti vor da mai multe sfaturi. Antibioticul e obligatoriu, nu-i face niciun rau.
Pana citesti toate capitolele poti citi AICI, e mai comprimat.
Multa sanatate!
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
mocha spune:
multumesc mult Alinush
am ajuns abia la al 2-lea capitol cu cititul (si pe 6 l-am citit), iar link-ul tau m-a mai luminat un pic, e mai compact.. mi-e teama ca nu voi reusi sa citesc tot in timp util
nu stiu daca sintem pe calea cea buna cu tratamentul. El nu a mai luat antibiotice pina acum, cel putin nu stie asta (poate doar cand era mic de tot. Inca nu stim ce perioada le ea, cand sa ne dam seama ca a trecut.
pata incepe sa dispara, dar spune ca are mincarimi, mereu ii este amar in gura si se simte obosit, uneori are ameteli, i s-a marit pofta de mincare, vrea sa manince incontinuu, in rest zice ca e bine, chiar e foarte optimist si ia crescut brusc pofta de viata..
a zis ca simte boala ca o provocare, ceva de genul, "iti arat eu ca sint mai puternic"