Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (82)
Raspunsuri - Pagina 6
Giova spune:
Pooh sa ma astept si eu la CM atunci? nu prea vreau sincer....
Crema de galbenele e buna si eu l-am dat pe bb al meu. se pare ca e o iritatie care apare la majoritatea bebeilor.
Pogos felicitari cumnatei si refacere rapida.
al meu bb doarme de la ora 19:30. am pregatit tot pt. baita si el nimic. tare bine doarme pe burtik.
sper sa nu urle dupa ce va papa caci sunt cam obosita si vreau sa ma odihnesc.
si o noapte buna sa aveti.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)
ClaraJ spune:
Salutare mamicute,
Scurta interventie si din partea noastra. Piticul nostru are deja o saptamina, creste pe zi ce trece si e plin de verva si de energie. E mincacios si dormicios si fara prea multe ifose, cel putin pina in prezent.
Ne bucura viata cu fiecare minut si nu stim cum a de am trait fara el atitea luni. E absolut adorabil iar noi ne simtim cei mai fericiti si mai binecuvinati parinti din intreg universul.
Am un sot absolut senzational care mi-a fost un sprijin de nadejde de la primele ore de travaliu pina la noptile albe cind se trezeste si ne ajuta cu tot ce-i sta in putere.
Ne iubim, il iubim si invatam impreuna sa fim parinti, sa avem rabdare si sa ne bucuram de fiecare pampers schimbat, de zimbetul sugubat din coltul gurii, de pumnii incordati ce ne anunta ca-i e fomica, de acest micut care ne-a schimbat viata in cel mai minunat fel.
Va pupam si va uram zile cit mai senine alaturi de puiutii vostri.
Am trimis si noi citeva pozici pe contul comun.
Toate cele bune,
Clara
Mami lui Bryce Mihai
noce spune:
Buna dimineata, mamici!
Noi vrem sa mergem la munte in weekend. Am renuntat la ideea cu marea, pentru ca e evenimentul ala cu barci si iar se da circulatia peste cap, plus zgomotul permanent. Am vrea sa mergem la munte si am impresia ca nici un loc din cele in care am stat pana acum nu e potrivit pentru bebe. As vrea si curte si leagan mare sa ma dau cu el in brate. Voi unde mergeti cu bebeii?
Blanca, multumesc pt pontul cu tampoanele de sani si maieutul. Eu folosesc tampoane Nuk si nu observasem ca au lipici pe spate. Mereu ma imbracam in graba ca sa iesim afara si am vazut eu o hartiuta pe verso dar nu m-am uitat ce-i cu ea . Am inceput sa port si eu maieute prin casa, dar pun tot prosopele (am impresia ca absorb mai bine), macar acum nu le mai pierd.
Motana, ai vreo reteta naturista antivergeturi? Mie mi-au mai iesit dupa nastere. Deocamdata ma dau cu ulei de masline, dar as incerca si altceva. In creme nu am incredere deloc.
Masaj postnatal face cineva? Stiti vreo maseoza priceputa care sa vina acasa?
Motana, daca vrea Daria tzitzi non-stop ii dai? Eu am zis ca ii dau la cerere, dar s-au indesit cererile in ultima vreme. Stiu ca tu citeai ceva despre attachement parenting. Uneori suge 15-20 min, adoarme 10 min si se trezeste si iar cere tzitzi. Noaptea nu avem probleme, suge putin, adoarme singurel cand il pun in cosulet, iar dimineata, dupa masa de 7 mai doarme pana pe la 10. Dup-aia incepe distractia. Acum doarme si eu umplu prosopelele de lapte.
Ieri dupa amiaza l-am dus in parc si nu numai ca n-a adormit, a cerut tzitzi cum am ajuns, a facut kk de doua ori, m-a tinut ocupata.
Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie
PatriciaArdeleanu spune:
'neatza si de la noi!
Alinuta, simti diferenta la cantitate la pompa electrica? adica ai scos mai mult imediat cum ai avut-o? eu dimineata scot cel mai mult, cam 170, dar pe urma scot cam 100. in schimb in casa imi curg sanii de schimb cie 2-3 maieuri. mai iei ceva in afara de ceaiuri pentru stimulare?
Mai, dar ce activa si solicitata estidaca te simti in stare si simti nevoia, de ce nu. dar trebuie si sa pleci de acasa?
noi fetele ne-am aventurat ieri pina la coafor, l-am lasat pe tati care a fost liber cu Andrei si s-a descurcat f bine. pot pleca lejer de acasa 3-4 ore.
bun pontul cu tampoanele astea, eu credeam ca sint doar de bagat in sutien, nu imi imaginam ca se lipesc. deci stau lipite si sa ma imbac doar cu maiou sau ce port prin casa? ce pret au??
Clara, felicitari pentru frumuselul Bryce! ce frumos ai scris.
am vazut si eu toate pozele din cont, nu mai dau nume sa nu uit pe cineva. Zmeurele frumusele si rozalii si zmeurei frumusei si dulci.
pentru fiecare zmeurica si mamica lui.
Ylla,.pentru aprecieri.
Noi in continuare cuminti, mincam si dormim, se pare ca infancolul ne merge manusa ca nu am mai avut probleme. am inceput sa ii dau si eu sa pape 90 ml, iesim afara unde doarme bustean. nici nu simt ca am bb in casa. si la san sta din ce in ce mai bine, insa tot bibele este principalul.
Alina, nu mai zici nimic? sper ca sinteti bine. te pregatesti pentru evenimentul de care ne ziceai?
Lucialu, te asteptam inapoi cind te va lasa pupa si te vei simti in stare!
Pogos, felicitari pentru cumnatica. din cite imi aduc aminte, ea a avut un eveniment f trist!! multa sanatate si sa ii traiasca puiul!!
Pooh, giova, felicitari pentru revizie!
danielle02 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinutza78 ylla, danielle voi discutati la un moment dat de vergeturi si creme pentru atenuarea lor. La voi s-au mai atenuat dupa nastere? Va dati acum cu vreo crema mai speciala? Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009) |
eu ma dau cu cele ramase pe care le foloseam cand eram burtoasa:
http://www.boots.com/en/Palmers-Cocoa-Butter-Massage-Lotion-250ml_24015/
http://www.boots.com/en/Johnsons-Baby-soft-cream-200ml_924170/
http://www.boots.com/en/Bio-Oil-200ml_51248/
http://www.boots.com/en/Mediterranean-Maternity-Massage-Butter-200ml_9138/
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Daniela,mami de Ebonee (02.10.2007) si Melissa (23.07.2009)
Melissa...from the Greek word for "honey bee".Always on the go,she can turn her hand to anything.
A truly versatile lady.
pozici
dariaioanaxx spune:
buburuza-sper sa apara ceva ceva si la Dariuca; din pacate dr. noastra de fam. este generalista si ca un ex. nici pana acum n a venit pe la noi, a trimis asistenta, de controale saptamanale sau lunare nici vorba;
giova- mersi pt. complimente sotul cica seamana cu mine Dariuca. caci Andrei ii seamana leit lui, oricum de la brau in jos sunt sigura ca mi seamana
Fetelor ma stresaza rau treaba ca Dariuca nu vrea sa mai pape de la san, pana acum mai tragea de cateva ori dar acum nici nu vrea sa l atinga, nu stiu daca o sa mai reusesc sa o fac sa pape de la tzitzi si eu care voiam sa o alaptez cat mai mult...nu stiu daca o sa reusesc in conditiile in care trebuie sa ma mulg de doua ori noaptea si de patru ziuanu stiu ce sa fac....
hera01 spune:
Buna
Nu prea scriem dar va citim regulat, mai intai:Felicitari noilor mamici !
De vreo 2spt Roan doarme ca valiza in gara, ai dau ultimul biberon pe la 22.30 si doarme pana pe la 6 dimineata, si pe la 7 adoarme din nou si doarme pana pe la 10(astazi aici este ora 11.20 si inca mai doarme)m-am dus sa vad daca mai respira ca asa de mult nu a dormit pana acum , botezul a fost, la fel si primele vaccinuri si le-am trecut cu brio.
Si cum fiecare cioara asi lauda puiul asa si eu, Roan este un copil superb........plange numai cand este prea obosit sau nu suntem noi mai rapizi cu facutul biberonuluiin rest numai zambete si daca al pui in box sau in scaunelul cu tremurici nu mai ai treaba cu el vreo 30/45 min.
Vad ca da semne de trezire .........va pup si o zi buna
andreea_1979 spune:
O sa va scriu si eu povestea nasterii fetitei mele Laura Maria .
Eram casatoriti de aproape 2 ani , ne doream enorm un copil si se parea ca reusisem . Era intr-o zi geroasa de ianuarie 2008 , am facut un test pentru ca nu mai aeam rabdare , negativ , a doua zi iar negativ , era prea devreme ma gandeam eu , aveam o presimtire , a treia zi surpriza , testul avea 2 liniute , eram amandoi in culmea fericirii . Ne-am dus la ecograf si cele doua liniute insemnau un punctulet , adica bebele nostru , sotul meu plangea de fericire .
Au trecut doua luni de sarcina , in care am fost ff agitata , aveam greturi groaznice , vomitam mereu , ma hraneam cu glucoza , in sfarsit sufeream pentru bebele mult asteptat .
Insa , intr-o zi am simtit ca au disparut greturile , insa nu m-am speriat , era ora 15.00 dupa-amiaza cand m-a sunat mama mea si m-a intrebat daca ma mai duc la ecograf , kar eu am raspuns ca m-as duce , dar nu am facut programare . Intr-un final mi-am facut programare pentru ora 17.00 si m-am dus ... Dupa vreo 30 minute doctorita imi spune ca nu-i place cum arata , insa eu eram linistita ca-i auzisem bataile inimioarei . Insa , dupa cateva minute , dr. a vrut sa-i mai aud o data inimioara si cea mai surpriza a fost in momentul in care ne-a spus ca s-a oprit inimioara copilasului .
Noi, adica eu si sotul am spus ca nu e posibil asa ceva si ca vom merge la alt ecograf , zis si facut ... Am mers la dr. mea ginecolog , cere neavand ecograf m-a chemta in spital dimineata si , dupa ce mi-a facut internarea , mi-a facut un ecograf si din pacate asa era , bebelusul nostru drag murise . Am fost devastati , au urmat 2 zile pana la chiureaj in care doar am plans , dar a trebuit sa merg mai departe ...
O visasem cam toata perioada sarcinii ( 2 luni ) pe bunica mea care murise de 13 ani si am visat-o si in noaptea de dupa chiuretaj si nu intelegeam ce avea sa se mai intample .
La o saptamana insa s-a mai intamplat o tragedie, tatal meu la care tineam enorm a decedat , am fost traumatizata , imi pierdusem si copilul mult dorit si tatal . Nu stiu cum , dar am depasit dupa o lunga suferinta acea perioada si , dupa 7 luni de asteptari testul s-a pozitivat din nou .
Am nascut-o pe printesica noastra Laura Maria pe data de 16.07.2009 , prin operatie cezariana , dupa ce seara dinaintea nasterii fusesem la cabinetul doctoritei mele si-mi spusese sa vin dimineata cu bagajel cu tot la spital ca-mi va face cezariana .
Am mers acasa , l-am sunat pe sot ( era de serviciu ) si i-am spus ca maine gata ... va veni bebelina pe lume . El , emotionat s-a invoit de la serviciu , a venit acasa , a stat putin si s-a dus sa-i ia pe socrii de la tara pentru ca , de li se nastea nepoata .
A doua zi , cand am ajuns la spital , mi s-a rupt apa si dupa ce mi-au facut foaia de internare am mers in sala de nasteri , unde m-au luat niste contractii groaznice , eu o sunam pe mama in diperare sa caute doctorita , care era in alta cezariana si bineinteles ca nu era de gasit . Am ajuns sa am contractii la 5 minute si ajunsesem aproape sa cred ca osa nasc natural . Intr-un final a aparut si doctorita , care mi-a facut control si mi-a spus ca vine cu capul , si iar a plecat . Dupa vreo 20 minute , in sfarsit mi-au pus o perfuzie si m-au dus in sala de operatii unde am mai stat putin sa-mi mai bage ceva in perfuzie si in sfarsit dupa rahi-anestezie si dupa vreo 10 minute au scos bebelina . Am inceput sa plang de fericire , se intamplase si minunea . Eu , intrebam mereu asistentele daca este bine si mi-au adus-o s-o vad ca este ff bine .
nu am mai vazut-o in ziua aceea deoarece ma durea ff tare operatia , dar mi se spunea ca este ff bine .
A doua zi mi-au adus-o in salon si totul a decurs normal .
Am inceput s-o alaptez cam a treia zi , caci la cezariana vine lapte mai greu si totul a mers ff bine .
Aceasta a fost povestea nasterii scumpei mele Laura Maria
http://picasaweb.google.com/andreeajianu2001/PozeLauraMaria1Luna
theea spune:
Ziua buna mamicutze!
Scoateti agitatele si pt mine cred ca bebelina mea se hotaraste incet sa vina.De azi noapte am inceput sa am contractii rare ce e drept dar destul de dureroase ,nici acum nu sunt foarte dese cam din jumate in jumate de ora si am inceput sa am si niste scurgeri cu firisoare de sange ,cred ca e dopul .Sper sa se hotarasca si sa vina mai repede ca nu mai am rabdare.
ma duc sa incerc sa mai dorm o ora caci azi noapte nu prea am dormit
40+
cezara