depresie sau atac de panica?
Raspunsuri - Pagina 2

gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elle_shine Tratamentele cu antidepresive dau niste stari urate pana se obisnuieste organismul (1 saptamana)... |
cred ca depinde mult de organism.

gaba-rema spune:
citat din mesajul lui alinam Mgabi, exact asa e mama mea, in starea asta de vreo 12 ani, de cand a murit taicasu, are perioade bune si rele, o sacosa de medicamente, multe boli, o inteleg ca s-a saturat sa fie mereu bolnava, sa se simta rau, zice ca ameteste mereu, capul "nu e al ei", ii e frica si sa mearga pe strada, dar pe alta parte ne tampeste pe noi, eu nu dorm noaptea cand se intampla asa ceva, nu ma linistesc decat cand vad ca e online pe mess, atunci stiu ca a ajuns la munca si e oarecum ok, daca suna tel noaptea sau dimineata devreme ma apuca tremuratul, voi stati impreuna ceea ce e si bine (ca stii in orice moment ce face) si rau pentru psihicul vostru. Mama a fost la 100 de doctori de toate felurile :cardiolog, psihiatru, endocrinolog, multi ,nici nu mai stiu, are o sacosa de medicamente si cel mai rau o stare psihica foarte proasta. as putea sa scriu mult despre asta, psihologul nu a ajutat-o decat pentru un timp foarte scurt, apoi lucrurile au revenit, cred ca are tot felul de temeri si fobii, pe alta parte are un servici foarte stresant, cand ii este rau eu merg cu copilul la ea, in felul asta mai uita de starea de rau, ii distrage vlad atentia, dar si asta e pentru perioada scurta. Din pacate mesajul meu poate nu suna prea incurajator, ce pot eu sa te sfatuiesc este sa vorbesti cat mai mult cu ea, sa o lasi sa se "planga", sa o incurajezi, sa fii mereu de acord cu ea, astfel de oameni au nevoie de incurajare permanenta, nu trebuie sa sa supere (la mama cam dupa 2-3 zile dupa o problema incepe sa ii fie rau), sa o provoci la discutii despre orice altceva dacet boli. Alina, mama de Vlad |
I-a recomandat ceva pastile?
mama ta le ia?

alinam spune:
Da, Gabi mama ia pastilele care i le recomanda toti dr o perioada, daca vede ca nu au rezultate, sau dupa ce le-a luat o perioada indelungata renunta la ele, ce pastile nu mai stiu ca asta cu psihiatrul a fost acum cativa ani.
Acum m-am facut eu medicul ei hehehe si i-am recomandat sa ia magneziu, calciu (stiu ca nu se iau amandoua odata, da nu stiu de ce) si ceva cu valeriana, a mai cautat si ea pe net si a zis ca o sa isi ia un medicament anxionustiucum, o intreb dupaamiaza, da astea sunt de plante nu stiu cat de eficiente.

gaba-rema spune:
citat din mesajul lui alinam Da, Gabi mama ia pastilele care i le recomanda toti dr o perioada, daca vede ca nu au rezultate, sau dupa ce le-a luat o perioada indelungata renunta la ele, ce pastile nu mai stiu ca asta cu psihiatrul a fost acum cativa ani. Acum m-am facut eu medicul ei hehehe si i-am recomandat sa ia magneziu, calciu (stiu ca nu se iau amandoua odata, da nu stiu de ce) si ceva cu valeriana, a mai cautat si ea pe net si a zis ca o sa isi ia un medicament anxionustiucum, o intreb dupaamiaza, da astea sunt de plante nu stiu cat de eficiente. Alina, mama de Vlad |
pastilele de la dr. trebuie luate dupa recomandare, nu e bine sa le ia cum crede de cuviinta.
si magne-b6, era reclama la magne-b6, mai tii minte?
dar nu trebuie abuzat de magneziu, ca se deregleaza calciul, de aia exista suplimente cu calciu si magneziu impreuna.

mgabi spune:
Buna.
alinam vreau sa-ti spun ca starea mamei mele este una cat se poate de proasta. Mananca cat un bb, are dureri de cap (spune ingrozitoare), insomnie severa, nu suporta lumina, nu suporta sa-i vorbeasca cineva mult timp . A incercat sa se interneze in cursul zilei de ieri, dar nu sunt locuri in spital, incercam de luni pentru a face niste controale amanuntine sa vedem daca intradevar cauza este de natura psihologica sau este de la altceva.
Diagnosticul medicului psihiatru este: depresie anxioasa si sindromul colonului iritabil. Eu cred ca s-a si anemiat pentru ca a slabit foarte mult intr-un timp scurt (i-am luat acum si vitamine). Aproape ca numai suporta mirosul de mancare. I s-a recomandat sa doarma foarte foarte mult.
Ea este o fire foarte agitata si acum ca se vede in aceasta stare ii este si mai greu.

mgabi spune:
Buna.
Fetelor aseara, am avut o viziune urata. Trexcand undeva in trecut si vazand situati mamei mele mi-am adus aminte ca bunica din npartea tatalui a avut cateva din aceste simptome. Numai ca pe vremea aceea asa ceva se considerau ca fiind fite si "prefacatorii". Bunica acuza dureri severe de cap (umbla legata la cap) si stare de moleseala. A fost de multe ori internata la neuro, nu vroia sa manance etc. Aceasta prefacatorie - asa era acuzata de familie (copii si de nurori, printre care si mama) - a durat pana cand s-a stins (20 de ani), intre timp a murit sotul ei (bunicul, pe care l-a afectat mult starea ei). Avea perioade in care refuza orice.
Acum eu ma gandesc, oare sa nu fie o "razbunare" a lui DD pentru ca mama, in calitate de nora pe atunci a fost neincrezatoare in prefacatoriile bunicii? Va rog, iertati-ma daca gandesc gresit acum in momentele astea de criza, dar parca prea este o coincidenta.
Voi avea un weekend urat si greu de trecut si urmeaza o saptamana la fel de grea.
Sa fiti sanatoase

a_alinta spune:
depresie sau atac de panica? sau blestemele soacrei?
cam asa ar fi trebuit sa pui intrebarea.
ai grija de ea , ca cine stie? daca nu o crezi poate sa ajungi si tu ca ea...
sa fiti sanatoase!

blue eyes spune:
citat din mesajul lui mgabi Acum eu ma gandesc, oare sa nu fie o "razbunare" a lui DD pentru ca mama, in calitate de nora pe atunci a fost neincrezatoare in prefacatoriile bunicii? |
Lasa-l deoparte pe el si tine legatura cu un psihiatru bun, care e vizibil pe pamant, unde se afla si mama ta.

gaba-rema spune:
citat din mesajul lui mgabi Acum eu ma gandesc, oare sa nu fie o "razbunare" a lui DD pentru ca mama, in calitate de nora pe atunci a fost neincrezatoare in prefacatoriile bunicii? |
nu te mai gandi la rele. Stiu ca nu e usor sa o ocnvingi, mai întâi sa aiba rabdare la psiholog, sau la duhovnic daca e credincioasa... dar daca vrei sa se simta mai bine, si sa ai si tu liniste în viata ta, eu cred ca asta e sansa... ca de la sine e greu de crezut ca-i mai trece mamei tale, dupa atâtia ani în care nu a fost în apele ei...

XIO spune:
Dar la neurolog ati fost?
Ca seamana cu o migrena urata ce spui tu (dureri de cap , moleseala, lumina , vorbitul).
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/