cum sa-l dezvat de obiceiurile proaste?
Am gasit un catelus pe strada si l-am adoptat.Deocamdata il tin afara in viitorul apropiat o sa-i facem o cusca pentru iarna.Insa problema este ca stau cu soacra si ea nu suporta animalele.Pe asta l-a indragit cat de cat insa el ii tranteste ghivecele cu flori dupa care ea e foarte topita.Eu cred ca in curand o sa incerce sa il duca de acasa dar bineinteles cand eu si sotul meu suntem plecati (asa a procedat si cu o pisica pe care am avut-o, a dus-o undeva cu masina si nu a vrut in ruptul capului sa ne spuna unde a dus-o).Asa ca imi e tare frica ca nu o sa-l mai gasesc intr-o zi cand o sa vin acasa.Eu pe perioada de iarna l-as baga si in casa dar ea nu e de acord si casa e a ei.
INTREBARE: cum sa il dezvat sa nu mai tranteasca ghivecele si sa nu mai fure papuci? mentionez ca este pui si este foarte jucaus de aceea se joaca cu ghivecele.
alexia_07
Raspunsuri
ingridnen spune:
Alexia, intra pe www.animale.ro
La sectiunea "Caini" este si un topic pentru dresaj, intreaba acolo.
Eu una, care nu sant experta in dresaj , nu prea stiu ce sa-ti zic... e si el puiut, face nebunii ca un copil mic.
Catelusa noastra boxer are 9 luni si rastoarna ghivece, fura papuci, trage rufele de pe sarma, se urca pe masa din curte si scutura pomul, sapa si altele multe. Asta este, rabdam pana ce mai creste :)
Ingrid si Cristi 6 ani
bobocel_07 spune:
Citat: |
Asta este, rabdam pana ce mai creste |
Eu as avea suficienta rabdare cu el pentru ca stiu ca e puiut si ca se joaca.Dar sunrt nevoita sa-l cert de cate ori face o prostie iar el nu mai vine la fel ca alta data la mine bucuros, este putin reticent.Dar ce sa fac daca vreau sa il pastrez trebuie sa il temperez un pic.Dups ce l-am certat de dimineata ca a trantit ghiveciul pe jos si a imprastiat tot pamantul din el mai devreme se ducea iar la un ghiveci sa il rastoarne dar l-am certat.Sper ca a priceput ca nu e voie.
alexia_07
ingridnen spune:
Alexia, nu pricepe.. degeaba il certi. Am mai citit si eu carti, am vorbit cu dresoarea. El nu face legatura intre cearta ta si ghiveciul rasturnat. Cainii gandesc altfel decat noi, si trebuie sa ne punem la mintea lor
"Raul" trebuie sa vina de la ghiveci, atunci se va feri de ghivece. de exemplu daca s-ar lovi foarte rau cand rastoarna un ghiveci, nu s-ar mai apropia de el. O metoda buna (am auzit-o si eu de la o doamna care are un Retriever) este sa il pandesti cand se duce la ghiveci (el sa nu te vada) si in momentul faptei sa arunci spre el ceva zgomotos... un lant de exemplu (tot asa, sa nu te vada). El se va speria, dar nu va face legatura intre tine si acel lucru rau care s-a intamplat... in mintea lui va gandi "daca ma apropii de ghiveci mi se intampla din senin lucruri rele, asa ca mai bine stau departe de el".
Cam asta ar fi... dar sant si ei copiii, unii sant mai cuminti, altii mai neastamparati.
I-ai jucarii, mingii, oase de piele... la noi la mare pret sant sticlele de plastic goale, incinge o joaca cu ele
Si trebuie sa iti faci timp de joaca cu el, si asta este foarte important, mi-a spus-o tot dresoarea.
Succes !
Ingrid si Cristi 6 ani
bobocel_07 spune:
Multumesc de sfaturi ingridnen.De jucat ma joc mai tot timpul cu ea si eu si sotul meu.Buna ideea cu lantul o sa incerc dar trebuie sa o vad cand se apropie de ghiveci.Sa vedem ce iese.
alexia_07
bobocel_07 spune:
Am prins-o astazi ca voia sa traga de ghiveci si am luat ceva si am aruncat spre ea fara sa am vada.Initial s-a speriat si apoi a luat obiectul aruncat de mine si a inceput sa se joace cu el.Am observat ca ii place numai un ghiveci din toate si de la un timp numai pe ala il rastoarna.Asa ca l-am luat si l-am pus undeva mai sus.Acum ma intreb daca in lipsa ghiveciului preferata va rasturna un altul.Sper sa nu, altfel va trebui sa ma gandesc la o alta solutie.
alexia_07
bobocel_07 spune:
Am reusit, deocamdata nu se mai joaca cu ghivecele.M-am gandit initial sa ii ascund ghiveciul preferat dar mi era frica ca o sa se joace cu celelalte.Si asa am facut pana la urma iar el a renuntat sa se mai joace cu ele.Multumesc tuturor pentru sfaturi.
alexia_07