Cum explic copilului ca trebuie sa merg la munca?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Kid iubita io cred ca trebuie sa ai multa rabdare si dragoste.Dupa cum au spus si fetele lovitul la un copil nu este egal cu lovitul la un adult.El asa isi exprima "suparare" deoarce nu stie sa explice ce simte in legatura cu disparitia ta pentru un timp de acasa.
Io as face in felul uramator,daca as fi in locul tau:I-as telefona sa-i spun cat de mult imi lipseste,i-as da un timp pe masura intelegerii lui cand vin acasa(dupa ce te trezesti,dupa ce mananci.....),as face un program cu el cand sunt acasa si i-asi mai explica si atunci printre momentele de joaca ca atunci cand nu sunt langa el am treba(de servivi nu poate fi vorba) si cum termin vin la el sa facem............ce stii tu ca il incanta atunci cand sunteti impreuna si asigurat de mii de ori ca mami se intoarce acasa la el.
Sunt sigura ca este foarte greu pentru amandoi,insa cu timpul o sa se obisnuiasca si ai sa vezi ca o sa fie mai bine

Liliana ce pot sa zic; ne-ai uimit inca odata cu judecata si sfaturile tale.Sper sa-ti revii pe masura ce creste puiul tau si sa nu mai fii asa lipsita de sentimente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Am uitat sa precizez ca Vladut ramane cu tati lui cat sunt eu la munca. Eu lucrez in schimburi si mai mult pe ture de noapte sau de dupa masa(16-24), iar programul nu este niciodata acelasi.
Cand am reinceput serviciul, a fost o perioada (cam o saptamana), cand se trezea Vlad plangand si ma striga, dar a trecut si ma gandeam ca s-a obisnuit cu ideea ca mami va lipsi cateva ore pe zi. Apoi intr-un timp, chiar spunea "mami, muca, daaa!" foarte vesel, parea sa nu il mai deranjeze ca merg la munca.Apoi a inceput cu "nu mami muca" si comportamentul de care va spuneam. Incerc sa inteleg daca si ce anume s-a intamplat, de si-a schimbat parerea. Probabil nu a inteles de ce am mai mers la munca, daca el mi-a spus sa nu merg, nu stiu.

AB Nu pot sa ignor taurasul cand se enerveaza, pentru ca tipa si apoi daca nu e bagat in seama (distras atentia cu ceva, luat in brate), fie se da cu capul de podea/dulap, fie isi da cu o jucarie in cap, fie se trage de par... Poate insista cu acest comportament pt ca si-a dat seama ca are efect imediat, nu stiu ce sa spun. Acum a inceput sa mai fie atent si la ce ii spun chiar daca este nervos si intelege ca daca se da cu capul de ceva sau se loveste cu ceva, pe el il doare, nu pe mine. Uneori merge, alteori nu.

Gabrielama Mi se pare buna ideea cu pozele, am sa incerc, poate functioneaza. Vladut e mare fan poze si avem cateva sute.

buli Cred ca ai dreptate, nu trebuia sa-i cer sa ma pupe ca sa imi treaca.

Natasa Cand mergem de exemplu la cumparaturi, ii spun juniorului ca doamna care e la casa cand platim este la munca si daca nu ar fi la munca, atunci noi nu am mai avea de unde sa cumparam mancare. Si ca asa trebuie si mami sa mearga la munca.
Daca ai vedea ce privire draguta imi serveste atunci cand ii opresc mana si ii explic ca nu are voie sa ma loveasca... Isi roteste putin ochisorii, zambeste strengareste si apoi se trage inapoi, alearga, crede ca ne jucam.

anca_a Multumesc pentru link. Il studiez azi la munca.

Ioana Il sun de la munca, dar nu vrea sa vorbeasca cu mine la telefon. Am inceput sa-i spun mai des ca merg la munca, cand merg, ce fac, cand ma intorc si ce program vom avea.

Liliana82 Am inteles ca nu esti de acord cu acest comportament si ca nu ar trebui sa ii permit juniorului sa ma loveasca. Cand sunt pe faza, ma feresc sau il opresc. Dar la aruncatul cu diverse obiecte, trebuie sa il conving sa nu arunce. Cateodata merge daca il rog sa imi dea respectivul obiect in mana, dar cateodata nu.
Am patit-o intr-o dimineata, cand m-a trezit juniorul din somn cu cana de apa aruncata in barbie.
Ceva sfaturi de pus in aplicare?

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Bazar pentru Mihaita Bogdan Sebi Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papanash spune:

Kid, incearca sa simulezi o criza financiara, cand vrea ceva spune-i ca nu ai bani, ca de-aia mergi la munca sa castigi bani ca sa-i cumperi lui ce-i vrea inimioara.
Tati cum se comporta in lipsa ta ? poate e o diferenta mare intre cum e cu el si cum e cu tine. Intreb asta fiindca al meu baiat il prefera pe tati, chiar daca toata ziua sta cu mine. Seara cand vine tati, chiar de-i obosit mort si sta in pat la tv (tati) , e calare pe el, sa deseneze cu el, sa-i cante, sa povesteasca, etc.

............................................................
Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Kid...nu trebuie sa-i explici. Comportamentul este absolut normal. Daca tu vei contiua sa fii ferma in pozitia ta, sa-l iubesti/alinti/rasfeti cand vii acasa, cu timpul va intelege singur ca mamii va venii mereu la el.
Iar toata chestia asta va mai dura.
Am incercat eu argumentul cu daca nu ma duc la serviciu nu avem bani, iar raspunsul, cand era ceva mai maricel, a fost ca prefera sa nu avem bani si sa stau cu el acasa. Mi s-a rupt inima, dar n-am avut ce face. In schimb tot timpul meu liber ii este dedicat, chiar si acum, cand este in clasa a III-a. Mancare fac pe fuga si impreuna cu el, iar curat la fel.

Mergi la inceput

papanash Chiar azi i-am cumparat pe la pranz 2 jucarii si i-am spus ca pt ca am fost la munca si am luat bani, am putut sa i le cumpar. I-am spus de cateva ori in decursul zilei ca la ora 3 mami merge la munca, nu a comentat nimic. Ei, la 3 cand m-am indreptat spre usa, a inceput sa planga cu lacrimi de crocodil. Cand merge taica-su la munca, nu are absolut nici o problema, ii face cu mana, ii spune pa, daca e preocupat cu ceva nici nu se uita la el.

filofteia Pai daca nu ii spun ca plec la munca, ce altceva sa ii spun? Unde plec? Cand ii spun ca merg la cumparaturi, nu are nici o problema, de exemplu.
Cat sunt acasa, pe langa joaca, incerc sa facem cat mai multe activitati impreuna, gatit, bagat la spalat, curatenie, este foarte fericit. Il mai las sa se joace si singur daca mai am alte activitati la care el nu poate participa.

Azi am facut si programare pentru saptamana viitoare la psiholog, poate ne ajuta sa depasim mai usor aceasta perioada.
Multumesc pentru sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Kid cand se enerveaza si arunca sau da asa de tare...ia-l in brate si mangaie-l chiar daca se zbate... si spunei ca si tu esti necajita de necazul lui si incearca sa intuiesti care-i acela. Se va calma...

Daca sta cu tati probabil ca se cam plictiseste rau. Putini tatici se descurca cu nazdravani mici. Al meu era catastrofic. Ori le dadea atentie pana cand erau obositi de superstimulare, ori ii lasa in banutii lor complet. Probabil ca initial era fun sa descopere diverse prin casa singurel, dar acum a epuizat. Intreaba-l si pe tati ce a facut cu puiul si incearca sa le faci un program regulat.
Copii sunt calmi cand stiu ce urmeaza. Fa un program cu buline colorate diferit pentru zilele in care esti de noapte si cele de amiaza. Si fa un program ordonat de parc, joaca, mancare pentru ambele tipuri de zile.

Nici eu nu am un program regulat si cel mic care are acum patru ani este inca nedumerit.

Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca2705 spune:

buna
hai sa iti spun cum procedez eu cu printesa mea rasfatata.
am inceput serviciul la 1iunie.cam din luna martie am inceput sa o duc la socrii.pana atunci nu a stat deloc cu ei .o duceam catev ore dimineata si nu in fiecare zi.cu doua saptamani inainte de a incepe serviciul am inceput sa o las cate o zi.cand mergeam cu ea la bunici imi spunea ca nu vrea sa stea la ei dar o incanta ideea de a uda florile,sau de a merge in parc la topogan cu bunica.am incercat cand am inceput serviciul sa ii explic ca merg la servici.plangea in hohote si nu mai vroiasa stea cu bunicii.
nu am avut sorti de izbanda pana cand am observat ca daca ii spun merg sa cumpar paine ma pupa si imi spune ca ea face nani la buni.am incercat sa nu mai insist ca mergem la servici.daca imi spune dimineata ca nu vrea sa mearga la bunici ii spun ca daca ea nu vrea nu mergem dar bunica are flori in balcon si trebuie sa le udam,cand ajungem la ei bunica trebuie sa ii dea o stropitoare si sa ude florile.din pacate noi am ales varianta minciunilor pt ca numai astea functioneaza si ea ramane fff linistita la bunica ca stie ca mama cumpara paine dar la 5 vine sa o ia si pe ea la cumparaturi.
multt succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
filofteia Pai daca nu ii spun ca plec la munca, ce altceva sa ii spun? Unde plec? Cand ii spun ca merg la cumparaturi, nu are nici o problema, de exemplu.

Ii spui ca pleci la munca, dar nu ii explici. Ii spui simplu...mami se duce la munca si se va reintoarce. Cand va fi mai maricel ii poti lua un ceas si sa-i spui o ora la care revii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Kid eu trec acum oarecum prin ce treci tu, am inceput serviciul de app 2 sapt si fetita mea va merge combinat la grdinita si bunici. Mi-e enorm de greu sa o las la gradinita mai ales pentru ca plange. Iti pot insa sintetiza din sfaturile pe care le-am primit eu.

Cand pleci la servici spune-i lui Vladut un pa categoric, cu zambetul pe buze fara a ii alimenta sentimetul de neliniste. Chiar daca plange fi ferma si nu te intoarce din drum de n ori. Explica-i inainte se pleci cand te intorci. Ceasul nu e inteles la varsta asta deci poti folosi ca si punct de referinta orarul lui. De ex "mami pleaca acum iar tu vei manca, vei merge in parc, vei dormi, iar cand te trezesti mami vine". Fa tot posibilul sa te tii si de cuvant.

Cat despre lovit nici nu voi comenta postarile Lilianei care denota exact ceea ce a spus si ea ca puiul ei are doar o luna, si fetita mea de 2 ani loveste, mai ales ca are si un frate mai maire care tinde sa rada cand ea il loveste. Ca si metoda de inlaturat violenta este bine de stiut initial ca ei nu stiu ca sunt violenti, este doar o forma de exprimare. Asistenta noastra m-a sfatuit ca in momentul cand loveste sa zic "AU!" raspicat si sa o pun jos din brate. Apoi cand ea plange sa o las putin app un minut apoi sa ma cobor jos la nivelul ei si sa-i explic calm ca nu e frumos sa lovesti si ca doare. Adelise acum cand mai loveste isi da seama imediat si ma pupa repede pe locul respectiv.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Am fost azi la psiholog.

Mi-a spus ca este posibil sa isi arate astfel afectiunea si atasamentul fata de mine, pentru ca 2 ani am stat cu el, iar acum am disparut din peisaj o mare parte a zilei sau ca aceasta este metoda lui de a ne spune ca el este o persoana, cu o personalitate diferita de a nostra si asa isi exprima nemultumirile/frustrarile, pentru ca inca nu stie sa o faca altfel, dar ca este normal.

Printre sfaturile primite sunt:
- sa il sun de la munca, chiar daca o perioada la inceput va fi suparat, caci isi aduce aminte ca sunt la munca, dar in acest mod va sti ca ma gandesc la el
- sa-i facem reguli strice cu ce are voie si ce nu are voie sa faca si sa nu ne abatem de la ele
- cand se enerveaza si incepe sa arunce cu jucarii sau sa se tavaleasca pe jos, sa incerc sa plec in alta camera, dar sa-l supravegez, sa vad cum reactioneaza, nu a exclus posibilitatea jr de a ne testa limitele
- cand loveste, sa-i explic ca ma doare si nu inteleg ce anume il supara daca ma loveste, ca eu inteleg daca vorbeste, nu cand loveste, sa il incurajez cat mai mult sa se exprime prin vorbe.
In rest, multa rabdare!
Cam aceleasi sfaturi pe care le-am primit si de la voi.

AB Imi place ideea cu bulinele. Voi incerca sa fac un caiet in care sa-i scriu(desenez) programul.

Mergi la inceput