Cum explic copilului ca trebuie sa merg la munca?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kid spune:

Am uitat sa scriu ca m-a sfatuit sa il dau pe jr la gradi cu program scurt o perioada, ca ar fi mai bine pentru el, sa nu se simta abandonat.
Eu din ce citisem pana acum referitor la gradinita, ajunsesem la concluzia ca este mai bine sa incepem din prima cu programul prelungit. Pana acum am tot amanat gradinita, din mai multe motive, dar va trebui sa mearga curand si nu stiu inca cum sa procedez.

Teodora, de Vladut (15.05.2007)

Bazar pentru Mihaita Bogdan Sebi Ema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

In privinta gradinitei, nu numai ca e bine sa incepeti cu program scurt, dar ideal este sa incepeti cu acomodare - din pacate, putine gradinite accepta etapa asta de acomodare. Adica mergi tu cu copilul (tu, tati,...), stati acolo impreuna. Daca e nevoie, la inceput doar un ceas. Apoi doua, si tot asa.
In privinta mersului la serviciu, parerea mea proprie e ca nu e in regula sa ii zici copilului ca de la serviciu ti-e dor de el si iti venea sa plangi (adica nu TU, KID, ci TU, MAMA, oricare mama care faci asta). Aceeasi greseala (zic eu, greseala) o fac parintii si cand plang ei mai abitir decat copilul, lasandu-l in fata gradinitei... Apai daca bietul copil vede ce tare sufera mama, nu e clar ca locul ala e unul super nasol? fie el serviciu, fie el gradinita....
KID - nu ne-ai spus cum isi petrece tati timpul cu Vlad.
De regula functioneaza jocurile "murdare". Cu cat e mai plin de manjeala jocul, cu atat mai repede uita copilul de mama. Aici ar fi o serie de activitati "manjitoare" - pictat cu maini, cu picioare, etc... Nu e simplu de gestionat intr-un spatiu restrans.
Ar mai functiona activitatile intense - catarat, chestii. Din pacate, pentru asta nu prea sunt spatii amenajate la noi, ma rog, este unul dar la cuca macaii, pe la Mogosoaia....
Eu cred ca Vlad se cam plictiseste cu tati. Sigur ca ii e un dor imens de tine in lipsa ta, si bineinteles ca nu ii convine ca lipsesti la ora cand el trebuie sa se suie in pat....
Seara ii cititi? Daca da, de regula tu faceai asta? (la noi, "placa" este ca mami - adica je - are vocea mai lina... Fie vorba intre noi, tati citeste ca o moara.... Nu imita si el vocea lui Sid sau asa ceva...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

La noi a mers doar cu iubire multa, exprimata clar si cu nenumarate asigurari ca eu il iubesc si cand ma loveste. Da, chiar cum ai citit el vroia sa imi dea palme si eu ii spuneam ca il iubesc, ca inteleg ca este furios dar ca trebuie sa ma ajute sa inteleg ce motive are si pentru asta as vrea sa se opreasca si sa vorbeasca cu mine. Ii spuneam ca ma doare, ca nu prin lovituri rezolvam problemele ca ele nu palmele pe care mi le da nu fac decat sa doara.
Cat despre problema mersului la munca, eu sunt freelancer imi fac programul cum am de lucru dar de fiecare data ii spun lui Alexei cu cateva ore inainte sa plec, il pregatesc, discutam despre asta, imi cere cateodata sa ii dau eu sa manance, sa mai stau cinci minute si apoi ma lasa el sa plec.

Mergi la inceput

ankalaura Nu am plans niciodata pana acum cand am plecat de acasa; este adevarat ca ma mai intorceam din drum, il mai luam in brate sa-l linistesc, ii mai povesteam diverse, dar acum am procedat asa cum am fost sfatuita aici, l-am anuntat din timp ca plec la munca, iar cand a venit ora de plecare, l-am pupat, i-am spus pa si am plecat.
Mai vorbim la telefon, prima data am stat jumatate de ora la telefon, in care doar eu am vorbit, jr a ascultat, a spus si el cate ceva si a plans putin. A doua oara deja a devenit mai vorbaret, mi-a spus ce a mancat, cu ce s-a mai jucat, pe unde a fost la plimare, a fost mai bine, a plans un pic cand ne-am spus pa. Sper sa facem progrese in continuare.
Vlad nu are rabdare sa ii citesc povesti inainte de culcare, se enerveaza, imi ia cartea si o rupe.

Muuh Voi incerca sa procedez si asa cum ai spus tu, sa vad cum reactioneaza.

Multumesc pentru raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu cu vorbitul la telefon sunt putin egoista si nu pot inca, mi-e teama sa nu ii transmit teama si anxietatea mea prin voce. Asa ca nu o sun. Cand ajung acasa o intreb ce a facut si imi zice "mami, mami" pe o voce plangacioasa, adica a plans.

Despre carti incearca sa iei din cele cartonate, mai greu de rupt, nici a mea nu avea rabdare dar acum de cand am inceput serviciul este timpul petrecut doar de noi doua impreuna, si e preferat. Seara inainte de culcare cam 20 min citim carticele si ne imbratisam. Asa ne umplem nevoia de cealalta.

Urati-mi succes si mie maine ca merge la gradi unde urla cel mai rau. Noi am facut si acomodare, mama acomodarii, am stat cu ea cate o ora, apoi a sta singurica 2 ore, apoi patru si acum merge 2 zile pe sapt zi intregi, insa inca nu s-a acomodat si urla. Celelate zile sta cu socrii si mama.

Un alt sfat primit de mine la scutece la noi e sa fii ferma pe pozitie, sa nu te intorci din drum, sa zambesti calm, cand ii lasi la gradi sa nu pari tu ingrijorata ca normal se sperie si copilul.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Luna1 Prima data l-am sunat eu, a doua oara m-a sunat el Nu insist sa-l sun, i-am spus ca daca vrea, poate sa ma sune oricand si sa vorbim.

Succes la gradi! Acum am vazut si acest topic cu sfaturi pentru bobocei pe care il voi urmari cu interes.

Mergi la inceput