Cum a fost primul an la gradinita si la ce varsta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

noi am inceput gradinita marti, joi seara a facut deja febra, am dat in laringita, in fine... dupa doar 3 zile de gradi ;
sunt foarte suparata, pt ca am crezut ca daca este la o gradi de stat, controlul medical se va face cat de cat;
in 3 zile de gradi nu am vazut asistenta la fata; la noi in grupa era un baietel racit cobza pe care mamica a considerat normal sa-l aduca, ca daca tot nu o opreste nimeni... asta in conditiile in care erau la program scurt, iar mamica este casnica...
la voi la gradi se face control medical dimineata? pt ca eu am de gand sa fac mare taraboi pe tema asta, eu stiam ca este obligatoriu controlul la gradinitele de stat cel putin;
sanatate la copilasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Da, la noi se face control in fiecare dimineata. Ma rog, ar trebui, pt ca fii-mea plange si o ia la fuga numai cand o vede pe asistenta la fata, asa ca o lasa sa plece.

Cred ca ar trebui subiecte separate pt gardinite de stat si pentru gradinite particulare, pentru ca sunt multe diferente.

Mie mi se pare inconstienta si nesimtire din partea parintilor sa-si lase copiii bolnavi la gradinita ! Trebuie sa fie pregatiti sa stea cu copilul, pt ca e evident ca se va imbolnavi des in primul an, nu poti sa-l lasi linistit in colectivitate si sa pleci, fara sa ai un plan de rezerva !

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Ce spuneti, un copil care tuseste sa mearga la gradi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Daca doar tuseste eu zic ca poate merge,daca nu are febra aici sunt primiti la gradi.Cu muci si cu tuse e ceva ,,normal,,tusea poate sa dureze si 3 sapt si nu cred ca poti tine copilul acasa atat.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Citat:
citat din mesajul lui trischa

Daca doar tuseste eu zic ca poate merge,daca nu are febra aici sunt primiti la gradi.Cu muci si cu tuse e ceva ,,normal,,tusea poate sa dureze si 3 sapt si nu cred ca poti tine copilul acasa atat.
Sanatate multa!

mami de fetita cu ochii albastrii ca marea,04-10-06

Carpe diam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Fetita mea merge la cresa de la 1 an si 10 luni. Nu am avut probleme de sanatate cu ea datorate cresei. Mucisori, tuse cred ca le avea si daca statea acasa.
Este o cresa de stat si sunt foarte drastici. Daca are mucisori te cheama sa o iei acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

nu era vorba doar de muci si tuse; nu sunt absurda; am zis ca mi-a facut laringita, ceea ce nu inseamna ca erau doar muci si tuse; dar sa zicem ca trec si peste asta, insa faptul ca nu se face controlul medical, nici macar intentia nu a existat, pt ca doamna asistenta a venit la ora 11,2 zile la rand, asta m-a deranjat cel mai tare;
lasand la o parte faptul ca mamica respectiva stia ca are copilul bolnav, si putea sa-l tina acasa, doar e casnica, dar a ajuns la concluzia ca il aduce si daca il primeste bine, daca nu, asta e
maine mergem si noi la gradi, ne-am refacut cat de cat, dar am de gand sa am o mica ,,discutie'' cu asistenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Citat:
Cu muci si cu tuse e ceva ,,normal,,tusea poate sa dureze si 3 sapt si nu cred ca poti tine copilul acasa atat.

Eu zic ca nu-i deloc normal. Si am argumente:
- in primul rand orice s-ar zice clar copilul nu e sanatos si ii imbolnaveste pe cei de langa el
-copilul isi imprastie mucii peste tot, pe jucarii masute
-copilul care tuseste ii deranjeaza pe ceilalti sau chiar ii trezeste in timpul somnului
- sa nu mai vb de cei care vomita in timpul mesei din cauza tusei.
Puneti-va in locul celorlati parinti si ziceti daca va convine cand langa copilul vostru e cineva care "isi scuipa plamanii".
Dintr-un articol medical: In concluzie, reamintim ca tusea convulsiva este foarte contagioasa; boala se raspandeste pe cale aeriana, prin contact direct sau daca in camera respectiva a respirat un indivit simptomatic. Accesele de tuse paroxistica favorizeaza aparitia de aerosoli expulzati din tractul respirator, care raspandesc microbul pe un areal variabil. Existenta unui caz de infectie recomanda tratarea profilactica a tuturor contactilor acelei persoane, pentru a preintampina declansarea unei epidemii.

Daca nu va ganditi la ceilalti copii ganditi-va la ai vostrii in starea in care sunt ei treuie sa faca fata solicitarilor unei zile la gradi si eu cred ca s-ar vindeca mult mai repede acasa ingrijiti corespunzator.

Anul acesta nu trebuie sa uitam de gripa porcina

Argumentele de genul ca nu am cu cine sa-l las sunt o scuza pentru voi insiva ca nu vreti sa stati cu copilul bolnav acasa. Si ce sa mai zicem de mamicile casnice care la fel isi aduc copii bolnavi la gradi sau daca nu sunt suficiente patuturile ele musai trebuie sa-i lase pe copii acolo ca ele tb sa faca curatenie sau sa gateasca.

adialex eu anul trecut am avut discutii si cu asistenta si cu directoarea si cu mamicile (o mamica mai si tipa ca fetita ei e sanatoasa ca e pe antibiotic ca nu-i mai infecteaza pe ceilalti copii) -nu s-a rezolvat nimic. Nu vreau sa te dezamagesc dar eu una nu am facut decat sa-mi atrag antipatia lor. Asistenta in fata imi dadea dreptate dar o vedeam cum primeste bani si tratamentul copiilor de la parinti. Directoarea dadea vina pe parinti.
Multa bafta! Macar la voi poate reusesti sa faci ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns softurela spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Eu zic ca nu-i deloc normal. Si am argumente:
- in primul rand orice s-ar zice clar copilul nu e sanatos si ii imbolnaveste pe cei de langa el
-copilul isi imprastie mucii peste tot, pe jucarii masute
-copilul care tuseste ii deranjeaza pe ceilalti sau chiar ii trezeste in timpul somnului
- sa nu mai vb de cei care vomita in timpul mesei din cauza tusei.
Puneti-va in locul celorlati parinti si ziceti daca va convine cand langa copilul vostru e cineva care "isi scuipa plamanii".

Va multumesc la toate pentru raspunsuri.
Din pacate, noi am decis sa nu mergem anul acesta la gradinita.
A fost o decizie greu de luat pentru mine, avand in vedere ca e un copil extrem de sociabil, prietenos si protectiv cu copii.

In alta ordine de idei, vreau sa va atrag atentia ca nu orice tuse sau muci e cauzata de virusi. Si medicul e cel mai in masura sa decida asta.
Sunt situatii cand copilul muceste si 2-3 saptamani dupa o raceala, tocmai pentru ca mucoasa e sensibilizata si reactioneaza la factorii iritativi din mediu.
Pe alta parte, nu trebuiesc uitati copii alergici, care stranuta si mucesc la contactul cu alergenii (praful, mucegaiul, polenul) si starea pesista si mult dupa.
Copii astamtici, tusesc de zici ca isi varsa plamanii. Nu are nici o legatura cu virusii. Tusea e declansata de efort, de factori iritativi (parfum, tigara, praf, etc) sau factori alergici (praf, lapte, polen, etc). Tusea in pozitia orizontala (somn) e des intalnita la astmatici.
Ar fi multe de spus dar ma opresc aici.
Si nu uitati ca de multe ori nici parintii nu stiu ca au copii alergici. De multe ori alergia e confundata cu racelile repetate puse pe seama unei imunitati slabite.

Multa sanatate!

Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Si pentru noi e primul an de gradinita. Fetita mea a inceput gradinita de o luna si pana acum, slava Domnului, nu s-a imbolnavit deloc.
Gabitza, eu zic ca depinde mult de tuse si de cat de des tuseste. Normal ca daca e vorba de tuse convulsiva, tii copilul acasa. Dar cand are o tuse seaca, usoara si tuseste de 2-3 ori pe zi, cred ca nu e asa un pericol. Aici se merge pe ideea de a imuniza copiii cat mai mult, asa ca atata timp cat nu au febra, sunt primiti la gradi.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput