Cum a fost primul an la gradinita si la ce varsta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Noi tocmai suntem pe antibiotic din cauza amigdalitelor ,a intrat luni la gradi prima zi si a iesit marti ,speram ca pana luni sa se faca bine.
Sophia nu a avut pana acum mari probleme de sanatate ,desi am fost mai mereu in contact cu alti copii,se pare ca mamele care muncesc nu au alta alternativa si isi aduc copiii infectati la kiga fara sa anunte.

Acu, am intrat in hora si trebuie sa dansam cum ne-o canta virusii astia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miurmiu spune:

Buna,
Stiu ca numai citind ce se intampla cu alti copii te iau frigurile...dar nu trebuie sa te sperii, parerea mea este ca depinde fff mult de imunitatea copilului.
Carla a mers la o gradinita de stat (de cartier Berceni) de la 2,8 ani. Este adevarat ca am dat-o nu pt. ca nu aveam cu cine sa o las. Buni a crescut-o de la 6 luni cand am inceput eu serviciul si cu toate ca a crescut-o mai bine decat as fi crescut-o eu (educatie+joaca+mancare+tot tacamul) dar era atat de zburdalnica si avea atata energie incat mama mi-a spus ca oricat s-ar juca cu ea, oricat ar invata-o de toate nu se compara cu colectivitatea cu copii de varsta apropiata. Si a avut mare dreptate !
Am nimerit si o educatoare SUPER, iubea copii la disperare si isi facea meseria cu multa placere (a iesit la pensie),
Sa-ti spun un secret, la sfatul educatoarei pt. ca fata noastra era cea mai mica din gradinita nu am dus-o la inceputul anului (septembrie) ci am dus-o undeva prin noiembrie. Deja ceilalti copii erau obisnuiti nu mai plangeau deci a gasit un colectiv deja format si cat de cat obisnuit. A fost super incantata si nici nu am facut greseala sa o luam acasa la ora 12 cum fac alti parinti.
Nu am avut in 4 ani de gradinita nici o problema dpdv al sanatatii inafara bolilor copilariei (pojarel, varsat de vant) pe care culmea le facea numai in vacante si raceli minore !
Si iata ca are 10 ani si nu am regretat nici un moment ca am dat-o asa devreme la gradi. Avem de gand si cu baietelul nostru sa facem la fel (are 1 luna si 3 saptamani).
In concluzie, pana nu incerci nu afli cum se va integra copilul in colectivitate atat dpdv social cat si al sanatatii.
Bafta multa !

Cosette si a sa familie: Cristi- sot Carla si Eduard-copii, Cipi-catel caniche

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Enterocolite deloc. Am avut un episod urat in iarna cand am ajuns la spital pentru o raceala netratata cum trebuie, raceala care a ajuns la plamani...problema la noi a fost ca Alex nu luase niciun fel de medicament pana atunci si refuza cu desavarsire sa ia chiar si panadol , asa ca nu am putut-o trata decat prin branula cand deja era tarziu. Anul asta stie despre ce e vorba, si tratam din timp micile episoade de raceala care apar. Am dus-o la gradinita la 1an si 10 lui, s-a imbolnavit dupa 3 luni ( si cred ca nu neparat de la gradinita ci de la visrusii adusi de mine...eu lucrez cu publicul intr-un spatiu improriu iarna ), asa ca asta cu gradinita nu este chiar atat de grava. Anul asta speram sa fie mai bine.

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana72 spune:

Fetita mea a inceput gradinita la 1 an si 11 luni. In prima luna a fost relativ ok, dupa care in a doua luna a fost bolnava timp de 3 saptamani. A dat dintr-o raceala in herpangina si tot asa. Iar la sfarsitul lunii s-a trezit si doctorita sa ii faca un vaccin, desi practic bolise toata luna!

Trebuie sa tii cont ca pe langa contactul cu diferiti virusi intervine si oboseala unei vietii noi, solicitante, ceea ce slabeste organismul.

In a treia luna a fost cam o saptamana da, una nu, iar in a patra luna a facut febra foarte mare, ea care nu facuse decat o data febra pana atunci (pana in 38) si racise o singura data de cand se nascuse.

Ei bine, in vacanta de iarna, pe fondul slabirii organismului din lunile anterioare, a luat viroza care circula in anul respectiv care din pacate a fost una urata, iar la ea s-a complicat cu simptome neurologice. A urmat un an de cosmar in care in loc sa mergem la gradinita am mers prin spitale.

Ce as schimba? Nu as mai da-o la gradinita inainte sa implineasca aproape 3 ani. Organismul este totusi mai pregatit la o varsta mai inaintata. Nenorocul nostru a fost ca in iarna respectiva sa fie o gripa urata care nu i-a permis sa isi revina, dar asta e pana la urma o loterie. As lua-o treptat, poate nu din toamna, ci din vara, ca sa aiba timp sa isi revina sau numai perioade scurte alternate cu perioada de repaus.

Anul urmator, desi am avut mari emotii a fost relativ ok. In sensul ca i-a curs nasul jumatate din timp si a prins epidemia de varicela din iarna, dar a trecut usor peste toate. Am reluat grupa mica.

Ei bine, surpriza a venit in al treilea an de gradinita cand a mers la inot din septembrie pana in ianuarie. In perioada in care a facut inot, nu a fost niciodata racita. Dimpotriva, daca ii curgea usor nasul, cum mergea la bazin ii trecea. Din pacate nu am putut continua ca ia plecat profesoara. Iar dupa ceea nu am avut probleme prea mari.

Sintetizand:
- nu o da la o varsta prea frageda
- ai grija cand ii faci vaccinurile - ar fi bine sa nu se suprapuna cu perioada de acomodare de cateva luni de la gradinita, iar daca se suprapun, ai mare grija sa nu fie bolnava sau sa nu coaca o boala care inca nu s-a manifestat
- da-o la un sport - ii intareste organismul

Multa bafta la gradinita!

"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Primul an de gradi al lui Vlad a fost de fapt anul asta, de la 4 ani. Nu a facut niciodata enterocolita sau alt eboli digestive, in schimb a racit foarte des, o saptamana racea, o saptamana statea acasa...multe faringite, laringite, bronsite si o otita . A fost la o gradi particulara cu 15 copii in grupa. Anul asta va merge la o gradi de stat cu 20 de copii in grupa si vedem cum o fi...

Dar prima data cand a fost in colectivitate avea 1 an si 10 luni si a mers o saptamana, apoi s-a imbolnavit tare rau, o adenofaringita urata cu antibiotice injectabil si m-am lecuit...a stat acasa cu o bona 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Fimea avea 2 ani si 9 luni cand a inceput gradi, n-a avut nici o problema de nici un fel. Doar o raceala odata, dar subtire, 2 zile curs nas si febra, in rest ok. Nu problema cu burtica, nu indigestii, nu nimic. E si foarte rezistenta din fire, nu-i dau nimic de imunizare, doar Oscillo ocazional si multe fructe si limonada zilnic. A fost in gradi o epidemie cu streptococcus pneumoniae, toti copii din grupa ei au fost bolnaviori, a mea a scapat multumita celor 2 doze de Prevenar facute

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

BIJUTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns makydenis spune:

Am intrat in cresa de la un an, destul de devreme ar spune unii, dar nu am avut de ales, nu mai puteam amana facultatea inca un an.
A fost super bine, dupa 2 ani de cresa acum am inceput gradinita.
Probleme serioase nu am avut.
Cred ca pt un copil e foarte important sa intre in colectivitate, mai devreme sau mai tarziu, eu zic mai bine mai devreme!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Primul an de gradinita, a fost un cosmar. O saptamana de gradinita, doua acasa. Nu au fost raceli grave, dar sacaitoare prin repetitie.
Al doilea an, a fost mai bine. Anul asta, ramane de vazut.
La gradinita, am dat-o la 3,6 ani.

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_lucia spune:

Baietelul meu a inceput gradinita (cu program scurt la inceput) la 1,8 ani, i-a placut mult sa se joace cu copiii de mic si astfel am avut succes foarte usor cu gradinita. In 4 ani si o luna cit are acum , a fost o singura data racit deci eu zic ca mai depinde si de copil. Cind a implinit 4 ani a inceput scoala (asa se incepe aici, la 4 ani). Ii dau toamna si primavara vitamine pentru marirea rezistentei si a imunizarii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui miurmiu

... nici nu am facut greseala sa o luam acasa la ora 12 cum fac alti parinti.

De ce consideri ca asta e o greseala ?

Noi abia am inceput gradinita, la 3 ani si 4 luni, si e prea devreme sa ma pronunt. E o gradinita de stat si am dus-o nu prentru ca n-ar avea cine sa stea cu ea (desi soacra-mea nu este chiar idealul de bunica si modelul pe care as vrea sa-l urmeze fii-mea) ci pentru ca am sperat ca va deveni mai comunicativa si mai sociabila, ea fiind mai retrasa si timida de felul ei.
Prima saptamana nu s-a imbolnavit, sa bat in lemn, asteptam urmatoarele saptamani. Partea cu adaptarea e mai grea, nu-i place deloc si o inteleg, e brusca trecerea de la un program in care statea 3 ore pe zi in parc si facea doar ce-i facea placere la cateva ore in care sta cu niste oameni necunoscuti inchisa intre 4 pereti. Ca deocamdata nu i-a scos afara, pt ca plang toti si sunt greu de stapanit. Cred ca trebuia sa o duc si eu mai tarziu, sa-i las pe ceilalti sa se obisnuiasca si sa nu mai planga, cred ca vazandu-i pe ei incepe si ea. Plus ca agitatia e mult mai mare.

Am mai dus-o la 2 ani intr-o gradinita particulara, a stat o luna (august) fara probleme, s-a si adaptat mai usor, pt ca aveau loc de joaca si stateau toata ziua in curte, dar la 15 septembrie, cand au venit mai multi copii si i-a bagat in sala de clasa, a racit imediat si am tras o luna jumate cu o otita rebela. N-am mai dus-o, am considerat ca e prea mica si prea mare deranjul si nu merita sa o am tot timpul bolnava.

Eu nu sunt de parere ca e mai bine daca se imbolnaveste de mic ! Dimpotriva, mi se pare ca o boala, chiar si o simpla raceala, care ataca un sistem imunitar imatur si nepregatit poate sa faca mai mult rau decat daca ar aparea mai tarziu. Cand este mic, orice raceala se transforma in otita, pt ca nu-si pot sufla nasul. Poate sa se ajunga la perforarea timpanului si la tot felul de complicatii care pot lasa urme pe viata. Cu ce ajuta asta sistemul imunitar al copilului ? Altceva este daca o face la 3-4 ani, cand isi poate sufla nasul si poate raceala nu se transforma in ceva mai grav.

M-am intins cam mult, ce incerc sa spun este ca, dupa parerea mea, din punct de vedere medical eu as vedea 3 ani varsta minima pentru intrarea in colectivitate. Din punct de vedere psihologic, nu stiu; la 2 ani s-a desprins mai usor, a fost mai usor de pacalit, acum gaseste tot felul de justificari si motive pentru a nu merge la gradinita. Aici intervine si cat de atractiva este gradinita, si personalitatea copilului, si mai multi factori.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?

Mergi la inceput