Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 7
aylin_tarcan spune:
carmita_baby, multumesc mult!
larisel, da, o sa pun si niste poze (nu am pus deloc poze cu bb pana acum). trebuie sa urmaresc atent colul si IR-ul (care era putin marit pe stanga)
si bine zici de carucioare! nici nu am observat pana acum!
lorex, ai dreptate! nu toata lumea isi permite sa faca atatea analize. teoretic analizele de sange ar fi gratuite de la medicul de familie, mai putin alea specifice (toxo, cmv, listeria...) care de fapt costa cel mai mult. si ecografii teoretic iar nu se fac atat de multe (doar controale lunare). si o singura morfofetala...
desigur ca in realitate faci mai multe ecografii in sarcina.
Petra mamica de Alma (20.08.2007) si 20+ cu
ramonaradu79 spune:
Buna tuturor burtucutelor,
Mariucasara imi pare rau pt. vestile proaste,dar asa cum spunea si unele fete e doar o statistica.Eu de exemplu ca sa imi elimin orice stress inutil nu am facut TT cu interpretare (eco, varsta mamei) ci doar analizele de sange si au iesit ok.Eu gandesc ca sunt multe alte malformatii sau boli pt care inca nu s-au gasit teste si daca e sa se intample ceva se va intampla dar eu nu mi-am creat stress inutil cu testele astea.Pe de alta parte daca amnio e singurul lucru care te poate linisti si eu zic sa il faci, ca altfel atatea luni de stress nu stiu zau unde pot duce.Asta e doar parearea mea si imi cer scuze daca este neavenita.
Cristies ai fost super tare cu explicatia kg in plus.Si eu am aceasta "mica" problema.Unii zic sa nu imi fac griji, altii ca unde ma voi opri, dar sa fie bebe sanatos si eu sa ma mai pot misca pana la maternitate ca kg se dau jos.
A, si o rugaminte sa imi puneti si mie caruciorul albastru pe prima pag. si eventual daca nu deranjez sa imi spuneti cum il adaug la semnatura.Mersi mult.
21+
Yasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariucasara Multumesc din suflet pentru sustinere! As repeta TT dar in alta parte...oricum programarea la amnio o am pentru 11 septembrie deci as avea timp sa repet. Si eu stiam ca trisomia 18 da malformatii multiple care sa vad la eco. Maine voi suna si la Spitalul Ilfov. 600 de lei fata de 2000 de lei cat e la Giulesti e mult mai decent. Totusi nu stiu daca voi risca sa fac amnio...riscurile mi se par prea mari... Mamica Sarei Maria(22.11.2006) si 17+ |
Mariuca, iti scriu eu cum a fost la amnio, am programare pe 10 septembrie. Mi s-a explicat, ca va fi asa: prima data o ecografie amanuntita, apoi amniocenteza propriu-zisa, apoi trebuie sa stau o ora la spital, dupa care se repeta ecografia. Dupa 24-48 de ore, primesc rezultatele asa zisului test FISH, in care doar se numara cromozomii si se analizeaza dca exista deformari majore ale acestora.
Si aprox in 2-3 saptamani urmeaza rezultatul "mare" al amniocentezei.
In momentul rezultatului final eu voi avea aproape 20 de saptamani, dar am luat decizia pt. cazul in care se va descoperi ceva.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si samburelu mititelu
adina_bulina spune:
Am facut biopsie de vilozitati coriale din cauza rh-ului in princ.. Am eu neg si domnul meu poz. Am avut o problema m demult si medicul mi-a recomandat aceasta biopsie. Nu-mi pare rau ca am facut-o.Am aflat din sapt 11 ca am un bebe cu rh neg ca al meu, ca e fetita, ca nu are nici un sindrom... Asa am scapat si de DT si TT. Si in plus nu m trebuie sa merg asa des la Buc. (eu sunt din Pitesti) sa fac titrul de anticorpi.
adina_bulina spune:
E adevarat ca a fost cam riscant (anestezie gen, risc de avort 2%) dar apoi a meritat. Si oricum am multa incredere in profesionalismul dr. Albu.
larisel spune:
ramonaradu79 Ti-am trecut caruciorul bleu in lista. Ca sa il pui la semnatura te duci la profil personal-optiuni-semnatura si scrii dupa 21+ baietel intre paranteze patrate.
V-am trecut si pe cele 3 nou-venite in lista: lorex, gratiana77, alina_bulina.
Apel pt toate gravidutzele: Aruncati un ochi pe prima pagina si vedeti ce date lipsesc in dreptul vostru si dati-le aici ca sa actualizez lista:
-data nasterii (sa facem si noi o urare cu ocazia evenimentului)
-ultima menstruatie
-data probabila a nasterii
-culoarea caruciorului daca il stiti
-daca mai aveti copii - numele si data nasterii
-doctorul si spitalul la care veti naste (este util de stiut pt fetele care merg la acelasi medic: pot schimba impresii)
21+
odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
aylin_tarcan spune:
citat din mesajul lui larisel ramonaradu79 Ti-am trecut caruciorul bleu in lista. Ca sa il pui la semnatura te duci la profil personal-optiuni-semnatura si scrii dupa 21+ baietel intre paranteze patrate. V-am trecut si pe cele 3 nou-venite in lista: lorex, gratiana77, alina_bulina. Apel pt toate gravidutzele: Aruncati un ochi pe prima pagina si vedeti ce date lipsesc in dreptul vostru si dati-le aici ca sa actualizez lista: -data nasterii (sa facem si noi o urare cu ocazia evenimentului) -ultima menstruatie -data probabila a nasterii -culoarea caruciorului daca il stiti -daca mai aveti copii - numele si data nasterii -doctorul si spitalul la care veti naste (este util de stiut pt fetele care merg la acelasi medic: pot schimba impresii) 21+ odiseea noastra nepoteii mei, viatza la tzara, noi |
larisel, in primul rand multumim pentru ceea ce faci!
trece si la mine prima fetita, Alma 20.08.2007
doctor Tutunaru, Elias
Petra mamica de Alma (20.08.2007) si 20+ cu
alexia28 spune:
Buna fetele,
Uff, mi-e foarte greu sa va urmaresc, scrieti f mult, de abia pot sa va citesc dar sa mai si scriu
Larisel vroiam sa te felicit pentru fetite, o sa fie tare frumos, o sa vezi, sunt in parc doua fetite gemene vin cu mama lor, asa de frumoase sunt si unite si sociabile, mereu ma uit la ele cu mare drag. Regimul mi se pare cam dur mai ales ca e sezonul fructelor, e tare greu sa nu poti manca struguri, prune, sau cel putin pentru mine e crima, renunt la carne lejer dar nu la fructe.
Aylin bafta la eco, sa vii cu vesti bune
Mariucasara Cum sa ai risc crescut cand ai 1/2000 risc? Asa ti-a zis dr? Ca trebuie sa faci amnio? Uite eu am 1/876 si mi-a zis dr ca e ok iar pe rezultat scrie negativ. Si asa am avut si la prima sarcina si Nati e Slava Domnului sanatoasa.
Eu il simt pe bebe zilnic, aseara i-am zis si sotului sa puna mana pe burtik si l-a simtit pe bebe, se mira ca e devreme, nu-i venea sa creada.
va pup
www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si 17 +
prietene DC .
alexia28 spune:
citat din mesajul lui larisel ramonaradu79 Ti-am trecut caruciorul bleu in lista. Ca sa il pui la semnatura te duci la profil personal-optiuni-semnatura si scrii dupa 21+ baietel intre paranteze patrate. V-am trecut si pe cele 3 nou-venite in lista: lorex, gratiana77, alina_bulina. Apel pt toate gravidutzele: Aruncati un ochi pe prima pagina si vedeti ce date lipsesc in dreptul vostru si dati-le aici ca sa actualizez lista: -data nasterii (sa facem si noi o urare cu ocazia evenimentului) -ultima menstruatie -data probabila a nasterii -culoarea caruciorului daca il stiti -daca mai aveti copii - numele si data nasterii -doctorul si spitalul la care veti naste (este util de stiut pt fetele care merg la acelasi medic: pot schimba impresii) 21+ odiseea noastra nepoteii mei, viatza la tzara, noi |
Multumim pentru listutze
In dreptul meu poti trece Spitalul Sf Pantelimon - dr Diana Gheorghiu
Bun venit fetelor noi de pe listutza
www.flickr.com/photos/10210052@N04//" target="_blank">Mamica de Natalia Maria 20.02.2008 si 17 +
prietene DC .
alexia28 spune:
citat din mesajul lui aylin_tarcan larisel, in primul rand multumim pentru ceea ce faci! trece si la mine prima fetita, Alma 20.08.2007 doctor Tutunaru, Elias Petra mamica de Alma (20.08.2007) si 20+ cu |
Sa-ti traiasca printesa, a implinit 2 anisori pe 20, sa fie sanatoasa si sa fiti fericiti toti patru
prietene DC .