Mamici de Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (21)
Raspunsuri - Pagina 20
bubu_bu spune:
buna dimineata fete!bun venit noilor pufoase....sarcina usoara si frumoasa va doresc!
fete ma lamuriti va rog si pe mine....la ultimul eco bebe s-a dovedit mai mare decat era calculat....dpn s-a schimbat in 18 ian.fata de 26 ian cum era la inceput....so eu sunt dupa masuratori in sapt 19 si ceva si dupa calculele de la inceput in sapt 18 si ceva...acum ce pun la semnatura si ce raspund celor ce ma intreaba ce sapt sunt?
sunt confuza...bebe poate sa stagneze sa reintre in grafic?hmmm....
17+

Monnica spune:
Buna dimineata!
mariucasara de ce nu ai facut TT direct la genetic lab? Eu asa am facut, m-a costa 95 lei, asistenta a fost f draguta, mi-a explicat cum face intrepretarea, a durat 3 zile pana mi-a dat rezultatul, deoarece eram la mare m-a sunat si mi-a spus si telefonic dar mi l-a trimis si prin email.Am fost f multumita.
Cristies si eu am programare pe 29 septembrie la dr Steriu la Medlife. Tu la cine mergi?
M-am hotarat sa ma duc la Iosup pe 16 septembrie si pe 29 la Medlife. E mai sigur asa cu toate ca este fff scump.
M-am cam speriat un pic dupa ce am citit atatea despre Iosup. Am totusi o nelamurire: Kay a facut ecograf numai la Iosup sau a mai fost si in alta parte si nimeni nu a vazut? Voi cum ati inteles?
18+ cu
si mamica lui Alexandru
(04.06.2006)
lucia2000 spune:
Eu am inteles ca a facut echografii la mai multi medici si nici unul nu a vazut problema.
18+ 
Bebe
aylin_tarcan spune:
neata gagici,
in primul rand, sa nu uit, ramamsesem datoare cu uleiul de migdale: 27 ron la helpnet fara card, 26 cu card, 25 cu card cmu. oricum, scump pentru cantitate.
micki, eu iau 2 tablete de magne/zi. ar trebui sa iau 4 (cam atatea se recomanda) dar cred ca si 2 sunt ok.
al3csa, arwen bine ati venit!
cris, felicitari pentru fetita! se pare ca fetitele au inceput sa apara mai tarziu!
lorex, cred ca mai multe ecografii ca mine nu a facut nimeni! nu dauneaza lui bb!![]()
mariucasara, deficienta de acid folic este doar un posibil factor in aparitia defectului de tub neural. ea duce la ceva ce se numeste hiper-homocisteinemie care da defecte de tub neural (care pot fi anterioare (anencefalie si encefalocel) si posterioare (printre care si spina bifida). asta asa, ca explicatie mai stiintifica. eu zic insa sa stai linistita, pentru ca nu e cazul. bine ca ai refacut analiza, ca sa stai tu cu sufletul impacat, insa eu iti spun cu toata convingerea ca nu ai de ce sa te stresezi. si in plus, e clar ca au gresit analiza!
si eu ca si monnica, am facut TT la genetic lab direct.
onitza, riscul calculat este riscul care ti-a iesit tie in urma analizei. la risc varsta insa nu exista risc standard. deci tu ai risc calculat 1/10000 cand cel standard este de 1/380, deci rezultatul e un negativ f clar.
bubu, pui la semnatura si spui ce sapt esti dupa UM. varsta eco se schimba mereu. nu aia se ia in calcul.
Petra mamica de Alma (20.08.2007) si
21+ cu 
Beatrice1982 spune:
fetelor pana la 22 de saptamani se poate face echo morfofetala???????????
Poze
Bea
19+ cu
Ivan Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!
aylin_tarcan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Beatrice1982 fetelor pana la 22 de saptamani se poate face echo morfofetala??????????? Poze Bea 19+ cu Ivan Doamne ajuta sa am un bebe sanatos!!!!!!!!!!![]() |
atunci se considera ca sunt toate organele formate, deci poti sa faci morfologica. dar nu te opreste nimic sa o faci si dupa.
Petra mamica de Alma (20.08.2007) si
21+ cu 
larisel spune:
carmita_baby 

arwen92 Binenteles ca te primim in gasca noastra! Sarcina usoara si bb sanatos!
mariucasara Chiar trebuie sa ai rabdare pana marti, ce incredere mai ai in cei ce ti-au gresit deja o data testul?!
onitza Riscul standard cred ca este o valoare de referinta la care se raporteaza datele tale, adica riscul calculat.
dastefa Chiar nu mi-e greu sa respect regimul, mai incalc pe ici pe colo dar nu grav, si cantitativ eu oricum mananc mai putin decat cele obligatorii de acolo. Sufar doar de pofta de inghetata, dar mai iau cate o lingurita mica din cand in cand. Si rezultatul este ca intr-o saptamana am luat doar 200g in greutate. 
Legat de trombofilie...eu iau tratamentul profilactic, pt ca dureri sau alte simptome deranjante nu am; mi se mai umfla gleznele dar nu tare si poate de vina e chiar caldura.
lorex Si raspunsul meu era sub forma de gluma
.
bubu_bu S-a mai discutat aici despre acest subiect. Da masuratorile lu'bb pot diferi foarte mult de la o eco la alta, de aceea de baza ramane tot varsta calculata conform um.
beatrice Mie doctoritza mi-a zis sa ma programez pt eco morfologica intre saptamanile 22-24, in alte parti am citit ca s-ar face intre 20-22. Eu deja am facut una saptamana trecuta, deci la 21s si mai fac una pe 10 septembrie, cand voi avea 24s.
22+

odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
Monnica spune:
Beatrice, mie mi-a zis dr ca intre 20-24 sapt asa ca fac una la 21s si una la 23s ![]()
18+ cu
si mamica lui Alexandru
(04.06.2006)

Avem