legatul Picioarelor la bebelus

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

kishu, eu iarna cand vin inghetata de frig, il rog pe sotul meu sa ma ajute sa infasoare o patura de mai multe ori in jurul meu, ca sa ma incalzesc ( noi zicem ca ma face ramutza, si cu copii mai facem asa uneori seara si ii distreaza f, tare). asta e echivalentul infasatuluie. Te incalzesti, te simti bine. Ei, imagineaza-ti ca peste patura vine un cordon lung strans tare, tare, sa nu poti misca picioarele deloc, sa nu le poti indoi, sa stai cu ele tzepene, vreo 2-3 ore. Ce zici? Te-ai mai simti bine in situatia a doua? Acum intelegi de ce am spus ca sunt lucruri diferite?

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Citat:
citat din mesajul lui OanaP

- in prezent are niste paranteze de toata "frumusetea";
- a avut si probleme serioase in a face 2 copii.

Deci, judecati si voi.

De ce a avut probleme serioase in a face 2 copii?? Din cauza parantezelor??

KHRISU mamik de baietel si fetita

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

kishu, eu iarna cand vin inghetata de frig, il rog pe sotul meu sa ma ajute sa infasoare o patura de mai multe ori in jurul meu, ca sa ma incalzesc ( noi zicem ca ma face ramutza, si cu copii mai facem asa uneori seara si ii distreaza f, tare). asta e echivalentul infasatuluie. Te incalzesti, te simti bine. Ei, imagineaza-ti ca peste patura vine un cordon lung strans tare, tare, sa nu poti misca picioarele deloc, sa nu le poti indoi, sa stai cu ele tzepene, vreo 2-3 ore. Ce zici? Te-ai mai simti bine in situatia a doua? Acum intelegi de ce am spus ca sunt lucruri diferite?

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Am inteles laura. Stiu ca multa lume nu e de acord nici cu infasatul (care se confunda cu stransul/legatul picioarelor).. dar e pe acolo cumva... ca nu legi cu panglica picioarele bebelului fara sa-l infasi mai intai... Nici eu nu eram de acord cu infasatul pana "mi-a cerut" bebelusul nr 2. Acu vreo 2 luni (dupa ce noi am trecut de faza infasatului) am citit despre infasatul asta, de "cel de-al 4-lea trimestru de sarcina" si chiar m-am bucurat ca uite nu a fost chiar asa gresit ca am infasat-o nitelus. La fel cum nu credeam nici in colici si mi-a dat peste nas tot bebelusul nr 2 cu tot AP-ul meu contra colici . Adevarul o fi undeva pe la mijloc , ce sa zic..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

legatul picioarelor este chiar daunator si nu se recomanda! imagineaza-ti cat rau faci la copil daca are displazie de sold!!! La inceput nu ai de unde sa stii daca are sau nu si cum ecografie faci de la 3 luni...cat de mult rau ii faci pana atunci. Dimpotriva, medicii recomanda purtarea a 2 pampersi pt dezvoltarea ok a picioarelor.

eu nu am legat-o pe fetita mea deloc si nu pare sa fie cracanata.

---------------------------------------

www.victimatalasemiei.blogspot.com/" target="_blank">STEFANEL ARE NEVOIE DE AJUTOR!!!

Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui Marina_1609

legatul picioarelor este chiar daunator si nu se recomanda! imagineaza-ti cat rau faci la copil daca are displazie de sold!!! La inceput nu ai de unde sa stii daca are sau nu si cum ecografie faci de la 3 luni...cat de mult rau ii faci pana atunci. Dimpotriva, medicii recomanda purtarea a 2 pampersi pt dezvoltarea ok a picioarelor.

eu nu am legat-o pe fetita mea deloc si nu pare sa fie cracanata.

Examenul care sa identifice o eventuala displazie de sold se face inca din maternitate, din cate stiu eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Liliana, cel mai bine e sa faci cum crezi tu ca e bine. Si eu te-as sfatui sa nu il infesi. "Parantezele" sunt o chestie genetica. Exemplu sunt eu, ca sunt un pic cracanata. Na, ca am zis-o. Seman cu mama. Si ea m-a legat sarmaluta pana la 3 luni. Eu nu mi-am legat copiii. Fiul meu are acum aproape 17 ani si niste picioare super drepte (seamana cu ta-su). Fata mea, de 12 ani, seamana cu mine doar pe 1/2, adica le are doar un pic strambe.
Ai grija totusi ce faci cu mama ta, nu o lasa sa intervina prea mult, oricat de bine intentionata ar fi. Daca acum e ok, mai tarziu, cand puiul va fi mai mare vor putea aparea diferente intre regulile pe care vrei tu sa le impui si cele pe care le impune (daca o face) mama ta, iar micutul tau va fi derutat. Mai rau, e posibil sa te asimileze pe tine cu "bau-bau" si pe bunica cu "zana buna".

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

http://sites.google.com/site/stylishsurprises/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Multumesc pentru sfaturi. Eu nu il leg si deocamdata nici nu-l infas.Cred ca nici nu stiu daca as incerca, cu sal infas , in schimb il infofolesc dupa baie. Se "desfofoleste" singur dupa vre-o ora de somn.
Am inceput sa-i dau D3 dupa ce am fost la vizita de o luna si am avut grija sa intreb doctorita care de fapt uitase sami spuna. ( deh e mai in varsta... ) Si ca sa ma-mi laud un pic odorul baiatul meu a crescut 6 cm in prima luna si a pus pe el 850 gr... ( Asta da investitie.. 27% rata de profit in prima luna... )
Andata nu va fi cazul de asociat zana buna si bau bau pentru ca david o sa creasca in alta tara cu mine sorumea si cumnatul. Luna viitoare adica pe 25 sep plec . Sper sa suporte usor zborul cu avionul si drumul la varsta asta. Asa ca din pacate pentru tata, ei bunicii o sa-si vada nepotul mai rar sau foarte rar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Liliana, felicitari pentru frumoasa crestere a lui David. E bine ca ii oferi micutului sansa de a creste in alta tara. Iti urez atunci numai bine, sa ai parte de tot ceea ce iti doresti, atat pentru tine cat si pentru familia ta.

http://ganduri-de-mama.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Eu am infasat-o pe Maya si a dormit mult mai bine decat fratele ei.
Aici in maternitate ii fac pe toti sarmalute si am continuat si acasa. Mi-a dormit foarte bine si nu se mai trezea cand dadea din maini.
Dar nu i-am legat strans picioarele.

Vigantolul......vad ca toata lumea in Romania il da....aici nu mi-a zis nimeni de el la nici unul din copii si au picioare drepte....slava domnului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina_nz

Eu am infasat-o pe Maya si a dormit mult mai bine decat fratele ei.
Aici in maternitate ii fac pe toti sarmalute si am continuat si acasa. Mi-a dormit foarte bine si nu se mai trezea cand dadea din maini.
Dar nu i-am legat strans picioarele.

Vigantolul......vad ca toata lumea in Romania il da....aici nu mi-a zis nimeni de el la nici unul din copii si au picioare drepte....slava domnului

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si Maya (25 Iulie 2009)

Ina, diferenta e data de faptul ca in Australia/Noua Zeilanda soarele e efectiv pe cer mult mai mult decat in Romania. Vitamina D3 se 'fabrica' in mod natural doar in preenta soarelui (de asta si in Romania se recomanda dupa varsta de 2 ani sa se dea D3 sub forma de picaturi sau pastilutze doar in lunile de iarna, toamna si primavara)

chiar am auzit de un studiu (facut de cercetatorii britanici , normal) care a relevat faptul ca de cand e 'psihoza' cu ascunsul de soare din cauza efectelor negative ale razelor, sunt tot mai multe persoane cu carente de vitamina D. Tocmai pt ca ar trebui sa fie un echilibru in toate. Nici sa nu stai in exces la soare, dar nici sa nu mai iesi deloc din casa.

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput