Paine de casa cu seminte de susan

Paine de casa cu seminte de susan | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

vreau sa fac la aparatul de paine asa ceva. urmez instructiunile, la semnalul sonor pun semintele de susan si astept o paine aromata cu seminte de susan. Aiurea, n-a iesit nimic, nici un gust nu are. Iar eu cumpar din oras niste cornuri cu susan extraordinare, care au susan doar pe deasupra, adooooor gustul susanului copt, drept pt care purced la o a doua paine la care ii adaug doar deasupra susan dupa ce am uns in prealabil painea cu unt. Nici asa n-a iesit nimic special. Cum obtin eu gustul ala de susan copt? ca doar daca s-a copt painea, a crescut rumena, pufoasa si frumoasa ar fi fost normal sa se fi copt si susanul, nu? Am cumparat susan seminte din hipermarket, la plic.

deci, va rog idei, de ce nu pot eu sa scot paine cu susan copt ca lumea, aromat?

merci mult
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Dorsilia problema e ca daca ai copt painea tot in masina e paine semintele de susan nu se rumenesc asa are si oricum se rumenesc numai cele de deasupra. Ca variante de imbunataire a gustului de susan iti sugerez sau sa folosesti semintele de susan prajite si sa coci painea framantata cu masina in cuptor ( punand susan si in aluat si deasupra pe paine) sau varianta 2 daca vrei un gust mai pronuntat de susan sa iei ulei de susan , il gasesti cred si la Cora in Ro in raionul cu produse din bucatariile lumii unde sunt tot felul de produse pt mancare chinezesca, si pui o jumate de lingurita de ulei la 500 gr de faina . Este un ulei extraordinar de aromat si daca pui mai mult s-ar putea sa ti se para prea pronuntata aroma. Uleiul se susan il gasesti in sticlute mici de 150-200 ml. Eu folosesc ambele variante si preferata mea e painea cu multicereale reteta o poti vedea aici : http://bucataria-sylviei.ro/paine-cu-multicereale/ Sper sa iti fi fost de folos sugestiile mele

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvi_2005

Dorsilia problema e ca daca ai copt painea tot in masina e paine semintele de susan nu se rumenesc asa are si oricum se rumenesc numai cele de deasupra. Ca variante de imbunataire a gustului de susan iti sugerez sau sa folosesti semintele de susan prajite si sa coci painea framantata cu masina in cuptor ( punand susan si in aluat si deasupra pe paine) sau varianta 2 daca vrei un gust mai pronuntat de susan sa iei ulei de susan , il gasesti cred si la Cora in Ro in raionul cu produse din bucatariile lumii unde sunt tot felul de produse pt mancare chinezesca, si pui o jumate de lingurita de ulei la 500 gr de faina . Este un ulei extraordinar de aromat si daca pui mai mult s-ar putea sa ti se para prea pronuntata aroma. Uleiul se susan il gasesti in sticlute mici de 150-200 ml. Eu folosesc ambele variante si preferata mea e painea cu multicereale reteta o poti vedea aici : http://bucataria-sylviei.ro/paine-cu-multicereale/ Sper sa iti fi fost de folos sugestiile mele

Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde



multumesc mult de sugestii, o sa incerc cum spui

dar eu tot nu inteleg de ce nu se rumenesc odata cu painea si semintele de susan, nici macar alea presarate deasupra, alea din interior nici atat, doar painea se coace, nu? deci temperatura mare este in masina de paine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Incearca sa coci painea unsa cu susan in cuptorul de la aragaz, pe gratarul de sus.
Eu pun o lingurita de susan crud in aluat, in masina de paine. Are o gramada de proprietati, inclusiv antitumoral...
Am citit recent ca ar fi bun pt marirea sanilor, consumat zilnic. Aviz amatoarelor!


Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput