Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti(39)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

andutza, eu zic sa mai lasi curateni si sa te ocupi de tine. Esti obositaa, si pt ca psihicul tau nu e in forma cea mai buna. Poti sa fi o mamas f. buna si in acelasi timp si o femeie super.
Nici eu nu mai am atata timp cat as vrea pt mine, dar tot nu ies din casa nemachiata. Cand reusesc sa ma aranjez super sunt tare mandra ca ma plimb cu fetitele si arat si bine.

florina, felicitari pentru copilasi. Si fetitele mele sunt "made in Austria", dar de Linz.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

fetele...va multumesc..dar nu ma mai ridicati atata-n slavi...eu cred..ca din inertie...de la Andrei..m-am obisnuit si merg inainte. Sunt constienta ca nimeni nu ma ajuta(in afara de sot care vine la 16 acasa)...si trebuie sa o scot la capat. e drept..ca m-am "autoeducat"si fizic si psihic..singura...ca doar am studiat psihologia...altfel..nush cum as fi reusit..am si eu zile nasoale..cand simt ca totul mi se sparge-n cap..si-mi vine sa o iau pe coclauri..dar cand ii vad pe tori 3 copiii mei razand..uit de tot..si stiu ca voi fi si eu, candva odihnita..si mandra ca nu am pierdut timpul degeaba
Multa rabdare..calm...si multa putere sa ne crestem toate copiii cat mai bine si frumos



Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

Poze gemeni


Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anco spune:

Citat:
citat din mesajul lui IliesClara

Salutare

Bun venit mamicilor... si burticilor noi- sarcina frumoasa in continuare!

Moni esti foarte priceputa sa stii! Fetele au program de somn si mancare deodata. Si mai reusesti sa si faci cate cav in timp ce dorm ... sisi cafeluta. Este lux
Si ale mele aveau program de mancare destul de timpuriu si se contura destul de devreme si program de somn, dar nesincronizat asa ca una dintre ele era mereu treaza. Dormeau iepureste si f putin. Si cum nu imi placea sa le las singure in patut decat f putin si numai dupa ce au inceput sa fie preocupate de jucarii, aveam mereu de cine sa ma ocup. Nu faceam in casa decat seara ceva, eventual.
Acum dupa ce se trezesc pe la 7.30-8.00 (a doua trezire din pacate, pt ca de o luna se scoala si pe la 4.00, dupa doua luni de lux cu somn neintrerupt intre 22.00 si 6.00)... apuc sa mai fac ceva pana la trezirea de dimineata care are loc pe la 10.00. Prepar masa de fructe, pregatesc legumele pt pranz ca atunci doar sa le fierb.
Te-ai (le-ai) organizat f bine, felicitari!

Elenada? Laraa?
The hun family ziceau ca sunt la mare...
De Grace mai stie cineva ceva? sau de Andreeea cu Petru si Nicolae?

..........................................................
Fetelor, lucrati careva in invatamant? Stiti daca se poate da gradul II in timpul maternitatii? Auzisem de cineva care s-a titularizat in luna V pe un post in mediu rural, pana a inceput scoala a intrat direct in prenatal de pe post de titular, a nascut in octombrie si in primavara, in maternitate, la pretransfer a prins post in oras.
Asadar, in septembrie face doi ani de cand e angajata, dar nu a lucrat nici o zi inca, abia in octombrie va incepe.
Cred ca daca asa ceva e posibil atunci o inspectie si un examen de grad cu atat mai mult, ca nu are treaba cu posturile nimanui, nu? (preinspectia o am). Mi-e extrem de ciuda ca in aprilie nu am solicitat o inspectie la scoala. Fetele aveau 5 saptamani. Acum zilele astea puteam merge la examen de grad. MAi degraba ma vedeam acum invatand pt asta decat la anu' sau peste doi ani cand fetele vor solicita si mai multa atentie. Ei... asta e... am pierdut trenul acesta, dar ma gandesc in anul scolar care vine... chiar daca nu lucrez efectiv la grupa...
Stiti ceva despre asta?


................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)

FILE DIN POVESTE

MAMARUTELE MAMEI



da clara, eu am fost pana acum cand am intrat in prenatal metodist isj. din pacate nu poti sa-ti dai gradul decat daca efectuezi inspectiile cele 2 de care zici tu, respectiv curenta si speciala.iar acestea nu pot fi efectuate decat daca esti efectiv la catedra. deci, din pacate ai ratat gradul 2 acum. desi se poate ca macar inspectia curenta de inscriere sa iti fie recunoscuta cand te vei intoarce la scoala.


anco 37+???? si

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

Clara, am intrebat si eu pentru tine si mi s-a spus la fel cum zice anco: nu poti sa ai inspectia daca nu esti, efectiv, la clasa. Cei doi ani "inspectati" trebuie sa fie lucrati. dar mie mi s-a spus ca o sa fie luata in considerare preinspectia de dinainte de a intra in CIC. Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi la inspectorul de specialitate, ca nu-s la fel "trebile" de la un judet la altul .

Bun venit burticilor noi si tinem pumnii burticilor care mai au doar un picut pana sa devina mamici!

anduta, nu te mai stresa, stai linistita ca faci bine ce faci, esti o mamica grijulie si o gospodina model. Cu partea estetica mai e un pic de asteptat, stiu ca tot asa eram si eu, ieseam sa plimb fetitele imbracata cu ce prindeam la mana si nemachiata, dar spre doi ani se mai rezolva lucrurile, n-o sa fie asa ca acum, o sa vezi; o sa ai si tu timp si nervi, mai ales, sa te ingrijesti si pe tine. Asa a fost si la mine, dupa ce au implinit doi anisori si am inceput serviciul, a fost musai sa ma aranjez cand ieseam din casa, apoi mi-a intrat din nou in "obiceiuri".. Toate se rezolva pe rand, la timpul lor. Bucura-te acum de ceea ce esti si ce ai, ca zilele astea n-or sa mai vina niciodata inapoi, cu tot cu nemachieri!
Ma uitam zilele trecute pe pozele de cand erau fetitele mici si, uitandu-ma si la mine, nu mi-am amintit decat cat eram de fericita, nu si cat eram de urata sau de ne-ngrijita!
Asa ca... relax!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

am reusit sa pun si poze din vacanta 2009 aici: http://ro.fotoalbum.eu/dalina

Dupa cum v-am mai povestit, am fost o saptamana in Ungaria, la casa de vacanta a unui prieten al sotului, apoi la Severin si la tara, la bunici.. (le-a cam amestecat calculatorul asta la incarcare, nu stiu de ce.. oricum, am ales pe cele mai dragute din vre-o mie cici sute, cate am facut in total, in vacanta.. )
La Budapesta am fost la zoo, unde le-a placut enorm bombonicilor si nu se mai saturau sa se uite la toate.. Si la casa le-a placut mult, mai ales ca erau mai tot timpul in piscinuta. La tara, in schimb.. actiune cu carul! - Animale, copii... o splendoare! Imi pare asa de rau ca s-a terminat... Asteptam cu sufletul la gura vara viitoare!

pupicei tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emiliapop spune:



BUN GASIT MAMICI SI VIITOARE MAMICI,

Eu sunt o mamica de 2 bebei, un baietel de 3 ani si o fetita de 1 an jumatate si de vreo 2 saptamani am aflat ca sunt insarcinata din nou atat ca de data asta cu gemenii.Am nevoie de un sfat de la voi: in primul rand 4 copii mi se par cam multi si fizic vorbind e greu de calatorit cu toti odata mai ales ca eu ii cresc singura ziua cu ceva ajutor din partea bunicilor in parc ca e greu sa alerg dupa doi odata in rest sotul vine la 7 seara ca lucreaza in Bucuresti si mare ajutor nu primesc de la el,copii sunt obisnuiti cu mine de la mine mananca, etc, sotul le mai face baie, schimba, iesim la plimbare daca mai e timp si cam atat.
Despre mine ce sa va spun sunt in mare dilema pentru ca ma simt deja obosita fizic si psihic dupa 2 sarcini asa apropiate si dupa un alaptat de 1 an jumatate al fetitei care inca mai suge ca nu reusesc sa o intarc.
Ai mei cand au auzit de sarcina au zis ca rup relatiile cu mine ca ii fac de ras ca torn 4 copii, bine ei nu m-au sustinut nici cu al doilea copil asa ca ce sa mai zic, acum iubesc copii, mama inca face diferente intre ei si pe fetita pe care ea nu a vrut-o se cam poarta cu ea asa in zeflemea iar pe baietel il vede fiindca e gelos pe fata ca sacrificatul casei fiinca asa cum spune ea nu m-am putut ocupa de el cum trebuie din cauza fetitei.Baietelul inca nu vb foarte bine, aici e si o alta problema pentru ca noi am fost plecati si in strainatate ceva timp unde el a auzit vb trei limbii.

La momentul asta mi-ati spune sa rup relatiile cu ei daca nu ma sustin dar eu ii am numai pe ei si pe sot, cu soacra nu ma inteleg de nici un fel si plus ca nu vreau sa o implic deloc in cresterea copiilor fiindca am testat-o si e zero barat la capitolul asta, copii ei fiind crescuti de mama ei plus ca are 70 de ani iar socrul e bolnav de cancer si hapsan ca si ea.

Cu bonele am incercat intr-un timp cand erau cei doi copii mici imi era tare greu si numai experiente neplacute am avut plus ca toate s-au dovedit mai degraba menajere, copii le speriau asa tare fiindca spuneau ca au experienta si nu aveau ca nici nu se apropiau de ei, iubirea lor era bucataria, aspiratorul, sters praful etc asa ca nici nu am incredere in ele si nici nu as vrea sa mai aud de ele.

Pe baietelul cel mare acum incercam sa il acomodam cu o gradii privata deorece ni se pare inca mic si necesita atentie mai mare decat ar putea sa o acorde o gradii de stat cu 35 de copii in grupa.

Deci ce sa zic sunt in mare dilema daca ai mei nu s-ar impotrivii asa tare poate as incerca sa las gemenii desi nu stiu cat de greu poate fi cu 2 copii odata asa mici.

Sotul oscileaza de la o zi la alta, cand ne decurcam cu cei doi copii ne spunem ca ii lasam si pe bebei cand nu ne descurcam cu ei nu vor sa doarma, sa manance etc ne speriem si ne intrebam cum o sa adormim 4 copii cu masina cum facem cateodata cu cei 2 din dotare.
In plus eu nu sunt genul de femeie care sta toata ziua in casa sa gospodaresca,nu ies nemachiata,ma aranjez etc cand nu reusesc sa fiu cum vreau eu sufar tare mult si adun frustrari pe care le mai vars pe copii, mai tip la ei ii mai ating chiar daca dupa imi pare tare rau dupa aia si m-as strange de gat. Asa ca ma intreb daca as mai fi in stare pentru inca doi in paralel?

Sarcina asta nu a fost dorita ci a fost intamplare ovuland aiurea datorita alaptatului.

Nici cu sanatatea nu stau grozav,inainte de a ramane insarcinata a treia oara tot umblam pe la medici datorita oboselii care imi dadea tot felul de simptome ciudate, mai am o discopatie cervicala care imi da dureri de cap si ceafa si ameteli si un sindrom Raynauld care mi-a aparut dupa ce am nascut fetita care ma tot deranjeaza in anotimpul rece si care nu stiu ce presupune deocamdata vizavi de sarcina, daca se poate agrava sau nu.

Mai e cineva pe aici in situatia mea sa imi dea un sfat?

Marturisesc ca pana acum am gasit numai mamici cu 1 copil + 2 gemeni deci 3 bebei nu cu 4. Plus ca toata lumea spune ca i-ar face daca ar fi a doua sarcina si ar avea doar un copil inaintea lor, nu doi.

V-am povestit tor "de-a fir a par " ca in poveste ca sa va faceti o imagine de ansamblu corecta si sa ma puteti ajuta cu parerile voastre.



Astept cu interes raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speranta76 spune:

Emilia, situatia ta e intradevar dificila, e greu de dat sfaturi pentru cine nu e in situatie. Eu iti spun parerea mea, si eu as fi putut avea 4 copii, sarcina asta a inceput cu tripleti, doar ca unul s-a oprit din evolutie la sase saptamani. A fost o sarcina foarte dorita si nu as fi acceptat embrioreductia sub nici o forma chiar daca o sarcina cu tripleti era foarte dificila. La cum as fi crescut 4 copii nu m-am gandit nici o clipa, dar asa cum am zis fiecare isi cunoaste situatia lui si doar cu familia poate decide. Sunt persoane care au facut avort si apoi toata viata le-a mustrat constiinta si orice necaz au avut in viata l-au considerat ca i-a pedepsit Dumnezeu. Sfatul meu e sa te gandesti bine pentru ca adata pasul facut nu mai poti da inapoi.
Iti doresc sa iei cea mai buna decizie pentru tine si bebei!


31+ & si Sergiu 28.04.2002

comorile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Seara buna fetelor!

Anco, Dalina ms mult de info legat de job. O sa ma intetresez pe la ISJ de treaba cu gradul, ca se pare ca difera de la un judet la altul, desi aceea e institutia in care am cea mai putina incredere - mai cu seama in persoana care se ocupa cu inv special. Din pacate pestele de la cap se impute nsi se simte tre in sistem. Raspunsurile la intrebari depind de cine intreaba, pt ce intreaba ... si cu cat () De aceea, inaite sa merg acolo cu orice, ma informez.

Dalina, super vacanta! Plina cu de toate. Si noua asa ne place sa mergem. Nu suportam sa mergem intr-un loc in care numai sa ne balacim 7 zile sau numai sa vedem acelas vf de munte, trebuie sa existe mai multe lucruri de facut, vizitat, experimentat. Mereu venim rupti de oboseala Trebuie sa ne odihnim dupa ce vei=nim din concediu
Cred ca papuselele vor avea ce povesti o perioada... Pai numai la Zoo cat e de incitant pt copii (si nu numai )
Pasapoarte cand le-ati facut?

................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)

FILE DIN POVESTE

MAMARUTELE MAMEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Andutza, ai scris din sufletul meu!

................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)

FILE DIN POVESTE

MAMARUTELE MAMEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IliesClara spune:

Speranta, saluuut! De mult nu am am avut onoarea! Ce mare e sarcina deja... nume aveti? Sa te ajute DD sa duci cat mai mult si sa le nasti sanatoase.


Emilia draga... grea dilema ti-a trimis Dumnezeu.
Mi-e greu sa empatizez realmente cu tine ca sa incerc sa imi dau seama cum ar fi cu 4 copii...pt ca situatiile noastre sunt foarte diferite, imi fac o idee din detaliile date de tine.

Ce treaba are familia cu nr de copii "turnati" de tine?! Atata timp cat te ajuta numai in masura in care ai scris...adica nu transpira tare mult... nu pricep de ce ameninta in felul acela.Ca sunt 2 , ca sunt 4...care-i diferenta pt ei?!
Daca nasti copii, sunt ai vostri cu sotz. atat. nu torni tu nimanui 4 copii. numai voua. Si daca ii torni, cu cine esti comparabila ? (bajbai raspunsul, stai linistita ) E un cliseu social, nimic mai mult.

Copiii nu sunt o rusine! Copiii sunt dovada dragostei intre doi oameni si a masurii responsabilitatii pe care sunt capabili sa si-o asume si a sacrificiului de care sunt in stare.
Daca financiar va permiteti sa le oferiti cele necesare si educatia buna (si presupun ca da, atata timp cat va ganditi la gradi particulara pt baietel si daca esti o femeie care se respecta - mereu aranjata) atunci ... ? Mai frumos decat sa iti cheltui rodul muncii pe 4 copii si sa ii vezi si tu si toti care te cunosc frumosi si destepti pe toti - ce iti mai poti dori?
Ca e greu... Clar. Dar satisfactia e insutita.

Deci, in ce priveste gura lumii si sustinerea familiei nu vad nici o problema reala. Problema e a lor, nu e a ta.

In ce priveste frustrarea ta cu timpul pt tine... se educa, autoeduca. Daca vrei. Si daca selectezi si renunti la unele chestii care nu sunt realmente f importante, macar cu copiii nu sunt comparabile ca importanta si invataminte. Ai gasi satisfactie in alte ativitati facute pt sufletul tau, care se pot face in timp ce tii gospodaria in front. Asta depinde de egocentricitatea fiecaruia.Probabil si de jobul fiecaruia.
Nici asta nu e problema nerezolvabila, lucrurile se pot combina, chiar daca nu in aceleasi proportii ca si pana acum. Tu stii cel mai bine daca vrei sa fi genul de mamica. Este si asta o pista de evolutie.

Problema care o vad intr-adevar este cea legata de starea ta de sanatate. Cam multe "hibe" ai adunat cu nasterile anterioare, iar o noua sarcina necesita un organism robust, mai ales gemelara. Asta chiar da de gandit si de discutat cu specialistii.

... si mai e o treaba... nu toate sarcinile pornite gemelar se termina cu doi bebei.

Te rog sa ma ierti daca am scris ceva aiurea sau te-am suparat, am exprimat doar ce gandesc si fara sa rumeg mult.
Iti doresc sa ai ragazul sa gandesti problema impreuna cu sotul tau - si de ce nu cu copiii, in masura in care inteleg si ei asta- si sa ai sufletul deschis pt orice oportunitate. Poate este o oportunitate sa devii altceva, mai mult decat ai fost pana acum. Poate va fi un exercitiu de maturitate si seriozitate pe care viata ti-o serveste.


Spuneam ca mi-e greu sa empatzez pt ca noi avem sprijinul tuturor parintilor. Ne ajuta sufleteste, uneori financiar, cu munca prin casa si cu copiii. Deci...
Boli grave nu stiu sa am, iar grijile legate de timpul pt mine nu sunt - adica investind numai in familie (chiar daca trec saptamani cand merg numai in piata si acolo ajung cu slapii pt ca e in spatele blocului) ma simt perfect. Niciodata nu am fost genul care sa foloseasca pt rasfatul zilnic mai mult decat gelul de dus, apa fierbinte, pasta de dinti, un piaptan, un deodorant si o crema pt fata, dar nu se numeste ca sunt neglijenta, chiar daca uneori manichiura mi-o fac in timp ce ma uit la Badea si chiar daca ma epilez singura.

In ce ma priveste, asa la rece, daca as mai ramane insarcinata o data cu (chiar si cu) gemeni (in afara de sarcina cu fetele am mai avut o gemelara, unde embrionii s-au oprit in evolutie pe rand, iar alta data, la controlul de dupa nasterea fetelor, aveam iar 8 foliculi pe ovare - deci mari sanse sunt sa raman cu gemeni de cate ori raman insarcinata)... deci ziceam ca mi-am pus problema ce fac daca raman prin accident din nou, cu atat mai mult ci cat acum fertilitatea e mare, i-as pastra. Sotul nu cred ca ar fi de acord, dar nu stiu ce mi-ar putea face. Familia probabil ca m-ar sustine dupa ce si-ar spune sfaturile si grijile. Financiar ne-ar fi extraordinar de greu, dar sunt orbeste convinsa ca daca as mai primi o astfel de binecuvantare, as primi si instrumente ca sa ma descurc. Cred ca as fi suficient de inconstienta sa intru in dansul acesta... si mai departe l-as lasa pe Dumnezeu sa decida.
Asta , repet, intr-un exercitiu de situatie, adica la rece. La cald nu stiu ... sper sa nu apara situatia si daca apare sa nu gandesc altfel.

OOOf ce m-am intins, scuze.




................................................................................................................
Clara, mami de gemenute Antonia si Iulia (din seara de 19 Martie 2009, cand ningea)

FILE DIN POVESTE

MAMARUTELE MAMEI

Mergi la inceput