Rog ajutor in descifrare...
Buna tuturor,
Este cineva dintre voi care ma poate ajuta sa inteleg cifrele pe care mi le comunica doctorul la monitorizarea ovulatiei? Sunt la a treia vizita la acest dr, si, nu stiu ce se intampla cu mine, e un tip cu care nu prea reusesc sa comunic, parca imi ia D-zeu mintile si nu il intreb mai nimic...
Am facut prima monitorizare in Z13 si am avut:
E – 10.9
OS – 16.1
OD – 16.2
In Z 15:
E – 14.6
OS – 21.3
(nu a zis nimic de ovarul drept)
In ziua 17 nu mi-a mai spus nimic de acest gen, mi-a zis doar ca am ovulat cu stangul si ca acum urmeaza dreptul.
Problema este ca dr. este destul de grabit si vorbeste cu mine de parca eu as fi bine documentata in domeniu si inteleg orice iar eu ma comport ca o prostovana timida, in loc sa ii spun ca nu inteleg si sa pun intrebari. Jur ca data viitoare o sa fiu mai destupata la minte si o sa il descos cu nerusinare!
Pana atunci, imi poate spune cineva ce indica aceste cifre si daca ovulatia s-a produs intre zilele 13-17, cumva? Mentionez ca am un ciclu intre 23-28 de zile. Nici macar nu stiu daca luni trebuie sa ma mai duc la monitorizare sau daca trebuie sa ma duc dupa urmatoarea menstruatie.... ooooof...... gura-casca mai sunt....
Ma puteti ajuta ?
Multumesc!
Ramona
PS. Ma puteti adauga in clubul aspirantelor, incerc sa am primul copil de aproape doi ani si nu am reusit pana acum.
Raspunsuri
catalina2307 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ramonai Am facut prima monitorizare in Z13 si am avut: E – 10.9 OS – 16.1 OD – 16.2 In Z 15: E – 14.6 OS – 21.3 (nu a zis nimic de ovarul drept) |
Z13 - endometru 10,9, ovar stang folicul 16,1, ovar drept folicul 16,2.
z15 - endometru 14,6, ovar stang folicul 21,3.
Z17 - ai ovulat intre z15 si z17(ovarul stang).
Probabil mai face o eco sa vada ce se intampla cu foliculul de pe ovarul drept.
O spermograma ati facut?
coltul meu de rai
ramonai spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui catalina2307
Z13 - endometru 10,9, ovar stang folicul 16,1, ovar drept folicul 16,2. z15 - endometru 14,6, ovar stang folicul 21,3. Z17 - ai ovulat intre z15 si z17(ovarul stang). Probabil mai face o eco sa vada ce se intampla cu foliculul de pe ovarul drept. O spermograma ati facut? Catalina coltul meu de rai |
Multumesc tare mult! m-am mai luminat :)
Da, am facut spermograma, are 28 mil., normospermie. Nu e chiar taur comunal, dar nici nu este o problema pentru conceptie, se pare.
Ramona
ramonai spune:
| citat din mesajul lui catalina2307 Atunci mult succes iti doresc. Spor la treaba. Catalina coltul meu de rai |
Multumesc, va doresc tuturor acelasi lucru! Sa ne vedem toate mamici!
vrmoana spune:
| citat din mesajul lui ramonai Buna tuturor, Este cineva dintre voi care ma poate ajuta sa inteleg cifrele pe care mi le comunica doctorul la monitorizarea ovulatiei? Sunt la a treia vizita la acest dr, si, nu stiu ce se intampla cu mine, e un tip cu care nu prea reusesc sa comunic, parca imi ia D-zeu mintile si nu il intreb mai nimic... Am facut prima monitorizare in Z13 si am avut: E – 10.9 OS – 16.1 OD – 16.2 In Z 15: E – 14.6 OS – 21.3 (nu a zis nimic de ovarul drept) In ziua 17 nu mi-a mai spus nimic de acest gen, mi-a zis doar ca am ovulat cu stangul si ca acum urmeaza dreptul. Problema este ca dr. este destul de grabit si vorbeste cu mine de parca eu as fi bine documentata in domeniu si inteleg orice iar eu ma comport ca o prostovana timida, in loc sa ii spun ca nu inteleg si sa pun intrebari. Jur ca data viitoare o sa fiu mai destupata la minte si o sa il descos cu nerusinare! PS. Ma puteti adauga in clubul aspirantelor, incerc sa am primul copil de aproape doi ani si nu am reusit pana acum. |
Ramona daca vrei in lista aspirantelor ai de ales intre cele 2 subiecte: Aspirante optimiste>20 sau Aspirante cu vechime medie. Tot ce trebuie sa faci este sa postezi acolo si vei fi trecuta si-n lista.
oana
"Where there's a will, there's a way."
Eseea spune:
| citat din mesajul lui ramonai Problema este ca dr. este destul de grabit si vorbeste cu mine de parca eu as fi bine documentata in domeniu si inteleg orice iar eu ma comport ca o prostovana timida, in loc sa ii spun ca nu inteleg si sa pun intrebari. Jur ca data viitoare o sa fiu mai destupata la minte si o sa il descos cu nerusinare! Pana atunci, imi poate spune cineva ce indica aceste cifre si daca ovulatia s-a produs intre zilele 13-17, cumva? Mentionez ca am un ciclu intre 23-28 de zile. Nici macar nu stiu daca luni trebuie sa ma mai duc la monitorizare sau daca trebuie sa ma duc dupa urmatoarea menstruatie.... ooooof...... gura-casca mai sunt.... Ma puteti ajuta ? Multumesc! Ramona PS. Ma puteti adauga in clubul aspirantelor, incerc sa am primul copil de aproape doi ani si nu am reusit pana acum. |
Catalina ti-a explicat f bine.
esti pacienta dr T cumva??

Mami de fetita
si de baietel
ramonai spune:
| citat din mesajul lui vrmoana Ramona daca vrei in lista aspirantelor ai de ales intre cele 2 subiecte: Aspirante optimiste>20 sau Aspirante cu vechime medie. Tot ce trebuie sa faci este sa postezi acolo si vei fi trecuta si-n lista. oana "Where there's a will, there's a way." |
Multumesc Oana, voi trece pe acolo.
Ramona
ramonai spune:
| citat din mesajul lui Eseea Catalina ti-a explicat f bine. esti pacienta dr T cumva?? ![]() Mami de fetita si de baietel |
Da. Se vede de la posta, nu?
Ramona
ramonai spune:
| citat din mesajul lui Avalon Ramona, fetele ti-au raspuns foarte bine, eu nu as avea nimic de completat... decat cu un sfat, daca-mi permiti dupa 7 ani de umblat prin doctori: incearca sa afli macar niste informatii minmale despre corpul tau si sitemul de reproducere, acum exista internetul ca sursa de informatie ieftina si nelimitata... nu mai suntem pe vremea cand trebuia sa cautam carti de specialitate... in niciun caz un medic ocupat nu va avea timpul necesar sa-ti explice tie in amanunt ce presupune o monitorizare a ovulatiei... de fapt rolul medicului e SA FACA nu sa te invete pe tine ce se intampla cu corpul tau in timpul unui ciclu menstrual si fazele fiziologice prin care trece el. |
Avalon, multumesc de indicatii.
Dar in incheierea acestui subiect, te rog sa imi permiti sa spun ca detin informatii minimale despre corpul meu, atat cat am putut gasi. Dar nu am gasit informatii complete despre ceea ce inseamna aceste valori, incat sa imi dau seama daca si cand indica ovulatia.
De aceea, nefiind lamurita complet, mi-am permis sa deschid acest subiect si sa va intreb pe voi, stiind ca va fi cineva care sa ma ajute cu un raspuns, asa cum s-a si intamplat si va multumesc tuturor. Prin urmare, am folosit internetul.
Cat despre dr. T, nici macar nu am intentionat sa il mentionez.
Multumesc de intelegere.
Ramona