Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (52)
Raspunsuri - Pagina 16
Monnvas spune:
Fetili, apar nori de ploaie... 
Monica mami de
CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!
pisigri spune:
![]()
Ilinca, beton medica de familie...
Ayla, tare as vrea sa am ceva idei, da nu le gasesc nici pt mine. "Noi" pe 12 sept facem 50 ani si tare as fi vrut sa organizez ceva special; el ma biriie acum cu mersul cu fetele la Moeciu, eu inca sint sceptica pt ca mi se pare departe... As fi vrut sa vina la Iasi 2 cei mai buni prieteni ai lui, care s-au mutat cu joburile in Bucuresti de vreo 2 ani si ne vedem mult mai rar, dar nu stiu daca or fi si aia liberi taman pe 12. Ca sa nu mai spun ca pica si simbata, adica spatiu de desfasurare ar fi...numa idei nu, si mai am un fel de problema: cum eu nu capat indemnizatie, practic nu am nici un ban. Nu-i vorba, orice vreau sau imi trebuie cer sau iau cardul (da si pe ala tre sa-l cer) deci mi-e greu sa organizez o surpriza care sa implice cheltuiala...
Azi a mincat cam o masa de morcov+patrunjel+dovlecel, miine dimineata bem niscai suc de mar. Numa ca eu ma gindeam ca noutatea mincarii, scaunului, bucatariei, linguritei etc sint de ajuns; da de unde, tre sa fac ca toate animalele ca sa aiba rabdare sa manince, ca altfel donshoara se plictiseste si incepe sa scinceasca si gata masa...
Cartof fiert se da de pe acuma? Pediatrul zisese ca da, dar parca as mai vrea o parere.
La capitolul carnita, sfatul meu ar fi sa incercati sa luati vo gaina de la tara. O colega de servici de-a mamei s-a dus la 100 de medici cu fetita de 1 an si ceva pt ca ii crestea par pubian
. Analizele i-au iesit ok, in disperare de cauza l-a ascultat pe primul medic la care fusese si care i-a spus sa nu-i mai dea carne de pui din comert, ca e plina de hormoni si suplimente de crestere etc. Acum fetita e ok. Si as fi zis ca e legenda daca nu as cunoaste efectiv cazul... Chiar si asa, cu greu imi vine sa cred, mi se pare de domeniul fantasticului ce ajungem sa mincam
A, si am uitat sa ma "laud", ieri am avut un pui de viroza sau ceva, ca nici sa stau in picioare nu puteam, am facut febra, n-am putut sa maninc nimic toata ziua...da se pare ca mi-a trecut cu doua paracetamoale (nici macar nu le-am luat pe aminodua deodata).
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
novus spune:
Pisigri, tu ce legume i-ai dat pana acum ?? si in ce ordine ![]()
ca de saptamana viitoare , cand facem 6 lunite
, trecem si noi la diversificarea adevarata ![]()
si deja imi fac strategia de atac ![]()
Cat despre bani, si eu primesc indemnizatia de abia in sept
sper ca o sa fie pe toate lunile din urma,nu???
Lysbeth, am uitat sa iti multumesc pt studiul de piata la scaunele de papa, mai urmeaza parca ceva dragon de vizitat, nu? 

Mami lui
Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Si apropos de diversificare la noi se gasesc cartofi dulci (sweet potatoes) ca tot citesc fel de fel de retete si nu stiu de unde gasesc eu de-astia ???
sau pun zahar pe cartofii autohtoni ? ![]()
![]()
![]()
Mami lui
Alexandra (03.03.09)
pisigri spune:
Novus,
prima supa de legume a avut telina, patrunjel, morcov ceapa si cartof, ca asa a zis desteptu de doctor. Nu i-a placut zeama asa ca am inceput sa scot/adaug diverse. Sincer, gust si eu, ca uneori dau de cite un patrunjel mai aromat si desi pun putin, parca imi desfunda sinusurile
. Acum maninca oarecum cu placere un piure de morcov, patrunjel, patirnac si dovlecel. Ceapa i-o fierb in supa dar o arunc. Telina am eliminat-o ca are gust prea puternic, cochetez cu ideea de a da si ceva cartof in piure, da am zis intii sa o invat cu marul si as incerca si cereale, ca are 5,5 luni si 6900g, si s-a nascut cu 3300g... Recunosc insa ca in primele zile de diversificare a fost balonata si smiorcaita; acum sint super incintata ca face caca cu o oarecare consistenta; alaptata exclusiv facea apa.
PS: eu nu capat indemnizatie DELOC
asa ca nu am ce astepta
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Pisik06 spune:
Hello fetele!
LA MULTI ANI ghioceilor de azi si Marianei cu intarziere
Noi azi am facut vaccinul si controlul de 6 luni. E totul ok, avem un hemangiom (o aglomerare de vase sangvine, ca o bubita rosiatica) pe fata, care rebuie urmarit. Se poate retrage sau mari si atunci necesita operatie, dar nu inainte de 1 an.
Fata mea a fost maraita toata ziua, ca nu a prea dormit, dar dupa vaccin a fost apogeul. De la 14.00 am stat numa cu ea in brate (am pus si wrap-ul la un mom dat, ca ma rupea), urla de somn, cand o puneam in pat iarasi urla, iar in brate si tot asa. La 16:30 a adormit, sa vedem cat doarme
. Asa ca noi zicem pas astazi la intalneala. Imi pare tare tare rau, sper ca data viitoare sa fim "apte" de cunostinte noi (si vechi
)
Eu am mai zis cu diversificarea, dar ma repet, ca stiu ca sunteti multe care incepeti si va prinde bine orice sfat.
Acum fata mea are cam urmatoarele mese, cu mici modificari:
- prima masa de dimineata (intre 7 si 9)- lapte de la titi
- intre 10:30 si 12 max - masa de fruct - mar copt (uneori si cu piersica amestecata, dar doar daca vad ca tolereaza) cu branzica de vaci si 2 masuri (din alea de la lapte) cu cereale de orez
Masa de dupa fructe am scos-o, rar se intampla sa mai pape cate o gustarica de titi
- intre 14-15:30 - piure de legume (morcov, dovlecel, radacina de patrunjel, patarnac, telina, arde, rosie - blenduite doar primele 3)
Cam la o ora - 2 de la asta papa titi, mai mult de rasfat, cred eu, desi uneori trage zdravan
- in jur de 18:30 - un biberon de formula (bea cam intre 100 si 170 ml, depinde de toane
- seara du[a baita (20:30-21:30) - formula cu cereale - 4 masuri de cereale de orez fara lapte la aprox 200 ml lapte (190 ml apa si 6 masuri lapte) + titi in completare, de somn usor
- o masa de noapte de titi
Eu am inceput cu zeama de legume - morcov, telina, pastarnac - fierte si data zeama, la masa de pranz (13-14, depinde). Intai cateva lingurite, apoi 10 ml, apoi 20, apoi 40, pana pe la vreo 60-80 max, din care cred ca manca efectiv jumate, ca restul se scurgeau pe barbie - am dat mereu cu lingurita.
La o sapt am inceput sa pasez cele 3 legume de mai sus. Am dat intai cateva lingurite, apoi cate 20-40, apoi 80, chiar si 100. Cand a depasit cam 80 nu mai dadeam titi in completare, doar la vreo juma de ora, o ora dupa.
Ea nici acum nu prea sta 3 ore cu masa asta de legume, cred ca nu su satioase, cu carnita, ou, cred ca e altceva, probabil tine mai bine de foame.
Apoi am bagat si dovlecel (destul de repede), apoi restul, cam la cateva zile - o sapt distanta.
La vreo 2 sapt cred de la legume am bagat cereale in biberonul de seara (intai ii dadeam la 18, dar apoi am transferat la ultima masa). Eu i-am dat Milupa de orez simple si tot milupa, tot de orez, cu vanilie. Le pun combinate, ca cele cu vanilie mi se par f aromate.
Masa de fruct am inceput-o cam la 1 luna de la legume (noi ne-am miscat mai greu de teama burticii), cu mar copt pasat direct, 3 zile cateva lingurite, apoi cate 50 gr, din a 4-a zi am bagat si cereale. Branzica am inceput-o la 6 luni fara vreo 5 zile, intai am adaugat in piurerul de mar o lingurita, apoi 2, apoi mai mult, dupa ochi.
Pediatra ne-a zis azi ca e cazul sa bagam carnita - era cazul demult, dar am tot amanat eu, de frica, de lene, etc
, apoi galbenus de ou, ficatel si de la 7 luni iaurt, banana (nu stiu de ce asa tarziu, a zis ca din borcanel pot sa ii dau, daca sunt mai multe fructe combinate, ca revine f putin la fiecare - asta in ideea in care nu prea se gasesc borcanele cu un singur fruct).
A zis ca cereale cu grau abia dupa 7 luni, desi pe cutie scrie "de la 6 luni" - sunt unele Nestle cu lapte in care ma repezeam eu, bine ca am intrebat, la fel si alt fainos in afara de orez, gen biscuite, etc.
Sper ca v-am ajutat, nu v-am ametit mai tare
. Am avut limbarita, cred ca de oboseala
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri Novus, PS: eu nu capat indemnizatie DELOC asa ca nu am ce asteptaIf you can't say something nice, then don't say nothing at all "In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Pai cum de nu iei nimic ??????????

Mersi mult de sfaturi
!! Sa stii ca nici Alexandra nu are f multe kg, la aproape 6 luni are vreo 7,200 kg cu toate ca am inceput sa-i dau cereale (care ii plac fff mult) si care cica ingrasa 
sincer nu cred lucrul asta, poate doar date in cantitati mari Si eu de exemplu mancam multe produse de patiserie
si nu ma ingrasam asta bineinteles in epoca de dinainte de sarcina Mami lui
Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Pisik, mersi si tie !!!!!!!!

Parca mi se pare totul asa de simplu ![]()
![]()
![]()
Si eu bag fructele dupa legume, dar stii ce nu inteleg: cum amestec fructele cu cerealele?? adica in fructele pasate inclusiv zeama lor adaug pulberea de cereale ??
si cu pireul asta de morcov + alte chestii se merge o buna bucata de vreme doar ca se pune si galbenus sau carnita ??? nu e plictisitor pt bebe ?![]()
![]()
![]()
sigur o sa mai am si alte intrebari si imi place ca-mi povestiti asa frumos de imi trec nervii ca de sapt viitoare merg la lucru 
multi 

Mami lui
Alexandra (03.03.09)
Pisik06 spune:
Novus, eu pasez marul copt, adaug un pic de apa, ca e cam fad - la piersica nu e nevoie, apoi pun cele 2 masuri de cereale, asa, din cutie cum sunt. Raman fulgisiorii aia prin mar. Acum ca eu pun si branzica iese o pasta groasa, nu se mai vede nimic in ea![]()
Legumele le poti imbogati, in fiecare sapt poti adauga cate o leguma - ardei, rosie, chiar si cartof merge pt bebeii cu burtici sanatoase, eu l-am evitat inca. Vezi si tu ce compozitie "blenduita" ii place bebelinei si ramai la aia, ca nu se plictiseste. Carnita oricum se da doar de cateva ori/saptamana - noua ne-a zis carnita de 4 ori, ficatel 1 data si cate un sfert de ou parca de 2 ori, am notat. Nu am intrebat oul in ce se da, dar presupun ca tot in legume.
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
gigelica20 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gigelica20 inainte sa fug la nunta...exemplu de lulaby de Piton...azi dimineata, dupa ce era cu burta plina si pampers nou...cu un kurisor proaspat spalat de kk... Gigelica,mami de Victor-Andrei - Pitonul![]() 30 martie 2009 ![]() |
Am si eu o intrebare:
E atat de proasta calitatea filmuletului sau aveti alt motiv pentru care l-ati ignorat cu desavarsire???
Gigelica,mami
de
Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009