Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (121)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Am intrat super rapid.

Felicitari Danicris.Sa ai o sarcina usoara si-un bebe sanatos si papacios.

MsBB spor la facut bagaje si vacanta placuta.

inais super buna ideea cu trusa medicala.Si eu trebuie sa ajung la farmacie zilele astea sa-mi alcatuiesc ceva de genul asta ca peste 2 saptamani plecam si noi in concediu si pe-acolo nu stiu cum e cu farmaciile si cu medicamentele.

I-am facut Juliei zilele astea un test pe net. Aici gasiti linkul. Mi se pare tare interesant.Julia e in urma rau cu vorbirea, asa ca va trebui sa las balta calculator, tv, invatat sau alte activitati si sa lucrez cu ea pe partea asta tot timpul cand nu doarme si nu am eu de facut mancare .Sper sa recupereze repede ca la restul sta f bine.

O saptamana frumoasa.

Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PRAG spune:

Fetelor, n-am mai scris de mult si poate ne-ati si uitat! Va citesc zilnic, insa de la servici scriu greu, ca mereu imi vede cineva monitorul, iar de acasa... nici poveste sa pot scrie.
Noi suntem bine, finally socrii free! Au plecat simbata, au ajuns cu bine acasa, Doamne ajuta sa fie sanatosi, si noi la fel, dar fiecare la casa lui! A fost o perioada grea si tensionata, acuma sper sa ne revenim un pic.

Incep inainte de toate prin a ura multe felicitari Laurei si la fel pentru Danicris! Sa aveti sarcini usoare si sa va vedeti cu puiutii sanatosi in brate! Sunteti curajoase, mie mi-a fost frica sa am copiii la asa de mica distanta unul de altul, dar ce bine i-ar prinde acum lui Alex un partener de joaca pe masura lui! Asa, aproape 5 ani diferenta, e cam mult... Felicitari inca o data! Si nu va faceti probleme, o sa va descurcati. Nu e usor, asa cum spun Cami si DanaH, insa e tare frumos. Si eu am mereu mustari de constiinta ca nu ii mai acord lui Alex timpul pe care l-ar dori. Cu asta mica "martisor" nu pot sa mai joc ping-pong, sau baschet, sau ce ar mai vrea el. Incerc in schimb sa il atrag in ceva ce putem face in trei, de exemplu sa citim o carte, chiar sa scoatem lucrurile dintr-un dulap sa le aranjam, orice ii implica pe amindoi. E greu cu doi, dar sa stiti ca nu e de doua ori mai greu...
Sunt si citeva lucruri pe care le puteti face cu cei mari, inainte si dupa ce vine bebelusul (nu sunt sfaturile mele, am facut si eu un rezumat la vremea mea, si mi-au fost foarte utile):

- Spune-i ca bb e si al lui, nu numai al tau si al lui tati, mai ales al lui, de fapt. Daca reusesti, in loc sa fie gelos o sa il trateze ca pe o posesiune.
- Nu ii schimba patutul si locsorul "pentru bebe". Daca tii sa i le schimbi, daca n-ai alta varianta, faceti-o impreuna, inainte de bebe, pentru ca "tu esti mare", nu pentru ca "vine bb".
- Daca protesteaza ca lucrurile lor ajung la bebe, da-i cu: "nu mai bine iti cumpar eu tie o pereche frumoasa de cizmulite (sau orice altceva are nevoie si trebuie sa ii cumperi oricum) decit sa luam un patut/carucior nou?"
- Cind veniti acasa de la spital cu bb, neaparat bb ii aduce un cadou celui mare!
- Nu marsa pe: "poarta-te frumos cu bb ca e fratele/sora ta". Habar n-are ce-i aia si nici nu-l intereseaza. Gaseste variante ca sa il feresti pe mititel de consecintele unei eventuale gelozii.
- Nu-l obliga sa il bage in seama pe bb daca n-are chef. Pentru el, bb e un uzurpator de spatiu, drepturi si atentia tuturor.
- Fa-l sa creada ca bb il baga in seama (hei, uite, se uita la tine - de indata ce deschide ochii ala micu, desi tu stii f. bine ca el vede numai pete si nici pe alea clar!)
- Fa-l responsabil pt ceva anume, sa aduca mereu pampersii sau sa verifice mereu daca apa la baita e destul de calda (dupa ce-ai verificat tu, evident), laudindu-i si explicindu-le ca fara el nici n-ai putea sa il cresti.
- Cind incepe alaiul de vizite pentru vizionat bb, explica la telefon raspicat ca daca se aduce cadou pentru bb trebuie sa existe macar o bombonica pentru fratele mai mare si ca pe el trebuie sa il laude, nu pe bb. Pregateste in casa ceva pt cel mare, pt varianta in care musafirii nu te asculta. (Iar daca dai peste vreunul care se extaziaza tot pentru ca bb e asaaaa de dragut in timp ce il ignora pe cel mare cu desavirsire, ia-l deoparte si scutura-l!, e dreptul tau).
- numele sub care va fi cunoscut bb va fi "cutarescu-fratele-cel-mic-al-...", nicidecum "cutarescu-bebelusul-nostru-dragut-scump-frumos-bun-dragalas-etc-etc".
- daca cel mare tine sa-l imite pe bb si sa poarte pampers si sa bea cu biberonul, serios, cu ce te deranjeaza pe tine asta? N-ai destule pe cap? Asigura-te ca pampersii sint mici si il incomodeaza tare si ca gaura la tetina nu lasa sa treaca nici aer, darmite lapte si caineaza-l pe bb: Vezi, cum trebuie el sa se chinuie! Ce bine de tine ca ai depasit etapa asta... ce fericita e mami ca are asa un copil mare si minunat!

Sper sa va fie de folos, mie mi-au fost...

stephany, pentru tine am scos capul din birlog, sa iti spun ca saptamina trecuta am trecut si noi exact prin asta: www.nlm.nih.gov/MEDLINEPLUS/ency/article/000965.htm" target="_blank">hand, foot and mouth disease (a nu se confunda cu foot and mouth disease, care e boala la animale). Roxana a avut doua basicute, una mare de tot pe virful limbii si alta in interiorul obrazului. A avut si una mica, ca un cosulet, pe degetul mare. Dar a urlat de durere o zi si o noapte, iar de mincat, 2 zile a mincat doar un iaurt. Am reusit insa sa ii dau apa, multa, si chiar si cite un pic de lapte. Eu nu am mers la medic cu ea, pentru ca si Alex a avut si de cum am vazut basica pe limba mi-am dat seama ca asta e. Educatoarele de la gradinita mi-au spus ca au mai avut citeva cazuri, dar la grupa de toddleri, nu la babies. Acum a trecut, de simbata a fost mai bine si ieri chiar si-a revenit complet, a mincat si a dormit ca de obicei.
Deci daca al tau face cizele astea de care spui doar acum, in perioada asta, e de inteles saracutul, il doare foarte tare. Daca e ceva permanent,... nu stiu ce sa spun... decit rabdare multa, multa, nervi de otel, faceti cu rindul... O sa mai creasca si o sa depaseasca si faza asta. Felicitari pentru job, amanunte nu ne dai?

Doloress, sper ca ochisorul lui Patrick e mai bine!

Desiree, sa scapati fara vesti de la medic!

Ylari, sper ca Eva e mai bine!

Simona, ce frumoase sunt pozele, ce liniste trebuie sa fie acolo! Mi-as dori si eu sa ajung, n-am fost niciodata in Moldova. Dar, cum spui tu, mi-ar place sa merg fara copii, vorba aia, sa aud cum creste iarba!

MsBB, China, concediu placut! China, ce poze superbe! Mi se pare ca Gogo mica seamana cu Roxana a mea. Dar pe mine nu ma mai lasa al meu sa pun poze pe net...

DanaH, succes cu teza, sa te vezi cu ea sustinuta! Stiu cita munca e, ti-am mai spus ca pe mine m-a dat gata si am renuntat! Am vazut toate pozele, minunate locuri si minunata familie!

Fetelor, va pup pe toate si imi cer scuze daca nu am un mesaj pentru fiecare, dar chiar m-am lungit prea mult si trebuie sa merg la lucru.
Sanatate la toata lumea si va pupam cu drag!
Gabriela.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

PRAG bine ai revenit socri-free! Am bagat la cutiuta sfaturile pentru bb2, le vom aplica cand vine vremea. Am impresia ca nu va fi chiar atat de gelos, insa nu se stie nicioadata. Am facut proba cu un ursulet de plus, am inceput sa-l pup, sa-l managi pe ursulet si voiam sa vad daca e gelos, insa nu, a venit si el si a inceput sa-l pupe pe ursulet. Oricum va fi greu, prevad, pentru ca in primul rand doarme cu noi.

Lily am afacut si eu testul, spre surpriza mea e mai inaintat decat credeam, mai ales motor. La vorbire si noi stam prost, insa nu ma agit, pana pe la 2 ani.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor
Noi suntem mai bine, eu una ma simt ok, mi-am facut o frectie aseara si sunt pe oscilococcinum de aseara. Mi-am revenit superbine, nu ma asteptam, aseara nu puteam sa stau in picioare. In fine, bine ca a trecut!
Eva nu a mai varsat deloc dar mi-a tot facut temperatura... Dimineata 38,9!!! Dar nu a mai crescut de atunci.
Fetelor va multumesc ptr ca v-ati interesat de noi si ptr urarile de sanatate! Se pare ca functioneaza.
Prag foarte interesante sfaturile referitoare la atitudinea fata de bb1 cand apare bb2!
Esme bine ai revenit!!! Te asteptam cu poze!!! Vai ce copil cuminte ai, ce povestesti tu acolo!

Pupici!

Cred ca ies pe afara!

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Am facut si eu testul de la Lily.
Iata rezultatele: (io zic ca stam bine.)

Am editat, ca se pare ca eram singura care a afisat rezultatele... daca puneati toate rezultatele, le lasam si eu, dar asa...

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Ylari, ma bucur ca sunteti mai bine, mai ales Eva (ca noi suntem mari, ducem mult). Sa nu te superi, ca nu o zic cu rautate. Ma gandesc ca la fel simti si tu si orice mamica: "Da-mi Doamne mie, nu la copil" (rele). Noi avem o kkrieeeeeee, dar e ok, ca tre' sa golim bine de tot intestinele, sa o luam de la zero.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Ylari, ma bucur ca sunteti mai bine, mai ales Eva (ca noi suntem mari, ducem mult). Sa nu te superi, ca nu o zic cu rautate. Ma gandesc ca la fel simti si tu si orice mamica: "Da-mi Doamne mie, nu la copil" (rele). Noi avem o kkrieeeeeee, dar e ok, ca tre' sa golim bine de tot intestinele, sa o luam de la zero.

_

Multumesc frumos, da, asa am zis si eu si zic mereu sa imi dea mie, sa fie ea bine, ai dreptate, cred ca majoritatea spunem asa.
Ce ati facut cu constipatia? Cum de va goliti ghizdanul? Nu stiu ce ai facut la medic, stiu doar ca trebuia sa mergeti

Felicitari ptr test! Eu n-am rabdare sa-l fac... Il mai gasisem pe un topic dar m-am oprit si atunci la mijloc...

Pupici

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Ylari, la medic am facut asa: Mi-a zis sa-i dublez doza de laxativ (de vineri ii dau cate 12 grame/zi, dimineata) si ieri dupa ce a facut un kk mare si tare, a mai facut 2 moooi si azi deja 2 moi. Tre' sa continui, chiar daca e f moale, sa curatam si sa golim intestinul. Am facut raze si test de sange (sa verificam glanda tiroida) si joi mergem la dr. sa vedem rezultatele. Daca e ceva grav, ma suna sa o duc inainte de joi. Daca e totul ok (deci, nu cauza medicala care necesita interventie chirurgicala sau alt fel de interventie urgenta) ne vedem joi cu pediatrul. Macar de dr. asta se pare ca-i e drag Victoriei, nu a plans, l-a lasat sa o palpeze pe burtica, sa i se uite in urechi, i-am zis ca ii curata dr. urechile si nici nu a miscat .

Aseara a trebuit sa ii tai unghiile, ca m-a innebunit si pana nu i le-am taiat nu s-a oprit. Tot imi arata semnul ei ptr. forfecuta de unghii.

Printesa doarme, ma duc sa ma intind si eu.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus, fetele !

Gabitza, si Vladuc are la dispozitie multe jucarii, iar cele de bebelus demult nu-l mai intereseaza, asa cum spui si tu. Insa nu are rabdare sa se joace cu ceva anume mai mult, are vreo 2 carticele preferate si cam atat.

Minodora, saru’mana pentru cuvintele frumoase. Bafta la serviciu ! Cu cine o lasi pe Daria ?

Lilly, saru’mana.

Prag, saru’mana pentru cuvintele frumoase si pentru incurajari. Vai, cata nevoie am acum … iti multumesc mult de tot. Extraordinar de interesante sfaturile, multe nici nu mi-au trecut prin cap macar.

Ylari, ma bucur ca sunteti mai bine.

Desiree, multa sanatate Victoriei, sa iasa bine toate analizele.

Noapte buna pitici si mamici !

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

am o durere de cap de nu vad in fata ochilor, dar trebuia sa intru sa-i multumesc lui PRAG pentru cuvintele frumoase . iar mi s-a latit un zambet pe fata, cam asa: . pacat ca nu te mai lasa sotul sa pui poze pe net, aveti niste copii minunati. ma bucur ca esti socri-free. iar sfaturile pentru bb2 mi se par super (chiar daca nu cred ca le voi aplica vreodata, ca noi n-o avem decat pe Teo in plan).
esme, bine ati revenit din vacanta. asteptam poze.

AMR 4 zile pana la concediu. vineri pe vremea asta suntem pe drum

georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
Povestea gogoasei balerine
Avem viata in sange

Mergi la inceput