Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (121)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Citat:
citat din mesajul lui simonacip

Inais, pentru arsuri am oximed si am folosit o data cind a pus Mati un deget pe fierul incins.
Pentru vinatai etc hepatrombin...si Gabitza spunea ca e buna arnica.
Antialergicele foarte bune pentru bubitze, intepaturi de insecte, insolatie
Julituri - rivanolul f bun, mai ales dc buba face ceva puroi, urgo, galbenele, cred ca si bepanthen e bun
Altceva nu-mi mai vine in cap.
Oricum in trusa e nevoie de maaare atentie din partea noastra. E cea mai buna in orice siuatie.

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Subscriu ca-i buna arnica!
Cat despre intepaturi de insecte stiu de Fenistil, insa atentie: e de evitat in jurul mucoaselor (zona ohi, gura, nas).

Atentia...daaaa Iasmi a cazut cu obrazul/barbia de o bara a caruciorului cu mine si taica-su langa (asta e doar un exemplu). S-a impins dintr-un zvac in carutz (Dumnezeu stie ce i-a venit) si uite asa aveam o vanataie+o julitura. Dintr-un foc. Dar eu am si copil nazbatios rau de tot! Si e fata cica!

Te pup!

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Simona wow ce poze faine! Am ramas cu gandul la ele...

Inais buna ideea cu trusa de prim ajutor! Eu nu prea sunt pregatita, recunosc, nici nu stiam pe ce sa pun mana cand s-a julit urat de tot Patrick seara trecuta.

Gata a plecat socru-meu! NU-mi plac despartirile.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

Buna seara,
s-a intamplat ceva in lipsa mea?

fetele din Canada...ati auzit sau vi s-au intamplat urmatoarele? febra mare, +40, fara alt simptom, copil ciufut, plangacios, fara somn..am mers la urgente, n-are infectie, i-au facut analizele, are un virus local,,mai exact sunt 2 bubite, un pe gingie una in gat, le-a vazut doctora..bubele mai pot aparea in palma sau pe tapla, la noi numai in gura sunt...scarboseniile astea cica pot da febra mare...nu exista tratament, trec de la sine dupa 2-3 zile..de 2-3 zile is neom, nu doarme, azi i-a scazut febra si a adormit spre seara...la ce sa ma mai astept?
pt toate maimicile..aveti copii crizati? da crize urate ca nu stii ce sa-i faci, nimic nu-l linisteste... se arunca in toate partie, in brate nu-i convine, urla (fara lacrimi)...suntem 2 legume si io si ta-su...p.s. daca ziceti vreuna ca-i din cauza ca-l dau la gradi zau ca arunc cu ceapa dupa voi
p.s.s mi-am gasit servici
p.s.s.s.e mai misto acasa, da acum n-am cum s-o mai dreg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Stefany pupicei lui Iustin sa se faca repede bine! Eu nu am mai auzit de bubite care sa dea febra, insa aici am auzit multe cazuri de febra fara nici un motiv aparent care trece mai apoi de la sine. Ce sa zic, poate crizele le face de la febra, cine mai stie. Si Patrick a avut doua episoade de febra in viata lui si a fost cumplit, nu mai vreau sa-mi aduc aminte! Sa speram ca trece repede.

Cu crizele noi stam mai bine. Sau am devenit noi experti si stim cum sa reactionam. Stim sigur ca urmeaza criza cand e obosit tare, apoi cand vrea el ceva. Incet incet vad ca se rezolva treaba cu distras atentia. Il luam repede cu altceva sau ii dam lucrul respectiv si se linisteste ca prin minune. Incep sa-l miros de-acuma, stiu exact cand face criza, de ce o face si cum sa o contracarez. Si oricum ne asteptam, cand vin de la servici, 2-3 ore e show-ul de pe lume. Ii e dor de mine probabil si nu stie cum sa-si exprime sentimentele, asa ca face crize. De obicei stau cu el in brate, il mangai, ii povestesc ce-am facut la servici si se linisteste. Numai daca ies pe hol, ca stie ca pe acolo iesim afara si plecam face criza iar. Incepe apoi sa faca tot felul de lucruri care stie ca sunt periculoase si care nu le face niciodata cu bunica-sa dimineata. Daca ii zic nu-i voie, il apuca pandaliile, insa ii trec daca stau frumos cu el, ii cant, ii dansez, incep sa ma joc, ma maimutaresc in fel si chip, etc. E foarte consuming, cateodata seara cad lata, ca de la servici nu vin odihnita, normal, insa imi dau seama ca asta presupune un copil, atentie, dragoste, imaginatie mai ales clipa de clipa, moment de moment. Deci crizele astea, eu sunt convinsa, ca au un motiv, cateodata nu stiu exact care e, o iau pe bajbaite, cateodata dau gres, insa asta este meseria de parinte, niciodata nu poti fi sigur, niciodata nu stii daca ai facut bine sau nu, insa imi dau silinta si sper sa fie bine.

Felicitari pentru servici! Si pe mine ma mai apuca dorul de stat acasa, insa imi trece repede

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Neatza!

OOO! Lume noua, lume noua ! Iata ca ne vizita si mami de Iusti ! Sanatate multa lui Iusti! Sa inteleg ca pana la urma are afte-n guritza? Stiu ca sunt tare pacatoase si dureroase si, da, pot da temperatura asa mare fara alte simptome. sa treaca crizutzele!

Asaaaa, hai sa incepem ziua cum se cuvine

Haideti la o ori un ceai pt .

Inais , buna idee! Chiar la fix s-a nimerit postarea ta. Vreau sa-i fac si eu un stoc de orice Andrei, sa pot pleca linistita, sa stiu ca-n caz de Doamne fereste ceva are mama solutii la indemana.

Simo - ce tur frumos am facut alaturi de voi, prin intermediul pozelor. F frumos, mi-au placut mult pozele, am revazut locuri dragi si am vazut pt prima mormantul parintelui Cleopa. Sa va fie de bine mini-vacanta !
Mi-ar place tare mult sa ne vedem mai multe atunci. Poate reusim sa ne aliem si cu vecina si venim in gasca

Doloress - aici sunt . Mai greu cu timpul, mai citesc, mai recuperez, mai greu sa ma adun sa mai si scriu dar ...semnez : PREZENT
Ce paradis al jucariilor acolo la voi ! Am vazut cum sta Patrick ca un DJ, la platane si simte muzica .

Uf, Alysh, te inteleg. Normal ca ti-a stat inima. Mie imi e tare teama de . Am impresia ca acum se lasa pe o parte, peste mashina si taica-miu, pe vremea cand invatam sa conduc, imi repeta intruna, "tine distanta de ei ca niciodata nu stii in ce stare sunt, cum se dezechilibreaza si cad taman peste mashina ".
Apropo de sperieturi - sambata dimineata, cand am plecat la gratar cu vecina, pe drum la un mom dat aglomeratie, coada, inghesuiala.
Nu stiam ce se intampla. Cand ne-am apropiat am vazut ca erau 2 mashini lovite, una din ele rasturnata din cauza impactului si ce m-a si mi-a strans inima rau de tot a fost ca odata trecuti prin dreptul mashinii rasturnate am auzit un plans sfasietor de bb din mashina rasturnata . Sper din inima sa fi fost ok copilashul dar doar gandul ca ar putea fi ranit m-a rascolit rau de tot.

Bine, Dani, asa ramane . Astept si de la Rasfatzel . Tic-tac, tic-tac

Am asa de multa treaba pe aici prin casa, ca nu stiu cu ce sa incep . Tre sa spal hainutzele Andrei, sa las totul in ordine, sa pregatesc si pt noi, un pic de curatenie, bagaje - chestii administrative...UFFF AMR 3 zile si voi fi cu burta la soare
Mama ce emotiiiiiiiiii am .......

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

'Neata

Saru'mana de cafelutza MsBB, foarte buna, hai ca dau si eu una , cu siguranta se vor aduna fetele dupa nopti mai usoare, mai grele si sa avem aici cu ce sa le servim
Groaznic cu copilasul din masina, offf, cred ca mi se facea rau! Am devenit atat de sensibila cand e vb de copii!

Inais, chiar, SUPER ideea cu trusa de prin ajutor, trag si eu o fuga la farma sa iau cele necesare. Mai ales ca si al meu e un zgubi de prima clasa

Simo, ma uit imediat la poze! Dar, cum, n-o sa ne mai arati deloc poze cu copilasii tai
Edit: Le-am vazut, sunt de vis peisajele si manastirile! Ma bucur pt tine ca ai ajuns acolo!

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fete.
Am mincarea in cuptor si pe aragaz, altfel ieseam afara deja.
MsBB, multumim de coofee, mai ce super ca mai e putin si pleci...Ma simt de parca n-am fost nicaieri. Nu ma iei si pe mine?
Inais, da Fenistilul e f bun, am uitat sa-l mentionez. Totusi, 2,5 ml d eaerius fac o treaba mult mai buna.
DOloress, deci e mai bine la serviciu, ha??
Stefany, ofof, sper sa va treaca repede. Si la noi crizele sunt tot asa, imposibil de linistit cu ceva..Ma scoate din sarite cind e asa, pentru ca de cele mai multe ori nu are o problema reala, ci pur si simplu e rasfat d-ala cras...Nu-mi amintesc David sa fi avut crize d-astea...Si uite noi inca nu am inceput cresa, deci nu e asta motivul...
Alysh, cu copilasii o sa ne vedem face to face...Nu mi-a placut deloc ce am citit pe net despre nebunii astia care folosesc pozele in cine stie ce scopuri. SI aveam si o gramada de descarcari, asta m-a hotarit sa renunt la albumele de pe net.Abia astept!!!Deci ce ziceti?? Ne vedem cu toatele cind vin fetele (MSBB si China?)

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Neatza fetelor si din partea noastra. Noi suntem ceva mai bine, ieri a fost groaznic, nu stiu ce am avut ca nici eu nu m-am simtit bine, temperatura, crampe la stomac, durere de cap... Bleah, bine ca au trecut. Eva a mai facut ceva temperatura tratata cu supozitoare antitermice.
Mihaser, pupic, am citit si eu ca esti suparata, of, ce soacra rea...

Alysh Doamne ce sperietura ! Eu am devenit foarte speriecioasa in masina, una-doua ma pun pe "hi! uite-l pe ala, ai grija la ala, nu mai baga viteza"

Fug la bucatarie. Revin imediat.

Aaaaa, stefany, am citit de problemele voastre, imi pare rau... felicitari ptr job!

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Ina, Oximed am avut si eu la un moment dat in casa pentru arsuri, dar a expirat ca nu l-am folosit, din fericire. Trebuie sa intrebi la farmacie, poate a mai aparut si altceva intre timp. Stiu ca exista si Panthenol spray, pentru arsuri usoare.
Niste plasturi de leucoplast cred ca ar fi buni de asemenea intr-o trusa din asta, pentru vreun genunchi sau cot julit, sau vreo taietura superficiala. Tot pentru rani din astea usurele este bun Bepanthene Plus. De obicei in truse din astea se mai pune si apa oxigenata+pansamente sterile si Rivanol, in caz ca e nevoie sa cureti o julitura din asta si nu ai sursa de apa.
Pentru contuzii, vanatai, eu folosesc Hepathrombin.
Daca e mai serioasa buba, cred ca niste Baneocin pudra sau unguent ar fi bun sa fie la indemana, ca sa previna infectarea, ca are ceva antibiotic.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Bun, am decis sa incep cu o pauza

Ylari, ma bucur ca sunteti mai bine. Sa nu mai auzim de si febra, da, fetelor? Poate o fi fost un pui de indigestie?

Gabitza, , notat! Neaparat pana plec fac un mic stoc

Simo - asa, ambitioneaza fetele, sa ne vedem cat mai multe

Gata, bag capul la cutie, ma destrabalez nitzel prin bucatarie , am un cheffffff!

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput