Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (121)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Eu de aceea ma mai gandesc cu bb2, mi-e frica sa nu nasc iar prematur. Dar soacra-mea de exemplu l-a nascut prematur pe primul cand n-avea nici un stress. La al doilea a ramas insarcinata din accident si nu s-a menajat deloc, zicea ca gravida fiind urca ligheane de rufe cate 3 etaje, statea 24 din 24 cu Gabi in brate care a fost cica cel mai dificil copil posibil care urla non stop, n-avea nici un ajutor. Si pe al doilea l-a nascut dupa termen. Deci niciodata nu se stie, nici o sarcina nu seamana una cu alta. Totusi, ce am vazut eu printre prietenele mele cu bb2, tata preia multe din responsabilitatile fata de bb1.


Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

hellooooooo, WOW, ce vesti,ploua cu gravidutze la odiseea noastra si azim-am emotionat pt Danicris, careia ii urez sarcina usoara, bebe sanatos si la termen!

Eu sunt franta, as vrea sa scriu cate ceva pt fiecare dar nu pot....ne-am trabmbalat azi pe la casa unde va sta mama singura probabil, am dormit acolo, totul nou....cam grea acomodarea pt mine si in plus fiind atatea treburi de facut iar am stat numai eu cu Vlad toata ziua. Abia acum am revenit la curte la tata si i l-am pasat lui Stef.

Pup toate fetele, intru si eu sa vad pozele de la Ylari

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Fetelor, multumim de urari. Victoria e ok, imi arata bratul sa dea mami pupic unde e intepatura, dar nu cred ca o deranjeaza, ca se joaca acolo cu degetelul, incearca sa curete punctul ala rosu. Nu s-a invinetit. Acum sper sa nu ma sune dr. si sa vedem rezultatele joi; daca suna, e ceva "nu bun".

Ah, mai nou imi arata cand o intreb cine e printesa mea, isi da cu degetutele in piept si cand o intreb cati ani are imi arata un deget. O sa vad daca face in fata camerei sa va arat. Face in general numai cand e doar mami si daddy. Se pare ca astea sunt 'speciale' ptr. parinti, anumite gesturi, obiceiuri...

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Fetelor, multumim de urari. Victoria e ok, imi arata bratul sa dea mami pupic unde e intepatura, dar nu cred ca o deranjeaza, ca se joaca acolo cu degetelul, incearca sa curete punctul ala rosu. Nu s-a invinetit. Acum sper sa nu ma sune dr. si sa vedem rezultatele joi; daca suna, e ceva "nu bun".

Ah, mai nou imi arata cand o intreb cine e printesa mea, isi da cu degetutele in piept si cand o intreb cati ani are imi arata un deget. O sa vad daca face in fata camerei sa va arat. Face in general numai cand e doar mami si daddy. Se pare ca astea sunt 'speciale' ptr. parinti, anumite gesturi, obiceiuri...

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!



pupam si noi fifitza pe bubitza. Draga de ea. Stii ce mi-e frica de analize? ca deja puii tin minte, si ajung sa le fie frica de dr-ei - vezi cazul lui Robertzel puiutz frumos de Bruxelles.


Va pupez pt urlatoarele 5-6 nopti. Ma duc sa caut vipere in www.mielu.ro/munte/2004/nerei/index3.html" target="_blank">cheilenerei. Ma simt mama denaturata ca las fata ....




o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Cleo m-am facut verde ca vipera de invidie! Distractie placuta! Eu am un sot foarte comod, foarte hotel, foarte metrosexual, nu am cu cine haladui prin munti cu cortul. Astept sa creasca Patrick. Sper sa nu semene cu tac-su

Desiree si al meu a inceput sa faca tot felul de chestii din astea, dar tot asa, numai cand vrea el. De exemplu aseara ii strig lui taica-su : Adu-mi sticluta de pus in nas! Si el si-a pus imediat mana la nas. Am ramas asa, ca de obicei cand il intreb unde e nasul, nu-mi zice.

Mi-e dor de niste fete.. Iulia, Nicole, Stefany si altele... Pe unde mai umblati fetelor?

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Servus, fetele !

Laurita, mie mi-e teama ca n-o sa mai pot iesi cu el asa cum o fac acu’ si o sa-l privez de aeru’ curat si joaca in parc. Asta e, sper sa gasim cea mai buna solutie. Intre timp poate nu vor mai cere si ei atat in brate, cine stie ?!? Sa dea Dumnezeu sa fie bine, gasim noi solutii la momentul potrivit. Vai, nu spune de greturi ca eu sunt terminata, ma trezesc cu ele, ma culc cu ele, le am toata ziua, ma simt oribil. Bine ca nu ai. Nu m-am inscris la nici o odisee.

Cleo, si Vladuc se plictiseste mestecand insa daca i-as oferi iar varianta “blender” mi-e teama ca iar ar refuza bucatelele. Distractie placuta !

Doloress, eu deja am inceput sa-l las pe sotul meu mai mult cu Vladuc, il mai las si sa schimbe un pampers, si sa-i dea sa manance, il pregatesc incet-incet.

Alysh, saru’mana.

Va pup, noapte bunaaaaaaaaaaaaaa …








Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Salut!!
Doloress sar’mana pentru oferta dar franceza e ok, a fost pasiunea mea mereu si in Romania asta predam si apoi pe franceza am lucrat. E drept ca facui o pauza cam mare in care nu am folosit-o dar imi revin usor. Asta cu mutatul si io am batait mult pe langa sotz sa ne mutam la Montreal (ca tot avem si rude acolo) dar nu a fost sa fie
Iar la faza cu cumparaturile si barbatii .. ahh cunosc prea bine….

Cleo multa sanatate , sa rezolvi curand problema. Da, meei ma manca undeva…sa ma apuc iar de scoala si am zis hai sa fac ce stiu si imi place, numai o sa vad eu cum gasesc job ca astia cu invatatul limbilor straine… mai slabut.Ma gandesc daca tot sunt la scoala sa iau un major si in spaniola ceva sau poate mate ca asta se cauta mai bine.... ca parlez-vous francais…nu prea..[#61514;]

Danicris, Laurita, Doloress, Cleo experienta mea cu bebe 2 a fost asa: ne doream si bb2, a venit cam neplanificat, mi-a fost teama de multe lucruri: cum o sa ma descurc in sarcina cu Sofia(grasuta bine ) care statea numai cu mine si mult in brate (fata mamii de..), daca nu o sa iubesc pe bb 2 ca pe Sofia, cum o sa reactioneze Sofia cand o sa vada ca nu mai singura “stapana”, daca si daca… toate se rezova. NU e usor. Dar se rezolva. La inceputul sarcinii nr 2 nu am schimbat nimic si am fost ok, incercam sa nu ridic greutati mari sau sa car dar uneori era inevitabil.. vezi Sofia.. Dupa 4.5 luni am fost suspectata de placenta preavia si a trebuit sa renunt: am inceput sa o iau mai putin in brate pe Sofia, daca trebuia ma intindeam langa ea pe covor sau in pat, o luam in barte dar nu o ridicam asa la nivelul ei si tot asa. Cum nu avem pe nimeni aici taticu’ a trebuit sa mai preia din sarcini: cara cumparaturile , dadea cu aspiratorul, din maniaca cu toate cele din casa am devenit mai relaxata: si ce daca nu aspir de n ori pe saptamana.. e ok. nu murim si alte cele. Dupa luna 7a fost ok dar déjà intrasem in ritm si Sofia a inteles foarte bine(nu din prima zi evident) ca mami nu mai poate sa stea cu ea in brate mereu. Ma simteam vinovata … nu va mint si acum ma simt de multe ori: ba ca nu dau atentie suficienta Sofiei, ba Sabinei, ba una ba alta.. e un joc in care incerc sa imi mentin echilibrul mental pe linia de plutire. Sofia a acceptat-o pe Sabina mult mai usor decat ne temeam, mai are momente de gelozie, si Sabina le are, de multe ori vor acelasi lucru dar ne descurcam. Ce am facut noi de la inceput a fost sa o implicam pe Sofia ca “ surioara mare”: adu mami pampers pentru Sabina, hai sa o punem la nani pe Sabina , etc.
Dar e super… nu as schimba nimic , daca dupa primul copil simteam ca am gasit raiul, ca nu exista ceva mai bun si mai frumos( obositor si cu nervi dar frumos!!) dupa al doilea ma simt de parca am descoperit o parte din rai la care nu aveam acces inainte,,,nu stiu cum sa exprim altfel.. Sunt inegalabile momentele in care le vad pe amandoua cum se iau in brate sau cum Sofia o controleaza pe sora-sa si vine sa imi spuna:”Peee-eww!! Mami Sabina a facut cacatei” , sau cum o Sabina o soarbe pe sora-sa din ochi si ii ingaduie tot felul de lucruri la care altminteri ar protesta vehement. Sa mai adaug ca vrem si bb3?[;)}
No… ori am scris ori nu…moara stricata ce sunt, ma opresc aici si promit sa raspund si la alte intrebari.. daca mai aveti curajul dupa tornada asta..
Mult noroc fetelor si sa vina bebeii cand va doriti voi, sa fie sanatosi si voi si fratiorii/surioarele mai mari !!


Cami - mami de Sofia Alexandra - mai 2006 si Sabina Adriana - mai 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Salutare, fetelor!
Nu prea aveam putere sa mai intru, sa va mai povestesc, dar am vazut ce a scris CamiM si parca m-am auzit pe mine. shi eu aveam temeri, si eu ma simt destul de des vinovata ca nu le acord atentia cuvenita si la momentul cuvenit fiecaruia (asta cu atentia fiind si motivul de renuntzare la bb3, sau... daca DD vrea...).
dar momentele in care se strang in brate, sau cand teodora umbla cu boticul sa ii dea un pup lui alex, sau cum se maimutzareste ales si teodora rade de se zguduie toata (numai la el rade asa, am urmarit), momentele astea iti umplu inima de bucurie si mi se pare ca atata timp cat suntem noi patru, cat aud rasetele copiilor in jurul meu, nimic si nimeni nu ne poate lovi.
asa ca, fetelor, ga for it! merita tot efortul din lume!

cat priveste ridicatul in brate, e drept ca alex era mai mare (3 ani), intelegea mai bine, dar tot astepta momentul cand o sa nasc si o sa il pot lua in brate. eu ma ashezam pe canapea si il luam asa in brate, sau stateam pe jos, cum zice Cami. oricum, sa va asteptati la momente de gelozie.

despre noi, zilele astea... pot zice ca ne-am cam intrat in ritm. la facultate, munca multa, nu imi vad capul. vin acasa, ma iau de odihnita. miercuri am fost cu alex la doctor, sa imi treaca pandaliile. evident ca avea amigdalele umflate. i-a dat antibiotic. si i-a recomandat doua zile sa bea rece (!?!) si fara produse lactate. habar nu aveam. ca atare, miercuri i-am bagat doua inghetzate. tot miercuri (ziua mea libera, nu ati uitat, nu?), am dat o fuga in ikea. mi-am schimbat serviciul de farfurii, ma saturasem de cele vechi. inca din timpul vacantze ma gabdeam la asta. evident ca s-au mai agatzat shi altele.

aseara tati a plecat sa mute pe cineva in sudul frantzei. a plecat cu o mashina din aia mare, de mobila, el fiind unul din cei doi soferi. vreo 1200 km. mi-a trimis mesaje toata noaptea de pe unde era. acum a plecat inapoi. cica ajunge maine dimineatza. iar dorm ca pe ghimpi.

mai fetelor, eu asteptam cu mare nerabdare al patrulea dinte de jos la teodora (al optulea in total), si ce sa vezi azi, cand ma uit eu intampaltor in gura ei? se zarea acest mult ashteptat dintzishor, dar si patru (PATRU) maselutze. mamaaaaa..... trei au cate un coltz ieshit, a patra foarte umflata gingia shi se simte la deget. pai acum intzheleg eu, mama proasta, de ce nu avea fata mea pofta de mancare, shi de ce era maraita, shi de ce avea putzin diaree. dar cine sa se gandeasca la aceast bum.

nu pot sa inchei fara sa o felicit din tot sufletul pe Danicris. sa ai o sarcina usoiara, mamico, shi un bebe sanatos. cand va aud fetelor.... mai ca imi vine shi mie, dar....

cleo, drum buna, calatorie placuta! shi poate, totushi, nu gaseshti vipere (brrr!!). ashteptam poze.

am vizionat shi eu pozele de la intalnirea mamicilor de m&m. ce mi-ar fi placut sa fiu shi eu acolo.... cat despre copilashi, ca de obicei, ff frumoshi, care mai de care. iar mamicile....pe masura.

mai aveam de zis, da' am uitat! ma duc sa termin inghetzata dupa retzeta de la cleo. va spun maine cum a ieshit, dar promite.

pupici si o noapte placuta.



Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Buna seara fetelor,

Desiree sper sa iasa totul bun si sa existe si o solutie la constipatia Victoriei. Mai mai dar ce printesa aveti voi acolo, sunt uimita cate stie.

Doloress vreau sa iti zic ca ii povesteam sotului de patania lui Patrick, care s-a facut baiat din ce in ce mai frumos, care zicea ingaduitor ca poate paranoia mea de a nu-l lasa cu pixuri si nici alte obiecte asemanatoare nu e chiar deplasata. Eu am mai povestit pe aici ca am oroare de chestiile astea. Ma bucur ca e mai bine, pe de alta parte nu ii poti proteja de toate.

Danicris, felicitari, ma bucur mult pentru voi. De fapt ma bucur pentru toate fetele care vor bb2,3 si reusesc. Va doresc o sarcina usoara si un bb sanatos si papacios.

Alysh inteleg ca parintii tai se vor desparti pana la urma? Soacra ta cum se simte ca nu ai mai spus de ea nimic.Sper ca asta e de bine.

Sa va spun de noi. Sebastian de cateva nopti scoate untul din noi. Se scoala ca vrea apa, plange, maraie, se frichineste. E jale. Ma doare capul de oboseala. Azi l-am dus pe tati la aeroport, la plecare am vrut sa pornesc motorul deja pornit...deci va imaginati.
Maine ma duc sa il iau, sper sa doarma bine in noaptea asta. Probabil dintii sunt de vina, are gingia bomba cu ceas.
Nu vrea sa faca ca vaca, calul etc. dar rade de mine in hohote. Aduce cartea sa ii arat si sa ii povestesc. E un haios si jumatate, cateodata radem minute in sir, eu de rasul lui si el de rasul meu.
Vrea sa mearga in continuu, nu stiu de unde atata energie ca nici cu mancarea nu prea se omoara. Apropo de mancare eu nu ma chinui cu bucatile, le mananca daca ii dau din mana sau are el chef, dar nu cu lingurita. Acuma, na, am ales blenderul ca oricum e slabanog si nu vreau sa slabeasca, incerc sa ii dau bucati mai mari in pasta, le accepta cand are chef, cand nu, le scuipa. E dupa chef si dispozitie. Deci, nu ma zbat, nici un copil de liceu nu mananca blenduit.
Va pupicesc si asteptam noutatile


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Buna seara fetelor!
Am aflat vestea cea mare de la SIs..deci Danicris, bravo!!!!!! Sa fie intr-un cea bun, sa fie cum va doriti voi, si in primul rind sanatos!
AM citit pe fuga si restul..pe fuga insemnind pe jumatate adormita, cu un picior in plapuma si mina pe veioza
Cleo, succes la dr, sper sa-ti fie bine, si al meu sot are nasul cum spui tu...exact de cind am fost eu gravi cu mati Ce-o fi asta?? La ce medic ai fost d eti-a recomandat cauterizarea asta?
Doloress, regret tare patania cu creionul...SI eu evit sa i le dau, ma gindesc la toate prapastiile, dar cedez de multe ori pt liniste...
Am vzt poze de la intilnire. Ce superb, regret ca nu v-am vacut si noi. Ylari, imi place tare cum arati. Ai mai slabit, asa-i?
Sunt superobo, mi se inchid okii, asa ca nu mai stau. La manastiri a fost nemaipomenit...Asa nu m-as lasa ...dar oricum, m-am inchinat la tot ce se putea inchina , si am tras aerul acela in piept pentru macar 1-2 ani cind voi putea sa revad cite unele...
Deci am vazut Sfanta Treime, Putna,chilia lui Daniil SIhastrul, Sucevitza, Moldovitza, Secu, Sihastria, Voronet, Agapia, Varatec si Neamt, Horaita..Parca cam atit...drumurile destul de obositoare (chiar si cum msina), dar peisajele, aerul, spiritualitatea nemaipomenite. Sunt incintata. Asa ca fetele, ma culc si ne auzim miine dimi.

Simona, mami de baieti
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui"

Mergi la inceput