Burtici de prunci pretiosi Mar-Apr 2010 (15)
Raspunsuri - Pagina 2
dayanara spune:
distractie placuta andra si baby angel!
freedelia eu vad cand apare ultimul mesaj scris de tine, caut sa vad ce.ai scris si nu gasesc, apoi tre sa dau in urma, macar de.ar aparea ultimul cand iti da ok, dar nu apare in timpul scris de tine intre mesajele din urma...nu stiu daca te.am lamurit:))
roxana 7+ si ivan (2.12.2006)
danmin spune:
'Neata fetele,
M-am trezit de la 8 , dar pana acum juma' de ora nu am avut chef sa ma dau jos din pat. Cand in sfarsit am reusit, catelusa mea era terminata, vroia afara. Asa, ca fara sa mananc am iesit afara. Nu va zic, ce senzatie groaznica...de rau, cu transpiratie si greata...picioare inmuiate.. eu care nu aveam nici o stare de acest gen.
Direct acasa si lapticul cu cereale.
babyangel, distractie placuta si ai grija cu dantuitul
vladimirescu, esti o puternica,tine-o tot asa! eu cand am vazut cateva picaturi de maroniu pe chilot am inceput sa tremur si sa plang si direct la spital...mi-au dat utrogestan si repaus.
andra s, sa sti ca si eu am avut dureri de ficat, acum nici eu nu stiu ce sa zic...au fost destul de puternice vreo 2-3 zile incat sa le iau in seama.
Voi aveti febra?
Am inteles de la doctor ca pana in 37,5 este febra de sarcina si sa fiu bucuroasa ca o am. La mine se invarte in jurul lui 37,3C, dar cateodata simt ca imi ies flacari pe gura si nas, cu toate ca mai mare de 37,3C nu creste...
6+
Ioanact spune:
Buna!
Ma bucur ca va place numele IUSTIN, nikole si andra s- chiar ii vei pune numele Iustin Stefan , daca va fi baiat? Si noi la fel ne-am gandit, numai ca va avea un singur nume.
Inainte de a o naste pe Ioana, ne gandisem la acest nume, iar daca va fi fata (cum a fost sa fie) sa ii punem IUSTINA, dar apoi ne-am gandit ca s-a nascut in Ianuarie, sa ii punem numele Sf apropiat (Sf Ioan), dar la al doilea indiferent cand se naste IUSTIN/IUSTINA ii va fi numele.
danmin da, si eu am febra (37,5), am avut-o si inainte de a afla ca sunt , si asta a fost un semn ca sunt .
Nu tb sa ne facem griji, e normala aceasta stare subfebrila in sarcina.
ALBUM
POZE RECENTE
8 si 4 maselute
Ioana creste mare
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + 5+ - IUSTIN/IUSTINA
DOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
samaria spune:
'Neata,fetelor!
Scriem intr-un ritm ametitor,calatorim pe toate meridianele lumii,si tare fain mai e! Imi place la culme,n-as fi crezut sa fac parte dintr-o gasca asa de dinamica,si unita si...faina!
Azi sunt iar somnorici si nu am deloc inspiratie,asa ca o sa ma limitez la a va urmari..."evolutia"
Bun venit fetelor noi si sarcina usoara va doresc!
Mi-e lene si sa misc mana peste taste, asa ca va spun de pe acum weekend placut tuturor,si ma retrag,inainte sa cad cu nasul in tastatura...
Va cu drag!
Maria 8+
Mami de Sammy
Lindal spune:
Fetelooooor!!!! Incep sa intru in panica! Azi-noapte m-am trezit pe la 3:30 si m-a pocnit o durere mare de burta. Am luat imediat NoSpa, dar mi-a trecut inainte ca pastila sa aiba timp sa-si faca efectul. La fel si dimineata cand m-am trezit, la fel, o durere violenta, care a trecut dupa un timp. Si inainte am mai avut dureri, dar nu atat de intense. Iar acum, merg la baie si vad ca secretia care pana acum era alba, deodata devine rozalie spre rosu! Ce sa fac? Aseara am inceput sa iau Duphaston, tocmai pt sustinerea sarcinii, si chiar ma intrebam pt ce mi-a dat, si inca 3 pe zi, ca eu nu am probleme si dr. mi-a zis ca totul e ok. Si uite ce patesc!!! Sa fie un efect de la pastile? (in prospect la precautii scrie ca poate sa apara metroragie, care poate fi prevenita prin cresterea dozei, dar sa patesc asa ceva dupa o singura pastila?) Oare e ceva de rau? Cine s-a mai confruntat cu asa ceva? Va rog HELP!
6+
vladimirescu spune:
Stiti ce ma gindeam, tocmai eu, luptatoarea anti off-topic? Ca daca tot e weekend, poate ne mai relaxam si noi cu niste povesti interesante... De exemplu, mai fetelor care ati ajuns la capatul lumii, China, Japonia, Canada, Borneo din astea... Nu ati vrea sa ne scrieti citeva rinduri despre cum e acolo? Nu in general, ci ceva specific, cu tot cu amanunte, de exemplu ce mincare locala de-acolo va place cel mai mult, cum se face, cum se serveste... Sau daca locuiti intr-un loc foarte diferit de ce vedem noi aici in Ro, un amanunt de viata, ceva colorat si foarte particular... Mie una tare mi-ar placea sa citesc asa ceva, ca eu calatoresc destul, dar nu stiu cum fac ca numai in Europa ma misc, sui tot mereu Franta, Italia, plus ceva mici variatii... Nu-mi pot imagina cum e sa traiesti in alta tara, mai ales in una non-europeana, si sa astepti sa nasti acolo...
Uite, pe nikole era de nu stiu cite ori sa-i dau un PM s-o intreb ce cauta ea tocmai in Japonia, ca eu nu cred ca as putea trai nici o luna acolo, simt ca ei gindesc atit de radical de diferit de noi, cu toata globalizarea asta...
9+
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)
GabyHila spune:
Buna dimineata burtici:)
Am terminat de citit din urma si vroiam sa ma urez un weekend linistit tuturor! Eu dau fuga pana la bunica mea!
Vladimirescu e chiar fun ideea cu povestile fetelor de cum au ajuns pe coclauri straine! Si eu am calatorit mult si daca as putea as merge in vacante de 4 ori pe an! sau as tine-o numai in vacante!
Samaria somn usor:)
Nikole bine ca ti-ai facut pofta! fa-ti un ceai si gata, poate trece!la mine functioneaza intinsul in pat si mangaiatul burtii:) ca la copchii mici! sau batutul pe spate sa ragai..:) ca barbatii!!
Dayanara jambon oare avem voie sa mancam?
Stiti care vreo reteta cu sfecla rosie? dar nu sub forma de salata cu hrean ca asa am mancat. am citit ca ar avea fier si azi dimi am facut un suc cu mere, sfecla si morcov. dar m-a terminat gustul!
Iara foarte bun ar fi ananasul crud! Mi-ar place o combinatie de kiwi, ananas si un strop de miere! yummmmm
Pupici tuturor fetelor!
Bun venit noilor burticute!
Gaby
Bebe in 13 saptamani
www.gabyhila.blogspot.com
dayanara spune:
gaby , aici jamonul e interzis ca si celelalte mezeluri crude, totusi daca vrem neaparat il congelam 72 de ore , vorbesc de jamon serrano iberic, crud nu cel afumat gen sunca
uite aici o descriere
http://en.wikipedia.org/wiki/Ham
oricum e diferenta intre sunca aia din prima poza sau din descrierea americana si el de aici sau prosciutto cum i se spune in italia, piciorul ala mare din care se taie felii subtiri, e crud, si poate fi purtator de toxo, mare atentie
roxana 7+ si ivan (2.12.2006)
nibi_niki spune:
nikole...Daca mai vorbesti o data de sosuri ..nu stiu ce sunt in stare sa-ti fac...Mi-e pofta de iakinicu de sabu-sabu de sushi.Vai...salivez nu mai pot.O sa imi trimit iubitelul frumos azi la market sa-mi cumpere limbuta de vacuta sa o fac pe gratar cu lamaie.Si eu care ma laudam ca sunt singura fara simtome.Daca nu stiu sa tac asa imi trebuie.
vladimirescu spune:
Mai fetelor, nu ma omoriti, zau... Am zis si eu de dimineata ca voi fi model azi, am mincat struguri de la tara (Hamburg din tara noastra, are simburi ce-i drept, dar bate la gust orice chestie de import care arata perfect dar e cam de plastic la gust :) si ma pregateam sa continui cu brinza perle si o piersica...
Jamon serrano... mmm, as minca tone. Dar s-o lasam dupa nastere si pe asta! Eu nu m-as baga la carne cruda nici cu o saptamina de congelare, mai bine lipsa! Si-asa ma simt vinovata ca in prima saptamina dupa conceptie, cind nu stiam ca-s insarcinata, fiind in vacanta prin niste sate pescaresti din Italia am mincat numai creveti si pesti la gratar, facuti in gradina pe foc de lemne de maslion adunate de noi, suna misto, dar pe de alt aparteonditiile de igiena au fost si ele cit se poate de rustice :))
BINGO! Limba ziceti?? Pai sa sun sotul sa se prezinte cu limba incoace (vaca sau porc, imi plac amindoua) si sa bagam 2 retete deodata: mincare rece de limba cu masline si ceapa plus reteta cu sos de mustar - delicioasa. Asta din urma o detaliez, ca-i mai rara: puneti o prietena buna sa curete si sa fiarba la ea acasa limba cu putina sare, multe foi de dafin si boabe intregi de piper si sa v-o aduca gata rece, curata si frumos mirositoare (adevarul e ca pina e fiarta si racita mirosul e cumplit :)) Si voi faceti doar partea "artistica": sos din maioneza amestecat la rece cu 2-3 feluri de mustar (printre care si din ala frantuzesc cu boabe intregi musai), lamiie si lapte praf... puneti ba una ba alta si tot gusttai pina amestecul e balansat fix pe gustul vostru. Plus un pic de piper proaspat macinat. Taiati limba felii subtiri de tort si turnati sos din belsug deasupra. Asezonati cu citeva frunzulite de menta proaspata si felii intregi de lamiie, dati la frigider macar o ora sa se raceasca bine de tot... mmm, eu personal maninc cite o farfurie uriasa cu asa ceva si zau ca nu mi se apleaca!
9+
mami de vladimir (4 ani, bun si dragastos)