Gravidute si mamici de Constanta (65)
Raspunsuri - Pagina 15
happy_uka spune:
A, era sa uit ce era mai important:
Felicitari Selen, sa-ti traiasca papusica perfecta, sa fiti fericiti si sanatosi !!
Sunt incantata de poze, e atat de scumpa..cred ca esti in al 9lea cer
Te pup !
Uka, fericita 37+
Printesa noastra asteptata cu drag, Carina Maria!
AMR....cam 15 zile
DanaAlex spune:
salutare!!!
impresiile personale post nastere - grupate, pentru cine e interesat:
- dupa nastere utilizati un supozitor de glicerina, ajuta mai bine, e indicat in ambele tipuri de nastere;
-la ambele nasteri m-am dus cosmetizata 100%, fara nici un firicel si am refuzat-o pe asistenta dornica de a ma rade, refuz acceptat fara probleme;
- nu am facut clisma la nici una din cele doua nasteri, prima natural, a doua cezariana...nici nu am auzit pe nimeni care sa fi facut sau sa-i fi fost facuta in spital procedura, indiferent ca a fost cezariana de urgenta survenita in timpul travaliului;
- la cezariana, stiam ca este programata, medicul m-a instruit sa nu mananc nimic inainte cu 12 ore, iar in dimineata respectiva sa nu beau nici apa, doar cat sa-mi umezesc buzele daca mi-e foarte sete si asa am facut;
- acelasi instructaj l-am primit si la nasterea naturala, cred ca ar fi vrut doctora sa fie provocata nasterea, insa am nascut spontan, deci mancata;
nota 1 : ...avantajul fata de cezariana a fost ca imediat ce am ajuns in salon am baut o bere si am mancat pui la rotisor, o prietena trecuta prin asta inaintea mea a stiut exact ce mi-as fi dorit...la cezariana, am suferit putin de foame dupa, asta e procedura, sa nu mananci inca o zi dupa operatie si apoi treptat iaurt, piure, gratar de pui...se supravietuieste oricum cand vezi minunea nou sosita ....dar mare grija, repet utilizati supozitorul cu glicerina (eu la prima nastere n-am stiut si am suferit cand a venit momentul x).
- sonda este utilizata la cezariana, momentul cand o monteaza e rau, doare fixarea ei, apoi am socotit-o perfecta si buna, nu trebuia sa ma ridic cand inca eram amortita, insa am urat-o pe asistenta care a venit si mi-a scos-o la cateva ore dupa operatie si mi-a zis nostim...te ridici si te duci la buda...apropo am fost obligata (probabil din cauza anesteziei...nu stiu exact) sa beau multa, multa apa, imi pusese un furtun micut in sticla de 2 litri si am baut la greu, asa incat imediat ce mi-a scos sonda instinctul a fost de a mictiona rapid ;
- la nastere naturala, epiziotomia doare cand se vindeca, am fost ok primele 2 zile, apoi am suferit cateva zile bune, am facut dus imediat ce am ajuns in salon...miercuri la pranz am nascut, vineri am plecat acasa si abia spre duminica urmatoare am stat cum trebuie pe scaun;
- la cezariana, ridicarea de dupa e horror, apoi activezi organismul prin mers si iti dai drumul, pe mine m-a durut operatia, aveam si fetita mititica acasa si trebuia s-o tin in brate, deci nu am respectat indicatia de a nu lua in brate decat bebelusul, n-am facut decat dus pana mi-a scos atele, ma atentionase sa nu ud locul si il feream aplicand un plasture mare, am nascut sambata dimineata si luni m-a externat, cred ca tot asa cam in maxim 10 zile am fost ca noua;
nota 2: la schimbarea de sezon simt amandoua taieturile si dupa cezariana am racit de doua ori, ginecologul mi-a spus ca unele femei dupa taierea uterului sunt mai sensibile, posibil sa ma incadrez in categoria asta, dar si ador sa stau fara sosete pe parchet/covor, fie iarna, fie vara.
nota 3: la natural (la cta) am avut copilul langa mine in salon dupa 2 ore, la cezariana a fost la mangalia)copii sunt tinuti separat in salonul de nou-nascuti, la cta de obicei il da a doua zi in salon (daca e mare, peste 3 kg parca- aceiasi regula e si la externare), dupa operatie stai minim 12 ore la terapie.
....cam atat imi aduc aminte...sunt impresiile personale, cum am simtit/ patit eu, sper sa va fie de folos...si inca ceva, duceti-va fara teama, se spune ca daca ti-e frica nu prinde anestezia, nu stiu cat e de adevarat, insa eu am patit-o la dentist
sarcina usoara gravidutzelor, viitoare mamici
toate cele bune...
...
DanaAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela77O |
salutare!!!!
uffff...copii din ziua de azi - invata din ce in ce mai putin - si profesorii lor ...
...nu te supara pe mine, am inteles mai demult ca esti profa de mate, parca la cernavoda....imi permit sa-ti sugerez, cred ca din graba tastarii ti-a scapat un i la vb a fi...[/quote]
dana,zic eu,ca inainte de a corecta pe cineva cand scrie ceva gresit,mai bine corecteza-te pe tine!
nu mi se pare normal,chiar asa sa atragi atentia....oricine poate gresi sau manaca o litera cand scrie...ori nu se apasa bine pe tasta,ori din cauza faptului ca se scrie prea repede.....
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003)
Blogul lui Mihaita
Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT
A&MBAZARUL LUI MIHAITA
[/quote]
mihaela770, bine ai revenit la topicul acesta, insa era de asteptat sa socializezi cu noi, sa feliciti proaspetele mamici si sa saluti copilasii nascuti recent, se serbeaza aproape zilnic cate cineva, discutam despre impresii variate legate de viata de mamica/sotie/femeie, si tu...hop ai aparut sa te iei de mine...nu e frumos.
...incercam sa discutam calm aici, in caz ca nu ai apucat sa citesti de doua capitole incoace, fara ranchiuni, complici, bisericute...stii la ce ma refer, de obicei tu aderai pe langa cineva care intra intr-o discutie, trimitind un pupic langa nick-ul acelei persoane...si foarte rar un mic comentariu.
eu ti-as multumi daca ai corecta greseli pe care le fac si eu... insa, retine te rog ca am fost corectata si nu m-am suparat, mi-am perfectionat scrierea...pana la urma toata viata invatam...discutam intre noi, majoritatea suntem fete citite, intelectuale, deci avem ce invata unele de la altele si in ce priveste gramatica...nu era in discutie nimic aiurea sau jignitor, e posibil sa ti se para , dar nu cred ca e cazul...
apropo fetelor...de curand se scrie nicio, niciun...am ramas oarecum neplacut impresionata cand la tv citeam pe la filme astfel, ca deh...eu la vremea mea, maica invatasem ca se scrie separat nici o/ nici un...poate ne lamurim impreuna ce-i cu schimbarea asta si daca mai sunt si altele de acest gen.
in alta ordine de idei, pe mine, scolar fiind, m-au chinuit cei 1/2/3/ i...sa exemplificscriam nostrii/vostrii si profa de romana printr-a 7-a sau a-8-a m-a pus de am scris (nu mai stiu 100 sau 200 ori) corect nostri/vostri...apoi greseam frecvent la diverse cuvinte gen monstra in loc de mostra (mie asa mi se aude in cap...cu n), ghiata(gheata-m-a dumirit o colega de forum in urma unei postari-i-am multumit atunci si o fac si acum ), satisfacut (sadisfacutsau invers...nu stiu nici acum care e corect....)si alte cateva, nu-mi vin acum in minte...oricum niciodata nu stiu cand se scrie copii si cand copiii(trebuie sa ma verific...)
...nu sunt singura cu astfel de probleme, am stat de vorba cu multe persoane pe aceste aspecte, de cele mai multe ori se presupune ca le-am insusit defectuos si din lipsa de utilizare scrisa a respectivului cuvant, il inmagazinam asa....deci gramatica, chiar daca nu e o cerinta pe acest forum, o pastram observ pe acest topic...poate chiar pentru ca scriind intre noi - cadre didactice, juristi, economisti, medici, etc...ne exersam si nu ne stresam daca vreo colega de topic ne atrage atentia...parerea mea si sper sa nu gresesc, altfel de ce nu scriem fara cratime, plural, etc...pur si simplu cap-coada, doar cu pauza intre cuvinte???
oricum, eu nu o suspectez pe colega respectiva ca nu stie, de aceea mi-am cerut scuze si mi-am permis s-o atentionez, presupun ca a scris in fuga,doar este profesor, a trecut prin multe examene, deci cu siguranta stie sa scrie...valabil pentru oricine aceasta concluzie,...ai vreo problema cu chestia asta, draga mihaela770 ?
...esti binevenita si tu printre noi, scrie mai des...socializeaza cu noi...povesteste despre tine, despre copii tai, despre mihaita (cu toate participam emotional si nu numai la problema voastra), cauta sa ne cunosti si pe noi asa cum noi te cunoastem pe tine, e mai bine sa fim amice si nu sa cautam sa vedem in orice corectie un sambure de cearta si zazanie intre noi...sper ca mi-ai inteles punctul de vedere.
toate cele bune..., te asteptam cu impresiile de la nasterile tale, asta discutam acum ca si subiect mare si cu alte impresii...p.s. colegutelor de topic, pe mine va rog eu frumos sa ma corectati cand sesizati ca am gresit, poate fi din graba/eroare de stiinta, ma intereseaza scrierea corecta, am doi copii, sunt cetateni romani si ma intereseaza tare mult sa vorbeasca si sa scrie corect romaneste....
andata spune:
Selen, felicitari pentru micuta comoara. Sa creasca sanatoasa, frumoasa si norocoasa si sa va bucurati de ea
Dana, felicitari pentru minunile tale. Totusi, nu lasa educatoarele sa decida pentru copilasii tai. Eu am dat-o pe Sandra la scoala la 6 ani tocmai pentru ca am considerat ca nivelul ei de inteligenta permite acest lucru, desi educatoarele mi-au spus ca nu e pregatita si abia, abia, dupa multe insistente, mi-au dat fisa. A trebuit chiar sa semnam, si eu si sotul, ca o luam pe proprie raspundere de la gradi. Stia sa scrie, sa citeasca, sa socoteasca, sa rezolve ecuatii de gr. I (le invatase de la fratior). Pana anul acesta a fost prima din clasa (trece a 7-a acum, la 12 ani), numai ca anul acesta s-a indragostit si a luat doar premiul II.
ellanik, larisel, dear_bambie, ioana_p76, burtici de viitoare mamici. Sarcina cat mai usoara, cu toate bucuriile ei
http://ganduri-de-mama.blogspot.com/
andata spune:
ok, sa va spun si eu despre nasterea micutei Ioana
Doctorul cu care am nascut este Chazli Fawaz. Adina (Isidora) mi l-a recomandat si ii voi fi recunoscatoare toata viata pentru lucrul acesta, ca si pentru altele (stie ea de ce).
Pe doctor l-am cunoscut cand eram deja in luna a 7-a de sarcina, facusem analize dar nu aveam rezultatul nici unei ecografii. Facusem una singura la 26 de saptamani, dar nu aveam rezultatul scris. Nu ma judecati, au fost conditii obiective.
Doctorul a fost superdragut de la inceput. Mi-a facut echo, mi-a explicat tot ce vroiam sa stiu cu multa rabdare. Nu numai atunci, ci la fiecare consultatie. Pe 23.06. am fost la ultima consultatie iar colul incepuse sa se deschida.
Pe data de 25.06. pe la 11 noaptea l-am sunat pentru ca aveam dureri. Convenisem sa nasc la Cernavoda, la spitalul de acolo, unde lucreaza dansul. Mi-a spus ca se astepta sa-l sun, sa vin la Cernavoda si cand intru in oras sa il sun. L-am sunat la 2 noaptea, si la 5 minute de la ajungerea la spital a aparut si dansul. Era evident ca il trezisem dar a fost foarte dragut si binevoitor. M-a consultat imediat si mi-a spus ca nu eram inca de nastere (eu am vrut sa nasc normal). Mi-a spus ca o sa stea in spital pana dimineata ca sa poata verifica ce fac, dar nu am crezut ca e necesar sa ramana. Dimineata m-a consultat iar si mi-a facut un echo sa vad pitica. Era ok, dar mandra se razgandise. Am stat asa pana pe 30.06 cand am zis ca deja ajunge si vreau sa scap de burta.
Doctorul m-a consultat in fiecare zi si in fiecare dimineata ascultam bataile inimii micutei. In plus se intampla sa ma sune si noaptea (pe la 22) sa vada cum ma simt si daca vreau sa vina. Suna in timpul zilei in week-end.
Conditiile din spitalul Cernavoda sunt net superioare conditiilor din judetean. Am stat 2 in camera. Ai voie sa vii cu televizor sau orice altceva. Exista o sala de mese, cu televizor, frigider si cuptor cu microunde pentru mamici, disponibile la orice ora. Mancarea este buna si mamicile sunt invitate (adica vine cineva si bate in usa si te roaga sa vii la masa, nu se urla pe holuri).
Pentru mamicile care vor cezariana si vor pe cineva sa stea cu ele, exista rezerve, cu 50 ron pe zi. Rezervele au 2 paturi, un patut si tv.
Daca nu vrei sa platesti (sau nu ai), exista saloanele pentru mamici, unde stai singura cu copilasul. Mobilierul e din pal, nu metalic, cearceafurile pentru bebei sunt colorate, cu desene. Pt mamici nu, dar oricum majoritatea aduc lenjerie de acasa.
Personalul e fantastic, exista o infirmiera, o asistenta si doamna care serveste masa pe tura. Sunt superdragute, nu ai senzatia ca asteapta sa le dai ceva, sunt mereu pline de solicititudine si au multa rabdare.
Mamicile cu care am vorbit erau de peste tot si numai una era din Cernavoda. Erau din Calarasi, Bucuresti, Baneasa, Tulcea, Constanta, Fetesti. Toate paciente ale doctorului, toate ajunse, ca si mine, prin recomandari.
Nasterea propriu-zisa nu are sens sa o descriu, doar ca travaliul a inceput pe la 15.30 (declansat), usurel, durerile s-au accentuat pe la 17, si am nascut, ajutata, la 18.18 (dupa ceasul meu). Nu a fost nevoie de epiziotimie. Copila mi-a fost pusa imediat ce a fost scoasa in brate (am fost intrebata daca vreau), si abia dupa aceea curatata. Am fost duse amandoua in salon (eu prima, apoi cea mica, dupa ce au curatat-o, cantarit-o, etc).
Inca o chestie draguta: in timpul travaliului doctorul a fost langa mine aproape in permanenta. Mama colegei mele de salon s-a indragostit iremediabil de doctor cand acesta a venit sa ia (nu a trimis asistenta) sticla mea de apa sa mi-o aduca in timpul travaliului si apoi a mai facut un drum sa ia un pampers.
DanaAlex spune:
salutare!!!
Andata, se pare ca nu avem somn...multumesc pentru sfat, asa cum ii scriam si abibrinzei in raspuns, vom decide la momentul acela functie de cum se vor descurca copii pe parcursul gradinitei...mie, am mai povestit aici in urma cu ceva timp, mi-ar surade sa-i am pe amandoi in aceiasi clasa la scoala din urmatoarele motive: fata e in aug.2006, baiatul in iul.2007, diferenta de varsta e de 10 luni jumate; ma chinui foarte mult cu ei, ii cresc singura de cand s-au nascut, vara asta am respirat si eu 2 saptamani in iulie si 2 saptamani acum, parintii mei sunt inca in campul muncii si nu au cum sa ne ajute cu statul pe langa copii, bonele sunt asa cum sunt si se gasesc greu...deci, gandind in perspectiva, as vrea sa-mi reiau activitatea profesionala si atunci ducandu-i pe amandoi in acelasi program/orar de scoala, apoi sport/muzica/ce vor alege ei ca si activitati extra, socot ca e ideal, plus ca voi avea control mai mare asupra lor, contact cu un singur rand de profesori,...dar, timpul ne va dumiri si pe noi ca parinti ce e mai bine de facut, banuiesc ca la gradi cadrele didactice isi vor expune parerea despre capacitatea celui mic...in fine eu ma gandesc acum la variante...sa fim noi sanatosi ca le rezolvam pe toate...doamne-ajuta la toata lumea!
...intrasem sa pun un link cu 2 bluzite nostime pt. gravidutze http://magazin.desprecopii.com/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=22478
toate cele bune, mai scrie te rog pe blogul tau ca tare frumos scrii, am citit tot, te admir pentru curajul de a o lua de la capat cu cea mica, avand in vedere ca ceilalti doi copii sunt maricei...
.......
...revin cu completari...de asta imi e si mie teama, ei crescand impreuna, automat cel mic va invata cu sora lui si poate chiar va suferi cand aceasta se va duce la scoala si el la gradi sau nu va mai avea interes cand va merge el in cl.I-a...plus ca si eu stiu o gramada de copii care au mers de la 6 ani la scoala (inclusiv sotul meu) si au avut rezultate excelente la invatatura...nu cred ca daca merge de la 7 ani automat se descurca mai bine decat la 6, depinde in mare masura de copil si de materialul genetic...offff, greu e si cu deciziile astea parintesti, eu inca nu i-am inscris la gradi si uite-ma ce degajat vorbesc de scoala ...
ce sa-i faci ...asa e cu dragostea asta, te fura pe alocuri si iei premiul 2, oricum din cate stiu eu si intuiesc si bine de obicei, copii tai sunt deosebiti la invatatura, iar eu am un principiu pe care o sa-l aplic cu copii mei...sa se descurce bine in viata si sa se ocupe de ceea ce le place, indiferent ce meserii isi vor alege, decat sa fii bun la toate materiile in scoala si sa te pierzi pana la job, mai bine sa excelezi la ceva, iar la restul sa fii de trecere...stiu ca nu e o gandire tocmai excelenta, dar vorba unei prietene profesor...cu materia incarcata a elevilor ar trebui sa fie toti genii
ma duc la
andata spune:
Multumesc mult pentru aprecieri, Dana.
Sunt convinsa ca la momentul potrivit vei alege ceea ce trebuie pt copilasii tai. Nu am vrut sa spun sa nu ii dai pe amandoi in aceeasi grupa, oricum banuiesc ca avantajele surclaseaza dezavantajele, ci doar sa tii cont mai mult de intuitia ta decat de opinia educatoarelor.
larisel spune:
La multi ani Adryana_4u!
dear_bambie Pana acum era suficient o data pe luna, dar nu cred ca dna dr se gandea ca se vor implini 2 luni pana la urmatoarea intalnire.
Floricel82 Incearca si la Marvimex.
happy_uka Ce putin mai ai...incepem galeria si pt tine. Nastere usoara si bb sanatos!
dnaalex Multumim frumos de sfaturi...sunt bine-venite mai ales ca sunt traite.
23+
odiseea noastra
nepoteii mei, viatza la tzara, noi
lulu77 spune:
Buna dimineatza!
LA MULTI ANI Adryana_4u
andata, si eu sunt fffffff incantata de Fawaz, desii "l-am descoperit" tarziu,si tot datorita Adinei , dupa ce am nascut, cu siguranta la urmatoarea sarcina/nastere il voi alege sa fie langa mine.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
mihaela77O spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mihaela77O dana,in cazul in care nu ai sesizat,am intrat special sa te corectez...tocmai pt ca spui ca stii ca abibrinza este cadru didactic si tocmai pt ca stii cum este sa scrii cu doi copii pe langa tine sa pe semi intuneric,nu-ti inteleg observatia fata de abibrinza....bineinteles ca nu sunt avocatul ei din oficiu,dar daca mie mi-asarit mustarul ma intreb cum s-o simti ea cand va citi?de cate ori ai iscat diverse controverse m-am abtinut mereu sa nu-ti zic nimic(nici eu nu stiu de ce),dar acum cand dragele mele fete nu mai scriu nici una aici(cred de asta nu ti-am spus nimic,din respect pt ele),sincer trebuie sa-ti spun ce am de zis? a,si inca ceva,oare tu chiar nu-ti dai seama cand cineva nu te vrea? ***************************************************
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com MIHAELA DE ANDREEA(03.04.1997) SI MIHAITA(25.09.2003) Blogul lui Mihaita Vreau Sa Nu Mai Fiu DIFERIT A&M BAZARUL LUI MIHAITA [quote]citat din mesajul lui DanaAlex ...esti binevenita si tu printre noi, scrie mai des...socializeaza cu noi...povesteste despre tine, despre copii tai, despre mihaita (cu toate participam emotional si nu numai la problema voastra), cauta sa ne cunosti si pe noi asa cum noi te cunoastem pe tine, e mai bine sa fim amice si nu sa cautam sa vedem in orice corectie un sambure de cearta si zazanie intre noi...sper ca mi-ai inteles punctul de vedere. |
da-mi voie sa-ti spun,ca fetele de aici(stiu ele care),m-au ajutat enorm in problema noastra,cum iti place sa spui,insa nici una,dar nici una,nu a tinut a evidentieze lucrul acesta,asa cum ai facut-o tu(nu ca m-ar deranja cu ceva,asta este realitatea,avem nevoie de ajuotrul financiar al celor de langa noi,terapia fiului meu este foarte costisitoare);consider ca un om daca ajuta,ajuta ca asa vrea sau ca ii face placere sau ca poate,nu pt a iesi in evidenta cu ce a facut,ceea ce despre tine nu pot sa spun acelasi lucru,dupa aceste randuri,e clar ca te-ai alaturat fetelor,in ideea ca daca fac ele,hai sa faci si tu;iti dau cuvantul meu de om,ca voi gasi o cale sa returnez ceea ce mi-ai dat prin intermediul inei78!