Licurici de ianuarie-februarie 2009 (47)
Raspunsuri - Pagina 12
Leditia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui deliafairais neatza! a dat cineva pana acum broccoli la bebe? ledi, cu ce ati scapat de tuse? ira, ce neamuri aiurea! puiutzul meu are 7 luni! |
Delia,noi am luat o tona de siropele si picaturi.Insa am luat si antibiotic,datorita VSH-ului ff marit.In plus a facut si aerosoli care pot spune ca i-au facut tare bine,l-au ajutat f mult.
Ai fost cu el la dr?Ce are?
Multa sanatate.

POZE CU NOI
de David Christian
ingrid70 spune:
| citat din mesajul lui mara95 chiar sunt curioasa cu pusul bbilor pe olita.pe flavi am lasat-o cum a vrut ea.adica in jur de 2 ani si 2 luni a renuntat la pampers definitiv.nu a avut niciun accident in pat , ci doar de vreo 2 ori in drum catre baie.am incercat pe la un an si 8 luni fara rezultat.am tinut in mod special sa nu imi ude paturile/canapeaua/covoarele pentru ca mirosul respectiv ma termina, plus ca nu i-am luat olita , ci reductor pentru colacul de la wc.l-a utilizat de la inceput fara probleme.si da, am avut pb cu constipatia pentru ca nu ii placea sa faca kk la wc. asa ca ii puneam pampers doar pentru evenimentul cu pricina.dar s-a rezolvat in 2-3 luni.bine, sunt si bb-ii care au reusit mai devreme |
ingrid70 spune:
| citat din mesajul lui BillyBilly [ M-ai intrebat cum este la casuta noua, well, e tare fain ca-i liniste, aer curat, racoare seara si dimineata chiar si cand in Bucuresti nu se putea respira decat cu aerul conditionat aici era mult mai bine si nici n-am avut nevoie de AC. Noaptea ne-am invelit constant cu o pilota de primavara/toamna. Apoi este frumos pt ca suntem pe pamant si placerea mea cea mai mare este sa merg desculta, sa simt pamantul. Am pus o bucata de gazon pt asta mica si o las in fundulet sa se joace acolo, sa vezi ce fericire si placere pe capul ei. Apoi mai este frumos pt ca am curte MAAARE (1000mp) unde imi tin o gradina de legume si unde o sa-mi amenajez din primavara o livada si o gradina de flori cu brazi, flori, gazon... si poate si o piscinuta. Adica imi fac toate damblalele. Si noua ne mai place sa stam seara in sezlonguri sa ne uitam la cerul instelat. Ne acoperim cu o patura pufoasa si stam sa visam...cand avem timp, desigur. Este multa treaba, asta-i mai greu pt mine pt ca n-am nici o mama in apropiere care sa ma mai ajute, dar am angajat pe cineva si deja este mai lejer. Prefer sa stau eu cu copilul si sa am pe cineva pt treburile casnice si gradina. De firma nu m-am mai ocupat, Cristi este vioara 1, 2, si 3. Si mai este greu in perioada asta pt ca mai reparam cate ceva, imbunatatim, renovam, etc...adica cheltuiala, munca, stres, dar or sa se termine ele si astea. Sigur Cami! Voi unde si cand sunteti la mare? Catalina mamica fericita de Ana-Maria ingeras de http://www.flickr.com/photos/33604838@N02/ |
IRA_LIZA spune:
Referitor la digerarea fructelor - iau cu copy/paste din cartea lui Montignac; posibil sa declansez o dezbatere pro-contra, insa va transmit informatiile pe care le detin, in speranta k va vor ajuta atat pe voi cat si pe bebei si in general pe toata familia - totul este sa verificati in timp daca e pe bune ce ne sfatuieste francezu' - noi am verificat pe piel;ea noastra si am ajuns la concluzia k e adevarat.
Fructul este un subiect tabu si, daca – din stangacie – as îndrazni sa spun ca este mai bine sa-l suprimati din alimentatie, multi dintre dumneavoastra ar închide cartea la aceasta pagina si nu ar mai continua lectura, atat ar fi de scandalizati de o asemenea sugestie.
Pentru ca, în cultura noastra, fructul este un simbol. Un simbol de viata, de “bogatie” si de sanatate. Fructul este, înainte de toate, o sursa de vitamine, în orice caz, asa se considera. Ma grabesc sa va dau toate asigurarile; nu vom suprima fructele. Insa va trebui sa le mancati într-un mod diferit si sa va bucurati de binefacerile lor fara a suferi si inconvenientele lor. Pentru ca sunt mult mai greu de asimilat decat ati crede.
Fructul este alcatuit din celuloza, dar este si o glucida, deoarece contine “zahar” sub forma de fructoza. Iar fructoza trebuie sa faca obiectul unei atentii cu totul speciale, pentru ca se transforma în glicogen (energie disponibila rapid). Din fericire, cantitatea de zahar din fructe nu este prea mare si, oricum este eliberata în cantitate mica, datorita fibrelor pe care le contin acestea. Cantitatea de energie transformata nu constituie o problema. În orice caz, este o energie care va fi folosita pentru nevoile imediate. Regula importanta (si daca ar trebui sa retineti doar una, atunci pe asta s-o retineti) este ca fructele – în general – nu pot fi combinate cu nimic altceva; nici cu lipide si nici cu proteine.
Aceasta observatie nu este facuta doar în lumina pierderii în greutate care ne intereseaza. Ea se bazeaza pe legile chimiei digestiei. Cand sunt mancate într-o combinatie, fructele perturba digestia altor alimente digerate si, cu aceeasi ocazie, îsi pierd majoritatea proprietatilor (vitamine etc.) pentru care au fost mancate. De aceea, cea mai grava greseala pe care o puteti face este sa consumati fructe la sfarsitul mesei.
Pentru ca va ghicesc sceptici, va voi da chiar aici cateva explicatii, desi acesta este subiectul capitolului despre digestie.
Amidonul trebuie obligatoriu – pentru a fi digerat – sa fie însotit de o enzima, numita ptialina, si care este secretata la nivelul salivei. Majoritatea fructelor au proprietatea de a distruge ptialina. De aici, rezulta ca amidonul nu mai este digerabil în prezenta fructelor. Bolul alimentar ramane, prin urmare, ,,în suferinta” în stomac, unde va fermenta sub actiunea caldurii si a umiditatii. Consecinta directa a acestui fenomen va fi o anumita balonare datorata gazelor precum si tulburarile digestive, în general. Poate ca deja întelegeti mai bine unele simptome care va sunt familiare.
Cand fructele sunt consumate împreuna cu lipidele si proteinele, de exemplu carne sau branzeturi, ele raman blocate un timp anume în stomac, în loc sa treaca – asa cum ar trebui – în intestin, unde sunt digerate normal. Dar carnea are proprietatea de a ramane mai multa vreme în stomac, unde sufera cea mai importanta faza din digestia sa, multumita unor enzime adecvate.
Fructele vor ramane prizoniere în stomac, unde, sub efectul caldurii si al umiditatii, vor fermenta, producand chiar si alcool. Deci toata digestia va fi perturbata.
În acelasi timp, fructele îsi vor pierde toate proprietatile (vitamine), dar – cum o nenorocire nu vine niciodata singura – metabolismul proteinelor va fi si el tulburat, de aici aparand balonarile datorate putrefactiei anormale.
Fructele trebuie deci consumate singure! Iata o regula care ar trebui învatata la scoala. Copiii nostri ar avea mai putine probleme gastrice. Dar, la varsta lor, organismul are alte resurse pentru a reactiona. În schimb, pentru un adult – si în special, o persoana varstnica – fructele la sfarsitul mesei sunt o adevarata otrava
Si, atunci, cand trebuie mancate?
De fiecare data cand sunteti pe stomacul gol. Dimineata, de exemplu, înainte de micul dejun. Dar, dupa aceea, va trebui sa asteptati, pana sa începeti sa mancati, astfel: o jumatate de ora, daca micul dejun este glucidic (adica pe baza de cereale, de exemplu) si o ora, daca este lipidic (oua, sunca, branzeturi).
De asemenea, vei putea manca fructe seara, tarziu, înainte de culcare. Adica, la cel putin 2-3 ore dupa ce ati luat cina.
Pentru cei care au probleme de insomnie (care, de altfel, ar trebui sa se rezolve în parte datorita metodei de alimentatie expuse în aceasta carte), se recomanda sa nu consume portocale la culcare, vitamina C avand un efect care stimuleaza starea de trezie.
Un fruct poate-fi consumat, eventual, si la mijlocul dupa-amiezii. Dar va trebui sa va asigurati ca a trecut suficient timp de la pranz (circa trei ore) si ca mai este destula vreme pana la cina (cel putin o ora).
Puteti chiar sa luati mese compuse numai din fructe. Cu conditia sa nu mancati decat atata.
Lamaia aproape ca nu contine zahar, de aceea, puteti sa-i beti sucul (neîndulcit) în orice moment sau sa-l folositi la mancare.
Totodata, evitati pepenele galben la începutul mesei, pentru ca el ar provoca o mica secretie de insulina susceptibila, de a “capta”, dupa aceea, lipidele din felul principal.
Voi încheia aceste randuri cu privire la fructe printr-o precizare suplimentara. Pe cat posibil, mancati fructul împreuna cu coaja. Ea contine celuloza, ceea ce va ajuta în tranzitul intestinal; în coaja se afla cea mai mare cantitate de celuloza (si, uneori, chiar vitamine).
Coaja fructelor limiteaza puterea lor glicemica. Deci veti slabi mai mult (sau va veti îngrasa mai putin), daca respectati aceasta regula."
Ira, mamica Elizei
anna-mama spune:
Noi suntem cu casa intoarsa, facem bagajele pentru mare. Lui Vladut i-am facut un geamantan intreg, ca sa nu-i lipseasca nimic, cred ca mi-ar trebui un camion ca sa ne deplasam. Iar eu cu sotul impartim un singur geamantan la fel de mare ca al copilului, pai treaba-i asta cel mic are bagaje mai multe ca parintii (daca mai punem si caruciorul, jucariile.....
)
Si in timp ce impachetam l-am lasat pe bubulet in patutul lui, si surpriza, s-a ridicat singur in picioare tinandu-se de marginea patului
Hotomanul, a reusit, ca de mult se chinuia!
lisa79 spune:
bravo Vladut
,are mama baiat mare4

29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
anna-mama spune:
Anusca, bravo, sa papi tot pepenele.
Atatea domnisoare frumoase pe aici, suntem topiti dupa ele ![]()
ingrid70 spune:
Ca tot veni vorba de fructe. Eu ii dau lui Alexandru fructe la ora 10, crude-piure, desi nu am vrut crude, dar altfel nu facea kk deloc (stiti voi, doar cu supozitor). Acum face de 2-3-4 ori pe zi. Problema e ca, face exact cand ii dau fructele, cam la cateva minute dupa ce am inceput sa i le dau (cam pe la mijlocul castronului) si face exact pireutul de fructe pe care i-l dau. Stiu ca e exact acelasi (nu din ziua precedenta) fiindca arata exact la fel, un pic oxidat la suprafata, dar in interior este aceasi culoare si miros (deci kk cu miros de piure de fructe
), daca ar fi de la fructele din ziua precedenta ar fi fermentat si ar mirosi a kk. E normal oare sa faca imediat, adica pe o parte i le bag si pe alta le scoate, nu stau deloc in el, la digerat, absorbit... Mai pateste cineva asa ceva? M-am gandit sa i le scot, dar el face singur doar de cand am inceput sa-i dau piure de fructe, de la suc sau alte ceaiuri, medicamente, siropuri, apa, etc nu a facut singur.

Ana-Maria ingeras de
http://