Burtici fericite de septembrie-octombrie (161BUN!)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Fetele cine stie sa imi explice si mie in functie de ce anume se da nota aia apgar? La odiseea de iulie-august au fost si fete cu 6. Ce o fi fost atat de nasol la nasterea aia sau la bebelul ala. Vedeti ce imi debiteaza mintea daca nu dorm la ora asta?

Appearance, Pulse, Grimace, Activity, Respiration
Se masoara la bebelus imediat dupa nastere ..si la 5 minute parca.
Se aduna cei 5 parametri si suma maxima poate fi 10.

Cea mai fericita 36 + cu

Aham. Multumesc frumos . Al meu tot de nota 10 va fi chiar daca dr sunt de alta parere.

Dana, multumesc si tie pt detalii.

Laura, pai tre sa ramana cineva activ si aici. Nici eu nu mai am mult pana trag pe dreapta, adica stanga acum pardon.

Eu ma uit la festivalul de la Mamaia dar e foarte plictisitor anul asta.

Monica 30+ in curand mami de Rares Stefan/Andrei POZA BEBE
VARSTA BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Uite si despre Apgar de la mine: http://www.reclama/ScorulApgar-articol-36.html

Tot ce e peste nota 7 e de bine, a trecut clasa si se da si coronita, deci nu e de rusine.....

Mergi la inceput

Raluk zi repede de bebe Stefan ca sa ma pot duce linistita la culcare .

M Oana, multumesc frumos pt intentie dar nu se vede link-ul. Baga niste spatii cumva ca le scot eu.

VARSTA BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura78nico spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Fetele cine stie sa imi explice si mie in functie de ce anume se da nota aia apgar? La odiseea de iulie-august au fost si fete cu 6. Ce o fi fost atat de nasol la nasterea aia sau la bebelul ala. Vedeti ce imi debiteaza mintea daca nu dorm la ora asta?

Cea mai fericita 36 + cu

Aham. Multumesc frumos . Al meu tot de nota 10 va fi chiar daca dr sunt de alta parere.

VARSTA BEBE

Sunt de acord cu tine! Ramonei i-au dat 9, dar eu tot de 10 o consideram! si la fel si bb 2

Apropo de telefoane si anunturi eu am DPN 23-24 octombrie pe mine cine ma vrea?

Laura 30+ si Ramona Cristiana 20.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Laura pai cred ca poti alege orice fata din septembrie.....ca ar fi o placere pentru noi sa aducem vesti bune

Cea mai fericita 36 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daciana.ilie spune:

salutare fetilii

noi am facut azi un maraton de 4 ore jumate vazand documentarul de care vorbesc si dana si crocodana si nu regret un minutel; dimpotriva, va recomand sa-l vizionati cat de repede puteti; va v-a raspunde la multe intrebari; cel putin asa s-a intamplat in cazul meu (nostru ); suntem mult mai linistiti acum ca stim etape, cam cat dureaza fiecare, ce tb facut in fiecare moment etc... ce mai .... o minune pe care sigur il reiau capitol cu capitol pana voi retine tot ... ca pt examen

Crocodana , cred ca fiecare spital are politica lui dar din ce am inteles eu in Romania se merge pe clisma obligatorie; eu una cred ca voi face si acasa; inainte de a pleca la spital iar daca vei vedea documentarul vei intelege care sunt situatiile in care ai timp si de o clisma si in care nu;

Dana , nu e asa o greutate sa introduci singura irigatorul in anus ; io zic sa exersezi pozitia iar daca crezi, poti folosi un lubrifiant ... nush de ce ma gandesc acum chiar si la clasica crema de galbenele pe care o a vem prin casa .... sper sa nu aberez ;

Camy - am facut 3 anestezii generale si in nici unul din cazuri nu mi-a fost rau dupa, nu m-am trezit inainte de a trebui sa o fac ... a fost chiar ok; drept ca ultima data eram trista si am gandit ... daca vrea doamne doamne sa nu ma mai trezesc .. asa sa fie ... sunt impacata cu mine ...

Aida , Camy cred ca lucrurile stau exact asa cum spuneti voi; dar ca sa pot trai senina aici, am ales sa nu privesc in fata aceste lucruri, sperand ca mie nu mi se vor intampla niciodata ; poate ca multi gandim asa de nu reactionam si uite asa, nimic nu se schimba ...

Iulika singura idee pe care am retinut-o legata de alaptata este ca cele care alapteaza pana la urma, castiga un razboi al nervilor, al perseverentei si rabdarii ... nu renunta ... de dragul lui Bruce
(am vazut nush unde ca singurele femei care nu au lapte si nu pot alapta, un procent f f mic de altfel, sunt cele care au tumori pe glandele endocrine care participa la acest proces, parca hipofiza - nush exact);

daci

35+ cu Darius Alexandru

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui laura78nico

Citat:

Citat:

Citat:

Cea mai fericita 36 + cu

VARSTA BEBE

Sunt de acord cu tine! Ramonei i-au dat 9, dar eu tot de 10 o consideram! si la fel si bb 2

Apropo de telefoane si anunturi eu am DPN 23-24 octombrie pe mine cine ma vrea?

Laura 30+ si Ramona Cristiana 20.03.2007

Eu am DNP 27 oct dar sigur voi naste mai devreme asa ca, eu zic ca as putea primi vesti de la tine cu mare placere.

VARSTA BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Iulika, eu am mai povestit aici ca din pacate nu am reusit sa-l alaptez pe Matei. Cauzele: in principal nestiinta, influenta celor din jur care imi spuneau ca moare copilul de foame, lipsa aproape toata a sfarcurilor etc. Acum am citit mai mult si sper sa reusesc. Eu la 2 sapt dupa nastere de abia scoteam 10 ml de lapte, iar Matei bea atunci la fel ca si Bruce 90 de ml. Cand se trezea si plangea eu intram in panica si ii cam bagam bibele cu laptic praf ca sa-l linistesc. Hai sa-ti spun ce mi-am propus sa fac acum:

- de fiecare data cand plange o pun la san si incerc sa o tin treaza gadiland-o in talpa sau apucand-o usurel de nas;
- dupa fiecare pus la san o sa trag cu pompa (am primit una electrica de la Primii Pasi si mi-a fost f laudata) chiar daca nu o sa scot nici 5 ml;
- o sa beau cel putin 2 litri de ceai de chimen si anason si in paralel voi lua galactogil (care se pare ca face minuni dupa spusele mai multor mamici);
- ca ultima solutie voi apela si la o tableta de metoclopramid (desi sunt impotriva medicamentelor in timpul alaptarii), metoda despre care am aflat pe net de la diverse mamici.
Mi-am propus sa ma lupt cam o luna de zile cu muls la 2 ore si pus bebele de cate ori plange. Ce mi-am reprosat la Matei este faptul ca am renuntat destul de rapid.

Ca o incurajare in cazul in care nu vei reusi cu alaptatul (desi sper din tot sufletul sa reusesti): Matei a fost hranit cu lapte praf si a luat bine in greutate (nu a fost niciodata excesiv de gras), nu a racit absolut niciodata pana la 1 anisor. La varsta de 1 an au inceput problemutele pt ca nu mai statea in carut si a inceput sa mearga si sa intre in contact direct cu multi copilasi.

Roxana, mami de pui nazdravan Matei (29.11.2007) si cu piciulina roz Maria 36+

AMR 2-3 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Da, iubita, era de pe un alt forum de mamici si zice ca e reclama.
Uite in engleza, eu iti gasisem in romana: http://en.wikipedia.org/wiki/Apgar_score
Dar cauta pe net dupa test Apgar si gasesti tot ce-ti doreste inimioara....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Citat:

Cami cu cat citesc mai mult despre doctori cu atat imi dau seama cat de limitati sunt. Problema ce mai mare e ca nici macar nu iti spun ca nu stiu ca sa te mai interesezi.
nici nu ai idee cat de limitati sunt . Adevarat ca nu au materia prima necesara sa isi exercite activitatea , bla bla bla , dar nici nu invata de la cei care descopera una alta nu ii intereseaza de metode noi care merg ...
camy e crunt si nedrept ce se intampla iti vine sa ... nu vreau sa continui

iulika pune-l in continuare la san sa suga si da-i completare (asa am tras eu 3 saptamani pana am renuntat...) , dar da-i sa te suga si incearca si pompa (la mine nu a mers si nici cu mulsul nu a mers) , incearca cu bere fara alcool , la fina mea a mers ...

Aida ... 35+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine

Mergi la inceput