Clasa a patra, anul scolar 2009-2010

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Vic, La multi ani pentru Mihai! sa fie sanatos si sa aiba mult noroc

Am primit si noi notele pe primul trimestru, sint f.bune, a progresat la multe capitole, se vede ca ii place profesoara, este mult mai motivata si notele sint pe masura. Sintem f.multumiti. Desi a stat 3 zile acasa cu viroza, joi si vineri a primit numai FB si mentiune speciala "Excellent travail".

Un weekend placut la toata lumea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Revenim si noi si uram, desi cu intarziere

La multzi ani, Mihai! si La multzi ani celor care poarta numele de Andrei, Andreea, Nicoleta, Nicolae!

Noi am avut o perioada f grea, datorita examenelor mele. Bia a fost mult plecata pe la prietene si s-a "ocupat" singura de scoala, eu neavind habar de ce au facut ei in clasa a 4-a pina simbatat trecuta. Notele au fist si sunt f bune si ma bucur ca e independenta.

Am avut luni discutie personala cu invatatoarea despre "viitorul" Biancai incepind de la anul si am ramas f placut surprinsa cind am fost intrebati, de ce nu luam in considerare un Gymnasiu si mai "puternic" pt Bianca decat cel la care vrea si ea si noi. Argumentele noastre sunt urmatoarele: la celalalt gimnasiu TREBUIE sa faca latina din clasa a 5-a obligatoriu, la al doilea e facultativ dintr-a 6-a. Apoi, primul e orientatt pe limbi vechi, greaca veche si latina, se face "tantential" mathe si fizica si doar in semestru in clasaa a 7-a infiormatica. Unde vrem noi, se studiaza engleza de la a 5-a, fraceza sau latrina dintr-a 6, spaniola sau chineza dintr-a 9-a (facultativ)., Au 3 module de infiormatica: Basis, Pachetul Windouws si Java. Incep de la a 5-a cu infirmatica, si cred ca si cu studiul de ex., al bilologiei in engleza. Cind am intrat in scoala, mi s-.a parut a fos licul potrivit pt Bianca, tocmai pt ca ofera f mult Optionale. Poate face canoe si tenis, teme la scoala cu supraveghetori, schimburi de experienta cu Quebeq si Peru-.........Sa vedem si daca prindem loc, pt ca sunt max. 120 locuri si peste 500 de inscrieri anual. Oricum, in februarie avem posibilitatea de a vedea mai multe gimnasii, copii pot participa la ore si abia la sf.- lui februarie trebuie sa depunem inscrierea cu 3 variante de gimnasii. Timp mai avem si, cine stie, poate mai descoperim si alte lucruri interesante.

Copii mai au 2 sapt. de scoala. Joi si vineri merg in padure pt materia "Sachunterricht - un fel de cunoasterea mediului". Lunea urmatoare, pe 14, dimineata sunt la teatru, dupa amiaza au petrecere de Craciun in clasa, iar apoi avem sedinta cu parintii, unde reprezentanti de la diverse scoli vin sa ne prezinte scolile. In ultimele 3 zile de scoala au test la mathe si un fel de "compunere" la germana (primesc 3 cuvinte aleatoare si cu ele trebuie sa faca o compunere la timpul trecut).

Joi, pe 10 are petrecere de Craciun la Hort. Au de cca 1 luna jumate un restaurant la Hort unde copii gatesc si servesc si acum, pt petrecere ni s-au dat 2 meniuri cu aperitiv, meniu principal si desert, sa alegem si ei vor gati atunci si ne vor servi Copii sunt f incintati de idee, iar pretul a fost super ok, 5 Euro de persoana (nici la Mc Donald nu costa asa putin si oricum nu mincam asa sanatos acolo. La Hort vor gati Bio).

Ieri, dupa engleza, am luat-o la noi pe prietena ei si acum stau si se joaca amindoua. Pe dupa amiaza iesim poate in Piata de Craciun sau/si la un film.

Avem si de "decorat" un globulet pt invatatoare. Fiecare copil din clasa a primit un globuletz pe care i-l va decora dupa bunul plac si i-l va darui invatatoarei la petrecerea de Craciun, ca amintire a celor 4 ani minunatzi petrecutzi alaturi de ea. Ieri am trecut printr-un magazin: IDEE se numeste, cu peste 12000 de articole din toate materialele, culorile, si m-am uitat ce lipici ar fi potrivit, ce perlutze/pietricele,/paiete am putea lipi pe globuletz - trebuie sa-si scrie numele pe el- si a sa merg si cu ea sa se decida in final, ce varianta alege.

Partea cea mai grea a ulimelor 2 luni a fost.......gripa porcina!!!!! De la noi din clasa peste 6 copii si invatatoarea au avut-o. Apoi, ica 11 au avut alte pb de sanatate, astfel incit, din 21 de copii, in ultimele sapt. numai Bianca si inca 3 copii au "supravietuit". A fost cumplit de greu, pt ca zilnic venea acasa sau primeam mailuril si info, ca au mai aparut cazuri noi, iar eu eram exact inainte de examene. Ne-a ajutat Dumnezeu sa nu se imbolnaveasca nici ea si nici eu si sa trecem cu bine aceasta perioada. Erau zile la scoala in care nu erau mai mult de 11 copii in clasa, 4 invatatori (din peste 20) in scoala....au unit 2 clase, au avut invatatori si de la alte scoli.....dimineata, din 260 copii, daca vedeai 50..........Acum, am sesizat ca s-a "revenit la normalitate". Scoala nu a fost inchisa pt ca, aparinmd zilnic multe cazuri, ar fi trebuit sa o tina numai inchisa. N-am scris nimic, nici macar cind Oanagabriela a pominit de gripa, pt ca am incercat un mesaj in alta parte si mi s-a spus ca exagerez, ca situatia nu e chiar asa. Poate in alte parti, insa, in Frankfurt se inregistrau saptaminal peste 200 cazuri si eram totzi ca si "turbatzi". Vaccinul nu l-am facut (am vb cu medicul) si nici nu l-as face: nici eu si nici Biancai!

O ultima "stiure" si inchei, ca m-am lungit destul: luni a pozat pt Neckermann si o va mai face si la anul. Pt actiunea de luni a fost "prea mica" si prea "slaba". Asa am aflat ca are 145 cm incaltata. N-am cintarit-o de mult, insa, aici avem in continuare MARI pb ca nu maninca mai nimic. Copii vostri cum stau la capitolul "mincare".

WE minunat si o ultima sapt. de scoala pt cei din RO cu note bune si petreceri pe cinste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Andreia, ce de noutati...ma bucur ca ai scapat cu bine de examene.
Felicitari Biancai pentru seriozitate si rezultatele excelente.
Referitor la gimnaziu, cu siguranta Bianca va alege ce i se potriveste cel mai bine.
Noi avem miercuri serbarea de Craciun iar joi isi tine ziua cu copiii avand in vedere ca anul asta ziua ei pica in vacanta.
Mosul a sosit si la noi cu Heelys si dulciuri...si o botica, of course
La multi ani celor ce-si serbeaza azi ziua numelui!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

'neata de la noi,

Andreia, ma bucur ca v-am citit si ca sunteti ok.

Si noi suntem ok, ocupati pana peste cap si asteptand vacanta.

Sper sa apuc sa scriu mai mult in weekend.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Helbi, si eu ma bucur ca ne-ai mai dat vesti despre tine si Bianca. Deci sa inteleg ca poate voi avea placerea sa o cunosc pe Bianca inaintea ta (apropo de scoala si de schimburi cu Quebec-ul)? Felicitari pentru scolarita dar si pentru mamica studioasa Sint sigura ca Bianca va reusi la scoala pe care si-o doreste. Ce program frumos are, va simti sarbatorile din plin.

Am primit si noi notele pe primul trimestru si sint f.bune si la noi, sintem f.multumiti. A muncit mult anul asta si cu folos. Aproape in fiecare saptamina primeste si o mica mentiune superlativa pe caietul de "teste". Inceputl anului a fost lejer, dar de o luna jumatate avem multe teme si subiectele au devenit mai grele, plus evaluari in fiecare saptamina. La istorie a facut de exemplu despre Renastere, la geografie despre module de viata urban, lamatematica au inceput in sfirsit impartirile, la biologie depre reproducere si rolul masculului in fecundare . Am reusit sa ocolim intrebarile de baraj (adica am raspuns evaziv), poate pentru ca inca nu face toate legaturile sau deja stie tot . Deocamdata nu mai intru in mai multe detalii, mai astept pina la anul.
Joi a trecut flacara olimpica prin fata scolii lor si au iesit cu mic cu mare sa o vada. In rest nu au facut nimic la scoala de Craciun, nici cu clasa, nici la balet, nici cu scoala. Poate datorita crizei Au 2 saptamini de vacanta, de pe 21 dec pina pe 4 ianuarie. A venit si la noi de 2 zile iarna adevarata si zapada , pina acum am scapat. Acum este f.frig, dar cu soare, adevarata zii de iarna polara
Voi ce le-ati luat copiilor de Craciun? Noi i-am luat pina la urma o pianina electronica (dar nu prea mare si nici prea scumpa), asa ca se joace, un album Tintin cu toate benzile desenate (special pentru aniversarea de anul acesta), si un set de tuburi de pictura (fiidca ii place f.mult sa picteze is face lucruri f.frumoase).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Vacanta placuta scolarilor si sarbatori minunate !

Noi am intrat deja in vacanta, chiar simteam nevoia,mai mult eu decat el
A terminat cu rezultate foarte bune, a luat examenul de centura maro, urmeaza cea neagra, la toamna.

Se pregatesc pentru olimpiadele din luna ianuarie romana-matematica , sper sa aiba rezultate bune.

La multi ani fericiti sarbatoritilor !

In vacanta asta vreau sa se odihneasca si sa se distreze mai ales ca nu cred sa plecam pe undeva ( din pacate).
Va pupam

O zi excelenta !
Lala.

Bogdan si Andrei (27.12.2007)
Poze

Design blog

Mergi la inceput

Multumim si vacanta placuta copiilor din RO.

Noi mai avem o sapt. grea, cu 2 teste, unul la mathe si unul la germana. sapt. S-a ajuns la situatia de a da testele in ultima de scoala, pt ca joi si vineri au fost in padure, iar maine merg toata scoala la teatru, apoi au petrecere de Craciun, iar de la 7.30 seara avem sedinta cu parintii, iar copii vor sta in alta clasa, caci nu avem cum sa-i ducem acasa dupa petrecerea de Craciun.

Joi au avut petrecerea de Craciun la Hort, in restaurantul infiinat de ei. A fost f frumos, mincare f buna si copii s-au descurcat de minune si la bucatarie si la servit.

Pe aici nu a nins. Ieri am ajuns in piata de Craciun si ne-am dat amindoua in calusei, am baut vin fiert si Punch pt copii si am ascultat colinde cintate de o orchestra pe terasa unei biserici. F frumoasa atmostefra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Fetelor, am o intrebare: aveti careva consola My life?
Daca da, cam cu ce se mananca? Am cautat pe net dar multe informatii n-am gasit. Ma gandesc daca are rost sa-i iau de mos avand in vedere ca e destul de scump jocul. Se merita? Oare e captivant sau e doar un alt joc aruncat de colo-colo dupa prima saptamana?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

seara buna,

iar pe fuga :))
april, nu-ti recomand my life - le-am luat eu fetelor de mos Nicolae
si au fost incantate juma'de ora . plus ca nu-i incarcabil si se duc bateriile in cateva zile , cu alte cuvinte bani aruncati pe fereastra. mai bine isi strange ceva mai multi bauti si ii cumperi un psp3 sau dc cu camera foto ,din astea de ultima generatie.

noi mai avem o sapt de scoala, serbarea de anul acesta a fost emotionanta iar cadoul pt parinti a fost un calendar personalizat 2010 .

revin maine ,sper

O sera buna va doresc !

Mergi la inceput

Anto, eu habar nu avem de consola asta. M-am uitat putin pe amazon si am citit recenziile. Sunt asa si asa (in varianta nemteasca), dar uite aici si in engleza (par mai ok ca la nemti, iar consola e muuult mai ieftina ca la noi):

http://www.amazon.com/Playmates-Life-Handheld-Portable-Console/dp/B0017RSYFI/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=toys-and-games&qid=1260820437&sr=8-1

Totzi zic ceva de genul, cind ajungi in "spital" sunt pb cu consola si trebuie resetata. Dadeau un link (e in germana insa): www.mylifeclub.de
de unde au luat info de resetare a consolei. Noi avem Nintendo si Wii si inca un pLay Station (la care nu se mai joaca de mult), asa ca........zicem PASS acum la console

Cum stati cu cadourile de Mos? Eu am mai comandat una alta pe internet, ca in oras e nebunie si n-am nici un chef sa alerg dintr-un mag. in altul, mai ales ca de azi e si tare frig afara.

Acum am venit de la Petrecerea de Craciun de la scoala. Copii au cintat si au spus poezii, iar la sf. invatatoarea a primit globuletzele, unul mai frumos decat altul. A ramas f placut surprinsa de gestul copiilor!

Dupa aceea am avut sedinta cu parintii si inatlnire cu directorul adjunct de la un Gymnasiu (care pe lista noastra, e pe pozitia 3). Mai departe nu am mai stat, caci urmau sa vine directori de la scoli care la noi nu intra sub nici o forma in discutie.

Azi au fost la teatru si de maine intra iar in "foc" continuu, caci miercuri si joi au 2 teste grele. Vineri 3 ore si, dupa ora 10.30 vor fi si ei, pt 3 sapt. in vacanta. Sincer, eu astept mai mult decat ea (desi si ea e ff obosita), caci ma termina trezitul zilnic la 6 si ceva:-((((

Mergi la inceput