L-ati vazut cumva pe Zdreanta? ( despre caini)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Si eu am luat-o pe Suzica (cocker spaniel auriu) cu mine, "numai pana in Germania",am fost taaaaare stresata pana cand am decis amandoi, nu stiu cum as fi putut sa traiesc fara ea.
Cand sunt deprimata ea e singurul meu link cu Romania.
Cu drag Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deabebe spune:

Buna!
Eu sunt foarte foarte noua pe aici si vroiam sa va spun ca ma bucur sa vad atatia oameni care iubesc animalele si isi fac probleme despre soarta cainilor comunitari. Eu incerc acum cu o prietena sa concepem un proiect pentru un adapost de animale. Daca aveti orice fel de sugestii sau informatii care ne-ar putea ajuta va rog sa imi scrieti. Va multumesc mult si toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Draga Dea,

In primul rand, bine-ai venit printre noi!

Este laudabila ideea voastra de a incerca sa faceti ceva concret pentru rezolvarea problemei cainilor comunitari. Mai intai, cateva intrebari:
1. Aveti caine (caini)? Asta inseamna ca stiti cate ceva despre ingrijirea lor.
2. Aveti cunostinte de medicina veterinara, sau colaborati indeaproape cu un MV?

Acum, cate ceva despre adapost:
1. Spatiul necesar se calculeaza cam asa: minim 5 mp. pentru un caine (de talie medie) la boxa individuala, minim 7 mp. pentru fiecare la boxe comune. Locatia trebuie sa fie in afara sau la marginea localitatii, cu imprejmuire dubla si fundatie la garduri. Trebuie pastrate in permanenta spatii de rezerva care sa permita igienizarea prin rotatie peste tot.
2. Este nevoie de adaposturi inchise, umbrare, zone deschise...
3. Trebiue construita o zona de carantina, una pentru tratamente si ambulatoriu, una de "maternitate"; pe cat posibil izolate de restul adapostului. Ar mai fi nevoie si de un depozit pentru pastrarea si pregatirea hranei. (eventual recordare la gaze)
4. Aveti nevoie de curent electric, apa curenta, fosa sau platforma pentru dejectii. (dejectiile se "colecteaza" odata pe zi in sezonul rece, de doua ori in sezonul cald)
5. Toti "locatarii" trebuie deparazitati, vaccinati si eventual sterilizati (macar masculii).

Asta ar fi un punct de plecare. Daca mai ai intrebari, sunt sigura ca vei primi raspunsuri.

Q

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Alecsia,

Multumim frumos pentru link, poate fetele nu au l-au vazut inca. Insa, daca te uiti, subiectul asta e mai vechi si nu celalalt (daca tot e "sa restabilim adevarul istoric")...
Spor la educatia canina!

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput