*Cozonacei de noiembrie-decembrie2008 (70)*
Raspunsuri - Pagina 19
Darling_ spune:
Ginye ,
o mamica deosebita. Esti atat de calma si blanda. Sper sa fie bine la voi acolo in familie. Felicitari pt ma-ma.
Andi, voi cum mai sunteti?
Bertha, felicitari pt dintisor.
Monicus, am vazut si eu poze cu d-ra Iorgulescu admirandu-se in oglinda
.
Malinas, mai zi-ne de noua casa, cum v-ati acomodat?
Mamiseli, cred ca e doar o faza, si eu am momente de ratacire dar imi revin. Daca mai iese si soarele chiar delirez de fericire.
o mamica obosita.
Adriana mamica de Eduard (09.12.2008)
pozele mele
Otiliav spune:
Hei Adriana noroc cu tine ca nu stiam cum sa ma calific. Mda, sunt o meteosensibila, asta-i sintagma potrivita.
O saptamana de peste si pui, fara sosuri cu legume crude, salate. Si vreo cateva felii de chec "ca la mama acasa" ca nu puteam refuza, si putina cioco. Dar am avut noroc si am mers de cateva ori saptamana aceasta pe jos dupa Ana. M-am si pacalit o data, m-a prins ploaia nasol de tot.
Elisa a dat afara tot iaurtul cu branzica de casa. De la inceput a mancat miscandu-se pe scaun. Asta este, a bagat o portie de cereale mai mare seara.
Sa vedeti cum ne joaca vremea pe degete. Daca ploua si stam in casa are 3 mese pe zi. Daca fac o iesire dupa Ana are 4 mese Elisa si doarme cel mai bine daca reusesc sa o si duc si aduc pe Ana pe jos.
Mirtha, am vazut dulceata din aceea aici, St. Dalfour. Mersic. Cuminvata mai bine sa pape paine o si testezla dulceturi.
Mami de
Ana Maria(18.12.2004) si
Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre
Andy08 spune:
Salutare!
La multi ani pt. Dandusa si Iulia!
Darling, eu stau si citesc si nu-mi prea vine sa scriu. Si, apropo de ce scria Otilia, eu simt ca fac parte din categoria celor care se tot plang. Am vrut sa scriu acum cateva zile si numai bine am primit rezultatele de la analizele de sange ale piciului si iar n-am mai intrat sa scriu. I-am facut o analiza (IgE) care arata daca este alergic sau nu (dar nu arata la ce e alergic) si valoarealui e de 11 ori mai mare ca maximul admis. E categorisit ca highly allergic. Acum trebuie sa-i facem testele de alergie pt. diferitele alimente, ca sigur are alergii multiple. De aici si eczema, probabil si refluxul persistent. In oct. mergem la analize. Stiu ca majoritatea alergiilor vor trece cu varsta, dar nu mai stiu ce sa-i dau de mancare ca sa ii acopar necesitatile nutritionale. Si eu si sotul am avut alergii cand eram mici (eu la tot ce avea seminte: capsuni, zmeura, rosii etc.), adica faceam urticarie cand mancam alimentele la care eram alergici. Trecea in 2-3 zile si gata. La Andrei e cu eczema si nu mai trece. De la 2 luni jumate tot asa o tinem. Are tehnica de scarpinat cum n-am vazut. A invatat sa se scarpine din orice pozitie si din orice unghi. Cica dupa 1 an va fi mai bine. Sa vedem. Na, ca iar m-am plans!
Cate mese are Eduard? Mai pasezi mancarea sau o lasi mai cu bucatele?
Bertha: M-am uitat la poze si mi s-a facut un dor de maree..... Deci ai cam trisat cu regimul, ha? Nu-ti mai place painea cu gem?
Eu n-am mancat pizza sau cioco sau branzoaice sau biscuiti sau...sau...de 5 luni jumate. As vrea sa-l intarc spre 1 an, dar nu stiu ce lapte sa-i dau. Mai studiem. Trebuie sa ii gasesc si o alta sursa de lapte, ca nu e bine sa aiba sursa de calciu doar laptele meu. In plus, in ianuarie incep lucrul si ar trebui sa-mi refac fortele un pic, ca altfel voi fi tot bolnava. Si sa mai cresc la kg, ca cu 42 mai un pic si ma ia vantul.
Babyzapi: Bine ca aveti bunica de treaba acolo si sunteti rasfatati. Cat mai stati? Pupam puiul si mamica.
Ginye: Pupici si tie si lui Stef!
Carmendu: Si Andrei e la categoria pana, daca iei in calcul greutatea. Are 7,9 kg la 8 luni. Dar nu pare slab. De mancat mananca relativ ok, desi e cam mofturos, dar si consuma mult (la cat se misca). In ultimele 2 sapt. n-a mai pus nimic dar a avansat mult d.p.d.v. al motricitatii. Daca Victor e vesel si vioi, totul e ok. Cat despre intrat pe forum, te inteleg. De multe ori nici nu apuc sa citesc chiar tot si n-am decat un copil.
Monicus: Tot am vrut sa te intreb. A fost racoare la munte, nu? Ca am vazut ca erati mai bine imbracati. Cred ca v-a prins tare bine o pauza de canicula. Aici a fost f. cald timp de 3 sapt. pana azi. De azi cred ca pot considera ca a venit toamna. Azi au fost 18 grade (si a batut un vant cam rece), la noapte sunt 9.
Alra, Otilia: Din pacate, romana este cea in pericol. Aici se vorbesc 2 limbi incepand de la gradi si multi copii au si o a 3-a limba acasa. Si am vazut multe familii de romani in care copiii nu mai vb. romaneste. Scoala, prietenii, radio-tv, toata viata lor e in engl./franc. Singura sursa de lb. romana e familia. Si sunt multi care fac precum Laura, inteleg romana dar raspund in engl./fr. Vacantele in Romania ajuta. Si vizitele bunicilor care nu pricep decat romana
(de obicei bunicii care vin aici stau cam 6 luni).
lauramiron spune:
Dandusa, vin si eu cu intarziere....La multi ani!! Sa ai parte de tot ce-i mai bun in viata alaturi de familia ta frumoasa

oceanborn spune:
Neata!
Babyzapi galuste cu prune..
, in primul rand trebuie sa gasesti prune bune pt asa ceva...ideal ar fi de alea mici si dulci ca in ro , eu aici nu gasesc, am facut cu prune mai mari si erau si destul de tari asa ca prunele nu s-au fiert prea bine, noi oricum le-am mancat..
uite aici 2 retete:
http://amalia-mylife.blogspot.com/2008/10/galuste-gomboti-cu-prune-aluat-cu.html
exact asa le fac eu.
si mai e cu aluat din gris, inca nu le-am incercat, cum am mai zis n-am prune prea bune aici asa ca ma las pagubasa..
http://amalia-mylife.blogspot.com/2008/09/galuste-gomboti-cu-prune.html
De pe blogul asta am incercat mai multe chestii , plus ca multe retete sunt asa cum le stiu si eu...asa ca iti recomand retetele de aici sunt foarte gustoase..
spor la gatit! da' te-ai pus pe treaba nu gluma!
Ma bucur ca ai o relatie asa faina cu soacra, si eu o am la fel(poate si din cauza ca nu ne vedem des)![]()
Andy of, tare rau imi pare ca va luptati cu alergiile...trebuie sa-ti fie tare greu, si lui Andrei la fel.sper sa scapati cumva de restrictiile astea, tin pumnii ca dupa 1 an sa inceapa sa dispara...
Despre bilingvi.. eu sunt una dintre ei, prima limba invatata a fost lb maghiara dar in paralel am invatat si romana pt ca in familie se vorbeau amandoua.. limba materna o vorbesc si acum, scriu citesc, dar cam scartai asta pentru ca in liceu am inceput sa invat mai serios si engleza apoi si la faculta, in maghiara nu mai citeam nimic si uite asa incetul cu incetul am uitat cate ceva.. e normal, in maghiara vorbeam chiar foarte putin. ei , de cand sunt aici si am invatat si italiana, in capul meu e un haos. le vorbesc toate, incerc sa le vorbesc cat mai corect dar am lacune in ceea ce priveste maghiara si engleza, cele 2 pe care le vorbesc mai putin, chiar foarte putin...
oricum, se pot invata 2 limbi lejer in paralel, ideea e sa se vorbeasca, citeasca, scrie... va zic din proprie experienta.. si credeti-ma maghiara e ffff grea.
Pe Thomas mi-ar fi placut sa-l invat mai intai in maghiara, dar sotul nu vorbeste asa ca s-ar fi creat prea mare haos in caputul lui...plus ca mai aude si it..asa ca vorbim cu el in ro, se vb cu el si-n it iar daca mai incolo o sa vad ca merge si in maghiara o sa incerc..
Din cate stiu eu , se recomanda o singura limba pana pe la 2 ani.. copiii cu care se vorbeste in 2 sau mai multe limbi cica ar incepe sa vorbeasca mai tarziu...cunosc cazuri si de-o parte si de alta.. asa ca teoria ramane ca de obi teorie..
O zi frumoasa va doresc!
mami de Thomas
fluturasha23 spune:

Dandusa, IuliaCospy, machus
si tuturor cozonaceilor nascuti pe data de 28.
Poate va intereseaza sa le cantati copiilor:
http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=297
mami de Iulia
bertha spune:

Cu capsa pusa, ca sa fiu in trend.
Am calcat azi-noapte pana la 12.30, Ioana s-a trezit din ora-n ora, nu stiu de ce, si ambii au facut ochi la 6.30.
Mi-e somn de mor. Darius s-a infasurat ieri in perdeaua de la sufragerie si, cum e prinsa cu bride mari si nu avea sanse sa fie smulsa/rupta, s-a tot infasurat si s-a atarnat de ea, pana a cedat unul dintre piciorusele galeriei si a cazut.
Norocul lui ca nu l-a lovit, dar s-a speriat destul de tare. Asa ca acum am doar o juma' de perdea in sufragerie. M-a consolat repede baiatu' "mami, arata mai bine asa, ca e mai multa lumina".![]()
Andi, imi pare rau ca a iesit asa de mare valoarea IgE.
La noi e "numai" de 2.5 ori mai mare. Daca ambii sunteti alergici, riscul e f mare. La noi nu exista niciun antecedent in familie si totusi dragalasa are sensibilitatea asta, iar Darius are la peste. Da, am cam trisat cu regimul
cu pizza constient, dar cu branzoiaca fara sa vreau si tare am mai suferit si m-am invinovatit. Inca nu m-am saturat de gem.
Nici eu nu mai stiu ce sa mananc si, mai ales, ce sa-i dau ei. Acum are 3 mese/zi, legume+carne/ou la pranz si alte 2 mese de fructe+cereale de soia/biscuiti. Ii mai fac orez si spanac. E greu fara alternativele date de iaurt, unt, branzica...
O sa-ti trimit PM ID-ul meu de mess, sa mai vorbim acolo, sa nu ne mai "jelim" pe-aici.
A! Eu mananc ciocolata amaruie ca n-are lapte, se duce cam cu noduri, dar macar e ciocolata.
Eu zic sa mai astepti cu alt lapte pana afli rezultatul testelor pt alergii, e posibil sa fie alergic si la soia si atunci se reduc posibilitatile.![]()
Dandusa, La multi ani din toata inima!
Iti doresc sa fii sanatoasa si macar putin mai odihnita.
Hai ca acum-acum cresc si ce rau o sa ne para. Si noi am terminat cu suzeta si sunt f bucuroasa. Am rarit-o eu si vreo 2 zile nu i-am mai dat-o deloc, apoi a gasit-o intamplator si i-a ros constiincios clama cu care se prinde snurul de haine.
Zilele trecute a gasit-o iar si m-am convins ca a uitat-o cu desavarsire, i-a rontait putin inelul si a aruncat-o. Cum am mai spus, asta e cea mai potrivita varsta pt a renunta la suzeta, dupa un an devine mai dificil.
Fetelor, va multumesc pt cuvintele frumoase, dar nu exagerati ca o sa mi-o iau in cap si o sa ma cred Angelina Jolie.
Glumesc, stiu eu bine cum arat, plinuta si cu forme, minunata pt standardele secolelor trecute sau pt...Belgia, cum zicea Alra.
Slaba nu-s deloc, 55kg la 1.57 e cam mult, chiar daca sotul zice ca-i minunat si sa nu ma mai prinda la 49kg cat aveam cand ne-am casatorit. Eu, spre deosebire de Anca, Flowers, Amalia, stiu de unde vine laptele, macar teoretic, pt ca mananc f mult.
Eu chiar sunt slaba pt cat mananc.![]()
Carmendu, pai ne facem timp de forum, sa ne mai descarcam putin energia negativa,
ca altfel, ar fi vai de funduletele lor obraznice.
Eu sunt din clubul Otiliei, abia astept gradinita, chit ca tot eu il duc/aduc, da' n-am nicio grija, ma ajuta...Ioana.
Despre greutate, nu stiu daca te-ajuta, da' si noi suntem la categ "pana' sau "fulg"
8100g la 9,5 luni, da' io ma consolez ca, la cat de putin mananca, poate fi considerata durdulie.
Oceanborn si eu care auzisem ca maghiara e o limba usoara
Ca la gramatica sunt doar cateva reguli si alea simple.
Mie mi se parea grea pt ca nu mi-e deloc familiara, pare asa un cuvant cu 1000 de litere. Ai dreptate, uiti orice, nu numai limba.
Eu am constatat ca m-am prostit de tot, m-a intrebat copilu' niste chestii la geografie si am realizat cu mare tristete ca le-am uitat. Si geografia a fost un punct forte la mine, am luat si premii la olimpiada.
Mi-e groaza sa ma gandesc ce s-o fi intamplat cu celelalte cunostinte acumulate.
Eu spun frecvent tuturor sa nu se bazeze pe mine ca am avut 2 neuroni si i-am impartit frateste copiilor.![]()
Ei, vedeti ca si eu ma plang?!
Dati-mi 2 palme sa-mi revin, ca am un cap greeeeeeeeeu si n-am baut nimic, pe cuvant.![]()
Dupa-masa plecam la Craiova sa-l ducem pe Darius o sapt la bunici, ca nu s-au mai avzut din iunie. Asa ca va pup si va doresc un week-end placut!
PS Am tot uitat sa va sugerez un renediu pt copilasi naravasi, certati cu scaunul de masina: baloane de sapun. Eu am facut baloane de la Cernavoda pana la Bucuresti,
e drept ca ma cam dureau falcile, da' a stat fata cuminte, tot incercand sa prinda baloanele. Daca vreti sa incercati, sa nu folositi pistoale de-alea speciale, ca umpleti masina si soferul trebuie sa mai vada si el cat de cat pe geam.![]()
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
elilov3 spune:
neata fetele
a luat ionu si ex la psihopeda medie finala 8.50
...cand la vazut balacelu tatatata si tup la el in brate 
fug sa citesc din urma ...evident ca a si dormit copilul bine noaptea trecuta era omul surmenat ca nu stia de tasul unde este ![]()
"Cand uiti de propriile tale defecte devi mandru." Democrit
mamiseli_11 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Amalia Eli m-am tot gandit la tine...ce situatie . Ma bucur totusi ca stii sa pui problema si nu pici in capcana. Multa sanatate! Imi pare rau ca ai probleme cu operatia!![]() Mamiseli imi era dor de tine, nu stiam ca ai patit! Ma bucur ca-i merge asa bine Mirunei! In privinta starii...vine si trece, n-o baga in seama! Poarta-te si tu ca-n bancul ala "cand imi vine asa un chef de munca, ma asez colea jos si astept linistita sa-mi treaca..![]() poze cu minunile mele Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) si Luca Gabriel (31 octombrie 2008) |

Exact asa o sa fac!Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)Pozele mele
Mirunica

. Ma bucur totusi ca stii sa pui problema si nu pici in capcana.
David Alexandru (26 iulie 2001)