poliatrita reumatoida la copil de 3 ani?
Buna, am o fetita de 3 ani jumate, diagnostica de acum o luna cu poliartita reumatoida juvenila, totul a debutat cu dureri de genunchi, si dupa o luna de trat cu nurofen- ca antiinflamator, nu se vede nici o imbunatatire! deja acum ni s-a prescris metrotrexat, si de ieri am inceput trat, desi are efecte adverese urate!fetita mea are dureri dimineata, nu poate sa calce, si mai rau este ca au icneptu sa fie si alte articulatii afectate! as vrea sa mai cunsult un dr din Bucuresti (eu sunt din Constanta), puteti sa-mi recomandati un dr pediatru bun in Bucuresti? sau daca exista cineva pe acest forum, care a avut astfel de probleme, desi la copii asa mici e mai greu de crezut, poate imi recomandati ceva tratamente naturiste care o pot ajuta! am incercat cu Omega 3, care are si efect puternic antiinflamator, dar fetita nu inghite pastile, cu atta mai putin acele granule uleioase!! Multumesc!
Raspunsuri
adrianapop spune:
buna
nu stiu vreun dr din bucuresti dar pot sa iti recomand in privinta capsulelor de omega3 ceva ff bun,,
Copii mei beau cu ff mare placere niste capsule sub forma de pestisori KIDS SMART,de la NATURE'S WAY
Nu stiu daca se aduc si in Ro,ar trebui sa intrebi reprezentantul lor,,,eu le-am primit din AUSTRALIA
Sant foarte gustoase,diverse arome,capsula poate fi mestecata ca si guma ,iar inauntru sant umplute cu un jeleu cu aroma de capsuni,,,
Cu sinceritate iti spun ca nu miroase deloc ,,chiar deloc a peste,,,eu le storc capsula in gurita si dupa aia mesteca invelisul,,,,de abia ii pot opri sa manance doar una,,,vor mai multe,, asta in conditiile in care unul din baietei avand reflux gastric,inainte cum ii mirosea a peste isi facea greata si voma tot,,,acum cere singur gumita,,,
Eu am incercat fff multe produse de Omega 3,,,si astea sant singurele care au o aroma diferita fara sa miroasa a peste,,, ti le recomand cu incredere,,
cali spune:
multumesc, nu am gasit produsul recomandat de tine, dar am gasit omega 3 pentru copii, sub forma de sirop, tot de la nature's way.. este vorba de Cod Liver Oil, asa se numeste mai exact, si are indicatii si in artrita.. si are un gust palcut, de capsuni..
sanatate!
adrianapop spune:
ma bucur ca ati gasit sirop,,,eu nu stiam ce aduc in RO,,mie mi le-a trimis o verisoara din australia,,,
mie mi-ar fi prins bine informatia asta cu cativa ani in urma cand imi storceam creierii sa gasesc un produs de ulei de peste bun la gust,,,am si renuntat ptr ca nimic nu vroiau copii sa bea fara greata
Ma bucur ca si siropelul e la fel de placut la gust si sper sa va foloseasca
numai bine
Andrea_S spune:
Am o prietena care, inainte sa fie mamica, a fost diagnosticata cu poliartrita reumatoida.
Dupa nastere... boala ei... aproape a disparut.
Practic, lucrurile au fost cam asa:
Pe durata sarcinii nu avea voie sa ia decat suplimente, nu si medicamente. Astfel, nu a mai luat tratamentul obisnuit pt aceasta boala pt a nu afecta copilul.
In timpul sarcinii corpul ei crea un mediu alcalin pt copil, in uter. Datorita schimbului care are loc intre mama si copil, si mama a avut sangele mai alcalin, ceea ce a redus una din cauzele poliartritei reumatoide.
Pe langa ce facea corpul, ea a luat antioxidanti. Vitamina E si vitamina C sunt o solutie, ca antioxidanti, desi nu cea mai eficienta. Pt eficienta maxima e nevoie de Microhydrin sau Microhidrina (daca te intereseaza, pe net vei gasi locuri care iti pot livra produsul acasa, si afli si care sunt dozele la copil, pt acest supliment alimentar).
De fapt, in timpul sarcinii au fost eliminate cele mai importante cauze posibile ale bolii - aciditatea (un posibil rezultat al stresului, al unei alimentatii predominant acide etc.), radicalii liberi.
In privinta aciditatii e de ajutor daca se consuma alimente alcaline: conopida, varza, gulie, brocolli si alte asemenea (legume verzi, in general), daca se bea apa alcalina (pH mai mare ca 7,5 - pe unele bidoane de plastic scrie, dar nu intotdeauna e real...).
Poate cele de mai sus te ajuta cumva... atat am aflat si eu. Nu cunosc cazuri de copii cu astfel de boala...
Multa sanatate si refacere rapida fetitei tale!
PS: Inainte sa se casatoreasca si sa faca un copil, prietena mea avea deja o experienta a unei vieti foarte stresante. Si cum era o persoana care punea usor la suflet multe, si se framanta mult, se ingrijora mult etc. a afectat-o si mai mult fizic, nu doar sufleteste sau psihic. Pe ea a ajutat-o credinta foarte mult, credinta in Dumnezeu si alte lucruri legate de credinta ei personala, pe care le-a urmat (comunicarea cu duhovnicul, rugaciunile etc.).
Dupa ce si-a gasit in sfarsitul omul cu care sa traiasca o viata in armonie, si dupa ce au si conceput un copil, ea s-a schimbat foarte mult, odata cu viata si sanatatea ei.
Andrea
Atitudinea naste altitudinea!
cali spune:
Buna ziua,
Andrea, multumesc pentru info.. am sa caut acum detalii despre microhidina..
fetita mea e un pic mai bine, adica calca pe piciorul afectat, dar nu corect.. avem nevoie neaparat sa facem kinetoterapie..
stie cineva un medic kinetoterapeut in Constanta?? eventual care se poate deplasa la domiciliu? am cautat si am gasit cativa, dar costul unei sedinte e destul de mare...
O zi frumoasa,