Mamici de fulgusori de nov.dec 2009 (81)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Andre, pai eu merg cu listuta de intrebari si imi mai notez din raspunsuri, de-aia va zic si voua cat de cat sistematic
Tare doctorul tau!

Laura 27+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Larisel, stiu ca pentru concediul prenatal regula e aceeasi, indiferent daca e sarcina unica sau cu gemeni, adica 126 zile pre si postnatal, conditia este ca postnatalul sa fie minim 42 zile. Faptul ca unii medici de familie nu vor sa compenseze intre ele prenatalul de 63 zile cu postnatalul de 63 zile mi se pare ca este fie ignoranta (necunoasterea legii), fie o masura prudentiala (adica in cazul in care acorda mai mult de 63 zile prenatal exista riscul ca nasterea sa survina mai tarziu de 40 saptamani si sa nu mai ramana acel minim de 42 zile postnatal obligatoriu)... La noi insa nu exista acest risc, pentru ca rar s-au vazut nasteri gemelare la 40 saptamani iar mai tarziu de 40 nici nu am auzit...

OUG158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate:
Art. 24. - (1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa între ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.

Cat despre fenomenul acela de transfuzare la gemeni, asa stiam si eu ca acest risc exista cand sarcina e monocoriala (gemenii impart aceeasi placenta), nu e cazul meu care a bicoriala si nici al tau (placente diferite)... dar probabil medicul m-a atentionat pentru ca exista posibilitatea ca aceste placente sa se lipeasca una de alta, sa se "uneasca" si sa devina una singura (asa cum placenta jos inserata se poate ridica pana la 28 de saptamani, iar daca nu se intampla acest lucru se pune diagnosticul de placenta praevia)... In fine, ideea e ca atata timp cat gemenii au o devoltare simetrica (nu exista diferente majore de dezvoltare, greutate si dimensiune intre ei), atunci nu se pune problema de sindromul acesta de transfuzare. Medicul tau va urmari acest lucru, in mod sigur.

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Buna fetele,

Maine urmeaza sa ma duc sa-mi faca morfofetala. Ati putea sa imi spuneti si mie mai multe referitor la aceasta ecografie. Pentru ecografiile de dublu si triplu test, stiam ca trebuie sa urmaresc prezenta piramidei nazale si translucenta nucala. Acum, ar trebui sa urmaresc ceva in mod special? Cam cat dureaza? Orice informatie e binevenita.
Va multumesc mult

22+ moi si Cezarica

La morfofetala de 22 saptamani se fac cam aceleasi masuratori ca si la cea de 12-14 saptamani, cu diferenta ca dimensiunea pliului nucal si translucenta nucala nu mai sunt relevante... in schimb se vor masura si investiga toate organele copilasului, inimioara, rinichiutii, membrele superioarae, inferioare, craniul, etc... toate acestea vor fi mentionate pe rezultatule ecografiei si dureaza in medie cam 20-30 minute pentru un bebelus.
Bafta sa fie perfect totul!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

Avalon 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui tinonino81

AncutzaBro si eu ma uit la emisiunea Birth Stories,pe zone reality,unele cazuri imi dau fiori dar tot nu ma pot dezlipi,imi dau lacrimile cand le pun bebelusii pe piept dupa ce nasc,e foarte emotionant,abia astept sa simt si eu asta.

: 28+

asa e... de foarte multe ori izbucnesc in plans in timpul emisiunii... mi-s dragi tare taticii care plang cand isi vad copilul...bine ca la noi nu il lasa pe tatic sa asiste la nastere pt ca nu cred ca sotul meu ar rezista la asa ceva...mie emisiunea asta imi da putere sincer si ma convinge tot mai mult ca se merita sa nasti natural...asta daca totul e ok si copilul se intoarce si nu are cordonul in jurul gatului...am vazut niste bebe de culoare mov pe la emisiune de m-am speriat.

eu plang si la fiecare ecograf cand o vad pe bebita, d'apoi cand o voi tine pt prima data in brate... e un sentiment pe care nu cred ca ti-l poti imagina si trai decat in momentul acela.

Anca 28+ Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianeAli spune:

buna seara burtici. eu cam tot in vacanta. ma indrept spre 24 de saptamani, deocamdata toate-s bune.

vroiam sa o felicit pe camy, sper ca esti mai linistita si optimista!

o seara buna burtici!

23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui DianeAli

buna seara burtici. eu cam tot in vacanta. ma indrept spre 24 de saptamani, deocamdata toate-s bune.

vroiam sa o felicit pe camy, sper ca esti mai linistita si optimista!

o seara buna burtici!

23+

sunt...multumesc...

Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008

ingerasul Darius-Andrei

www.Darius-Andrei.piczo.com

http://nshrine.com/shrine/Darius

Sa-l ajutam pe Alex

28+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!

bebe Flavius Cristian

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Buna ziua fetele!!!
Azi am fost la med de familie si mi-a dat sa fac n'spe analize, m-am plans de ameteli si mi-a dat Maltofer 1/zi, m-a laudat ca am luat doar 10 kg(si med gineco ma balacareste mereu), mi-a mai zis sa iau elevit ..da ma mai gandesc..etc

beleaua mare:
Ajung acasa, imi spune mama sa-i cer lu nasa oala cu presiune, sa fiarba si ea o gaina batrana de vreo 15ani....pun eu la fiert..si ma pune drak sa umblu la surubelul cu presiune.....si-n urmatoarea secunda am avut fantana arteziana cu grasimea pt supa mea...am reusit sa apas pe el(dupu vreo 3min) fara sa ma ard prea rau .....scoate gaina dupa ceva timp..face mama supa mea...ma roaga sa-i mai pun o data gaina la fiert ca vrea sa manace totusi carnea...drace....pun gaina iar....dupa 40 min opreste mama focul si-mi zice ca se duce sa stea un pic in pat....si ma pune drak sa umblu iar la oala...de data asta la capac.....mai si cand apas pe maner ...bubuie si tot aburul ala si presiunea pe mana mea....am paralizat de durere....am stat cu mana in gheata si creme si am plans 3 ore ....abia acum mi-a trecut..

27+ cu Maya Andreea

bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BoboMom spune:

Of, mai Simina Pai cine te-o fi pus? Si a doua oara??? Hormonii astia ne cam iau mintile, nu? Ai mare grija si daca e arsura in toata regula mergi la doctor, sa nu faci Doamne fereste vreo infectie. Sa ne tii la curent, te rog.

Laura 27+ baby Nicholas James
www.toysrus.com/ControllerServlet?searchBy=registrant&defLName=garner&defFName=laura&defCity=&defState=MI&maidenName=&maidFName=&maidCity=&maidState=®istryNumber=&target=search&userType=giftGiver&searchForPerson=primReg&whereTo=viewRegistry&firstName=laura&lastName=garner&city=&state=MI&submit.x=57&submit.y=15" target="_blank">Our Registry (lucruri pt bebe)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Laura arsura in toata regula nu este , ca nu se vede nimic acum,,,si nu cred ca mi-ar fi trecut dc era asa...adik m-a usturat de m-am p... pe mine (la figurat) da acu nu ma mai ustrura decat la atingere

27+ cu Maya Andreea

bebe
www.youtube.com/watch?v=TBPTDO-GMV0" target="_blank">Pentru sotul meu! TE IUBESC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

buna seara fetelor,
noi suntem bine, nu prea stiu ce sa scriu, mai ales ca nici acum n-am recuperat sa citesc din urma tot ce s-a scris cat am lipsit.

simina - imi pare rau ca te-ai ars, ai grija de tine.

angel si ancutza - bine ati venit la odiseea noastra

LauraG - multumim ca ne impartasesti mereu din sfaturile doctorului tau. e de apreciat. oricum mereu ti-am apreciat postarile la obiect si f. utile.

a zis cineva ca si-a salvat intr-un Word toate sfaturile de pe aici. dar nu mai stiu cine. acea cineva poate sa imi dea si mie acel fisier. ma gandeam si eu sa fac ceva asemanator, insa nu m-am urnit la timp si uite ca acum nu mai stiu cine si ce a scris si prin ce capitole, mi-ar fi greu sa recitesc tot... multam!

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput