Mamici de zmeurici de iulie-august 2009 (81)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

'mneata...chiar ca o dimineata buna..a dormit Eric mai toata noaptea, doar cu pauzele de masa de la 1, 4 si 6...dar important e ca a dormit si nu a mai vrut activitate de la ma'sa. Iar eu in loc sa profit ca doarme si nu maraie, ma duceam la fiecare jumatate de ora sa vad ca respira...sunt tehuie de nesomn dar nu-mi pasa...vad luminita de la capatul tunelului. Plus ca a inceput si Eric sa fie recunoscator pentru eforturile maica'sii...si cand ma scalambai in fata lui ma gratuleaza cu un zambet....sau ii place sa doarma intre tzatzi..sa le simta mirosul...smecher tare
Eu am facut o legatura speciala cu pompa de muls...actioneaza mai ceva ca gurita lu' bebe si transmite semnale la creier...ptr ca azi dimineata am scos 200 ml..productie in toata regula.

ma grabesc...ca azi am si eu bilet de voie..ma duc la coafor si manichiura si sa impusc si o rochie, doua...ptr ca sunt intre doua masuri si arat ori ca cupilu' strazii...ori ca o matroana

Motana in ce pozitie ai pus-o pe Daria in wrap? Vreau si eu weekendul asta sa testez wrapul si mi-e o lene sa ma uit pe materialeee.... Si la mine face mami mancarica buna, dar de la oboseala nu prea am pofta de mancare si tre' sa profit de asta ca altadata nu mai pup sansa asta (ma refer la lipsa poftei de mancare). Oricum eu am vorbit deja la o clinica de tratamente corporale care are si programe de recuperare postnatala si ma asteapta dupa 1 septembrie...phiii, go go Alina..sa vezi ce silueta devin iooo
Apropo de cum dorm bebeii...aia cu caruselu' cred ca e scena de filme sau se mai indura Dumnezeu si trimite un bebel de asta mamicilor care au fost cuminti..nu e cazul nostru...Eric doarme in patut (mama lui de patut ca am dat valiza de bani pe el) doar noaptea, dar adormit in prealabil in brate...iar ziua are senzori la c..ur...cum il pui in patut cum se trezeste si miorlaie Si eu am sfarcurile sensibile si nu alaptez

Lorelay felicitari!!! Bebe Maya Raisa bine ai venit pe lume..sa fii sanatoasa, cuminte si papacioasa!! Mamico sa te recuperezi rapid ca ne asteapta scutecele

theea si steadya tin pumnii...nu mai e mult, inca putintica rabdare si atunci sa vezi ce tavalug vine peste voi Theea..s-ar putea sa vina cu intarziere mesajul meu, dar vorbeste cu medicul...nu-i a buna culoarea verde...posibil sa se fi fisurat membranele, iar verde inseamna infectie..nu sta!!!

sanziana felicitari!!! Bebe David bine ai venit pe lumea noastra..sa-ti bucuri parintii si sa fii sanatos si papacios!!

ylla mii de ici...las' mama depresia...ca aia o avem toate...te asteptam mai des...si vrem pozici cu Luca de cand e baiat mare

vally ma bucur ca recuperarea a fost destul de usoara..dupa durerile pe care le-am tras a doua zi, empatizez cu toata lumea care trece prin cezariana. Super ca ai laptic si alaptezi printesa Si Eric cand doarme mai mult de 3 ore mananca cu pofta si se inneaca tare..initial eram speriati, acum ne-am obisnuit..il iau rapid si il pun pe umar si il bat intre omoplati..asa ne-a invatat nenea doctoru' Cat despre lohii..si eu nu prea am avut prima saptamana....vad insa ca de cateva zile am niste scurgeri maronii.

Patricia....habar nu am daca am sanii mari...nu foarte mari, dar nici mici. Cred ca mai tare te-am bagat in ceata...masura 95 cupa D te ajuta cu ceva? (inainte de sarcina purtam cupa B, dar si juma' de sani pe afara). Dar mameloane ioc...la mine parca e doar aureola...si cand se formeaza ceva mameloane dupa pompat, bebe nu reuseste sa apuce sfarcul, parac e prea mare ptr gurita lui...sau nu vrea el sa deschida gura, iar daca il fortez urla ca din gura de sarpe. Incerc si eu faza cu biberonul si apoi cu tzatzi...poate il pacalesc..desi ma insel, ptr ca pana acum scorul e net in favoarea lui Eric. Andrei doarme de la 23 la 7???????...doamneee...ce lux..felicitari ptr asa noroc Despre greutate...no comment...esti un fenomen. Tot sa faci copii...io ma mai gandesc, ca la ce urme mi-a lasat sarcina pe corp mi-a sarit vreo eventuala pofta de-al doilea copil.

mirclau si eu i-am facut baie lui Eric fara nici o jena..si i-a cazut buricul a 10 a zi...iar pediatra mi-a zis sa-i mai dau o perioada cu alcool alb pana ce se usuca de tot.

Moniland imi pare rau cu laptele...mai incearca si tu cu ceaiuri, comprese fierbinti, pompa, fete pus des la san

nicolica felicitari pentru bebe Marc!!! Sa fie un bebelus cuminte, papacios si vesel...iar tu mamico recuperare rapida si laptic din belsug!!

blanca scumpa tare Eva cum doarme pe pieptul lui tati...iar tati obosit nevoie mare..e in schimbul trei?

crixia bine ai venit acasa...am vazut pozici cu Ana Maria...e o scumpica..si are o fatuca atat de curata si alba, ca de portelan...sa-ti traiasca si sa fie sanatoasa

Mony nici eu nu practic decalotarea...nici in maternitate nu ne-a dat vreo indicatie speciala....si nici pediatra nu a spus nimic. Plus ca nu ma lasa sufletul sa-i umblu pe acolo..vorba lui mqqm: stie natura ce face!!!

bibuga join the club cu bebei noptatici si fara program. Sunt bebei cu personalitate care nu se incadreaza in tipar...nu stiu daca sa plang sau sa ma bucur pentru mai tarziu

eumada laptele tine loc si de sete...iar Eric, de exemplu, isi baga ambele maine in gurita si tine buzele in forma de O ca o vrabiuta, poate ii pica ceva...Plus ca ne-a invatat la maternitate, sa-i testam reflexul de supt..il ating pe obraz usor si el indreapta gurita spre deget...clar ii este foame

andreea c te inteleg perfect la problema cu alaptatul...eu nici succesul tau nu l-am inregistrat...persevereaza Mult succes

pogos la multe lunite lui Tudor

mqqm drum bun si fara peripetii...am sa trimit referinte mai spre dupa amiaza, cand ma intorc de la salon. Buna ideea cu colectat mesaje pentru elaborarea unui jurnal...buna activitate in noptile albe Eric ce mai face...destule cat sa-mi rod pumnii ca nu o sa imi fie lejer cu el nici mai tarziu

Lucialu noi strigam aici de zor...lasa pupa in pace ca o sufoci...vino si ne impartaseste din fericirea de a fi mama. Uite ...si Eric e nerbadator sa stie ce face pupa

o dupa amiaza placuta mamici, zmeurici si gravidutze (go, go..who knows)...io plec la o tura de pompat si apoi la vida loca...citesc mesajul si imi dau seama ca sunt febrila iar, dar de fericire ca e cuminte strumful. Grele zile ma asteapta daca dispozitia mea e in functie de programul nocturn a lu' fi'miu

Alinutza de strumf Eric Alexandru (05.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibuga spune:

mqqm--intr-adevar stiu citeva cazuri in care putzicile baietilor
au fost decalotate in pubertate, fara probleme,dar se intimpla de multe ori ca se aduna impuritati sub piele,care nu pot fi indepartate altfel.noi cel putin am avut,pina s-a decalotat un pic si am putut ajunge acolo cu sapun...chiar medicul de familie care l-a luat in "primire"pe victor a inceput cu o usoara "deschidere" la pielea de pe putzulica.
vom continua la baita...

va tzuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylla2009 spune:

buna
ALINUTZA pupici, esti o scumpa si bebe Eric un frumos.Tocmai asta ziceam..ca nu am avut depresii sau ceva..pur si simplu citeam cu bebe in brate sau la san si cand sa scriu ..pauza dispozitie de scris.
EUMADA si eu fac parte din categoria mamicilor care nu au parte de ajutorul nimanui decat al lui tati care uneori mai mult incurca decat ajuta..spre exemplu azi..a plecat la peste si mi-a lasat chiuveta plina cu vase cum si-a facut mamaligi pt peste ..dar vede el ce pateste cand se intoarce..dar pana atunci tot eu fac..mancare, curatenie,spalat, calcat..tot si scos bebe la plimbare..si alaptez DA LA CERERE...adik cand bebe incepe sa se foiasca si da semne ca incepe sa planga ..mami hop langa el cu tzitzi...daca nu ii e fmica si scoate tzitzi afara atunci vorbim,ne plimbam un pik in brate..depinde de ce dispozitie are bebe...cand bebe se linisteste mami se intoarce la treaba si continui sa vorbesc cu el..din baie..din bucatarie...Eu pot sa spun ca imi fac si treburile si nici bebe nu plange ...nu impartasesc ideea ca lasa-l sa planga sa faca plamani.NO WAY!!!!
Nu vreau sa supar pe nimeni..asta e felul in care eu decid sa imi cresc copilasii.
BY the way...fetele cu mai multa experienta decat mine..voi putea sa folosesc marsupiul de la 2 luni,adik de cand incepe Carmen gradi??
Am vazut un chicco GO parca,,parea destul de rezistent..voi ce credeti??
POZICI NOI CU LUCA..pe mailul comun.
Va cu drag pe toate si inainte cu tupeu nimeni nu s-a nascut invatat..incet incet pentru toate o sa apara luminita de la capatu tunelului..ma bucur foarte mult ca tu deja o intrezaresti Alinutza.
Eu cand ma uit la Carmen ..ma intreb cand a crescut asa mare ..ca parca a trecut prea repede timpul,sunt sigura ca asa se va intampla si cu Luca ..timpul trece asa repede .
Gata ca m-am cam intins

Ylla foarte fericita mami de Luca 2.07.2009 si Carmen,8.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Salut fetele ,
Abia am apucat sa citesc printre randuri ca acusi se trezeste printisorul meu cel mic . Cred ca au inceput colicile si la noi ca nu mai doarme ca inainte . Se culca la vreo 3 ore dupa baie ...asta pe la 11-12 noaptea ... doarme pana la 3 si apoi din ora in ora trezirea la apel pana se face ziua ... adorme cu tzitzi in gura si se strange tot la un momentdat de nu stiu ce sa i mai fac . Ziua cand il scot afara doarme dar cand ne intoarcem in casa o luam de la capat .
Vroiam sa va intreb cum le faceti masaj ca eu in afara faptului ca il trag la baie nu i mai fac nimik.
Si cum este cu decalotarea asta ? Chiar nu stiu nimik despre asta daca nu am avut baieti in familie .
Maine facem si noi o luna si nici mie nu mi-a disparut dunga neagra de pe burtika.
Voi le scoateti aerul chiar daca papa la san ? Eu numai cand ii dau biberon ca am observat ca numai atunci regurgiteaza daca nu il scoatem .
Mi-a recomnadat o doctorita sa beau ceai de chimen pt stimularea lactatiei si pt colici , a incercat cineva ?
As fi vrut sa va intreb mai multe dar deja sunt chemata la apel

Adela mami de Adrian Stefan (23.07.2009)+ Maria Luiza (18.06.2009)

Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

A adormit din nou ... cine stie pt cat timp.
Vroiam sa va intreb ... voi v-ati lasa copii singuri pe autocar ? M-a sunat cumnatul meu ca sa trimit pe Luiza cu autocarul la Bucuresti ca ei sambata cealalta pleaca la mare si se intorc marti direct la Tg Jiu. Doamne fereste sa o las singura atata drum mai ales ca ii este rau , vomita si apoi treb sa doarma .

Mie a inceput sa mai imi treaca infectia urinara , am luat Uricol si am gasit la plafar un ceai pt igiena intima care contine coada soricelului , galbenele , musetel si urzica alba .

Eumada si eu sunt toata ziua singurica acasa si printre picaturi gatesc , fac curatenie si il mai scot si pe bb afara . Cand ii este foame el isi baga manuta in gura si incepe sa planga , daca e satul sta si cate o jum de ora singurel in patut dar vorbesc incontinuu cu el chiar daca sunt in bucatarie . cand incepe sa planga stiu ca ii este iar fomita si daca vad ca nu se satura ii mai dau uneori si supliment. Cand in sfarsit e satul il pun in patut si adoarme singur .Nu am vrut sa il invat leganat... cel putin pana acuma .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylla2009 spune:

ADELA eu am baut cheai de chimen cu anason si fenicul.am inceput cu o zi inainte sa alaptez si am baut cam pana a avut bebe 3 saptamani..acum are o luna si trei saptamani,nu am avut probleme cu colici,in sensul ca nu a plans(nici nu cred ca stie cum se face)..doar se mai strangea si facea parturi..in rest nimic si alaptez exclusiv la san,fara apica sau ceiutz,doar o picatura doua de lamaie cand nu ii trece sughitul cu tzitzi,sau e prea satul sa ia tzitzi.
pup

Ylla foarte fericita mami de Luca 2.07.2009 si Carmen,8.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Alinuta, succes la salon, sa te faci frumoasa si sa iti gasesti rochita perfecta
eu purtam inainte 75-80 DD. nu s-au modificat in sarcina, am purtat aceleasi sutiene. insa sint incomozi rau pentru alaptat.
felicitari pentru 200 ml. si eu am scos cam 210 dar in 2 transe diferite, cam 120 pe la 7 am cind s-a trezit si una pe la 11.(da, asa doarme, intre 23-6.30-7,00), fara sa plinga nici macar o data. dar sint convinsa pt ca isi primeste si laptic din bib, cu ce mai molfaie el acolo.
beau cam 2 l de ceai pe zi cu anason si chimen cu miere polilflora si incerc sa nu il pierd, pina acum nu ar fi semne, cind se apropie ora de masa da pe afara.
abia astept mai multe info despre stocarea laptelui la temp camerei, la mine nu e f cald in casa ca merge AC in sufragerie si racoreste si la dormitor.

si Andrei zimbeste, este f vioi in scurtul timp cit este treaz. o sa pun niste poze cu ochii deschisi si cu zimbet.

eu fac parte 100% din categoria care nu are ajutor si nici nu simt nevoia sincer. dar cred ca conteaza mult de copil, daca ma facea sa ma simt zombi poate ca apelam. asa insa, cind doarme 4 ore ziua!! am timp sa fac o multime de treburi, curat, mincare, calcat, si sa ma ingrijesc. unde necesit putin ajutor este REbecca, sa vina cineva sa o mai scoata la plimbare si distractie, cel putin deocamdata. ajutor simteam si cind era rebecca intre 1-3 ani, cind nu ma lasa sa fac nimic si simteam nevoia sa o trimit la bunica simbata citeva ore sa termin treaba.

Vally, asa este, Gloria are o figura foare sugubeatza si m-a impresionat cum isi tine mainile pe bibe, si Rebecca a facut asa inca din maternitate. Andrei nu, doar pe tzitzi tine manutza.

Ylla, bine ai revenit. chair ma intrebam unde ai disparut, dar te inteleg.

Pogos, succes la pregatiri. noi vom face botezul cam pe la 5 luni, mai face cineva asa tirziu?? doar atunci poate sa vina nasica lui din America, initial ziceam ca in septembrie, dar nu se poate, asa ca vom face imediat dupa Craciun.

despre putzici, si eu sint in ceatza rauin spital ni s-a spus nu decalotare, asa ca doar spal si nu intru decit ff putin la virf. e ceva nou pt mine.

vreau sa va zic ca nu mai pot de dragul luipe cit eram de necajita in sarcina, pe atit mi-e de drag acum.

Blanca, Crixia, am vazut pozele, sint foarte frumoase. Niste fetite dulci. Blanca, mie mi se apre ca seamana cu tine, nu?

Mqqm, buna ideea cu jurnalul. din sarcina cu rebecca mi-am adunat multe mesaje si le-am stocat in computer. o sa incerc si acum, e asa placut sa citesti mai tirziu....eu si acum mai intru si citesc in arhiva si ma emotioneaza.

sa aveti un weekend frumos si linistit, fara colici si plinsete si mult laptic.
noi abia asteptam sa iesim diseara afara. as fi iesit si dimineata, dar dupa ce i-am dat sa pape la 7 am dormit ca valizele pina la 111.30.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vally spune:

alinutza bafta azi la salon!!! sa te faci mami frumoasa
noi am primit cadou o camera de supraveghere pe care o tinem mereu dupa noi si vedem ce face cat sta in patut,e superrr!!! scapam de ture,ture,ture....si nopatea ne ridicam din pat doar cand se trezeste si plange

patricia

pogos bafta cu pregatirle pentru botez noi vrem sa-l facem prin octombrie

mQQm chiar ca-i buna ideea cu jurnalul! cum cauti postarile mai vechi?citesti fiecare capitol...?

eu mi-am luat si pompa electrica de la Medela! e mult mai bine si mai usor de 'muls'!
printesica noastra deja papa 80 ml la o masa a sarit dintr-o data de la 60 ml parca e cam mare saltul dar nu se satura...si plangea mititica si isi suge manutele

si eu beau ceai de chimen+anason+fenicul ~2.5 l/zi + compot (daca nu pot manca ulte fructe crude); la ultimul muls am scos si eu 120 ml nu o pun to timpul la san pentru ca adoarme si nu se satura si dp 1/2 ora se trezeste si vrea iar...asa ca jumi tati, jumi bibe

moniland elenada ce fac mamicile de gemenasi? cum va descurcati?

weekend placut tuturor!

Vally de Gloria Adelina (13.08.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

si setea tot cu tzitzi se potoleste, ca doar nu-i dam apa plata cu lamaie.
daca l-ar durea ceva, cum ar fi burtica, probabil s-ar strange in vreun fel, dar daca doar plange si pampersul e curat cea mai buna e tzitzi.

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Ftelor am vazut ca toate ziceti de alaptat la cerere.....de unde stiti voi ca bebe cand plange vrea tzitzi si nu ii e sete sau are vreo durere?Neaparat plansul inseamna ca vrea la san?
Si cele pe care nu are cine le ajuta cum se descurca?Poti sta fara mancare i curat in casa?

bnu prea inteleg....sincer...

Madalina de minunica Eva-Maria

.

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

si eu am avut sageti in ultimele 2 sapt., contractii false ioc, iar pe cele adevarate nu le-am recunoscut pt ca nu dureau prea tare. dopul l-am pierdut cu doua-3 zile inainte de nastere si burta cam tot atunci a coborat. poate nasti un pic dupa termen, nu te stresa.

Citat:
citat din mesajul lui steadya

buna seara la toata lumea,
n-am mai intrat sa scriu de 2 zile, incerc sa-mi ocup la maxim timpul sa nu ma mai frustreze nerabdarea...joi am citit toata ziua, vineri am stat la mama...
theea - asa e, se pare ca am ramas doar noi, ma recunosc perfect in detaliile tale, nu tu contractii, dop, apa, nici un semn...acum cateva zile ma bucurasera niste sageti usoare inghinal- au disparut si ele, ma simt mai bine si mai lejera ca in luna a 7a...nici macar burta coborata. Eu chiar vorbeam cu mama ca nu stiu/ inteleg ce sunt alea contractii BH, cat despre cele reale...mai asteptam
multe sfaturi utile citesc de la mamici- oare o sa mi le amintesc la momentul potrivit ? vad iarasi ca multe se plang ca in teorie toti suntem asi, in practica...mai greu, dar per total ce trepidatii frumoase dau bb-ii astia mici

Adya 39

Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie

Mergi la inceput