Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (171)
Raspunsuri - Pagina 21
angelynna82 spune:
Bitza
merge testul, am sa il fac si eu...sa vedem ce va iesi
fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Poze
Crina
piolica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bitza2008 Piolica a iesit o invitatie super, nici n-avea cum altfel cu asa protagonista! FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008) www.tamagochi.ro/pet-bighidel " target="_blank">VOTATI BIGHIDEL |
saru'mina!
si merci pt test, o sa-l fac si eu! M-am uitat putin la intrebari, e super interesant.
Mamica fericita de bebelina Elsa
tzitziri spune:
Eu nu inteleg....cum faceti voi testul pentru 1-2 ani?Si mai ales pentru 2-3 ani?Se poate sari peste intrebarile respective sau lasati raspunsurile default?
Adica intr-adevar sunt chestii de 1-2 ani pe care le face si David de pe acum.Dar chiar sa recunoasca 12 obiecte (2-3 ani) nu face.
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
bitza2008 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui tzitziri Eu nu inteleg....cum faceti voi testul pentru 1-2 ani?Si mai ales pentru 2-3 ani?Se poate sari peste intrebarile respective sau lasati raspunsurile default? Adica intr-adevar sunt chestii de 1-2 ani pe care le face si David de pe acum.Dar chiar sa recunoasca 12 obiecte (2-3 ani) nu face. Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008) |
Eu las default-ul,adica NU
www.tamagochi.ro/pet-bighidel " target="_blank">VOTATI BIGHIDEL
elly_16 spune:
Buna, fetelor
Babytza, va doresc multa sanatate. Si noi am patit ceva asemanator acum cateva zile, dar numai eu si sotul, Biencuta nu. Cred ca e ceva in atmosfera...
Giulianna, ce baiat mare ai tu acolo... sta singur in picioare... si in cada... si ce valuri face...
c.valy, felicitari pentru ridicatul lui Luca
. Saptamana trecuta si Bianca s-a ridicat singura, tinandu-se de marginea fotoliului, ca sa ia o mingiuta care era pe fotoliu. Dar din pacat acest episod nu s-a mai repetat.
Claudinna, cineva acolo sus va iubeste...
Nikolici, si Bianca de vreo 2 zile plange cand o asez in cada sa o spal, desi inainte chiar ii placea la baita... mai astept, poate e doar o chestie trecatoare, cine stie de ce se sperie ea... prima data am crezut ca se sperie de furtunul de la dus, dar se pare ca nu.
Nerantula, tu trebuie sa faci ce consideri ca este mai bine pentru Gruia, sa nu iei in seama gura lumii... ca orice ai face, gura lumii n-o poti inchide niciodata... Si eu am auzit comentarii de genul ca ar trebui sa cam termin cu alaptatul, ca fata are aproape un an, ca de-aia nu mananca altceva, dar am fost mereu ferma, o s-o alaptez pe Bianca pana cand o sa vrea ea... o sa aiba timp o viata intreaga sa manance de toate, dar cu lapticul lui mami nu se mai intalneste, iar momentele in care sta la san sunt unice si vreau sa le prelungesc cat mai mult.
Dupa ce o voi intarca, o sa-mi amintesc cu drag de aceste clipe unice
.
PozeBianca
Mamica de
Bianca Maria
Bianca
elly_16 spune:
LA MULTE LUNITE pentru sarbatoritii zilei de 20: Izabella Cleopatra de mamidestefan si Sergiu de Lucutta. 

PozeBianca
Mamica de
Bianca Maria
Bianca
c.valy spune:
Salutare azi am fost la plaja halal zi ne-am gasit si noi cand bate vantul nu am stat ff mult,am zis ca de acuma pana la sfarsitul sezonului o sa ne ducem zilnik asta daca nu ar fi lenea asta asa de mare![]()
LucaDaniel -22.10.2008 povestea noastra 
un votic pentr-un pitic
poze nunta
baby_boy spune:
Daca v-am stresat cu catelusul meu
. Multumesc de raspunsuri Tzitziri, Anca, Nocom. Din pacate pe site-ul ala nu-l au in stoc..iar pe celelalte e cam 189, 198..mi-se pare mult pentru un catel.iar daca aude sotul...ma exileaza![]()
Tot caut ce sa-i iau lui Radu de ziua lui...si nu ma hotarasc. Imi placea catelusul..si eventul telefonul..ca astea nu le are..si pot fii folosite si mai tarziu-2-3 ani.
Babytza multa sanatate.
Pupam soricelul sa-i revina apetitul. Radu a inceput sa ma fenteze dimineata cu fructele..nu mai mananca cum manca el deobicei..asa ca -i fac cereale cu lapte si bag in el pireul..azi de para si piersica..si asa papam![]()
Revin..s-a trezit puiul
Cristina , mamica implinita de
Raducu (7.10.2008)
Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez
ClaudiaH spune:
Mai fetelor, vad ca v-am agitat cu testele alea, bata-le vina!
Da' sa stiti voi ca e mai bine ca nu se fac testele astea la medic; parerea mea. Astia fac o mie de teste, ii baga in tipare pe toti si fereasca sfantul sa fie vreunul mai deosebit ca sa vezi atunci probleme. Stefan a crescut pana la 1 an si 8 luni in Romania. Cand am fost cu el la controlul de 2 ani aici in Germania... mi-am pus mainile in cap, am plecat acasa plangand. Copilul meu nu facea propozitii, nu putea sa stea intr-un picior si nu voia sa se dea pe topogan (punea picioarele lateral si cobora pe topogan cu viteza melcului) si inca vreo cateva chestii de genul asta. M-au trimis la logoped, la ergoterapeut, etc. Le-am pus pe toate la suflet si ajunsesem sa ma intreb daca am un copil normal. Acum stiu ca eu am un copil normal. Normal ca nu facea propozitii cata vreme saracul se chinuia sa invete cuvinte in doua limbi. NU-i placea sa se lase sa alunece pe topogan caci e un copil tare prudent de felul lui, uraste sa piarda controlul asupra propriului corp, ma rog, acum vorbeste copilul meu de ne rugam de el sa taca, face cate-n luna si stele, merge pe tot ce are roti (bicicleta, trotineta, role), sare, merge cu spatele si toate tampeniile din lume. Fiecare copil are ritmul lui si trebuie lasat sa fie asa. In Romania insa n-as fi trecut prin cosmarul de mai bine de un an in care m-am indoit de copilul meu si m-am intrebat daca nu cumva e handicapat in vreun fel. Nemtii stiu cum sa priveasca toate aceste teste si-i doare la basca de evaluarile medicilor, doar nu va inchipuiti ca toti copii se inscriu in tiparele lor. Dar eu ca proasta le-am pus la suflet. Acum la controlul de 4 ani, inchipuiti-va ca au constatat ca Stefan nu vorbeste destul de corect din cauza ca nu foloseste corect formele de conjugare pasiva, ca mai incurca genurile substantivelor si ca nu foloseste mai mult ca perfectul. Ba, voi sunteti nebuni??? Normal, traieste in casa cu doi parinti care ei insisi nu vorbesc germana perfect. Copilul invata doua limbi si voi vreti sa le stie la 4 ani pe amandoua la perfectie??? Insa intre timp am vazut ceilalti copii de la gradinita multi dintre ei nemti si care vorbesc mai prost decat Stefan, copii care inca nu reusesc sa se tina pe bicicleta fara roti ajutatoare, nu reusesc sa se dea singuri in leagan si multe altele. Mi-am definit normalitatea ca fiind media a ceea ce sunt si pot in general copiii de varsta lui. Medicii au alte socoteli. Deci va rog eu, faceti testele alea doar asa de distractie, dar nu le puneti la suflet. Unii le vor face fara probleme, altii nu dar cu siguranta ca toti sunt ok. Am scris testele aici pentru ca m-a intrebat Claudinna. Iubiti-va copiii si incredeti-va in ei, fiecare are talentele si lipsurile lui si e foarte bine asa ca altfel toti am fi in egala masura buni sportivi, pictori, muzicieni, etc. Slava Domnului ca suntem diferiti si ca avem copii unici.
Khristin, da, testele se fac tuturor copiilor, nu sunt la cerere insa, vezi tu, in Germania zilelor noastre femeile inca mai stau din traditie 3 ani acasa cu copiii lor. Notiunea de daycare e mult prea futurista pentru ei. Cel putin in germania de vest, in est nu e la fel. Eu am cautat de am innebunit ca sa gasesc un loc pentru copilul meu de un an si pe unde intrebam ma priveau de parca as fi innebunit ca vreau sa-mi las copilul de doar un anisor in maini straine. Iar eu nu vad decat avantaje cand un copil merge 3 ore pe zi si are ocazia sa socializeze cu alti copii si sa invete ceva nou la distanta de fusta mamei. Dar... chestie de mentalitate. Fiecare tara cu ale ei bune si ale ei rele.
angelynna82 spune:
LA MULTE LUNITE Izabella Cleopatra de Mamidestefan si Sergiu de Lucutta

Am facut si eu testul acela si a iesit asa:
Data: 20.08.09
Varsa socializare: 1.58(1 ANI 7 LUNI )
Varsa limbaj: 1(1 ANI 0 LUNI )
Varsa autoservire: 1.15(1 ANI 2 LUNI )
Varsa cognitiv: 0.57(0 ANI 7 LUNI )
Varsa motor: 1.03(1 ANI 0 LUNI )
Varsa mentala: 1.07(1 ANI 1 LUNI )
Varsa cronologica: 0.85(0 ANI 10 LUNI )
IQ: 126
....nu stiu cam cat de adevarat este ....poate sa fi gresit undeva ... dar ca si rezultat e ok
, cu siguranta ca, copilul meu este perfect, testul l-am facut din distractie pt mine, mai bine zis din curiozitate...
fericita de
Crina Alexandra
Crinul Meu
Poze
Crina