Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (171)
Raspunsuri - Pagina 16
ClaudiaH spune:
Claudinna, intrebai de testele de la pediatru. Stai sa vad daca-mi mai amintesc.
1. i-a dat intr-o manuta doua cuburi de lemn cu latura de 2 cm. A urmarit sa vada daca le poate tine pe amandoua si cum le da drumul. La un an cica trebuie sa le poata tine pe amandoua in mana si sa le dea drumul pe rand sau sa ia unul din ele cu manuta cealalta si pasul doi e sa le ciocneasca intre ele sau de masa si abia apoi sa le bage in gura.
2. I-a dat un creion si o ascutitoare cu creionul bagat in gaura de la ascutitoare. A urmarit daca scoate creionul si daca incearca sa-l bage inapoi in gaura. Nu e important daca reuseste sau nu dar e important sa incerce sa-l bage in gaura.
3. Ia dat un tubusor cu doametul de 2 cm. in care erau cateva stafide. A urmarit daca dupa ce le goleste incearca sa le bage la loc. La varsta asta trebuie sa poata apuca obniecte mici cu doua degete si sa le bage in recipiente mici. Bineinteles ca nu trebuie sa le bage imediat in gura.
4. I-a dat o cutie inchisa si a observat daca incearca sa o deschida
5. I-a dat un clopotel, de-ala clasic, nu zurgalau. I l-a scuturat inainte sa i-l dea. Trebuia ca ea sa incerce sa reproduca zgomotul si apoi sa cerceteze de unde vine zgomotul, mai precis sa scotoceasca cu degetul la limbuta aia din interior care face zgomot.
6. I-a dat o tepusa din aia cu inele de cauciuc sa vada daca introduce inelele pe bat. la fel, nu e important sa reuseasca dar cica trebuie sa inteleaga repede ce trebuie sa faca si sa incerce sa reproduca un gest pe care adultul il face.
Astea au fost testele de dezvoltare intelectuala si indemanare. E posibil sa mai fi uitat vreunul.
La capitol motric doar a verificat daca se ridica singura, daca merge de manuta si daca se catara, mai mult a zis ca nu-i necesar la varsta asta.
Daca n-ai inteles ceva, mai intreaba-ma, nu-s asa buna la explicat.
Seara faina tuturor!
nikolici spune:
Hello
Azi am avut o intrevedere cu pediatra nostra tare simpatica pt consultul de 10luni.
Suntem sanatosi tun, 77cm, 8100 gr, balerine ce mai.
Mi-a zis ca datorita faptului ca nu are ganglionii umflati sau ceva mai maricei e posibil sa nu fi avut saptaamna trecuta roseola ci un alt virus, care arata si se manifesta ca roseola...ma rog eu raman la feelingul de roseola.
Despre vaccin, am intrebat-o si eu de ROR, la fel ca nu stiu cine a mai scris aici, inafara unei posibile febre nu a avut nici un caz de genul mentionate pe aici.
Infarix penta intradevar nu se gaseste dar mi-a recomandat asa cum a facut pt. baietii ei care sunt micutzi, atunci cand se gasea vaccinul pe piata INFARIX HEXA este acelasi lucru dar are in plus antihepatita parca, a zis ca nu dauneaza si ca ea m-ar sfatui sa-l facem pe acela sau sa mergem pe alta varianta aleasa de noi.
Cam atat de la noi!
Yo Miss Karinutza(14.10.2008)
nikolici spune:
Aaaa si am uitat sa mentionez, ca K a prins o mare dar mare imensa aversiune de baitza, cada, apa...nu stiu ce anume a speriat-o.Urla, tzipa, cred ca in 2 min am sapunit-o si am si clatit-o...a mai ramas sapun prin oaresce locuri...nu-mi explic, iubea baitza, chestia asta se intampla de apx 2 sapt!
Yo Miss Karinutza(14.10.2008)
Nocom spune:
multumim de vestile bune monica!!! Doamne ajuta in continuare!!! La cat am antrenat agitatele.... or sa fie super in forma la sfarsitul saptamanii....abia astept!!! Cred ca e cel mai asteptat bebelus de la odiseea voastra, suntem atatea mamici si bobocei care-l sustinem si il indragim deja datorita tie....Mi se pare deja maricel la 3 kg deci il asteptam oricand vrea el, sa vina!! De babytza eu nu stiu nimic... sper ca soricelul si-a mai revenit din greva...
claudia h super interesante testele...la noi dr numa ne intreaba la fiecare control, face aia, face ailalta... si la sfarsit scrie in foaie dezvoltat normal fizic si intelectual pentru varsta lui... dar nu-l verifica la nimic... Le-ai explicat f frumos si o sa incerc sai le fac si eu zilele astea...eu cred ca le face pe toate... dra sa vedem... Multumim
nikolici i-a mai facut si altcineva baita Karinei in afra de tine? Ca poate a cazut in cadita sau s-a inecat cu apa sau s-a fript... si persoanei ii e frica sa-ti spuna... stiu si eu... altfel nu-mi explic... Imi pare rau de situatie, sper sa revina curand la sentimente mai bune..
Ma duc sa culc pui mare, micutza doarme deja...
Noapte buna
mami de Daria Anastasia (24.09.2008) si Matei Tudor (11.07.2004)
poze cu noi poze DARIA
sabinel spune:
pai bine duamna nerantula sunteti la moldova si nu ziceti nik? detalii pe privat, poate ne vedem (daca vreti si aveti placerea sa va cunoasteti nora)
Sabina si Amalia
julax spune:
Angelynna,multumim,la fel si voua!Deocamdata nu am dat antibioticul,maine vine rezultatul la exudat.Am vazut-o pe Crina,are niste ochi,un zambet.Si Ioana se mai agita cand ii tai unghiile,dar ii dau un obiect la care nu a mai avut acces in ultimul timp si are ocupatie.
Luminita,m-am uitat duminica si inca nu venise indemnizatia desi ar fi trebuit,se pare ca a intarziat cam la toata lumea.
Nocom,v-am admirat si noi,frumos si in Apuseni
Monica,e bine daca bebe mai vrea sa stea in burtica,ma gandesc la voi,o sa fie totul ok
Claudia,merci de teste,o sa incerc si eu cu Ioana,la noi n-am auzit de asa ceva,cum spunea Nocom,te intreaba pe tine daca face una sau alta.
Iulia,mamica de Ioana(24.09.2008)@ Alex(24.08.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=16a7ba4b14da74203c245e&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
Miniclipuri
Poze si filmulete
andy.p spune:
Nocom m-ai linistit..pe sf saptamnii cred ca ii fac si eu gauricile
Monica ce vesti bune ne-ai dat...noi asteptam cu agitatele pregatite
Claudia ff interesante testele..le-am salvat si eu si le voi face cat de curand
Nikolici ce bine stati la bilant!!CAt despre baita poate s-a speriat de ceva.
N-am vazut-o pe Babytza pe aici.sper ca sunt bine.
Laura, Andy (07.04.2002) &Alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei
gaia.nevia spune:
foarte interesanta tema cu testarea abilitatilor la 1an.
Daca mergeam cu Teo la un asemeanea control, pica toate testele.
Si ma panicam, normal...
Teo n-a avut deloc interes catre puzzle, bagat-scos obiecte din diverse lacasuri, potrivit forme, pus cercuri pe batz...iar de mers a mers pe la 1an si 3luni.
Totusi vin ele, diversele abilitati, cred ca mai conteaza si firea, pentru ca el facea altele.
Sa vedem Radu ce stie sa faca
ce vreau sa spun este doar sa nu va stresati prea mult cu testele.
Noapte buna!
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri
_giulianna_ spune:
Am verificat acum si au intrat banutii!!!
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
gaia.nevia spune:
noi am luat catelul vorbitor in 2007, si cred ca a fost 120lei, daca imi aduc bine aminte....
Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri