Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (171)
Raspunsuri - Pagina 10
luminita2008 spune:
tuturor!
claudinna, mi se pare f pertinenta clasificarea jucariilor!
oana, de unde ai luat jucaria de la ELC, cea cu forme? ne poti arata o poza? multumesc!
si noi suntem incantati de bilele lor...
jucarii: deocamdata suntem incantati de toate jucariile cu sunete/muzica si lumini, de butoane, de mingiute si bile, de cercuri (cele care se pun pe ax), de cuburi, de jucariile din cauciuc care chitaie si de zornaitoare. antemergatorul este de asemenea de un real folos si se vad si progresele: acum si Robi face pasi singurel cu ajutorul antemergatorului, in prima zi plangea cand vedea ca fuge si trebuie sa se tina dupa el.
carticele: nu au deloc rabdare cu ele, le rasfoiesc putin si gata. un lucru este cert insa: au un gust tare bun!
progrese: amandoi bat din palme, bat cuba, dau noroc, se ridica in picioare singuri in patut sau ajutati de mobila - mai nou se ridica de patutul lor singuri, cand sunt pe jos langa el, desi e inalt, si stau asa agatati minute bune, Edi face pasi tinunadu-se de mobila, in lateral, au invatat amandoi sa cada/sa se lase in jos fara sa se loveasca, au invatat sa urce pragurile, amandoi danseaza, Edi stie sa spuna NU, dand din cap, cand nu vrea ceva, canta dupa mine, mai rar ce-i drept, vin la mine ca niste catelusi daca ii chem, daca le cer sa se ridice sprijinindu-se de pat, o fac, se duc dupa jucarii. la capitolul construit, deocamdata doar darama, desi de cateva ori cand l-am rugat pe Robi sa puna jucariile la loc in cutie, a facut-o (eu i le dadeam una cate una si el le punea fascinat la loc), Edi stie sa vina sa arate: 'ochiul lui mami', 'nasul lui mami', 'gura lui mami'!
la capitolul muscaturi: ma musca si Edi si Robi, acesta din urma a inceput de vreo 2 zile, cam de cand au inteles ei ca au si dintii de sus. este f clar pentru mine ca o fac din dragoste, cand se bucura f mult, cand ma joc cu ei, cand ma asez pe jos la acelasi nivel ca si ei - adora sa se catere pe mine si sa ma muste. daca ii cert, rad tare de pozna facuta, dar pentru vreo 5 minute se potolesc. de ciupit, nu m-au ciupit niciodata.
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."
luminita2008 spune:
nerantula, esti bine, mami? n-ai mai trecut demult pe aici...
de asemenea, de denisa.g imi e tare dor si de Edwinasul scump. nikoliciule, poate pui o vorba buna, sa mai treaca pe la noi, ne e dor de ei!!
babytzule, asteptam vesti despre Monica!! am niste emotii....
intrebare: ati primit indemnizatia luna asta? la noi deja a intarziat doua zile si e prima oara cand se intampla...
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
"Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea!
Si nu uita:
Stelele care cad, nu pier
Stelele care cad, se duc pe un alt cer."
piolica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Corrina Reiau mesajul cu vaccinul Priorix ROR - poate o mai vad mamicile cu copilasi mai marisori (scuze pentru repetitie, dar...chiar sunt ingrozita): Fetelor, eu sunt ingrozita de vaccinul Priorix - ROR. Am inteles ca nu exista varianta de cumparat (cum sunt pentaxim sau infarix). Am auzit numai grozavenii despre posibilele efecte secundare care sunt in principal de ordin neurologic. Si nici nu e ok sa il refuzi pt ca e ciudat cu inscrieri la crese, scoli, gradinite, etc, pe de o parte, iar pe de cealalta parte copilul poate face forme urate de pojar, oreion cu urmari pe masura...Ce ne-ar putea spune mamicile cu experienta? fericita de Mihnea-Cristian - 17.08.2008 Ma fac mare |
Pe vremea noastra nu se mai facea acest vaccin si uite ca acum sintem bine mersi. Insa, se pare ca rubeola, rugeola, oreionul pot avea efecte dezastruoase... oreionul poate induce sterilitatea la barbati de exemplu. Pe vremea noastra asta nu se stia. Rujeola poate fi mortala daca virusul se localizeaza in maduva spinarii.
Eu o sa-i fac Elsei vaccinul pt ca nu poate intra la cresa fara el. Sper ca doamne-doamne sa aiba grija de noi si totul sa fie bine.
Am citit pe un site francez, ca e bine sa dai un tratament homeopat inainte si dupa vaccin, si anume thuya 30h, asa se evita efectele secundare gen febra la 10 -15 zile dupa vaccin.
Mamica fericita de bebelina Elsa
piolica spune:
si inca ceva, ce am uitat sa va spun:
daca-mi amintesc eu bine ori in 84, ori in 85 a fost o mare epidemie de rujeola, aproape toata scoala a fost internata la spitalul de boli infectioase din Ploiesti, dormeam cite 2 in pat. A fost jale! Eram in carantina, nimeni nu intra la noi, parca eram niste extraterestri. Nu-mi amintesc sa fi murit cineva, insa pe vremea aia nu se stia nimic. Imi amintesc ca aveam patuturi de bebelusi cu noi in salon, eram mai mult de 20 in salonul ala + bebelusi. La vreo doua zile pe mine m-au mutat intr-o rezerva ca am fost un caz grav. Am scapat, am fost bine mersi dupa, insa nu stiu ce sechele mi-o fi lasat boala aia. Asta mai e un motiv pt care o sa-i fac Elsei vaccinul.
angelynna82 spune:
Neata mai pe la pranz si de la noi
Robert Constantin de CD si Petru Alexandru si Pavel Cristian de Nally
Julax multa sanatate Ioanei, speram sa nu fi enevoie de antibiotic
ClaudiaH ma bucur ca mai scrii pe la noi, multi ici pentru amandoua. Va merge ea singurica, putina rabdare
Nikolici si noi dormim cu aparatul in priza altfel este Crinaplina de muscaturi . Pediatra noastra nu mi-a dat nimic pt tantari
Votat Bighidel
Kilemi uoff mamico, stiu cum e, eu abia acum am ajutor , Crina a dormit si ea ieri doar 1 ora
Baby_boy am mancaciosul tau si pe tine
Giulianna vin la tocana ta , am Edi cel cu cheliuta
Claudinna inseamna 10 seara si 10 dimineata am mami si Razvan, mai mai ce cheliuta frumoasa , cum se face ca a stat sa il tuni…sau nu ????
Anca va uram balaceala placuta
Elly sa imi spui si mie cum faci lasagna , tare scumpa e Bianca
C.valy mai bine vorbeste cu doctorul , votat Luca
Lumi ici si pentru voi
fericita de Crina Alexandra
Crinul Meu
Poze
Crina
claudinna spune:
luminita mamica si gemeneii! bravo pentru realizari!!
si Razvan arata ochii, nasul, gura, urechile, parul, ridica picioarele cand ii zic sa-l incaltz, asta pentru ca mi-ai amintit, eu uitasem sa spun
angelynna, l-am cam fortat, ca n-am avut incotro!! si cand i-a taiat nasha motul a urlat, de-a dreptul! nu suporta sa-i pui mana in cap, nu stiu, s-a speriat!
oricum, la retush nu a mai fost la fel de crunt
piolica, cauta pe youtube filmulet cum se instaleaza scoica, cu siguranta gasesti! cei de la bimbomarket mai au filmulete cu instructiunile de instalare
blog cu basca
Razvan
mamica de Florin Razvan (14.08.2008)
piolica spune:
citat din mesajul lui Corrina piolica multumesc pentru raspuns fericita de Mihnea-Cristian - 17.08.2008 Ma fac mare |
din pacate nu pot sa-ti spun nimic de efectele secundare pe care le-ai enumerat tu. Ar fi bine sa aflam, statisctic vorbind, citi copii au suferit de astfel de probleme in urma vaccinului si citi au fost afectati rau de una din aceste boli - sechele grave.
Aici acest vaccin nu e obligatoriu, insa copiii care intra in colectivitati ar trebui sa-l faca. Noua ne-a cerut directoarea acest vaccin, banuiesc ca nu are dreptul sa ne ceara asa ceva, insa oricum eu vroiam sa-i fac Elsei vaccinul din varii motive, asa ca nu avea sens sa ma iau in bete cu ea pe un principiu.
Tu vrei sa faci vaccinul? Intreab-o pe pediatra ce ar face ea pentru copilul ei. Cite cazuri de copii bolnavi de aceste 3 boli a tratat / cum s-au manifestat... si poate asa o sa te ajute mai mult in alegerea ta.
Sper sa faci cea mai buna alegere pt copilul tau!
piolica spune:
citat din mesajul lui claudinna piolica, cauta pe youtube filmulet cum se instaleaza scoica, cu siguranta gasesti! cei de la bimbomarket mai au filmulete cu instructiunile de instalare blog cu basca Razvan mamica de Florin Razvan (14.08.2008) |
buna idee, saru'mina, nu ma gindisem la asta.
Corrina spune:
Piolica am intrebat deja pediatra, ea mi-a spus de un singur copilas - pacient al ei- care a avut problema de care am amintit: nu mai merge in picioare si tremura si asta se intampla de 3 luni, desi, teoretic, ar fi trebuit sa ii treaca.
A spus ca e riscant si sa nu i-l fac in eventuaiatatea unei epidemii de pojar la iarna, de exemplu...ea l-a facut copilului ei, la diferenta de 1 luna de Pentaxim.
So...
fericita de Mihnea-Cristian - 17.08.2008
Ma fac mare