E normal sa nu vorbeasca un copil de 2 ani?

E normal sa nu vorbeasca un copil de 2 ani? | Autor: MirelaV

Link direct la acest mesaj

E normal sa nu vorbeasca un copil de 2 ani? Eu cred ca nu..are 2 ani impliniti..merge..are dintisori..si..vorbeste inca pe limba ei..nu spune cuvinte clare..decat fff rar mama..si...atat...de ce? Unde ar trebui sa mearga parintii ei cu ea? Ma gandesc ca poate fi din cauza ca nu au vorbit destul de clar cu ea sau poate ca nu e destula lume in jurul ei?

MirelaV

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

E normal. O sa inceapa sa vorbeasca dupa 2 ani sau chiar pe la 3 ani.
S-a mai discutat pe forum.

Numai bine!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

poate s-a mai discutat, dar sunt mai noua aici..si nu am vazut un subiect pe tema asta..deci..am intrebat..
dar sunt copii care incep sa rosteasca cuvinte de la 1 anisor..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Daca dezvoltarea pe alte planuri: emotional, fizic, psihic sint OK, si daca exista certitudinea ca fetitza aude, (am inteles ca fetitza vorbeste "pe limba ei" deja) nu e chiar nici un motiv de ingrijorare.
sanatate,
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Scuze Mirela, am parut cam taioasa, de fapt am scris in fuga, imi cer scuze. Nu itzi face griji, este normal, cum a spus Andrada. Sunt copii care vorbesc mai devreme si copii care vorbesc mai tarziu. O prietena de a mea a avut o cresa si mi-a spus ca ea nu a intalnit copii care sa vorbeasca inainte de 2 ani.E adevarat ca unii incep mai devreme, mai ales fetitzele, dar varsta de 2 ani e varsta la care majoritatea copiilor incep sa vorbeasca. Tu daca nu esti mama ei, nu potzi sa stii doar din vizite exact cate cuvinte spune fetitza. Pot sa itzi spun ca al meu la 1 an si 7 luni spune cam 25 de cuvinte, sau mai multe, dar stalcite si daca ii intrebi pe cei care vin in vizite nu cred ca au auzit mai mult de mama, tata si poate inca un cuvant. Daca ea spune "pe limba ei", cred ca e OK. Am mai citit undeva ca dupa doi ani se formeaza nr. total de neuroni necesari pentru vorbire. Cred ca daca pana la 3 ani tot nu vorbeste, atunci trebuie sa va ingrijoratzi.

Din nou, numai bine si scuze daca te-am suparat.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga MirelaV,

Eu zic sa nu te ingrijorezi; cum au spus si celelalte fete, nu potzi stii cu certitudine daca nu este vorba de copilul tau. Eu itzi pot spune ca am fost stresata in mai multe randuri referitor la Miruna mea, ca nu vorbeste destul, ca poceshte cuvintele etc. Nu au trecut mai mult de 2 saptamani de la momentul la care mi-am exprimat ingrijorarea, ca a facut cate un salt extraordinar... Copiii ai perioade de acumulari interioare, apoi exteriorizeaza tot ce au prins intr-un interval de timp dat.
Acum (la 2 ani si 8 luni) Miruna se trezeshte vorbind, se culca vorbind (spune poveshti prietenilor ei). Doctoritza pediatra m-a avertizat de la bun inceput ca o sa imi doresc sa taca, macar pentru 10 minute.

Toate bune,
Boga

Mergi la inceput

fetelor, cred ca aveti dreptate..sa nu fie motive de ingrijorare deocamdata...dar asta cu nevorbitul..chiar parintii ei se plang..ca nu spune nici un cuvant..decat f rar mama..va multumesc ptr sfaturi..sunt incurajatoare

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Girasol spune:

O metodá "infailibilá" pentru a-l face sá vorbeascá este sá-i dai sá bea apá dintr-un clopot
Asta am pátit-o eu cu soacrá-mea. I-a dat báietelului meu sá bea apá din clopot (fárá stirea noastrá, evident).
Partea buná este cá era un clopot curat, pe care l-a dezinfectat înainte de "folosire".
Partea proastá este cá experimentul a cam luat-o razna, adicá báiatul tot nu vorbeste asa cum vrea ea, ci tot pe limba lui
Noi nu ne îngrijorám, are câteva zeci de ani în care sá tot vorbeascá si eventual sá învete sá tacá ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Mihnea implineste 2 ani miercuri si singurele cuvinte clare sint:mama si tata.In rest,vorbeste cind are chef si tot pe limba lui:pichi=piersica;gogo=struguri;oma=lumina,uba=umbrela si multe alte chestii amuzante.Prietenul lui nascut in aceeasi zi,vorbeste perfect.Dar asta tine de fiecare copil in parte,asa incit mai avem rabdare.Eu zic sa nu fiti ingrijorati daca intelege tot ce i se spune si executa unele lucruri la cerere(adica daca ii ceri telecomanda,o jucarie,etc.).Ai sa vezi ca peste citeva luni,au sa vorbeasca perfect!!!Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Vladut care a facut acum cateva zile 2 ani....este la fel ca Mihnea...mama . tata, da , nu...titi(este Kiti pisica)..toto(tractoru)..avonu(avionu). ...si cam atatea..restul....o mare imbarligatura de sunete si litere...doar de le intelese...dar o sa-si dea el drumul la un moment dat...:)))...
va pup si multa sanatate..

Maria&Vladut

Mergi la inceput

fetele, va multumesc ptr raspunsuri..chiar ma ingrijoram..acum vazind atatea pareri..am lasat teama deoparte..
ce pot sa va spun..sa va traiasca puiutii..si sa fie sanatosi si frumosi..eu..abia astept sa mai treaca cateva zile..sa vad ce si cum..poate am motive sa fac testul....dar..parca n-am nici un simptom..deci..nu imi fac sperante..
va pupik

MirelaV

Mergi la inceput