Tetine pentru cerealele cu lapte
Dragi mamici care aveti bebelusi ce mananca cereale cu lapte, as vrea sa stiu cum i le dati - cu lingurita sau cu biberonul? Si daca i le puneti in biberonul cu lapte, puneti aceeasi cantitate ca in farfurioara sau mai putin? Baietelul meu este intarcat de putin timp si nu bea laptele praf din biberon decat cu cereale (cu care era obisnuit inainte si pe care le manca cu lingurita). Acum ii pun cereale in biberonul cu lapte, dar am impresia ca e prea subtire (sau nu stiu) pentru ca in 3 maxim 4 minute a terminat biberonul. Sper ca pun cantitatea de cereale care trebuie avand in vedere ca bea laptele cu cereale cu tetina pt hrana semisolida (singura tetina de la Avent pt cereale). Ma gandesc ca poate curge prea repede prin tetina asta sau asa bea el laptele, repede... Voi ce tetine pt cereale folositi?
Mona, mami de Antonia (22.06.2004) si Stefan (18.11.2008)
Raspunsuri
CorinaDani spune:
Buna,
Eu folosesc tetinele pentru hrana groasa, de la NUK, marimea 3, din latex. Au un orificiu in forma de cruce.
Si fetita mea bea lapte cu cereale, in fiecare seara, la 240 ml apa pun 8 masuri de lapte praf si 4-5-6 masuri de cereale (masura cu care pun cerealele este de la lapte Humana). Iese un amestec de consistenta putin mai groasa decat a unui iaurt de baut. In ultimul timp folosesc cerealele de la Milupa, Nestle junior cu cacao, am mai folosit si de la Bebelac...
Niciodata insa nu i-am dat cerealele cu lingurita, din castronel, pentru ca ar fi insemnat lupte seculare in prag de seara si riscam sa-i stric cheful de somn. Asa le papa din biberon (dupa baita de seara si alintarile de rigoare), culcata deja in pat, apoi spalam dintisorii, stingem lumina si gata -nani
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
luny spune:
Mona, cel mai corect si sanatos este sa nu-l hranesti cu nimic din biberon, doar lapte! cerealele da-i-le din castronel cu lingurita, le poti face consistenta dorita de tine, nu e o cantitate anume...daca citesti pe cutia de cereale, vei vedea ca scrie ca este recomandat ca puiul sa pape cerealele cu lingurita, din biberon fiind predispus cariilor...
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
ary_v spune:
Mona eu ii dau cerealele tot asa in biberon. II dau cereale de la milupa (8 cereale) si ii pun tot atatea masuri de cereale cate ii pun de lapte. Tot asa termina si al meu in maxim 5 minute. Nu cred ca e nici un pericol de carii tinand cont ca durata mesei e atat de scurta.