echimoze fara lovituri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

prietena mea avea stari de slabiciune, ameteli si povestea cu echimozele, la ea numarul trombocitelor a fost la limita supravietuirii, habar nu a avut (mai exact a neglijat simptomele) pina nu a lesinat in casa si asa a ajuns la urgenta - nu spun ca asa e si la tine, intrucit nu sunt medic, dar sigur e bine sa afli cit mai repede rezultatul hemogramei, macar stii unde esti! multa sanatate si ai grija, cum s-a spus mai sus nu e de gluma, se pot sparge vasele unde nu trebuie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Revin sa va spun ca am primit unul dintre buletine. Nivelul de trombocite e 293, e ok, ca are ca valori de referinta 150 - 450.
Mi-au iesit altfel:
limfocitele 12.4 si trebuia sa fie intreb 20 - 55
monocitele 1.05 si trebuia sa fie sub 1
INR 1.02 (dar aici nu am inteles cat ar trebui sa fie, daca e binev sau nu)
Ureea nitrogen 22 si trebuia sa fie sub 20

Ceva idei?

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary87 spune:

Buna, Eunice! Dar echimozele acestea iti dispar repede sau raman acolo, adica se comporta ca niste vanatai veritabile?
Poate te ajuta.. http://dictionar.romedic.ro/limfocit
Din cate am mai citit eu, limfocitele tin si de imunitate, probabil ca ai imunitatea scazuta...
Nu poti merge la medic sa iti interpreteze o parte din analize? Macar sa te linistesti...pentru ca medicul oricum are acces imediat la ele, deci da un click si ii apar. Eu asa as face. Cel putin eu asa am procedat la Euroclinic si mi-a spus imediat ce au venit primele rezultate.
Ai grija de tine si tine-ma (-ne) la curent!

Sanatate!

Mergi la inceput

Mary, echimozele sunt la locul lor, exact cum erau si sambata. Cea de pe bratul stang, despre care dr a zis ca e hematom ma doare.
Pana acum nu am avut asa ceva, dar vad ca deocamdata nu se retrag. Nu stiu daca pot sa spun ca sunt veritabile vanatai pentru ca sunt diferite. Adica de ex. vanataia din spatele genunchiului stang este violacee spre negru, celeleate sunt verzui albastrui.Am fost la dr de la mine, adica nu la cel care m-a trimis la analize si a zis ca deocamdata nu are ce sa imi psuna pe baza rezultatelor descrise de mine mai sus.A zis ca adac nu iese nimic clar nici din restul analizelor ma trimite la neurolog, mama mea avand o tumora cerebrala.
Eu tot ametita sunt, am senzatia ca ma misc in reluare, dar m-am mai linistit ca am trombocitele in limite normale.
Cam atat. Va tin la curent. Poate mai intra cineva care sa fi avut vanatai din astea.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Incearca totusi sa iei niste calciu cu magneziu efervescent, nu ar avea ce sa iti dauneze...mai ales daca ai asa ameteli...si totusi incearca sa te odihnesti putin (bine...daca te lasa copiii si sotzul,serviciul..etc, dar trebuie!)
Sanatate si sa fie bine!

Mergi la inceput

Buna, Eunice! Cum esti?
Am o prietena careia tocmai ce i-au aparut niste vanatai, insa ale ei sunt extrem de dureroase si parca se invinetesc tot mai mult. S-a dus si ea la analize.
Vroiam sa te intreb daca tu ai simptome asemanatoare... Ea e f ingrijorata...e si ff slaba, a tinut tot felul de diete dupa ce a nascut si cel-al treilea copil, m-a innebunit pe mine cu munca ei vesnic neterminata si in plus mai are si sg grija de casa si copii, de sotz (care si el munceste mult intr-adevar, dar nu o prea ajuta pe ea)...mi-e mila de ea sincer.
Sper ca tu esti mai bine!
Sanatate si daca poti sa mai scrii daca mai afli ceva ca sa o mai linistesc daca pot si pe prietena mea.

Mergi la inceput

Buna. Parca s-au mai retras un pic la mine, dar ff putin. Hematomul de pe brat a fost ff dureros, acum nu mai doare asa dar galma e inca acolo. In rest, pe mine nu ma dor vanataile, doar ca piciorul stang imi amorteste periodic cam de la zona unde e vanataia in jos. Chiar ma gandeam ca am uitat sa ii zic dr ca de vreo doua luni imi amorteste piciorul stang, la inceput doar in zona degetelor, acum insa pana spre genunchi. Dar nu doare deloc, e doar o senzatie ciudata. Eu am pus-o pe seama faptului ca am stat ff mult la birou, fara activitate fizica. In rest, tot ametita sunt, a mai venit un buletin de analize in care e nr. de leucocite peste limita normala (urina - parca e 100) si inca ceva e modificat dar nu mai retin ce si nici nu am analizele la mine. Astept si restul de analize marti si apoi mai vedem.
Sanatate prietenei tale! Ea ce analize trebuie sa faca?

Baietzii mei

Mergi la inceput

buna!
Pai, i-a dat asa : hemoleucograma completa, coagulare, biochimie, imunologie, ceva cu proteina C parca...si nu mai stiu... Dar ei i-au iesit leucocitele f mici, si i-a dat sa mai repete hemoleucograma maine dim.

Mergi la inceput

Buna, Eunice! Sper ca ti-au iesit bine analizele.
Din pacate...prietena mea e destul de rau...ii iesisera leucocitele mici...i-au repetat analizele si i-au spus ca ar fi suspecta de leucemie...Apoi...dupa ce au ingrozit-o o sun sa ii spuna ca ar fi bine sa se prezinte la clinica in cel mai scurt timp pentru ca se pare ca i-au fost incurcate analizele ... Se duce si intr-adevar posesoarea lor era altcineva. Inexplicabil a fost faptul ca totusi pe buletinul primit de medic era numele ei, iar in baza de date era alt nume (La o clinica particulara..) Si iat-o cum saraca e deja internata in spital sa i se recolteze iar...nu mai are vene, e si foarte slabita, speriata si vai de capul ei. Copiii sunt la mine Normal ca nu ma supar dar imi pare rau de ea...Ai mei copii (2 baieti de 2 si 4 ani) sunt NO COMMENT iar impreuna cu cei 2 ai ei (2 fetite) mi-au rupt galeria cu tot cu perdea din sufragerie...cica asa trebuie in jungla...Adica totusi...in alta camera nu se putea? Noroc ca nu a cazut pe ei...Am lipsit o fractiune de secunda...atat... Ma rog...cat despre sotz...NO COMMENT si la el...cica are de citit la biblioteca.
Scuze ca m-am lungit atata, poate am plictisit dar cred ca o iau razna...si evident ca nu mai pot pleca pentru moment nicaieri
Sper sa ii fie bine prietenei mele.
Fug ca a venit mama sa ma ajute cu jungla asta...
si poate intrii sa imi spui si mie cum esti. Apropo, vanataile ei sunt tot mai dureroase si mai negre. Deci ceva ceva e la ea...si ma tem ca grav.
Sanatate multa sa ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Eco renal ti-ai facut?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput