Constipatia mamei in timpul alaptarii - HELP !!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

incearca cu ceai de soc (eventual indulcit cu miere), care stimuleaza totodata si lactia!

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui creem

Clisma ti-o poti face si acasa, daca ai un irigator cu un ceai de musetel sau doar apa calda.
Sa ai grija ca e posibil sa-ti apara si hemoroizi...tre sa rezolvi repee cu constipatia.
Multa sanatate si bebe mancacios!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=creem" target="_blank">Sunt vedeta DC

o sa incerc si treaba asta cu irigatorul..i-am dat comanda sotului sa imi ia...o sa incerc cu apa cqalda in care sa topesc un supozitou cu glicerina....

acum am trimiso pe mama la piata sa imi ia prune uscate...nu ii fac rau bebeitei cu ele, nu?

Edit : nu a gasit prune uscate la piata..cica nu e sezonul

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Buna
Exact asa am patit eu dupa ce am nascut.
Dr mea mi-a recomandat dulcolax tablete si sa beau foarte multa apa plata ,cam 2 lzi.
La mine au avut un efect foarte bun si imediat am rezolvat problema legata de constipatie.

Sa citesti cu atentie prospectul de la dulcolax ,parca se lua seara inainte de culcare ,nu mai stiu exact......

Sa te faci bine rapid!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annablue spune:

Ti-au spus fetele cam ce se face in caz de constipatie si te inteleg perfect pt ca si eu ma lupt cu asta zi de zi de cand s-a nascut Calin.
Poti incerca remediile scrise aici si vezi cu ce ai rezultate...

Dar, ce vroiam sa iti spun ce mi-a explicat mie dr, de ce ma constip (poate vrei sa stii. Se pare ca motivul cel mai des intalnit este ca atunci cand uterul incepe sa revina la forma initiala, nu are tot timpul elasticitate si de aceea se "aseaza" pe intestinul gros, fapt ce declanseaza problema.
Mie mi s-a spus ca sa fac tot posibilul sa beau lichide si sa nu mamanc alimente care constipa, dar mai ales sa imi fac un program la care sa merg la baie - pt a forma REFLEXUL - zilnic la aceeasi ora. Mi s-a explicat ca la inceput nu va da rezultate dar ca in timp, pana uterul revine la forma initiala (dureaza pana la un an) sa fac asta, pt ca e mai puternic decat ceea ce mananci.
Acum Calin are 4 luni jumate si functioneaza sistemul iar eu sunt fericita...

Iti doresc succes si sa treaca cat mai usor!

Ana & Adrian (01.11.2002) & Calin (27.03.2009)
"De noi depinde sa avem o viata frumoasa..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tara13 spune:

Exact aceeasi problema am avut-o si eu la prima nastere. La inceput mi-a fost frica sa merg la toaleta din cauza epiziotomiei, iar apoi a fost prea tarziu. Se formase deja un fel de dop de care tare greu am scapat. Mi-a recomandat o farmacista sa-mi cumpar irigator si sa-mi fac clisma acasa, dar nu m-am simtit in stare. Asa ca am tot rabdat pana cand ajunsesem dsa plang cand ma puneam pe toaleta. Ce sa va mai spun despre hemoroizii care inflorisera...
In cele din urma incet, incet(mergeam de 10-15 ori pe zi la wc) am reusit sa-mi revin.
Dupa ce totul trecuse mi-a spus cineva ca puteam sa iau ulei de ricin, cate o lingura pe zi. Asa ca probabil ai putea sa incerci si tu. Ar trebui sa scrie pe prospect dac ajunge sau nu in lapte.
Oricum sfatul meu este sa fii perseverenta. Incearca prunele, mierea si ce au mai spus fetele, dar nu renunta chiar daca faci numai cate o bobita du-te foarte des la baie.
Sanatare si tie si bebe-ului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Eh... problema asta am avut-o si eu... neplacut.
Am rezolvat-o cu Lactulose... si compot facut din prune uscate(cumparate de la supermarket). Cam la 6 saptamani de la nastere au intrat toate in normal.

Multa sanatate, spor la alaptat... si felicitari pentru bebe, sa creasca mare-mare

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Am reusit ..am pus un supozitor cu glicerina, am stat cca 30 minute intinsa in pat..si....am facut. Nu de tot insa, parca ar mai fi pe acolo dar ceva ceva tot am facut...dar tot greu si cu ceva impins.

Ufff..

Oricum parca vad ca pana diseara sau mine dimineata iar am "dopul" la loc...

Mami de Eva Ilinca 25.07.09

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

constipatia dupa nastere o tin minte la fel de rau ca si durerile de dupa cezariana....

ai grija cu supozitorile sa nu ti se obisnuiasca organismul cu ele.

eu ti-as recomanda sa mananci normal, e un mit fals ca provoci colici bebelusului din cauza alimentatiei tale.

si ti-as mai recomanda sa te duci la toaleta mai des....ai mari sanse sa scapi de dop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

daca nu gasesti prune uscate incearca cu smochine uscate, dimineata pe stomacul gol, le pui un pic in apa calda sa se inmoaie si le mananci.

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

supozitoarele sunt cel mai mare dusman pe termen lung. io am avut probleme tot din sarcina, de acum 5 ani (20+ luni de alaptat si 2 sarcini-ca o contorizare ).
Am fost si la un centru special destinat www.enddarm-zentrum.de/" target="_blank"> colonului, pt ca la mine se pare ca-i genetic.

Dupa 2 controale au ajuns la concluzia ca pot sa imi reglez totul din alimentatie. am plecat de acolo cam nervoasa, ca nu mi-a dat macar 1 tableta . specific nemtesc sa te trimita acasa cum sau fara un paracetamol
Dar, acum la 1 an le dau dreptate. Cel putin de 2 ori pe saptamana iau seminte de in (Flohsamen), multe cereale, simple( ovaz- in principal) cu lapte si miere,paine integrala, toate pt fibre indispensabile colonului.

Edit: acu am citit si prima pagina. De ce scrii ca posibilitatile sunt limitate? Of, totul la romani e complicat. Io am nascut in bucuresti si in DE. Acelasi corp. am primit laxativ in spital, la cea de-a doua nastere, am mancat piersici, pepene, rosii, inca din spital..cam tot in afara de : fasole boabe si varza murata. Asta de la mine putere.
Pe odiseea noastra era o mamica, bine documetata, care nascuse in Japonia. avea interzis: NIMIC.
Colicile la japonezi, scria ea, nu-s recunoscute. si nemtii au scos dupa lista de medicamente platite de casele de asigurari, cele destinate colicilor, pt ca uneori au, uneori nu efect...si pt copii totul e gratis.
io am patimit tare mult dupa conspitapie, mi s-a fisurat cusatura, dupa nastere naturala, si cred ca raman cu ea pe viata. Mare grija

Mergi la inceput