Constipatia mamei in timpul alaptarii - HELP !!!
Buna,
Ma confrunt de cateva zile cu o nesuferita de constipatie pe care nu reusesc sub nici un chip sa o rezolv. Mentionez ca am nascut de trei saptamani si alaptez deci posibilitatile de "solutii" sunt limitate.
Pana acum cateva zile ma descurcam cu "iesitul afara" insa de trei-patru zile e un chin...ca sa descriu mai plastic simt ca vine dar nu pleaca sta acolo pe teava si ma chinuie rau.
Senzatia de facut o am, insa cand ma duc la toaleta nu iese nimic...si simt ca e acolo ....
Am incercat cu supozitoarele cu gliceria chiar si cate 2 odata dar nu am rezolvat nimic.
Aveti vre-un sfat, vre-un remediu, un laxativ ceva permis?...am mare nevoie de ajutor.....
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
Bubi mic poze...din burtica
Nunta noastra 2004
Raspunsuri
mgabi spune:
Buna.
Daca ai nascut cu cezariana ai toate motivele sa fii constipata si mai sunt de vina si hormonii. Pentru situatia ta eu ti-as recomanda o clisma usoara cu apa. Poate vei spune dar are efect rapid. Mai poti incerca cereale consumate pe stomacul gol sau cateva ligurite de tarate de grau inmuiate de seara intr-un pahar cu apa si miere. Nu poti lua orice medicament deoarece il poate afecta si pe bb daca il alaptezi.
ina_nz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blanca000 Buna, Ma confrunt de cateva zile cu o nesuferita de constipatie pe care nu reusesc sub nici un chip sa o rezolv. Mentionez ca am nascut de trei saptamani si alaptez deci posibilitatile de "solutii" sunt limitate. Pana acum cateva zile ma descurcam cu "iesitul afara" insa de trei-patru zile e un chin...ca sa descriu mai plastic simt ca vine dar nu pleaca sta acolo pe teava si ma chinuie rau. Senzatia de facut o am, insa cand ma duc la toaleta nu iese nimic...si simt ca e acolo .... Am incercat cu supozitoarele cu gliceria chiar si cate 2 odata dar nu am rezolvat nimic. Aveti vre-un sfat, vre-un remediu, un laxativ ceva permis?...am mare nevoie de ajutor..... Mami de Eva Ilinca 25.07.09 Bubi mic poze...din burtica Nunta noastra 2004 |
:)))) noi am nascut in aceeasi zi si ne confruntam cu aceeasi problema.
La mine functioneaza prunele uscate dar am senzatia ca ii fac si Mayei gaze pt ca trage la bombite.....
Am auzit ca si laptele cu mere ar mai da rezultate insa nu ma incumet :)
blanca000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mgabi Buna. Daca ai nascut cu cezariana ai toate motivele sa fii constipata si mai sunt de vina si hormonii. Pentru situatia ta eu ti-as recomanda o clisma usoara cu apa. Poate vei spune dar are efect rapid. Mai poti incerca cereale consumate pe stomacul gol sau cateva ligurite de tarate de grau inmuiate de seara intr-un pahar cu apa si miere. Nu poti lua orice medicament deoarece il poate afecta si pe bb daca il alaptezi. |
Nu..nastere naturala.
Clisma e o solutie de moment, si pt asta tre sa merg la spital. Eu as vrea ceva de rezolvat acasa.
Nunta noastra 2004
alexa76 spune:
ceai de musetel,prune,compot de prune,pere,miere,o lingura de ulei de parafina de 3 ori pe zi (chiar ulei alimentar),iaurt si multe lichide.nu le incerca pe toate o data
mandyksch spune:
Bei cumva ceai de anason si chimen pentru cresterea lactatiei? Eu am patit-o dupa nastere, eram atat de constipata ca imi venea sa ma urc pe pereti deja de la durere...pana ce am descoperit ca de la cei doi litri de ceai bauti zilnic ma constipam
Incearca prunele uscate, daca ai dulceata de prune, mananca in fiecare dimi pe stomacul gol 2-3 lingurite, poti incerca si Lactuloza.
beshter spune:
Dupa ce introduci supozitorul, plimba-te un sfert de ora prin camera. Si rezista tentatiei de a te duce imediat la 'treaba':)
Am alaptat si eu si de teama sa nu-i fac pruncului gaze, colici, etc tineam un regim strict. Altfel as fi rezolvat imediat cu niste rosii+branza+ulei de masline.
Abia cand n-am mai rezistat si am inceput sa mananc de toate - adica dupa trei luni jumatate de colici (pe care le-a facut oricum, indiferent ce-am mancat si mai ales ce n-am mancat) - a inceput sa se rezolve problema.
Ce bine te inteleg! Hai ca trece
Sanatate!
You cannot both dance and not pay the piper.
creem spune:
Si eu am avut problema asta si am rezolvat-o cu mancat/baut un borcan de compot de prune pe zi. am tinut-o asa cam pana la 3 luni.
Clisma ti-o poti face si acasa, daca ai un irigator cu un ceai de musetel sau doar apa calda.
Sa ai grija ca e posibil sa-ti apara si hemoroizi...tre sa rezolvi repee cu constipatia.
Multa sanatate si bebe mancacios!
Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007)
Poze Maria Sofia
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=creem" target="_blank">Sunt vedeta DC
blanca000 spune:
Am bagat un iaurt cu musli pe stomacul gol...tot nimic...beau lichide si da beau si ceai de lactatie...de la el o fi????
Oricum am sunat pediatra fetei si mi-a zis c apot lua si undoua Herbolax dar seara cand alaptez mai putin..sa nu exagerez. Lactuloza e buna ziceti? Sa incerc....
3-4 luni ziceti? pai eu ce fac..nu fac kk atata timp? ...sau sa ma chinui asa....
O sa incerc si cu prunele uscate sa vadem ce putere au....as incerca orice..orice...ceva, sa fac si eu un kk .
Nunta noastra 2004
Alinutzaa spune:
Incearca asa: un pahar de apa in care dizolvi doua lingurite de miere, baut seara, inainte de culcare.
Alina
mandyksch spune:
Lactuloza nu are efect imediat, trebuie sa iei vreo 2-3 zile (daca nu gasesti cu denumirea asta Lactulose, incearca sub denumirea Duphalac). Herbolax nu am folosit dar am auzit ca e ok.
Uita-te pe ceaiul de lactatie daca contine chimen sau anason.Chimenul constipa sigur in cantitati mari.Eu am baut zilnic cate 2 litri de ceai. Nu vreau sa iti spun ca intr-o zi am ajuns atat de rau cum nici in cosmaruri nu imi puteam imagina. Atunci am redus cantitatea de ceai.
Ce functioneaza sigur e ceaiul de crusin, dar nu stiu daca e recomandat atunci cand alaptezi.Are un gust oribil dar efectul este sigur.