Burtici de prunci pretiosi Mar_Apr 2010 (13)
Raspunsuri - Pagina 12
ellanik spune:
Deci sunteti enervante! Clar!M-am dus la bucatarie si mi-am uns doua chifle cu unt.POsibil asa ceva?
11+
Eu si bebe il iubim pe tati !
andra_s spune:
ella, nu am linte ...
, dar daca ma gandesc bine, maine vred ca o sa imi fac niste ficaciori ca sa pap si ceva cu fier.
si uite asa, usor, usor ne trec si greturile! parca ar fi forum de bucatarese, nu de femei insarcinate
mie imi plce tare mult subiectul ca imi da idei, ca mie imi place tare mult sa gatesc, dar cand ma gandesc ce sa gatesc ... imi ia cam mult pana ma hotarasc.
gata, acum chiar ma duc in patut 
11+
ellanik spune:
Ai grija cu ficateii de pui .Multi de pe piata sunt mega-injectati si prea mult fier nu au.Mult fier se gaseste in ficatul de porc si facut pe gratar .Linte gasesti la supermarket la raionul cu paste fainoase, orez.Mie imi place foarte mult, supa de linte fiind o specialitate turceasca mancata prima oara la niste turci evident.Insa eu o fac fara ceapa calita ca imi face rau la stomac.Imi place ca e foarte satioasa.Mai stiu o reteta cu linte fiarta,orez si muguri de pin(arabeasca) dar e nevoie de multe ingrediente care se gasesc greu.
11+
Eu si bebe il iubim pe tati !
andra_s spune:
dar nu imi place lintea ... am mancat la niste basarabeni acum cativa ani ... si nu am gasit nimic gustos la ea, poate nici nu era gatita cum trebuie, era ca un pilaf din linte ... dar stii, cand ti se pune pata pe un aliment, nu mai vrei sa incerci nici din curiozitate. soacra mea lucreaza in Italia (si italienii sunt mari amatori de linte, de revelion este nelipsita de la orice masa) si cand a mai venit pe acasa a facut, dar nici macar nu am gustat ...
11+
andra_s spune:
si pentru ca veni vorba de fierul continut de alimente, poate va ajuta: (nu am pus link-ul, era de pe un site concurent
:
Alimentul Continutul de fier in mg/100 g
Alune 3,8-4
Arahide prajite 2,3
Caise uscate 3,8-5
Cartof dulce/batata (crud) 3,7
Drojdie 20
Ficat de porc (fiert) 15,8-22,1 (15,4)
Ficat de vita (fiert) 7-9,5 (6,8)
Ficat de vitel (fiert) 11,5 (7,6)
Floarea soarelui (seminte) 6-7
Galbenus de ou 7-7,2
Germeni de gr#65533;u 7,5-7,9
Leguminoase in general 1,9-14
Linte 5,2-7,5
Mazare 5
Mei 9
Migdale 4,5
Muschi de porc 4,5
Nuca (europeana) 2,5
Nuci cashew prajite 4,1
Ovaz (fulgi) 4,6-5
Pateu de ficat 10,4
Paine de secara 3
Spanac 4,1
Tar#65533;te 12,9
Topinambur/nap turcesc (crud) 3,7
Varza de Bruxelles 3
Cele mai noi cercetari dovedesc ca fierul trivalent (continut in alimente de origine vegetala) nu este asimilat de catre corp la fel de bine ca si fierul bivalent (continut in alimente de origine animala). Din carne si peste poate fi asimilat mult mai mult fier decat din legume si zarzavaturi.
Evitati "hotii" de fier, ca de ex. ceaiul negru. Ceaiul negru, cafeaua, porumbul, laptele si cerealele se leaga in intestin cu fierul, care astfel e absorbit mai greu in intestin. De aceea se recomanda reducerea consumului de ceai negru si cafea, folosirea cerealelor integrale (contin mai mult fier). Alimentele care contin fier e de preferat sa le consumati impreuna cu vitamina C si in orice caz nu impreuna cu lapte si produse lactate.
11+
aleesicoo spune:
Buna seara mamici fericite si burtici frumoase
. Mi-am permis sa mai intru si eu aici la voi sa mai "arunc"un ochi sa vad ce fac fetele cochetele... sper ca au trecut cat de cat greturile si sarcinile merg ok, eu ma pregatesc de mare si apoi de botezul finutului nostru, iar din spet ne pregatim
pt bebitu nostru, asa ca nu mai apuc odiseea voastra
, sper ca nu am deranjat pe nimeni ca am intrat si v-am mai scris despre mine stiu ca sunt offtopic dar simteam nevoia sa mai vb cu cineva, oricum va citesc in ficare zi .![]()
Sarcini usoare va doresc si beblici cat mai sanatosi si lenesi pana la 40 de sapt. sa nu se grabeasca sa vina mai devreme![]()
Va pup.
oanaiacovita spune:
Neata burticutelor!
Ce activitate intensa aseara!
Eu nu stiu cum rezistati la orele alea. Eu cel tarziu la 10 dorm. De cele mai multe ori nu ma apuca 9.30.![]()
Vladimirescu
felicitari pentru bebe luptator.
Sa mearga totul bine de acum incolo si noi vom f aici sa facem galerie csnd va fi amino.
Ella
aici nu am auzit pe nimeni de pliul nucal.
O sa incerc sa o intreb pe dra. Poate il masoara fara sa zica. Nu stiu.
Freedelia daca ai pofta de fasole poti manca cat sa iti treaca pofta. Eu am mancat ciorba saptamana trecuta si a fost ok.
Ioana asa greturi am avut si eu. Usoare, dar au fost. Si uite ca deja de 2 saptamani e ok, desi isi mai fac aparitia timid asa. 
M-ati innebunit cu mancarurile.
Bine ca nu stau la ora aia cu voi ca ar fi jale. Noi sambata dimineata plecam in concediu si nu ma mai chinui prea tare cu gatitul. O sa va simt lipsa o saptamana si ceva, sa vedem cat stam la noi acasa in Moldova. Mergem la sot in Suceava si apoi trec si pe la Bacau. Sa vedem ce figuri o sa faca rudele cand or vedea ce "sclifosita" m-am facut la mancare.![]()
Eu maine la 6 seara am intalnire cu bebicul. Abia astept.
O zi frumoasa sa aveti dragele mele.
Oana
12+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!
Bebe mic 
Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!
nibi_niki spune:
'neata.am iesit aseara cu o prietena la un suc si ca sa ma enerveze ea pe mine si sa nu am eu azi stare imi spune ca se duce azi la plaja..pai e corect ca lumea sa se duca la plaja si eu sa stau in casa?si ca toate lucrurile sa fie impotriva mea cand m-am trezit dimineata imi batea un soare in geam si adia asa frumos vantul...mi-e o ciuda de nu mai pot...VREAU SI EU LA PLAJA
nibi_niki spune:
OANAIACOVITA..MASURAREA PLIULUI NUCAL SE FACE SI LA DUBLU TEST CARE SE FACE DE OBICEI IN SAPTAMANA 12.DACA TOT AJUNGI MAINE LA DOCTOR INTREABA. EU O SA FAC DUBLUL TEST PE DATA DE 31 AUG..MI-A ZIS DOCTORUL CA O SA MASOARE PLIUL NUCAL SI CEVA DE UN TEST PAPP-A.MAI VB ATUNCI SA VA ZIC EXACT CE MI-A FACUT.AM INTELES CA IMI FACE ECOGRAFIE SI O SA-MI IA SI SANGE IN ACEEASI ZI .
CoriMami spune:
Hello fetelor,
am revenit si eu dupa 4 zile de concediu si relaxare la Slanic Moldova. Totul a fost minunat, chiar si tata socru de care ma temeam a fost cuminte, toata lumea mi-a facut toate poftele, am papat pestisori deliciosi la gratar si am facut o cura de mure si afine.
Acum am revenit la servici unde sper sa fie totul bine.
Greturile s-au dus, nici aciditatea nu mai e asa de groaznica,mai am mici dureri in abdomenul inferior, dar asta e..tre sa simti ceva :)
Mai am de asteptat 3 saptamani pana-l vad pe bebe la eco
. Pana atunci punem pariuri in familie daca e baietel sau fetita.
Va pup cu drag si sa avem o zi frumoasa! Acum la cafelutza!!
9+
Mami si tati il asteapta pe mugurashul lor cu drag!
DPN 19 martie 2010